3 Ιουλίου 2012

ΑΜΕΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΩΝ ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ


Περιοδεία στα μικρομάγαζα Ελλήνων και μεταναστών
Κλιμάκιο με επικεφαλής τη βουλευτή Δ. Μανωλάκου συζήτησε για τις πραγματικές αιτίες της κρίσης και το ρόλο της φασιστικής οργάνωσης στην τρομοκράτηση και τον αποπροσανατολισμό του λαού

Στο πλευρό των μεταναστών που διατηρούν καταστήματα στους δρόμους γύρω από την πλατεία του Αγίου Νικολάου της Νίκαιας, αλλά και όλων των αυτοαπασχολούμενων της περιοχής, που βιώνουν από πρώτο χέρι τις συνέπειες της βαθιάς κρίσης, βρέθηκε το περασμένο Σάββατο το πρωί κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τη Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ και βουλευτή του Κόμματος.
Αφορμή για την περιοδεία έδωσε το πρόσφατο περιστατικό στην περιοχή, όπου ομάδες φασιστοειδών της «Χρυσής Αυγής» επιτέθηκαν σε μετανάστες που διατηρούν καταστήματα στην πλατεία Αγίου Νικολάου και στο Ρέντη και απαιτούσαν με διορία 15 ημερών να τα κλείσουν και να φύγουν. Παράλληλα χτυπούσαν πόρτες, ζητώντας ονόματα ιδιοκτητών που νοικιάζουν σπίτια και μαγαζιά σε μετανάστες! Ολα αυτά, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, κάτω από το βλέμμα δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ. που τους «επιτηρούσαν» διακριτικά.
Η Διαμάντω Μανωλάκου επισκέφτηκε πολλά από τα μαγαζιά μεταναστών και αφού τους εξέφρασε τη συμπαράσταση του ΚΚΕ, τους κάλεσε να μην φοβούνται και να συνεχίσουν να ζουν και να εργάζονται όπως πριν. Μιλώντας με Ελληνες καταστηματάρχες, τους εξήγησε πως αιτία της μείωσης του τζίρου τους δεν είναι οι μετανάστες, αλλά η φιλομονοπωλιακή πολιτική της ΕΕ και των κομμάτων της, που ευνοεί τα ντόπια και ξένα μεγαθήρια, αφήνοντας τους μικρούς να σβήνουν στην ψάθα.
Χαρακτηριστική ήταν η αγανάκτηση πολλών καταστηματαρχών από τη δράση των φασιστοειδών στην περιοχή καθώς, όπως έλεγαν, ο φόβος που καλλιεργούν αποτρέπει τον κόσμο να κυκλοφορεί στους δρόμους και να ψωνίζει από τα μαγαζιά. Παράλληλα, εξέφραζαν την ικανοποίησή τους που «το ΚΚΕ είναι στους δρόμους και αγωνίζεται για όλα».
Στην εξόρμηση μοιράστηκε πλατιά η ανακοίνωση - καταγγελία της Αχτιδικής Επιτροπής Κοκκινιάς - Κορυδαλλού - Ρέντη του ΚΚΕ η οποία καταγγέλλει τις επιθέσεις των Χρυσαυγιτών και επισημαίνει: «Ο κοκκινιώτικος λαός, οι εργαζόμενοι του Ρέντη έχουν ζήσει στο πετσί τους την προσφυγιά και την ξαναζούν και σήμερα. Είναι χαραγμένη στην μνήμη τους η δράση των ταγματασφαλιτών με τους εκατοντάδες δολοφονημένους Κοκκινιώτες στο μπλόκο της Κοκκινιάς.
Αυτές οι ομάδες είναι ιδεολογικοί απόγονοι αυτών που γκετοποίησαν την Κοκκινιά μετά την μικρασιατική καταστροφή, απειλούσαν και επιτίθονταν στους πρόσφυγες και τους αποκαλούσαν Τουρκόσπορους. Γι' αυτό ο λαός μας πρέπει να τους απομονώσει και να μην επιτρέψει να εκμεταλλεύονται τη δίκαιη αγανάκτησή του για τις συνθήκες διαβίωσής του που συνεχώς χειροτερεύουν. Για τη θύελλα των αντεργατικών μέτρων που τσακίζουν τη ζωή του.
Οι "Χρυσαυγίτες" που σήμερα κυνηγούν τους μετανάστες, είναι οι ίδιοι που παίζουν το ρόλο του μαντρόσκυλου της εργοδοσίας ενάντια σε όποιον αγωνίζεται. Κάνουν τους παλικαράδες στους αδύναμους και σκύβουν ευλαβικά το κεφάλι στα καλέσματα της πλουτοκρατίας. Βγάζουν λάδι την πολιτική του κεφαλαίου, που είναι η αιτία της μαζικής μετανάστευσης και κερδίζει δισεκατομμύρια από την εκμετάλλευσή τους.
Καμία ανοχή στα τρομοκρατικά χτυπήματα μίσους και ξενοφοβίας. Να τοποθετήσουμε τη "Χρυσή Αυγή" εκεί που της αξίζει, στο περιθώριο της πολιτικής και κοινωνικής ζωής».

Τέλος, η ανακοίνωση καλεί τους εργαζόμενους και κάθε λαϊκή οικογένεια, μέσα από το οργανωμένο κίνημα στους τόπους δουλειάς, τα σωματεία και το ΠΑΜΕ, στις γειτονιές με τις Λαϊκές Επιτροπές, να βάλει εμπόδια στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική, για να δυναμώσει η ελπίδα της οργανωμένης απάντησης, της αλληλεγγύης, της αντεπίθεσης.


ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

4 σχόλια:

  1. Αλλη νομιζω ειναι η απαντηση που πρεπει να δοθει στον νεοεθνικισμο.Αν κοιταξουμε λιγο με ψυχραιμια την δραση της χρυσης αυγης σημερα θα δουμε οτι σιγα σιγα προσπαθει να αναδειξει ενα αναδυομενο κρατος μεσα απο το κρατος.>Δηλαδη αναλαμβανει να εκτελεσει οπως αυτη θελει δουλειες που θα επρεπε να κανει το ιδιο το κρατος.Παρεχει μια δηθεν ασφαλεια στους κατοικους περιοχων μεγαλης εγκληματικοτητας μαζευει τροφημα μεχρι και τραπεζα αιματος εχει. Αυτες οι δομες σιγουρα θα ερθουν να απαντησουν σε σημερηνα προβληματα του λαου.Υπο αυτη την εννοια εγω περιμενω οτι ενα ακομα μεγαλυτερο κομματι κοσμου θα τους θεωρησει αξιους διαχειρηστες του κρατους και συνεπως θα ενυσχηθει παραπανω στο κοντινο μελλον. Μηπως αυτη η μεθοδολογια σας θυμιζει τιποτα? ΕΑΜ για παραδειγμα?Ας μην καλλιργειται καμια αυταπατη οτι ο φασισμος μπορει να ηττηθει σε μια ιδεολογικη βαση μονο.Καλη η ενημερωση αλλα δεν φτανει.Σωστο ειναι να πεις στον λαο οτι η χ.α. ειναι ενας γρηγορος και σιγουρος τροπος ωστε να παει το κινημα 40χρονια πισω αλλα ποσος κοσμος νοιαζεται για το κινημα?Η ποσος ξερει τι ειναι το κινημα?Οι πιο πολλοι νομιζουν οτι κινημα ειναι μια πορεια με κουκουλοφορους.Νομιζω οτι η αντιμετωπηση που εχει το κκε σε αυτο το θεμα ειναι λαθος και θα το βρει μπροστα του(και συνεπως μπροστα μας)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το μόνο πεδίο όπου χτίζονται συνειδήσεις, είναι αυτό της οργανωμένης πάλης. Η εργατική τάξη για λόγους των οποίων η ανάλυση ξεπερνά τα όρια αυτού του σχολίου, έχει απομακρυνθεί από αυτή την πάλη, όπως και το σύνολο των εργαζομένων. Εκεί είναι όμως που γκρεμίζονται οι αυταπάτες, ξεσκεπάζονται οι καιροσκόποι, εκεί μαθαίνει κανείς "τι είναι το κίνημα" και η αλλυλεγύη μεταξύ των προλαιτάριων όλων των χωρών αποκτά το πραγματικό, ταξικό της νόημα. Εκεί επίσης είναι που συμπυκνώνεται η εμπειρία της ΕΤ και γίνεται πολιτική, γίνεται στρατηγική και τακτική με τον τρόπο μάλιστα που πρέπει να γίνεται, από κάτω προς τα πάνω. Ειδάλλως,
    Το κίνημα ξεπέφτει στον ατομικισμό, καταναλώνεται σε προσωπικές εκτιμήσεις και στρατηγικές, στον εμπειρισμό (έτσι είναι γιατί έτσι το κατάλαβα) και σε πισωγυρίσματα, περιδινίζεται δε ζαλισμένο ανάμεσα στα κάθε είδους "αντιφασιστικά" μορφώματα που από τη φύση και τη θέση τους είναι καταδικασμένα να αποτύχουν στον σκοπό για τον οποίο κατασκευάστηκαν, υποθέτωντας πάντα πως η πρόθεση τους είναι καλή.

    Το ΚΚΕ ΚΑΙ στη συγκεκριμένη ανακοίνωση δεν έμεινε καθόλου στην ενημέρωση και δεν αρκέστηκε να αποκάλυψει το ρόλο που παίζει κάθε χρυσή αυγή αλλά κάλεσε ξεκάθαρα:" τους εργαζόμενους και κάθε λαϊκή οικογένεια, μέσα από το οργανωμένο κίνημα στους τόπους δουλειάς, τα σωματεία και το ΠΑΜΕ, στις γειτονιές με τις Λαϊκές Επιτροπές, να βάλει εμπόδια στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική, για να δυναμώσει η ελπίδα της οργανωμένης απάντησης, της αλληλεγγύης, της αντεπίθεσης." να πάρουν με άλλα λόγια την κατάσταση στα χέρια τους.

    Ποιος καλλιεργεί λοιπόν την αυταπάτη ότι ο φασισμός μπορεί να ηττηθεί μόνο σε ιδεολογική βάση; Νομίζω πως ο όρος "νεοφασισμός" που χρησιμοποίησες λέει από μόνος του πολλά: μας δείχνει σε ποιές ράγες κινείται το τρένο της άποψης σου, μας δείχνει από έρχεται που θα πάει, μα κυρίως, αν δεν αλλάξει ράγες ως που μπορεί να φτάσει.
    Κλείνοντας, η αντιμετώπιση του ΚΚΕ σε αυτό το θέμα όπως και σε όλα, επιβεβαιώθηκε, επιβεβαιώνεται και θα επιβεβαιωθεί πολιτικά από την πραγματικότητα επειδή έχει την αποκρυσταλωμένη εμπειρία, και την επιστημονικά τεκμηριωμένη ιδεολογία να αναλύει τα φαινόμενα παλιά ή "νέα". Οι "φίλοι" κι "οι καλοπροαίρετοι" πέρα από την προσωπική τους άποψη τι άλλο έχουν; Την άποψη πως το κίνημα είναι μια πορεία με κουκουλοφόρους;

    Είμαι σίγουρος πως δεν σου λείπει η ψυχραιμία, εκείνο που λείπει είναι η ξεκάθαρη ταξική ματιά: Ας μη βάλουμε το μυλωνά με τους πραμματευτάδες!
    Ευχαριστώ για την υπομονή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα σε όλους.Είδα τους προβληματισμούς που μπαίνουν(και καλώς μπαίνουν),όμως το θέμα έχει πολύ βάθος και σίγουρα θέλει την συζητησή του για να μην μένουν και απορίες.Ο φασισμός δεν μπορεί να νικηθεί απο την στιγμή που τα φτωχά λαϊκά στρώματα δεν καταλάβουν τον ρόλο τον οποίο παίζει και μην νομίζετε η Χρυσή Αυγή μπόρει να το παίζει αντισυστημική μπορεί να το παίζει ο προστάτης του πολίτη αλλά υπάρχει ένα δεδομένο που θα την αποκαλύψει και θα την φέρει μπροστά στις αντιφάσεις της και εκεί είναι που θα αποκαλυφθεί άλλωστε,το δεδομένο που θα την αποκαλύψει είναι η ίδια η κρίση και οι ανάγκες του κεφαλαίου να βγει απο τα αδιεξοδά του.Ξέρετε κατί;Η κρίση είναι αυτή που στην δίνη της πέταξε το ΠΑΣΟΚ σαν στυμμένη λεμονόκουπα στο περιθώριο και συρρίκνωσε τα ποσοστά της ΝΔ(μπορεί σε σύγκριση με τις προηγούμενες εκλογές να ανέβηκε η ΝΔ όμως σε καμμιά περίπτωση δεν έχει την δύναμη που είχε παλιά).Πρέπει πρίν μέσα απο την οργή μας να βγάλουμε ένα οργισμένο συμπέρασμα θα πρέπει να προσπαθούμε να κοιτάξουμε μπροστά και να αναλύσουμε τι συμβαίνει γύρω μας.Τι θελω να πω;Ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος απότι φαίνεται βασικά.Μην ξεχνάμε ότι ταυτόχρονα με την Χρυσή Αυγή δρα και ο ΣΥΡΙΖΑ που σπέρνει αυταπάτες που σκοπό έχει να συρρικνώσει την δράση του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ,συνεπώς έμμεσα φροντίζει και αυτός για την δράση της Χρυσής Αυγής γιατί απο την στιγμή που κοιτάς να συρρικνώσεις το ταξικό κίνημα αυτομάτως αφοπλίζεις το αντιφασιστικό μέτωπο.Δυστηχώς και για τον ΣΥΡΙΖΑ βέβαια θα ξεσκεπαστεί γιατί δεν μπορεί να υπερβεί τους νόμους της αγοράς,οι οποίοι αναπόφευκτα δημιουργούν την κρίση.Ομως υπάρχουν κάποια δεδομένα που θα ξεσκεπάσουν τον ρόλο του καθενός.Ας κοιτάξουμε ποια είναι αυτά τα δεδομένα.Εχουμε την τρόϊκα απο την μια να πιέζει αφόρητα να παρθούν μέτρα που θα επιβαρύνουν τα φτωχά λαϊκά στρώματα,συνεπώς είναι θέμα χρόνου να παρθούν τα νέα μέτρα και ότι άλλο μας ετοιμάζουν βάση αυτού του δεδομένου θα συμβούν τα εξής:α)θα υπάρξει νέο κύμμα αγανάκτησης που θα είναι ακόμα δυσκολότερο να ελεγχθεί συνεπώς νέες μάζες θα μπούν στο ταξικό κίνημα αλλά και νέες μάζες γενικότερα θα κατέβουν στους δρόμους(άσχετα που θα χρησιμοποιηθούν σε ανώδυνα κανάλια για το σύστημα,έχει την αξία του να το λάβουμε υπόψην γιατί τονίζει τις διεργασίες που γίνονται μέσα στην κοινωνία),απο την μια ο ΣΥΡΙΖΑ αναγκαστικά θα προχωρήσει στα εξής σενάρια,η θα αναγκαστεί να πάρει ανοιχτά θέση υπέρ της αστικής τάξης,με λίγα λόγια θα ξεσκεπαστεί μια ώρα αρχύτερα και είναι καλό για το κίνημα αυτό,η θα ''βγάλει'' τον κόσμο στον δρόμο και να τον στρέψει σε κινήματα τύπου αγανακτισμένων που θα φροντίσει να τους απογοητέυσει και να τους στείλει σπίτι τους.Ομως εδώ υπάρχει η εξής αντίφαση,ακόμα και να το κάνει αυτό στην ουσία δίνει την δυνατότητα στο ΚΚΕ και στο ΠΑΜΕ να δράσει μέσα στις μάζες και να αγωνιστεί για την ανάπτυξη του λαϊκού κινήματος,συνεπώς ο ΣΥΡΙΖΑ είτε στην μια είτε στην άλλη περίπτωση θα έχει χάσιμο(άλλωστε γιαυτό θέλουν και το ΚΚΕ αδύναμο και στην γωνία,για να μπορούν να διαχειριστούν τέτοιου είδους αδιέξοδα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πάμε τώρα στην Χρυσή Αυγή,απο την στιγμή που θα υπάρξει αγανάκτηση οι εστίες αγώνα υπάρχει σοβαρότατο ενδεχόμενο να γίνουν ακόμα περισσότερες,πριν λίγους μήνες υπήρξε η Χαλυβουργία μόνο τώρα υπάρχει και Phone Marketing,κανένας δεν υπόσχεται στους καπιταλιστές ότι η Ελλάδα δεν θα γίνει μια Χαλυβουργία,εδώ το μαστίγιο του συστήματος θα έρθει να παίξει τον ρόλο του και θα το δούμε άμεσα μπροστά μας αυτό και εκεί θα έρθει το ξεσκέπασμα της Χρυσής Αυγής.Μην ξεχνάμε πως το ενδεχόμενο άναρχης χρεοκοπίας είναι ζωντανότατο και χρησιμέυει να δούμε κάποια στοιχεία...Πιστέυω όλοι σας να έχετε μάθει για διάφορα σχόλια του στύλ ότι ο ρόλος της ''αριστεράς'' είναι να αδυνατίσει το ΚΚΕ και διάφορα τέτοια(μην πάω να ψάξω να βρω τα σχόλια απο διάφορες εφημερίδες,νομίζω είναι περιττο),απο την άλλη η υπόσχεση της Χρυσής Αυγής στον κόσμο της ειναι η εξής:''η Χρυσή Αυγή μέσα σε 5 χρόνια θα έχει σβήσει το ΚΚΕ απο τον πολιτικό χάρτη''...το έχω δει γραμμένο στο επίσημο σάϊτ της Χρυσής Αυγής αυτό και δεν μπορεί να βγάλει κανείς ψέυτη γιαυτό.Λίγες μέρες πριν την παρέλαση της 25ης Μαρτίου είχε βγεί μια ανακοίνωση μιας παραστρατιωτικής όμάδας η οποία θέλει να αυτοαποκαλείται λαϊκή πολιτοφυλακή (η οποία είναι στην ουσία δημιούργημα απόστρατων η και ενεργών μελών των σωμάτων ασφαλείας που όλοι ξέρουμε τι επιρροή έχει η Χρυσή Αυγή εκεί μέσα και βέβαια δρούν και μέλη της Χρυσής Αυγής εκει μέσα...)όπου έλεγε πως ''...είναι σίγουρο πως κάποια στιγμή θα επικρατήσει χάος και αίμα,η λαϊκή πολιτοφυλακή θα είναι εκεί για να επαναφέρει την τάξη...''.Τελειώνοντας να υπενθυμησω πως στην ιστορία τον φασισμό μόνο ένα στιβαρό ταξικό κίνημα κατάφερε να τον αποκρούσει,όμως το κίνημα που θα αντικρούσει τον φασισμό πρώταπόλα πρέπει να έχει βάθος,επαναστατική ιδεολογία και φυσικά πρώτα θα πρέπει να τον νικήσεις πολιτικά και ύστερα να τον αντιμετωπίσεις αλλιώς....το ΚΚΕ έχει τεράστια εμπειρία σε αντιφασιστικούς αγώνες και μην ξεχνάμε πως έχει οργανώσει αντιφασιστικούς αγώνες που πραγματικά έχει κατατρομάξει τους αντιπάλους του,δεν χρειάζεται ιδιαίτερη φασαρία και κακό για να χτυπηθεί ένας αντίπαλος,καμμιά φορά η σιωπήρη δράση είναι ποιό αποτελεσματική.....και μην είστε σίγουροι ότι το ΚΚΕ δεν έχει ξεκινήσει την δράση του.......οι φασίστες έχουν λάβει το μηνυμά τους...αλλά τι να κάνουμε που πρέπει να παίξουν τον ρόλο για τον οποίο τους έχουν βάλει...όμως θα δούμε ποιό θα είναι και το τέλος τους.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.