4 Ιουλίου 2012

Παπαρήγα: Ο Πρωθυπουργός να απαντήσει πώς θα στηριχθεί το ΙΚΑ


Το ΚΚΕ στη διαδικασία των προγραμματικών δηλώσεων «δεν θα σταθεί σε όλα αυτά τα γενικά που θα πει η κυβέρνηση, αλλά θα διεκδικήσουμε να απαντήσει ο πρωθυπουργός πώς θα στηριχθεί το ΙΚΑ και να δηλώσει ότι είναι εξασφαλισμένες όλα τα επόμενα χρόνια οι συντάξεις» δήλωσε η Γενική Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, μετά τη συνάντηση που είχε στον Περισσό με το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ (ΠΟΣΕ ΙΚΑ).
«Βεβαιώνεται κάθε μέρα και με τις αποδείξεις που κομίζει η Ομοσπονδία, ότι το ΙΚΑ που καλύπτει πάνω από 9.000.000 ασφαλισμένους, δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα με τις συντάξεις αν δεν χρηματοδοτηθεί γενναία από το κράτος και αν δεν αντιμετωπισθεί το πρόβλημα οι κρατήσεις των εργαζομένων να αποδίδουν καλές συντάξεις και αν δεν υπάρχει εξασφάλιση για όλους τους συνταξιούχους από δω και μπρός» πρόσθεσε η κ. Παπαρήγα.

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ είπε ότι «θεωρούμε πως οι εργαζόμενοι βεβαίως δεν πρέπει να περιμένουν ούτε τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης, ο κίνδυνος είναι ορατός, δεν μπορεί να υπάρξει ούτε ένας μήνας που συνταξιούχοι δεν θα βρουν τις συντάξεις τους, όπως επίσης πρέπει να εξασφαλιστεί και η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη».
Όπως ανέφερε, το ΚΚΕ έχει προτάσεις τις οποίες θα καταθέσει, ωστόσο τόνισε ότι «χρειάζεται από τώρα παρέμβαση και των εργατοϋπαλληλικών σωματείων και των σωματείων των συνταξιούχων, διότι οι κίνδυνοι είναι βέβαιοι».

Πηγη

2 σχόλια:

  1. Κι αυτός θα σου πεί. Πρέπει να τηρηθεί το μνημόνιο για να μπορεί το κράτος να πληρώσει μισθούς και συντάξεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. το οποίο δεν ισχύει, έτσι όπως αποδεικνύεται και ήταν αναμενόμενο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.