8 Ιουλίου 2012

Η ομιλία της Αλέκας Παπαρήγα στη Βουλή 8-7-2012




Αποσπάσματα από την σημερινή ομιλία της Γ.Γ. του Κ.Κ.Ε. Αλέκας Παπαρήγας κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή.

 Αλέκα Παπαρήγα :
θα ενταθεί και η κρατική βία και καταστολή κατά των εργαζομένων

Ακραία φτώχια και εξαθλίωση των εργαζομένων θα συνεχίσει να φέρνει το Μνημόνιο, όπως δήλωσε η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή. Σε μία ομιλία με την οποία κατηγόρησε τις δυνάμεις του νεοφιλελευθερισμού από τη μία και τον απροκάλυπτο ενδοτισμό του ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη, η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ
επανέλαβε το αίτημα για κατάργηση του Μνημονίου και της αποδέσμευσης. «Το Μνημόνιο, αναμφισβήτητα είναι ένα τέρας. Όμως δεν συμφωνούμε καθόλου με τη θέση ότι το Μνημόνιο γέννησε την κρίση και έφερε την ύφεση. Το Μνημόνιο είναι μια συγκροτημένη πολιτικής απαξίωσης της εργατικής δύναμης», είπε η κ. Παπαρήγα καταγγέλλοντας ότι μέσα στο Μνημόνιο εντάχθηκαν μια σειρά μέτρα που στην Ελλάδα ήταν προγραμματισμένα. «Εμείς δεν θα ονοματίσουμε την Κυβέρνηση Μνημονιακή. Είναι μια κυβέρνηση που θα συνεχίσει την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων και μάλιστα με ακόμη περισσότερο νόμο και τάξη», είπε η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ.

Αναφερόμενη στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων η κ. Παπαρήγα κάλεσε την κυβέρνηση «να φέρει στη Βουλή μια αποτίμηση για αποκρατικοποίηση που έγινε όπως για παράδειγμα στον ΟΤΕ, στα ΕΛΠΕ, στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, στην Cosco όπου οι εργασιακές σχέσεις είναι απαράδεκτες και ο συνδικαλισμός απαγορεύεται από τους Κινέζους». Δεν μας λέει τίποτε ότι η κυριότητα των υποδομών θα μείνει στο δημόσιο διότι όταν θα τις εκμεταλλεύονται για 40 χρόνια οι ιδιώτες και αφού θα βγάλουν χρήματα και θα έχουν πάρει και κοινοτικές επιδοτήσεις ή θα φύγουν ή θα καλέσουν το κράτος να ανανεώσεις τις γερασμένες πλέον υποδομές.

Αναφερόμενη στην αντιπαράθεση της Κυβέρνησης με κορμό τη ΝΔ από τη μία και τον ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη, η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ είπε ότι πρόκειται για ένα αλληλοτροφοδοτούμενο δίπολο και μάλιστα με σύνθημα «περισσότερη Ευρώπη» το οποίο εγκυμονεί σοβαρά πολιτικά προβλήματα.

Ταυτόχρονα η κ. Παπαρήγα προέβλεψε ότι «τα μέτωπα πάλης θα είναι πολλά», όμως παράλληλα «θα ενταθεί και η κρατική βία και καταστολή κατά των εργαζομένων».

Η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ έκανε ειδική αναφορά στη Χρυσή Αυγή, η οποία «εκτός από τη λεκτική βία ασκεί και σωματική βία κατά των μεταναστών». «Προειδοποιούμε ότι σήμερα οι Χρυσαυγίτες γυμνάζονται πάνω στα σώματα των μεταναστών, αύριο θα γυμναστούν πάνω στα σώματα των εργαζομένων. Επομένως έχετε πολύ μεγάλη ευθύνη απέναντι σε αυτό που λέμε Χρυσή Αυγή», είπε η κ. Παπαρήγα και προειδοποίησε τα κόμματα να μην διανοηθούν να εξισώσουν τον κομμουνισμό με τον φασισμό.

1 σχόλιο:

  1. κατεβαίνοντας η γ.γ. λέει "δε χειροκροτάμε" αλλά δεν ακούγεται καθαρά το υπόλοιπο, αν ξέρει κάποιος ας το γράψει νομίζω ειναι σημαντικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.