14 Ιουλίου 2012

Ankhar Kochneva: "Σας εξαπατούν τα ξένα ΜΜΕ για τη Συρία και έχετε υποστεί πλύση εγκεφάλου"


Αφορμή για την ανάρτηση αυτή, έδωσε μία άλλη, από το «Βαθύ κόκκινο» η οποία υιοθετεί αυτούσια την Ευρωατλαντική προπαγάνδα για το τι συμβαίνει στην Συρία.
Οπότε, είπαμε και εμείς να παραθέσουμε και την «άλλη» άποψη που δημοσιοποιήθηκε από ένα σάιτ (το defencenet.gr) που σε καμμία υπόληψη δεν το έχουμε μεν, στην ίδιο τουλάχιστον βαθμό αξιοπιστίας με την ΝΑΤΟϊκή προγάνδα (αν όχι σε μεγαλύτερο όπως διδάσκει η προηγούμενη πείρα από Γιουγκοσλαβία, Αφγανιστάν, Ιρακ, Λιβύη κλπ) μπορούμε να το κατατάξουμε δε. Γιατί αν έχουμε φτάσει στο σημείο η άποψη του ΝΑΤΟ να αποτελεί θέσφατο για «κόκκινα» μπλογκ, φανταζόμαστε πως η άποψη της Ρωσίας θα έχει την ίδια (τουλάχιστον!!!!) αξιοπιστία, και το παραθέτουμε προκειμένου οι αναγνώστες μας να έχουν την όσο το δυνατό πιο σφαιρική ενημέρωση, αφού το ρεπορτάζ δεν ανήκει στο «defencenet» αλλά στο «Russia today»...
Εννοείται πως δεν υιοθετούμε καμμία από τις δύο πλευρές τις ιμπεριαλιστικής προπαγάνδας....

Συνέντευξη ποταμός από την Ankhar Kochneva, ρωσίδα δημοσιογράφο που έζησε και περιγράφει, την φρίκη του πολέμου!

Κύρια σημεία της συνέντευξης.

        Ο,τι ακούτε από τα ΜΜΕ είναι ψέμματα. Μέχρι τα τέλη του καλοκαιριού θα υπάρξει εισβολή των “δυτικών”.
        Υπάρχει μεγάλος αριθμός βίντεο που αποδεικνύει ότι, σκηνοθετούν θανάτους σε στρατόπεδα και μετά τα παρουσιάζουν ως θανάτους από το καθεστώς!
        Ληστές όπως για παράδειγμα κοντά στην πόλη Jisr ash-Shugur στα σύνορα με την Τουρκία, δολοφόνησαν 120 αστυνομικούς και πολίτες.
        Αναγκάζονται από τον φόβο, οικογένειες να φεύγουν από τα σπίτια τους και να πηγαίνουν να μένουν σε συγγενείς τους. Ομως ο αντάρτες έχουν μπλοκάρει πολλούς δρόμους.
        Στη Χομς από πέρσι δεν λειτουργούν σχολεία και αναγκάστηκαν πάρα πολλοί κάτοικοι, να μετακινηθούν σε άλλες πόλεις όπως τη Δαμασκό την Ταρσό και την Λατάκια.
        Υπάρχει τεράστιο πρόβλημα από αυτή τη μετακίνηση πληθυσμών μιας και χρειάζονται περίθαλψη, σίτιση, στέγαση. Προσπαθεί η κυβέρνηση και εθελοντές να βοηθήσουν, αλλά τα μέσα δεν αρκούν.
        Σε περιοχές που έχουν εκκαθαριστεί από αντάρτες-ληστές, ο στρατός φρουρεί τα σπίτια και μάλιστα έχω φωτογραφίες που το αποδεικνύουν αυτό.


- Γιατί τους αποκαλείτε ληστές;

Τους λέω έτσι γιατί αυτή είναι η αλήθεια! Έχω δει τι κάνουν σε αυτούς που απαγάγουν. Έχω πάει σε θαλάμους βασανιστηρίων. Έχω γνωρίσει μητέρες που είδαν με τα ίδια τους τα μάτια να πεθαίνουν τα παιδιά τους. Σκοτώνουν Χριστιανούς ιερείς και απαγάγουν και βασανίζουν παιδιά. Πριν από λίγες μέρες σκότωσαν τα 2 μεγαλύτερα αδέρφια από ένα 5χρονο παιδί, ώστε να πάρουν εκδίκηση από αυτό, επειδή είχε απαγγείλει ποίημα σε συλλαλητήριο!!!

Έχω πάει σε σπίτια που έγιναν κρησφύγετα ληστών. Βρήκα άδεια μπουκάλια με ποτά. Πως συμβαδίζουν αυτά με το Ισλάμ; Επισκέφτηκα τις κατεστραμμένες εκκλησίες στη Χομς. Έγινα στόχος ελεύθερων σκοπευτών που θα μπορούσαν να δουν ότι είμαι γυναίκα και όχι στρατιώτης. Στον δρόμο κοντά στην αγορά ανατίναξαν αυτοκίνητα. Γιατί σκότωσαν αμάχους την ώρα που ψώνιζαν τρόφιμα;

- Πολλοί υποστηρίζουν ότι αυτά τα κάνει η κυβέρνηση προσλαμβάνοντας εγκληματίες.

ΑΥΤΗ Η ΘΕΩΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΛΟΙΑ. Η κυβέρνηση έδωσε αμνηστία σε όσους δεν έχουν εμπλακεί σε δολοφονίες. Και τώρα την κατηγορούν επειδή έδωσε αμνηστία. Σας θυμίζω ότι αρκετές επιθέσεις έγιναν εναντίον αστυνομικών κτιρίων και κτιρίων που υπήρχαν δημόσια έγγραφα, με σκοπό να καταστραφούν, όπως για παράδειγμα η αποστολή αυτοκτονίας στις 23 Δεκεμβρίου 2011.

- Ιορδανία δεν επέστρεψε το αεροπλάνο που αυτομόλησε, για να προσπαθήσει να δώσει τους κωδικούς σε άλλες χώρες, λένε στη Συρία.

Η στάση της Τουρκίας για την κατάρριψη είναι αστεία. Αμέσως η Συρία είπε να γίνει διμερής επιτροπή από τις δύο χώρες και η Τουρκία το αρνήθηκε. Και το πιο αστείο είναι, που λένε ότι δε θα αφήσουν τις συριακές προκλήσεις αναπάντητες, τη στιγμή που έχουν μεταφέρει τεθωρακισμένα και κάνουν λαθρεμπόριο όπλων στα σύνορα.

Σας εξαπατούν τα ξένα ΜΜΕ και έχετε υποστεί πλύση εγκεφάλου. Ανακοίνωσαν ότι οι αντάρτες κατέλαβαν τη βάση Al-Rastan και την επόμενη μέρα ήμουν στην Χομς, περίπου 10χλμ από την Al-Rastan. Οταν ρώτησα τους στρατιωτικούς για την Al-Rastan γέλασαν και μου έδωσαν να πιω τσάι… Τα ίδια έκαναν και τον Ιανουάριο που έλεγαν ότι γίνονται εχθροπραξίες στη Δαμασκό, ενώ δε γινόταν τίποτα και αργότερα που διέδιδαν φήμες ότι ο πρόεδρος ετοιμάζεται να εγκαταλείψει τη χώρα.

Περίπου 2000 αμάχους, χρησιμοποιούν σαν ασπίδα στη Χομς οι αντάρτες. Και στις συνοικίες αυτές δεν επεμβαίνει ο στρατός γιατί είναι βέβαιο ότι θα τους σκοτώσουν οι αντάρτες, για να πουν μετά ότι φταίει ο πρόεδρος.

Στη Λατάκια που είναι υπό κυβερνητικό έλεγχο, στην γύρω δασώδη περιοχή υπάρχουν αντάρτες. Πρόσφατα επιτέθηκαν, άφησαν βόμβες στο δρόμο, που έσκασαν και σκότωσαν 2 εφήβους.

Δεν αληθεύει ότι μονάδες του Στρατού “άλλαξαν μεριά”. Είναι φυσικό κάποιοι να έχουν πτοηθεί, αλλά το 90% των βίντεο που παρουσιάζουν είναι περιπτώσεις ανθρώπων που έχουν απαχθεί από τους ληστές.

Απαγάγουν συνέχεια πολίτες. Πρόσφατα απήγαγαν 12 προσκυνητές από το Λίβανο και τους 2 Ιρανούς οδηγούς τους. Είναι βέβαιο ότι θα τους παρουσιάσουν σαν μισθοφόρους του Ιράν και μισθοφόρους της Χεζμπολάχ.

Εχω πληροφορίες ότι η εισβολή δυτικών δυνάμεων θα γίνει Αύγουστο-Σεπτέμβριο. Δεν υπάρχει όμως κανένας λόγος που να δικαιολογεί μία επέμβαση. Ετσι περιμένουμε να κάνουν ΝΕΕΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΕΣ, ώστε να πειστεί η κοινή γνώμη ότι ΠΡΕΠΕΙ να γίνει επέμβαση!

Δεν σας αποκαλύπτω τις πηγές μου. Δεν αμφιβάλλω για την αξιοπιστία τους. Στη Συρία δεν υπάρχει πανικός από μια τέτοια επίθεση. Οπως ακριβώς και οι άνθρωποι στην Γιουγκοσλαβία, τη Λιβύη, το Ιράκ δεν πίστευαν ότι θα τους επιτεθούν μέχρι που το έκαναν! Μία προβοκάτσια που ήδη διαρρέουν είναι ότι η Ρωσία και η Κίνα συμφώνησαν να φύγει ο Ασαντ. Αυτό είναι ένα τεράστιο ψέμα, όπως και όλα τα άλλα τα σκουπίδια που σερβίρουν τα ΜΜΕ στην κοινή γνώμη.

Η αστάθεια και ο “εμφύλιος” στη Συρία έχουν ένα κερδισμένο το Ισραήλ…

Η συνέντευξη δόθηκε στην
Nadezhda Kevorkova, RT

Βλέπε ακόμη: Νέα μαζική δολοφονία στην Συρία
 

15 σχόλια:

  1. Όπως λέει και στην αρχή του άρθρου δεν πιστεύω καμία νατοϊκή ή ρώσικη προπαγάνδα.Και οι 2 πλευρές προσπαθούν να βγάλουν χρήματα από αυτήν την ιστορία στις πλάτες των λαών.Μιλάμε για εμφύλιο όπου και οι 2 πλευρές σκοτώνουν γυναικόπαιδα της αντίπαλης πλευράς.Από κυβερνητικούς και αντικυβερνητικούς μέχρι ληστές και θρησκευτικές παραστρατιωτικές ομάδες μπορείς να βρεις εκεί μέσα...Το ιδανικότερο από όλα θα ήταν να ρίξει την κυβέρνηση ο λαός για μια άλλη εξουσία..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kαλά θα ήταν, αλλά όταν βλέπεις "εξεγερμένους" να υποστηρίζονται από το ΝΑΤΟ, η συνέχεια είναι απόλυτα προβλέψιμη...

      Διαγραφή
    2. Έτσι είναι...Οι εταιρίες να είναι καλά που θα πάρουν όλο τον πλούτο της χώρα όπως γίνεται με την Λιβύη..

      Διαγραφή
  2. Ντροπή και αίσχος σε δήθεν αριστερούς που έχουν ταχθεί με την πλευρά του ναζιστικού καθεστώτος. Ντρέπομαι που δηλώνω αριστερός, όταν αριστεροί δηλώνουν οι υποστηρικτές δολοφόνων μικρών παιδιών.
    Αίσχος. Αίσχος, για το εν τύποις κομμουνιστικό κόμμα ελλάδας, και τους οπαδούς του, που δηλώνουν ότι για το μακελειό στην Συρία ευθύνονται σκοτεινά ξένα κέντρα που θέλουν την αποσταθεροποίηση της Συρίας.

    Η Άλ Κάϊντα, οι τζιχαντιστές, οι τρομοκράτες είναι πίσω από το πλανητικό ιμπέριουμ, και όχι ένα ναζιστικό καθεστώς εδώ και σαράντα χρόνια.

    Να χαιρόσαστε την αριστερά σας, που αντί να δώσει γη και ύδωρ στην Συριακή επανάσταση, ουσιαστικά την λοιδωρεί με τον χειρότερο τρόπο. Αίσχος...

    Ελπίζω και εύχομαι, μετά από τα λουτρά αίματος μέσα στην επικράτεια της Συρίας, να μην σκάσει το Νάτο σαν απέλευθερωτής την τελευταία στιγμή.
    Η απελευθέρωση του Συριακού λαού είναι έργο δικό του. Και καμία κουφάλα δυτικός δεν θα μπει την ύστατη στιγμή για να πει ότι βοήθησε.
    Άργησε η διεθνής κοινότητα εδώ και δεκαεπτά μήνες. Να πάει να γαμηθεί και να μην ασχοληθεί. Η συριακή επανάσταση δυναμώνει. Και Τελειώνει από μόνη της το ναζιστικό καθεστώς του Άσσαντ. Δεν χρειάζεται καμία βοήθεια από τους μεγαλοιμπεριαλιστές.

    Ενάντια στους μύθους και τις προκαταλήψεις, χιλιάδες άνθρωποι, μακριά από θρησκευτικούς εναγκαλισμούς, έχουν πάρει τα όπλα για να αντιμετωπίσουν τους δολοφόνους των οικογενειών τους, των φίλων τους, των γειτόνων τους.

    Αυτή είναι η πραγματικότητα, και αν το "Κ"ΚΕ και οι συνοδοιπόροι του θέλουν ξανά και ξανά να μας μιλάνε για πλανητική (sic!) προβοκάτσια, που ουσιαστικά ταυτίζεται με την εξωτερική πολιτική της αντιδραστικής Μόσχας, τότε, συγγνώμη για την έκφραση αλλά: να πάνε να γαμηθούν. Έχουν στα χέρια τους το αίμα του Συριακού Λαού.

    Οξύμωρο; Όχι Τάκη. Είναι απλώς στρατηγική. Αλλά ένα κόμμα που θέλει εν τύποις να ονομάζεται επαναστατικό, θα πρέπει αν μη τι άλλο να είναι και επαναστατικό.

    Αλλά τι λέω ο καψερός.
    Εδώ στην εξέγερση που ακολούθησε την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, το "επαναστατικό" κόμμα του περισσού, ταυτίστηκε με τον Βελόπουλο και τα σκοτεινά κέντρα που ήθελαν την αποσταθεροποίηση της εθνικής μας επικράτειας...
    Σιγά μην είχαν σήμερα οι ίδιοι άνθρωποι μία λέξη συμπάθειας για τους επαναστατημένους - εξεγερμένους ανθρώπους της Συρίας.

    Αίσχος για μία αριστερά που πήρε το ξεφτιλισμένο 4.5% και ουσιαστικά δεν έχει πάρει χαμπάρι τι συμβαίνει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στις μαρτυρικές Χόμς και Χάμα, με έντονο το Σουνίτικο στοιχείο, Σουνίτες μακελεύουν Σουνίτες για να τα ρίξουν στην χούντα του Άσσαντ.
    Η σφαγή στην Χούλα ήταν έργο των δολοφόνων του Άσσαντ. Όποιος κάνει λόγο για φιάσκο, καλό θα ήταν να δίνει και πληροφορίες. Αλλιώς ρίχνει νερό στον μύλο της δήθεν προβοκάτσιας για το "αγγελικό" καθεστώς.
    Το πυροβολικό, τα τανκς, και τα επιθετικά ελικόπτερα που δολοφονούν αθώες ψυχές παιδιών, γυναικών και ηλικιωμένων δεν είναι από την πλευρά των εξεγερμένων. Η πολύμηνη πολύμορφη εξέγερση με την ελάχιστη βοήθεια από τα έξω, δεν κάμπτεται. Αντίθετα μεγαλώνει μέρα με την μέρα. Η απελευθέρωση του Συριακού λαού είναι έργο δικό του.
    Ας έκανε ένα κόπο το καϊνάρι της 15 ιουλίου 1:28, να παρευρισκόταν στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη στην πλατεία Εξαρχείων, όπου και μίλησαν αντικαθεστωτικοί Σύριοι, κάποιοι από αυτούς μάλιστα ήταν μέχρι και πριν τρεις μήνες στην πολύπαθη Χομς.
    Εσύ να μην τρως κουτόχορτο φιλαράκι για δήθεν τζιχαντιστές.
    Πήραν τα όπλα για να απαντήσουν στις δολοφονίες των συνανθρώπων τους. Σχεδόν όλοι έχουν έναν φίλο, γνωστό, αδελφό, συγγενή που είτε έχει τραυματιστεί, είτε έχει απαχθεί από τα καλόπαιδα του Άσσαν, είτε έχει δολοφονηθεί. Εξεγερμένοι άνθρωποι, με το Α κεφαλαίο.

    Το καθεστώς βομβαρδίζει ανηλεώς τις πόλεις και τα χωριά της Συρίας, και κάποιοι εδώ μέσα προσπαθούν να μας μιλήσουν για προβοκάτσια, σαν φερέφωνα του κοντοπούτιν.
    Το αίμα των δολοφονημένων παιδιών, καθίκια, είναι και στα δικά σας χέρια.

    Υ.Γ1. Αλήθεια, δεκαεπτά μήνες που διεξάγεται η εξέγερση - επανάσταση, εκτός από δηλώσεις αποτροπιασμού, που ακριβώς είναι η ευαίσθητη διεθνής κοινότητα; Πουθενά. Ρητορικό ήταν το ερώτημα.

    Υ.Γ2. Την ίδια ακριβώς άποψη με διάφορους δήθεν τάχα μου αριστερούς, έχει και η χρυσή αυγή για την σύγκρουση της Συρίας. Έτσι κι αλλιώς γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τον εθνικοπατριωτικό ρόλο του "Κ"ΚΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με τις λέξεις ή με τον αριθμό σχολίων πληρώνεσαι;

      Διαγραφή
    2. Εννοείται πως δεν υιοθετούμε καμμία από τις δύο πλευρές τις ιμπεριαλιστικής προπαγάνδας....
      Αυτό τί ακριβώς σου λέει ρε βόδι?

      Διαγραφή
    3. Μιχαλάκη ωραίο το κατεβατό δε λέω..
      Κόψε τα ναρκωτικά τώρα,γιατί "χρυσαυγίζεις".

      Όπως σου'γραψε ο από πάνω,το κείμενο ΔΕΝ ΤΑΣΣΕΤΑΙ ΟΥΤΕ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΜΕΝ ΟΥΤΕ ΤΩΝ ΔΕ.
      Γιαυτό να διαβάζεις ΛΙΓΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ένα κείμενο πριν αρχίσεις τα copy paste.

      Διαγραφή
  4. Oi οακκιτες βγαλαν ενα "κείμενο" και το ποσταρουν το ιδιο οπως στο
    βαθυ κοκκινο και αλλου ετσι και εδω, η πλακα ειναι οτι απο την στιγμη που μπαίνουν σε διαφορετικό
    μπλοκ με διαφορετικούς σχολιαστές ,δεν μπορει να στελνεις κοπυ-πειστ
    την ιδια απάντηση που εχει και μεγάλο μέγεθος,αυτο απο μονο του δείχνει πως λειτουργεί
    το μυαλο τους (καθόλου) ,και λενε κατι παράξενα για το ΚΚΕ χωρις να εχει σχεση με την
    συζήτηση που γίνεται
    Ειχα 2 γνωστους που ειχαν παρτίδες με τετοιους ,ειναι άνθρωποι κομπλεξικοί χωρις
    καθόλου νεολαία εκτος απο κατι εντελώς καλτ φυσιογνωμίες
    που μπορουν να εξευτελιστούν χωρις να τους νοιάζει δεν εμφανίζονται πουθενά
    και οταν βρεθουν προσωπικά ειναι γλυφτρωνια και δεν μιλουν και ψηφιζουν στα ισια
    Ν.Δ και καλα μικροτερο κακο .Μιτσοτακουλα και Ντορα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ρε παίδες εσείς πραγματικά τα ανδρείκελα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στη Λιβύη τους υποστηρίξατε ; Τι "εξεγερμένοι" είναι αυτοί που παρακαλούσαν εισβολή των ιμπεριαλιστών, προμηθεύονταν όπλα και εξοπλισμό από αυτούς και μόλις μπήκαν μέσα οι δολοφόνοι των λαών οι λεγόμενοι επαναστάτες υποκλίθηκαν σε αυτούς; Τέτοιοι καθοδηγούν και την εξέγερση στη Συρία; Γιατί αν είναι τέτοιοι και τους υπερασπίζεστε ωραίοι επαναστάτες να τους χαίρεστε. Γιατί δεν βλέπω να λέτε λέξη γι'αυτούς τους πουλημένους προδότες. Και είδαμε τι δημοκρατία θα φέρουνε.

    Τον Καντάφι κατευθείαν τον σκότωσαν εκεί οι αντίστοιχοι εξεγερμένοι. Ούτε καν δίκη του έκαναν να πεις ρε παιδί μου δικάστηκε και η ποινή ήταν θάνατος ούτε καν αυτό. Αυτοί είναι οι δημοκράτες και στη Συρία; Και που ξέρω εγώ αν λένε αλήθεια οι λεγόμενοι αντικαθεστωτικοί για τις "σφαγές" στη Συρία και δεν παίζουν το παιχνίδι των ιμπεριαλιστών; Πως είμαστε τόσο σίγουροι ότι λένε αλήθεια για αριθμούς νεκρών, βομβαρδισμούς αμάχων και ένα σωρό τέτοια; Και αν αυτοί επιθυμούν μια επέμβαση και πουλάνε παραμύθια επίτηδες για να τους βάλουν στην εξουσία οι μαφιόζοι του ΝΑΤΟ; Ε αυτό δεν είναι επανάσταση αν είναι να ανατραπεί ο Άσαντ και να έρθει κυβέρνηση μαριονέτα των δυτικών αυτό λέγεται πραξικόπημα και τότε μας πουλάνε χοντρά ψέμματα. Λέω για τους καθοδηγητές όχι για όλο το λαό.

    Ναι υπάρχει ένα αντιδραστικό καθεστώς που πρέπει να ανατραπεί. Αυτό τι σημαίνει; Ότι πρέπει να ανατραπεί από φιλοδυτικές και βαλτές δυνάμεις που θέλουν μια Συρία προτεκτοράτο; Ή ότι πρέπει ντε και καλά να ενστερνιστούμε την προπαγάνδα των ανδρείκελων των ιμπεριαλιστών; Γιατί ξαναλέω αν είναι τέτοιοι δηλαδή αν όντως επιθυμούν επέμβαση ξένων δυνάμεων με οποιοδήποτε τρόπο και αν τους προμηθεύουν όπλα, εξοπλισμούς και όποια άλλη βοήθεια και θέλουν την εγκαθίδρυση ενός καθεστώτος ελεγχόμενο από έξω αν με λίγα λόγια είναι σαν τους προδότες της Λιβύης δεν ακούω τίποτα από ότι λένε για μένα είναι αναξιόπιστοι και μεγάλοι ψεύτες και απατεώνες. Αν ήταν πραγματικοί επαναστάτες ας είχαν τα αρχίδια να πουν όχι ρε μάγκες έξω από τη χώρα μας δεν θέλουμε ούτε ΟΗΕ, ούτε ΝΑΤΟ, Αμερικάνους, Ευρωπαίους ούτε Ρώσους και Κινέζους να ανακατεύονται ούτε τίποτα, μόνοι μας θα ανατρέψουμε τον Άσαντ χωρίς καμιά βοήθεια.

    To καθεστώς Άσαντ πρέπει να ανατραπεί από ένα γνήσιο αντιιμπεριαλιστικό και προοδευτικό δημοκρατικό κίνημα που θα εκφράζει το λαό πραγματικά και έχοντας στόχο ένα εθνικά ανεξάρτητο και πραγματικά δημοκρατικό καθεστώς στηριγμένο πάνω στις δυνάμεις του ίδιου του Συριακού λαού και μόνο. ΟΙ ΛΑΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ για την ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία
    21/11/11
    Το ΚΚΕ καταγγέλλει την κλιμάκωση της ιμπεριαλιστικής επέμβασης στη Συρία, η οποία όπως και στη Λιβύη, προωθείται με το πρόσχημα της «δημοκρατίας» και της «ελευθερίας».
    Σ' αυτήν την ιμπεριαλιστική επέμβαση έχει χαθεί κάθε μέτρο υποκρισίας και κυνικότητας, βλέπουμε να επικαλούνται την «ελευθερία» και τη «δημοκρατία» οι αντιλαϊκές μοναρχίες του Κόλπου, η Τουρκία, που με το στρατό της κατέχει τη μισή Κύπρο, η ΕΕ, όπου σε πολλές χώρες είναι απαγορευμένα τα ΚΚ, οι ΗΠΑ, που κατά καιρούς έχουν «σπείρει» ή στηρίξει χούντες σε διάφορες γωνιές του πλανήτη.

    Από κοινού με τις ΗΠΑ και την ΕΕ, ιδιαίτερα αντιδραστικό ρόλο στις εξελίξεις παίζουν η Τουρκία, η Σαουδική Αραβία κι η Ιορδανία, μέσω των οποίων δεν αποκλείεται και η στρατιωτική επέμβαση σε βάρος της Συρίας.

    Στόχος όλων αυτών των δυνάμεων δεν είναι τα δημοκρατικά και λαϊκά δικαιώματα στη Συρία, όπως επικαλούνται. Επιδίωξή τους είναι ο έλεγχος των πρώτων υλών της περιοχής, των δρόμων μεταφοράς της ενέργειας και των εμπορευμάτων, τα μερίδια των αγορών, η αποδυνάμωση της οικονομικής και πολιτικής επιρροής που έχουν στην περιοχή αυτή άλλες ανταγωνιστικές δυνάμεις, όπως είναι η Ρωσία κι η Κίνα.

    Έτσι, μια στρατιωτική ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία θα προκαλέσει μεγάλες υλικές κι ανθρώπινες καταστροφές στη χώρα αυτή, κι επιπλέον θα στερήσει ένα σταθερό σύμμαχο στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού, ένα σύμμαχο των αντιιμπεριαλιστικών κινημάτων της περιοχής, κι ακόμη θα ανοίξει το δρόμο για την ιμπεριαλιστική επίθεση κατά του Ιράν, με πρόσχημα το πυρηνικό του πρόγραμμα.

    Βαρύτατες ευθύνες αναλαμβάνει η ελληνική κυβέρνηση (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ), αλλά κι άλλες οι κυβερνήσεις των χωρών της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, που με τον ένα ή άλλο τρόπο εμπλέκονται στα ιμπεριαλιστικά σχέδια κατά της Συρίας και του Ιράν.

    Όπως μεγάλες ευθύνες έχουν κι οι δυνάμεις του οπορτουνισμού, που εξ ονόματος της «Αριστεράς» είτε ευθέως στηρίζουν την ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία, με πρόσχημα τα δημοκρατικά δικαιώματα, είτε σ' αυτήν την κρίσιμη στιγμή κρατούν «ίσες αποστάσεις» και κάνουν πως δεν βλέπουν την ιμπεριαλιστική επέμβαση και τα αντιλαϊκά σχέδια, που αυτή περικλείει.

    Το ΚΚΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στο λαό και στους κομμουνιστές της Συρίας και αναγνωρίζει πως μόνο ο λαός της Συρίας έχει το δικαίωμα να καθορίσει το μέλλον της χώρας του, χωρίς ξένες υποδείξεις κι επεμβάσεις.

    Καλεί την ελληνική κυβέρνηση εδώ και τώρα να σταματήσει κάθε στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ. Να μην δώσει το έδαφος, τα λιμάνια και τον εναέριο χώρο της Ελλάδας για μια ιμπεριαλιστική επίθεση κατά της Συρίας και του Ιράν, που θα οδηγήσει μεγάλες περιπέτειες το λαό της Ελλάδας και τους άλλους λαούς της περιοχής μας. Απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ για τις διεθνείς εξελίξεις στην περιοχή μας και στην ευρύτερη περιοχή και τις θέσεις του ΚΚΕ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τώρα λοιπόν, που από ότι φαίνεται δεν θα υπάρξει καμία ιμπεριαλιστική επέμβαση, και ο Ελεύθερος Συριάκός Στρατός μαζί με ένοπλους πολίτες είναι σχεδόν έξω από το προεδρικό μέγαρο, θα μιλήσει κάποιος για επανάσταση των μαζών απέναντι σε ένα βάρβαρο και καταπιεστικό - οικογενειοκραρικό καθεστώς. Ή πάλι κόμματα που θέλουν εν τύποις να ονομαζονται "επαναστατικά" θα την κάνουν με το γνωστό στρίβειν δια του αρραβώνος; Και θα στηρίξουν τον γκαγκεμπίτη κοντοΠούτιν, μαζί με τον κινέζικο ιμπέριουμ...

      Διαγραφή
    2. Αυτή η απάντηση αποθηκεύτηκε φυσικά και θα τοποθετηθεί στο πλάι των ανεκτίμητων ανακοινώσεων της ΟΑΚΚΕ για το "πιο κρυο κτίριο του λεκανοπεδίου" ...

      Ευχαριστούμε τον μικρό Μιχάλη του 7ου ορόφου

      Διαγραφή
  7. Για να κρίνει ο καθένας το τι λέει πραγματικά το ΚΚΕ και να έχει σύνολική εικόνα της κατάστασης:
    "Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ για τις επιβουλές κατά Συρίας - Ιράν
    26/06/12
    Η κλιμακούμενη ένταση στη Μέση Ανατολή, με αιχμή την παραβίαση του εναέριου χώρου της Συρίας από τουρκικό αεροπλάνο που καταρρίφθηκε, η προσφυγή της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ και οι ιμπεριαλιστικές απειλές για επέμβαση στη Συρία και το Ιράν διαμορφώνουν πολύ επικίνδυνη κατάσταση που εγκυμονεί κινδύνους νέου ιμπεριαλιστικού πολέμου στην περιοχή.

    Οι εξελίξεις αυτές εκφράζουν την όξυνση της αντιπαράθεσης ανάμεσα στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις για τον έλεγχο των πρώτων υλών της περιοχής, τον έλεγχο των δρόμων μεταφοράς των εμπορευμάτων και των αγορών. Φανερώνουν πως η καπιταλιστική κρίση κι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι πάνε χέρι-χέρι κι απειλούν με νέες μεγάλες αιματοχυσίες τους λαούς.

    Σ' αυτές τις συνθήκες το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους σε αγωνιστική ετοιμότητα και επαγρύπνηση για:

    Να μην συρθεί η Ελλάδα στους νέους ιμπεριαλιστικούς πολέμους των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, που ετοιμάζονται σε βάρος της Συρίας και του Ιράν, κι οι οποίοι θα έχουν τραγικές συνέπειες.
    Να μην τηρηθεί οποιαδήποτε «συμβατική υποχρέωση» που άμεσα ή έμμεσα εμπλέκει τη χώρα.
    Να μη χρησιμοποιηθεί η βάση της Σούδας. Να κλείσει τώρα!
    Να επιστρέψουν όλα τα ελληνικά στρατεύματα που βρίσκονται εκτός συνόρων.
    Να ακυρωθούν τα στρατιωτικά γυμνάσια κι όλες οι συμφωνίες στρατιωτικής συνεργασίας με το Ισραήλ.
    Να δυναμώσει η πάλη για την αποδέσμευση από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και το ΝΑΤΟ."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.