12 Ιουλίου 2012

Αληλλεγγύη στους Απεργούς Χαλυβουργούς! Τώρα-Άμεσα!

Είδα την είδηση στο δελτίο της ΝΕΤ. Ότι ο Μάνεσης απειλεί τους απεργούς πως αν δεν λήξουν την απεργία θα κλείσει μια και καλή το ερογστάσιο, γιατί λέει μετά από 8 μήνες οι παραγγελίες έπεσαν και προφανώς δεν υπάρχει δουλειά. Από την άλλη, όπως μεταδόθηκε, αν γυρίσουν στο εργοστάσιο, αν δηλαδή μπουν για δουλειά με τους δικούς του όρους, θα ξανασκεφτεί την σταδιακή επαναπρόσληψη των απολυμένων, προφανώς μόνο έτσι θα έχει το εργοστάσιο δουλειά!!!

Ο δε υπουργός "κέρδισε χρόνο" δύο μέρες και διαβουλεύεται για να βρεθεί λύση.

Ένα άλλο δημοσίευμα του enikos.gr είναι πιο ξεκάθαρο και σκληρό. Κλείνει η Ελληνική Χαλυβουργία, κανείς από τους απολυμένους δεν θα επαναπροσληφθεί, και παρουσιάζει ως "εκπρόσωπο" των εργαζομένων τη γνωστή απεργοσπάστρια. Η οποία μάλιστα συναντήθηκε με τα κόμματα τα οποία κατανόησαν το πρόβλημα, πλην ΣΥΡΙΖΑ, με το ΚΚΕ δεν συναντήθηκε προφανώς. Μας κάνει εντύπωση (λέμε τώρα) και έχουμε απορία γιατί στη σύσκεψη της Ελευσίνας την προηγούμενη εβδομάδα ενημερωθήκαμε ότι και τότε μετά από συνάντηση με τους πραγματικούς εκπροσώπους των εργαζόμενων ο Κουβέλης έδειξε κατανόηση και μάλιστα υποσχέθηκε ότι θα έβγαζε και σχετική ανακοίνωση (αυτό το τελευταίο προκάλεσε θυμηδία). Και τότε και τώρα κατανόηση; Πως γίνεται; Πάντως την ανακοίνωση μάλλον την περιμένουμε ακόμη! Ένα σύντομο και ξεκάθαρο κείμενο υπέρ του Μάνεση λοιπόν από τον eniko!

Είναι προφανές ότι κυβέρνηση και βιομήχανοι αποφάσισαν να τελειώνουν με αυτόν τον αγώνα και θα κάνουν τα πάντα γι' αυτό. Θα επιστρατεύσουν τους πάντες, από τα τσιράκια τους μέσα στο εργοστάσιο μέχρι τα αντίστοιχα στα ΜΜΕ, μπορεί και την καταστολή για την οποία τόσο πολύ παρακαλάει η πιο πάνω "εκπρόσωπος" των εργαζομένων.

Και μιας και τα κόμματα πήραν θέση και οι εργαζόμενοι δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από διαβουλεύσεις και μεσολαβήσεις μέσα στη Βουλή και στα υπουργικά γραφεία καλό θα είναι να δούμε και εμείς οι υπόλοιποι τι θα κάνουμε. Σύντομα μάλιστα!

Αρκετά μείνανε σχεδόν μόνοι τους, είναι άμεσα ανάγκη το κίνημα αλληλεγγύης να ξαναπάρει τις διαστάσεις που ανάγκασε την εργοδοσία και τις κυβερνήσεις μέχρι τώρα να είναι "προσεκτικές" στις κινήσεις τους.

Και όλοι όσοι λέμε ότι τους στηρίζουμε να το δείξουμε στη πράξη, με την καθημερινή μας παρουσία, με πρωτοβουλίες στις γειτονιές και στις πόλεις όλης της Ελλάδας, στους χώρους δουλειάς, με διαδηλώσεις στην Ελευσίνα, στην Αθήνα και παντού!

Να αποδείξουμε ότι η "αλληλεγγύη είναι η δύναμη των εργατών" δεν είναι μόνο λόγια αλλά πραγματικότητα. Να εξαναγκάσουμε κυβέρνηση και εργοδοσία να μαζευτούν! Η νίκη των εργατών αυτών δεν είναι ακόμη και σε αυτή τη συγκυρία κάτι "λίγο", είναι πολύ σημαντική για όλη την εργατική τάξη, για όλο το λαό.

Υπάρχει στα σκαριά μια τέτοια προσπάθεια, θα πετύχει αν βάλουμε στην άκρη τις καχυποψίες και τις αγκυλώσεις μας. Αυτή τη στιγμή προέχει η στήριξη αυτών των εργατών!

Και όπως είπε ένας χαλυβουργός, μετά από 8+ μήνες απεργία η υπόθεση αλληλεγγύης στους χαλυβουργούς δεν μπορεί να πάρει καλοκαιρινή άδεια με ραντεβού τον ...Σεπτέμβρη!

Και ο νοών νοείτω!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.