11 Ιουλίου 2012

Η "ντόπα" του πολέμου

Υποτίθεται ότι στην αρχαία Ελλάδα, κατά την περίοδο που διεξαγόταν οι Ολυμπιακοί Αγώνες σταματούσαν οι πόλεμοι και οι εχθροπραξίες. Όπως όμως φάνηκε  στους Ολυμπιακούς του 2004 από τα ζέπελιν του μεγάλου αδερφού και τα εκτεταμένα μέτρα ασφαλείας, μάλλον στην σύγχρονη εποχή δεν το έχουμε πιάσει το νόημα. Τώρα άμα κάποιος μένει στην Αγγλία, μπορεί ασφαλώς να πει ότι τα μέτρα στην Ελλάδα διακρίνονταν από μια μετριοπάθεια, μιας και στην χώρα μας δεν τοποθέτησαν, απ’ όσο ξέρω, πυραυλικά συστήματα πάνω σε στέγες σπιτιών. Ακολουθεί το απόσπασμα από το DailyNews 24:
~~~
Οι κάτοικοι του Λονδίνου που αντιδρούσαν στην τοποθέτηση αντιαεροπορικών πυραύλων στις στέγες των σπιτιών τους κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, που θα ξεκινήσουν στα τέλη Ιουλίου, έχασαν τη δικαστική μάχη που είχαν ξεκινήσει με το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας.
Το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε το αίτημα μιας ομάδας κατοίκων που ζητούσαν να εξεταστεί το σχέδιο του υπουργείου για την ανάπτυξη πυραύλων προκειμένου να αντιμετωπιστεί ενδεχόμενη τρομοκρατική επίθεση εν μέσω των Ολυμπιακών.
Το πολυώροφο κτίριο του Λέιτονστοουν, κοντά στο Ολυμπιακό Πάρκο στο ανατολικό Λονδίνο, είναι η μία από τις έξι τοποθεσίες όπου το υπουργείο θέλει να τοποθετήσει τα αντιαεροπορικά συστήματα, στα τέλη της εβδομάδας.
Ο δικαστής έκρινε ότι οι ένοικοι του κτιρίου έχουν «παρανοήσει» το είδος του εξοπλισμού που θα αναπτυχθεί και τους κινδύνους που μπορεί να επιφέρει. Οι κάτοικοι υποστήριζαν ότι η ζωή τους θα διέτρεχε κίνδυνο και επιπλέον θα παραβιάζονταν τα ανθρώπινα δικαιώματά τους από την τοποθέτηση των πυραυλικών συστημάτων, κάτι πρωτάκουστο σε καιρό ειρήνης.
Το υπουργείο Άμυνας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόφαση. «Ετοιμαζόμαστε για το χειρότερο σενάριο, όχι για το πιο πιθανό», δήλωσε ένας εκπρόσωπός του.
~~~
Οπότε λοιπόν οι πολυεθνικές, για τις οποίες γίνεται όλο το τζέρτζελο με τους Ολυμπιακούς, αποφάσισαν ότι καλό θα ήταν χεράκι χεράκι με την προετοιμασία των αγώνων να προετοιμαστούν και για πόλεμο, έτσι για παν ενδεχόμενο…

Αυτό είναι το ολυμπιακό πνεύμα που μας το είχαν κάποτε κάνει καραμέλα οι Αγγελόπουλοι μέσα από τα σποτάκια της τηλεόρασης για το προμοτάρισμα της μπίζνας τους; Αυτή είναι η ολυμπιακή ιδέα στον δροσερό αέρα της οποίας κυμάτιζαν γεμάτα (ψωρο)περηφάνεια τα γαλανόλευκα σημαιάκια τότε;
Και έρχομαι και ρωτώ, σε τι κόσμο ζούμε; Μετατρέψαμε τον αθλητισμό αρχικά σε πόλεμο πολυεθνικών και τώρα πια σε πραγματικό πόλεμο, άντε μετά εμένα να μου βγάλεις από το μυαλό ότι δεν πάμε ολοταχώς για τρίτο παγκόσμιο! Αν βέβαια σταματήσουμε επιτέλους να κρατάμε τα μάτια μας σφαλισμένα και δούμε όλα τα μέτωπα που έχει ανοίξει εδώ και 10 χρόνια το ΝΑΤΟ σε μια σειρά από έθνη, πάντα με τις ευλογίες και τη συμμετοχή της Ευρώπης των πολυεθνικών και της χώρας μας, θα καταλάβουμε ότι ο πόλεμος έχει κηρυχθεί εδώ και καιρό σε όλους τους “αλλόθρησκους”, και με τον όρο αλλόθρησκους εννοώ όσους δεν υποτάσσονται στο κυρίαρχο δόγμα.
Δυστυχώς στο λαβύρινθο που μας έχουν χώσει, όσο είμαστε ο καθένας για τον εαυτό του, είμαστε καταδικασμένοι να μας στριμώχνει κάθε φορά στη γωνιά ο Μινώταυρος. Όσοι τώρα συνεργάζονται με το Μινώταυρο νομίζοντας ότι θα τη γλιτώσουν, να ξέρουν ότι θα έρθει και η δική τους σειρά διότι το τέρας, πάνω στην πείνα του, δεν γνωρίζει εχθρούς και φίλους, τους βλέπει όλους σαν τροφή.
Την επόμενη φορά που θα στρέψουμε το βλέμμα στον ουρανό, αν δούμε πυκνούς καπνούς, θα πρέπει να ξέρουμε ότι δεν είναι από τις εξατμίσεις των μονίμως παρκαρισμένων, λόγω της υψηλής τιμής της βενζίνης και των μέτρων τις κυβέρνησης, αυτοκινήτων, ούτε από τις καμινάδες των κλειστών εργοστασίων. Τα τουλούμια καπνού και η μπαρουτοκαπνισμένη ατμόσφαιρα θα είναι το αποτέλεσμα των τυμπάνων όλων εκείνων των πολέμων που τόσα χρόνια ανεχτήκαμε, και που υποστηρίξαμε, και που τώρα χτυπάνε και τη δική μας πόρτα. Οι συνέπειες για τις ευρωπαϊκές χώρες μπορεί προς το παρόν να είναι κυρίως οικονομικές και πολιτικές, όμως το βρικολακιασμένο καπιταλιστικό κτήνος απαιτεί ολοένα και μεγαλύτερο φόρο αίματος που θα τον εξοφλήσουν είτε με τον ένα είτε με τον άλλο τρόπο οι λαοί όλου του κόσμου.  Αυτός κύριοι είναι ο καπιταλισμός και αυτή είναι η δική του “ντόπα”, ο πόλεμος, πάντα βέβαια με πρόσχημα τα διάφορα ιδεώδη, ολυμπιακά, δημοκρατικά και σίγουρα αντιτρομοκρατικά…
~
Λαγωνικάκης Φραγκίσκος(Poexania)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.