1 Φεβρουαρίου 2012

Τυπoεκδοτική και συκοφάντες


Aναδημοσιευση απο Fadomduck2  

Η ανακοίνωση της Τυποεκδοτικής για την υπαγωγή στο άρθρο 99 ζόρισε πολλούς συκοφάντες της.

Κάποιος σχολιάζοντας γράφει:
«Είναι φανερό ότι με ανακοινώσεις όπως αυτή δεν πρόκειται να πειστεί κανείς παρά μόνον όσοι είναι ήδη πεισμένοι». 
Και γιατί η ανακοίνωση αυτή δεν πρόκειται να τους πείσει; Μήπως αυτοί δεν έριχναν δάκρυα για τους εργαζόμενους λέγοντας ότι δεν θα πληρωθούν αφού υπήχθησαν στον πανεργατικό νόμο κλπ, κλπ; Τους ζορίζει πολύ που τώρα παίρνουν μια σταράτη απάντηση η οποία τους διαψεύδει;

Μήπως διαφωνούν με τα παρακάτω της ανακοίνωσης; Όχι για να ξέρουμε με ποιόν είναι…

«Ενημερώνουμε ότι, στην αίτηση που έχουμε υποβάλει για την υπαγωγή της επιχείρησης στο άρθρο 99, δε συγκαταλέγονται στους Πιστωτές εργαζόμενοι και ασφαλιστικά ταμεία». 
Θα ήθελαν πολύ να υπαχθούν εργαζόμενοι και ταμεία;
«Η Τυποεκδοτική θα φροντίσει, όπως ήδη έχει δεσμευτεί με ανακοίνωσή της, να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να εξοφλήσει πλήρως τα δεδουλευμένα των εργαζόμενων και τις υποχρεώσεις της στα ασφαλιστικά ταμεία». 
Συμβαίνει πολλές φορές να αναιρεί το λόγο του το ΚΚΕ;

«Η Τυποεκδοτική, όλα αυτά τα χρόνια, φρόντισε να διαφυλάσσονται τα εργασιακά δικαιώματα, να τηρούνται οι Κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις». 
Μήπως μπορούν να μας πουν σε ποια εκδοτικά συγκροτήματα δεν υπάρχει μαύρη και υποτιμημένη εργασία με μπλοκάκια και μισθούς πείνας πέρα από μερικά στελέχη που τα παίρνουν χοντρά; Μήπως διαφωνούν με την τυποεκδοτική στην τήρηση των κλαδικών συμβάσεων;

«Σήμερα, παρά τη δραματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η επιχείρηση, παρά την καθυστέρηση καταβολής των δεδουλευμένων, οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να πληρώνονται με βάση τις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις των Λιθογράφων». 
Γιατί το κάνουν γαργάρα; Μήπως και σε αυτό διαφωνούν; Θέλουν ατομικές συμβάσεις όπως οι καπιταλιστικές επιχειρήσεις και η τρόικα;

Δεν είναι ανάγκη να συμφωνεί κανείς σε όλα με το ΚΚΕ ή με το εγχείρημα της Τυποεκδοτικής. Από αυτό όμως μέχρι να αποτελεί ευκαιρία συκοφαντιών και ψευδολογιών, όπως αυτών του γνωστού μαύρου συγκροτήματος υπάρχει μεγάλη απόσταση.

44 σχόλια:

  1. Θέλετε μια εικόνα του των πραγματικών προτεραιοτήτων των σημερινών "αριστερών";

    Ας πάρουμε το ίδιο το Redfly Planet ως τυχαίο και βολικό παράδειγμα:
    Ανάρτηση για δράσεις γύρω απ' την απεργία των Χαλυβουργών, σχόλια: 1.
    Ανακοίνωση της Τυποεκδοτική, σχόλια: 16.
    Γενική απεργία στο Βέλγιο, σχόλια: 0.
    Η νεολαία στο σφυρί, σχόλια: 3.
    Περικοπές στο επίδομα αναπήρων στην Αγγλία, σχόλια: 0.
    Η Τυποεκδοτική και το κόμμα νέου τύπου, σχόλια: 70.
    Ελληνική Χαλυβουργία, 90 μέρες απεργία, σχόλια: 9.

    Ενδιαφέρον σχολιαστών:
    Τυποεκδοτική: 86 σχόλια. Πάνω απ' το 85% του τυχαίου δείγματος.
    Απεργία στη χαλυβουργία: 10 σχόλια. Λίγω κάτω απ' το 10% του τυχαίου δείγματος.
    Παγκόσμιες συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης: 3 σχόλια. Λίγο κάτω απ' το 3% του τυχαίου δείγματος.

    Με τι λοιπόν ασχολείται σήμερα η "αριστερά";

    Με το να βγάλει το μάτι του ΚΚΕ ασχολείται, με τι άλλο να ασχοληθεί δηλαδή, υπάρχουν άλλες προτεραιότητες και δεν το ξέραμε; Πώς θα γίνει η επανάσταση αν δεν αδιαφορήσεις επιδεικτικά για ΟΛΑ τα υπόλοιπα και δεν συγκεντρώσεις όλη σου την επαναστατική φλόγα στο να διαλύσεις το ΚΚΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εγραψες Αντωνη : ]]]
      και το σχολιο στο θεμα για την χαλυβουργια ειναι του Ιερωνυμου που λεει πανω κατω αυτο που λες εσυ με το δικο του τροπο

      Διαγραφή
    2. είσαι λίγο λάθος εδώ, τα περισσότερα σχόλια σχετικά με την τυποεκδοτική στο redfly είναι συντρόφων,που δεν φαίνεται να συμφωνούν με τον τρόπο που το κόμμα χειρίστηκε την περίπτωση,μήπως να ψαχτούμε λίγο;

      Διαγραφή
    3. Ναι, είναι "συντρόφων" με μηδενικό ενδιαφέρον για οτιδήποτε άλλο από "αυτοκριτική του κόμματος."

      Ψαχνόμαστε, μην ανησυχείς...

      Διαγραφή
    4. Πάντως Αντώνη είναι λίγο τραβηγμένα τα συμπεράσματά σου. Είναι λογικό να κουβεντιάζονται περισσότερο θέματα στα οποία υπάρχουν διαφωνίες και ενστάσεις, παρά θέματα όπου υπάρχει μια γενική συμφωνία. Επίσης θέματα όπου ο άλλος έχει γνώμη ή μπορεί να έχει γνώμη είναι πιο εύκολο να κουβεντιαστούν. Τρίτο (και φαρμακερό) όσο περισσότερες δημοσιεύσεις υπάρχουν για ένα θέμα τόσο μειώνεται το ενδιαφέρον, εκτός κι αν προκύψει κάτι καινούριο. Π.χ. στην αρχή η τυποεκδοτική είχε 70 σχόλια, μετά 15 και τώρα μόλις 5 τα οποία ΔΕΝ σχολιάζουν την τυποεκδοτική!

      Κι αυτό συμβαίνει με όλα τα μπλογκ κι όχι μόνο στο red fly.
      Νομίζω λοιπόν ότι η συσχέτιση των σχολίων με το ενδιαφέρον είναι λίγο πλασματική.

      Διαγραφή
    5. τα σχόλια δεν είναι μέτρο ενδιαφέροντος για τα άρθρα. Αν ήταν έτσι οι τρολίστες θα ήταν πλούσιοι. Αντικομμουνισμός υπάρχει. Το θέμα είναι να μη δίνεις κ εσύ πατήματα. 17 εκατομμύρια είναι αυτά. Μπορεί η τυποεκδοτική να δεσμεύεται αλλά ας διατηρούμε και καμία επιφυλάξη.

      Διαγραφή
    6. Τα σχόλια είναι τα μοναδικά προσβάσιμα σε τρίτους μέτρα ενδιαφέροντος για τα άρθρα. Και αντικατοπτρίζουν, το λέω από εμπειρία 4 ετών στο μπλόγκιγκ, πάντοτε αυξημένη ανάγνωση. Ποτέ δεν μου έτυχε ποστ που να συγκεντρώνει πολλά σχόλια συγκριτικά να μην έχει επίσης αυξημένη αναγνωσιμότητα.

      Και αρκεί μια σύντομη τσάρκα στη μπλογκόσφαιρα για να διαπιστώσεις ότι είναι ΤΟ θέμα στην αριστερά τις τελευταίες μέρες σε συμμετοχή.

      Πράγμα που είναι αναμφισβήτητα μια επικοινωνιακή νίκη σε βάρος του ΚΚΕ.

      Κι αυτή η επικοινωνιακή νίκη σε βάρος του αντισταθμίζει, αναγκαστικά, τα όποια επικοινωνιακά οφέλη απ' την απεργία στη Χαλυβουργία. Γιατί η δεύτερη είναι το βασικό του επικοινωνιακό χαρτί αυτή τη στιγμή.

      Και νομίζω ότι αυτό το καταλαβαίνουν όλοι όσοι ξέρουν πώς παίζεται το πολιτικό παιχνίδι.

      Διαγραφή
    7. Αντώνη εγώ δεν είμαι μπλόγκερ, οπότε θα σου μιλήσω από μια άλλη σκοπιά. Μπαίνοντας λοιπόν σε ένα μπλογκ βλέπω π.χ. 3 θέματα
      -Ένα Θέμα για την Λιβύη με 0 σχόλια
      -Ένα Θέμα για τον Καρατζαφέρη με 0 σχόλια
      -Ένα άλλο Θέμα πάλι για τον Καρατζαφέρη με 30 σχόλια
      Ε...κατά πάσα πιθανότητα θα μπω στο 1 και το 3. Γιατί το 1 με ενδιαφέρει και το 3 έχει πολλά σχόλια.

      Όπως καταλαβαίνεις τα σχόλια δημιουργούν αναγνωσιμότητα, όμως δεν σημαίνει ότι είναι και ενδιαφέρον το θέμα ή ότι δεν έχει αναγνωσιμότητα κάποιο θέμα που δεν έχει σχόλια. Δεύτερον παίζει και το άλλο που σου είπα: Αν μπουν 10 θέματα με χαλυβουργική κάποια δεν θα έχουν πιθανά καθόλου αναγνωσιμότητα. Νομίζω ότι αυτά ισχύουν που σου λέω, αν κι εσύ μπορείς να τα ελέγξεις πιο εύκολα.

      Διαγραφή
    8. Σου παραθέτω, απλά δειγματοληπτικά, τα νουμερο 1, 2, και 4 ποστ στην ιστορία του Radical Desire. Το #3 δεν το παραθέτω γιατί τα σχόλια ήταν περασμένα με το προηγούμενο σύστημα που είχα και δεν φαίνονται στα στατς του μπλόγκερ:

      #1. Γιατί δεν υποστηρίζω το κίνημα των "αγανακτισμένων...
      Jun 10, 2011, 285 comments
      5,954 Pageviews
      #2. Οι "indignados" και το Σύνταγμα ως η φάρσα της Πλα...
      May 27, 2011, 72 comments
      3,100 Pageviews
      #4. Ψήφισμα Λ.Σ, 13/6/2011, θέμα 9
      Jun 14, 2011, 191 comments
      2,009 Pageviews

      Διαγραφή
    9. Πάνω από 40-50 σχόλια σημαίνει "controversy", controversy σημαίνει μπαίνει ο άλλος μέσα μόνο και μόνο από περιέργεια για το τι έγινε...

      Διαγραφή
    10. Αντώνη θα διαφωνήσω λίγο. Views δε σημαίνει ανάγνωση. Κάλιστα μπορεί κανείς να δει το τίτλο επί παραδείγματι τυποεκδοτική, να μπει να ρίξει το καντίλι και να φύγει χωρίς καν να διαβάσει το άρθρο. Για αυτό λέω ότι δεν είναι μέτρο. Στη τελική αφορά και τη πολιτική που ακολουθεί το κάθε ιστολόγιο και στο κατά πόσο θέλει να προσκαλεί τα κόμεντς. Τέλοσπάντων, αυτό που θέλω να πω, και πάνω κάτω στην ουσία συμφωνούμε, είναι ότι υπάρχει μια μειοψηφία αργόσχολων που κάνει πολύ φασαρία και δυστυχώς εμποδίζει την σοβαρή κουβέντα. Δες παρακάτω για παράδειγμα. Ο συγκεκριμένος σχολιαστής ποντάρω τα λεφτά μου όλα ότι δε διάβασε ποτέ το άρθρο και έχει κάνει 20 σχόλια τέτοιου τύπου από εδω και από εκει. Και για να στοιχειοθετήσω και εγώ: http://mygranma.wordpress.com/2011/12/16/fascism/ 61 shares (τα περισσότερα σε άρθρο του Γκράνμα) στο facebook, 5 στο twitter και ούτε ένα comment. Όταν ο άλλος που το διαβάζει το μοιράζεται συμαίνει ότι σε ένα μεγάλο βαθμό συμφωνεί ή του άρεσε. Παρόλαυτα δε μπαίνει στη διαδικασία να σχολιάσει. Αυτά.

      Διαγραφή
  2. περισσότερο θέματα στα οποία υπάρχουν διαφωνίες και ενστάσεις, παρά θέματα όπου υπάρχει μια γενική συμφωνία.

    Για τη Χαλυβουργία, ας πούμε, υπάρχει συμφωνία, ε; Το δειξε και η Αυγή, και ο Τσίπρας, και πολλοί και διάφοροι που επί 94 μέρες προτιμούν να κάνουν αναρτήσεις για τη σεξουαλική ζωή της ακρίδας απ' το να αναφερθούν καν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και με τις θέσεις εργασίας τι θα γίνει; Για ίδια ΑΚΡΙΒΩΣ περίπτωση στο ΑΤΛΑΝΤΙΚ, απαιτούσε το ΚΚΕ να μην χαθεί ούτε μία θέση εργασίας!!!

    Και επειδή το ΚΚΕ συνέχεια αγνοεί το ίδιο του το πρόγραμμα ,έχω μια κομμουνιστική πρόταση. Να πληρώσει ο εργοδότης (δηλαδή το κόμμα) τα σπασμένα και να δώσει την επιχείρηση στους εργαζόμενους ώστε να γίνει λαϊκής βάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αντώνη φαε μια φασολαδα και ξανακανε περαντζαδα!!!
      Αχαχαχαχαχα!!!Αστειευομαι αγαπητε μου!!!
      Συμφωνουμε απολυτα σε αυτα που λες.
      Η Ελλαδα δεν εχει βιομηχανια γιατι το ΚΚΕ κλεινει τας επιχειρησεις με ανουσιες απεργιες.Ακου εκει απεργια διαρκειας οι χαλυβουργοι!!!Ουστο διαουλο αποκει χαμου!!!Και το μισθο του τον παχυλο εχουν και τη ζεστουλα τους τη δωρεαν το χειμωνα και το μαυρισμα τους το καλοκαιρι..
      Επισης, ο τουρισμος στην Ελλαδα πεφτει γιατι το ΚΚΕ κλεινει τα λιμανια και την Ακροπολη.Δεν εχει σημασια που οι τουριστες με τα βραχιολακια δεν αγοραζουν ουτε σερβιετες απο την Ελλαδα.Οι βρωμοκομμουνισται ευθυνονται!!!
      Να προσθεσω οτι τα καταστηματα του κεντρου της Αθηνας κλεινουν γιατι οι κομμουνισται κανουν πορειες καθε τρεις και λιγο.Οχι γιατι δεν εχει ο κοσμος λεφτα να αγορασει απο τα μαγαζια, ουτε γιατι οι εισφορες σε τεβε και τα ενοικια ειναι στο θεο.οχι!
      Επισης,το βραδυ,περδομαι πριν κοιμηθω.Δεν ξερω πως συνδεεται με το ΚΚΕ,αλλα ειμαι σιγουρος οτι το ΚΚΕ ΦΤΑΙΕΙ. Α!
      Τωρα που το σκεφτομαι ισως τα φασολια που τρωω ναναι ραδιενεργα απο το Τσερνομπιλ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕ ΣΤΗ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ!!!

      ΚΑΤΑΡΑ ΣΤΟ ΚΟΥΚΟΥΕ!!!!!

      Διαγραφή
    2. Το ΚΚΕ φταίει για τις ανοησίες που κάνει ή λέει το ίδιο. Αν εσύ πέρδεσαι να πας σε γιατρό να σε κοιτάξει. Επίσης καλό θα ήταν να απαντήσεις για την ταμπακιέρα και όχι για το ψυχολογικό πρόβλημα συνδρόμου καταδίωξης!!!!

      Διαγραφή
    3. Χααχαχαχαχα!!!

      Ποσο πιο προβλεψιμος μπορεις να γινεις, αγορακι μου..
      Τσπ, θα σου ξαναγραψω γιατι μαρεσει να ασχολουμαι με το trash.
      "Το κκε φταιει για τις ανοησιες που κανει/λεει."
      1.Για τις παπαριες που διαβαζεις ΕΣΥ αποδω και αποκει και καταπινεις ΑΜΑΣΗΤΕΣ ποιος φταιει?
      2.Την "ταμπακιερα" που την ακουσες πρωτη φορα (και σου αρεσε κιολας) απο ρεπορταζ του τραγκα, του πορτοσαλτε, του παπαδημητριου?
      3.Ψυχολογικο προβλημα καταδιωξης, βεβαιως και εχω.Μ'αρεσει να "καταδιωκω" ακυρους τυπους στο διαδικτυο και να τους τρολλαρω μεχρι τελους.Κι εσυ εχεις ενα θεματακι ομως..
      Σ'αρεσει να τραβας την προσοχη , ε?

      Διαγραφή
  4. μην απαντήσει κανείς παρακαλώ στον από πάνω.
    ο ίδιος δεν έκανε τον κόπο να διαβάσει, να σκεφτεί, να απαντήσει
    να προβληματιστεί πάνω στα όσα το ΚΚΕ, η Τυποεκδοτική και δεκάδες σύντροφοι
    απαντάνε...
    αφήστε τον με την "κομμουνιστική πρότασή" του.
    να τη χαίρεται.

    ψηρις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πες μου αν θέλεις κάτι
    Πες μου κάτι, κάτι απλό μα αληθινό
    Πες μου έχω ξεχάσει πως σε λένε
    και που μένεις θηλυκό

    Πες μου αν θέλεις κάτι έστω ένα κάτι
    Πες μου αν θέλεις κάτι
    Κάτι ωραίο κάτι απλό μα αληθινό
    Και εγώ μπορώ ναι εγώ μπορώ
    να σου δώσω αγάπη

    Πες μου δεν το βλέπεις
    πως φοβάμαι το σκοτάδι στο κενό
    για ποια επανάσταση μιλάμε
    που προσπαθώ όρθιος να σταθώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι ΚΚΕδες είναι αλλού για αλλού!!

    Τα ερωτήματα είναι αμείλικτα και το ΚΚΕ σφυρίζει αδιάφορα, προσπαθώντας να πείσει για μια ακόμα φορά συναισθηματικά τα μέλη του...

    Ελα όμως που τα έρμα τα ερωτήματα είναι αμείλικτα:

    - ΓΙΑΤΙ το ΚΚΕ με ετήσια έσοδα ΠΑΝΩ από 8.000.000 ευρώ διατηρέι ταυτόχρονα και γιγαντιάίες καπιταλισιτκές επιχειρήσεις;;

    - ΓΙΑΤΙ το ΚΚΕ έφτασε να είναι μεγαλοοφειλέτης του ελληνικού Δημοσίου και να χρωστά τουλλάχιστον 3,5 εκατομμύρια ΕΥΡΏ;;

    - ΓΙΑΤΙ το ΚΚΕ χρωστα στους αστούς/καπιταλιστές και τις τράπεζές τους πάνω από 4,5 εκατομμύρια ευρώ;; ΣΥΝΙΣΤΑ αυτό ταξική ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ όπως βλακωδώς θέλει να μας πείσει το ΚΚΕ;;

    Για ηλίθια περνά το ΚΚΕ, την εργατική τάξη και το λαό;;

    Τώρα οι ΚΚΕδες, με απλά, χυδαίο τρόπο ταυτίζουν την δίκαιη κριτική/απόρριψη που ΄τρώνε στη μάπα, με....τα αντικομμουνιστικά μνημόνια!!

    Δεν θέλουν να κάνουν καμία αυτοκριτική!

    Τίποτα!

    δλδ μας λέει το ΚΚΕ:

    - ΚΑΛΑ κάνω και απολύω!

    - ΚΑΛΑ κάνω και χρωστάω 4,5 εκατομμύρια ευρώ στις αστικές τράπεζες και 3,5 εκατομμύρια ευρώ στο ελληνικό δημόσια!!!

    - ΚΑΛΑ κάνω και προσφεύγω στο αντεργατικό άρθρο 99!

    -ΚΑΛΑ κάνω και έχω γιγάντιες καπιταλισιτκές επιχειρήσεις, και ως εργοδότης εκμεταλλεύομαι ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ εργαζόμενους, (δήθεν για την οικονομική του ανεξαρτησία, όμως χρωστά στις καπιταλισιτκές τράπεζες και το αστικό κράτος: ΑΥΤΟ δεν είναι καραμπινάτη ΥΠΟΤΑΓΗ στο αστικό σύστημα;;;;;);; Θα τρελαθούμε;;;;;

    Δλδ το ΚΚΕ μας λέει πως ΚΑΛΑ κάνει ό,τι αστική επιλογή κάνει:

    Δλδ το ΚΚΕ μας λέει πως ΚΑΛΑ κάνει και διαστρέφει την πραγματικότητα ονομάζοντας την ...ΥΠΟΤΑΓΗ δια μέσω των χρεών του και δια μέσω της καπιταλισιτκής ιδιοκτησία του στο αστικό κράτος, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΣΤΗΣΙΑ!!

    θΑ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ;;;

    ΌΧΙ ΒΕΒΑΙΑ!

    Θα φτιάξουμε νέο κομμουνιστικό κόμμα και μέτωπο κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άμα είναι να φτιάξεις το κόμμα χαλάλι σου τα μπινελίκια βρε.
      Θα το φτιάξεις όμως ε;

      Διαγραφή
    2. Εχεις βαλει το ιδιο ακριβως μυνημα και σε αλλη αναρτηση.

      Απο εμενα θεωρεισαι σπαμμερ και το επομενο εχει φυγει.

      Διαγραφή
  7. να φτιάξετε και να μας καλέσετε στα εγκαίνια,να φάμε και κανένα καναπεδάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ναι ναι θα βγουμε και φωτογραφιες πρωτοσελιδο στην ΑΥΓΗ χιχι

      Διαγραφή
  8. Προς τον ΑνώνυμοςFeb 1, 2012 08:57 AM
    Υπάρχουν πολλά που θα μπορούσα να πω τώρα. Όλη την ιστορία της τυποεκδοτικής, και να αναλύσουμε τι σημαίνει κάνω κάτι για λόγους αναγκαιότητας, και τι σημαίνει κέρδος. Αλλά ίσως να αναλωθώ σε πράγματα τα οποία πολύ γνωρίζουν εδω μέσα, και δεν έχει νόημα. Καιμε γεια σου με χαρά σου το νέο κόμμα. Απλά υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι είναι βλάκες και τους δείχνεις μια συμπάθεια γιατί λες "ντάξει μωρέ βλάκας είναι αστον", αλλά υπάρχουν και οι ημίβλακες όπως είναι η δική σου κατηγορία που προσπαθούν πάρα πολύ με την ανιδεότητά τους να μας πείσουν ότι δεν είναι βλάκες. Συγνώμη για την παρέμβαση και το ανευ πολιτικού περιεχομένου σχόλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. red1917 .ο κυριος αυτος 8,57 μου εθεσε αυτα τα ιδια ερωτηματα σε αλλο μπλογκ που τουσ αποδηξα οτι με οσα λεει ο μαρξ και ο λενιν αυτοι οι κυριοι δεν ειναι κομουνιστες αλλα μικροαστοι με αριστερη προβια . δεν θελουν να το καταλαβουν και μαλιστα στην διαμαχη μασ για την δικτατορια του προλεταριατου λεει το εξεις απιθανω..εμεις την εχουμε απορυψει (η ανταρσυα) γιατι ταυτιστικε με τα καθεστωτα της ανατολικης ευρωπης κλπ..κλπ....θεωρο τον ευατο μου αρκετα διαβασμενο πανω στον μαξισμο(υποχρεωτικο μαθημα στο πανεπιστημιο) μετα απο 30 χρονια μεσα στο κινημα για να ασχολουμε με τετοιου ειδους ανοησιες η για να πουμε αυτο που ελεγε ο αναγνωστακης..δεν εφταιγε αυτος τοσο μπορουσε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. τιποτα πιο τραγικο απο τον βλακα που δεν γνωριζει την βλακεια του! τιποτα πιο επικυνδινο για την εργατικη ταξη απο τους αντεπαναστατες μικροαστους που νομιζουν οτι ειναι επαναστατες! αυτο για τον ανωνυμο 8,57

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Και τίποτα πιο μικροαστικό, απο αυτόν που πλέον δεν μπορεί να πειθ τιποτα που να συνιστά επιχείρημα, και προσφευγει -εκτός από το άρθρο 99- και στη χαζοχαρουμενιά, μπας και πείσει τον εαυτό του.

    Φίλοι του ΚΚΕ, δεν πειράζει!

    Ας χρωστα το ΚΚΕ 4,5 εκατομμύρια ευρώ στις αστικες τράπεζες, και ας νομίζετε εσείς, πως αυτό συνιστά ταξική ανεξαρτησία από το αστικό σύστημα!

    Υπάρχει ένα διάσημο αποφθεγμα που λέει: Το σύμπαν και η βλακεία είναι απεριόριστα, κα ιόσον αφορά το σύμπαν υπάρχουν αμφιβολίες"!!

    Ε, η μικροαστική ανοησία κάποιων ΚΚΕδων είναι απεριόριστη!!

    Για την ώρα, ας απαντήσει το ΚΚΕ τι σόϊ ταξική ανεξαρτησία διατηρεί από το σύστημα τη στιγμή που χρωστά σε αυτό μπόλικα εκαττομύρια ευρώ.

    red, μάλλον στα άλλα μπλογκ, ούτε τον εαυτό σου δεν έπεισες με τις μπούρδες που γράφεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοίταξε ανώνυμε, έχεις βάλει ένα δημόσιο πολιτικό στοίχημα:
      Να οικοδομήσεις το κόμμα της εργατικής τάξης (που δεν θα κάνει το ένα, το άλλο, το τρίτο και το...πέμπτο). Επειδή λοιπόν υπάρχουν οργανώσεις που προσπαθούν 20 και 30 ή και...50 χρόνια να οικοδομήσουν το (πραγματικό κατ' αυτές) κόμμα της εργατικής τάξης και δεν το καταφέρνουν, πες μας:
      Πόσα χρόνια χρειάζεσαι περιθώριο;
      3? 10? 100?

      Γιατί το να απαντάς με λόγια είναι εύκολο Κι εγώ σου βγάζω 20 καθημερινές εφημερίδες στα λόγια.
      Λάβε υπόψη σου μάλιστα ότι παλιότερα υπήρχε μια αντίληψη ότι το ΚΚΕ έχει την πρωτοβουλία γιατί είναι ο εκπρόσωπος της μιας εκ των υπερδυνάμεων. Σήμερα τι γίνεται; Ποιά υπερδύναμη το στηρίζει; Και άσε το σήμερα. Στην δεκαετία του 1990, όταν το ΚΚΕ είχε βρεθεί πολυδιασπασμένο και με ποσοστό από το 10% του ΣΥΝ, κοντά στο 4% και με 100 προβλήματα, χωρίς ουσιαστικά νεολαία κλπ., γιατί δεν κατόρθωσες -όχι να φτιάξεις το κόμμα- αλλά ούτε καν να αποκτήσεις μια αξιοπρεπή παρουσία; Γιατί η πλειοψηφία του χώρου της εξωκοινοβουλευτικής (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων) στράφηκε λιγότερο ή περισσότερο προς την αυτονομία, την οικολογία, το εναλλακτικό, μέχρι και το...ΠΑΣΟΚ χωρίς αυταπάτες; Γιατί δεν προχώρησαν ούτε μέτρο εγχειρήματα όπως αυτό της Μαχόμενης Αριστεράς;

      Έχεις απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα ή απλά δεν σ' ενδιαφέρει;

      Διαγραφή
  12. Φοβάμαι να γράψω σχόλιο γιατί μπορεί να "καταταχθώ" σε μια λίστα συνεπών ή οπορτουνιστών.
    Φοβάμαι να γράψω σχόλιο γιατί μπορεί να με χαρακτηρίσουν ΚΚΕ ή αντιΚΚΕ.
    Φοβάμαι να γράψω σχόλιο γιατί η μια πλευρά θα με βρίσει θεωρώντας ότι εγώ την βρίζω και η άλλη θα με βρίσει θεωρώντας ότι υπερασπίζομαι το κόμμα.
    Φοβάμαι να γράψω σχόλιο γιατί αυτό συμβαίνει κάθε φορά.
    Φοβάμαι να γράψω σχόλιο γιατί γράφω λίγες φορές σε λίγα θέματα εισπράτοντας μια απόρριψη συνολική, μια κατάταξη χωρίς να υπάρχει απάντηση επί της ουσίας - πολιτική.
    Δεν είμαι αιθεροβάμων να ζητώ "συνεργασία της Αριστεράς", μιας "Αριστεράς" πολυδιασπασμένης -σωστά λόγω των διαφορετικών στρατηγικών και ιδεολογίας κυρίως και όχι τακτικής - που άλλη θέλει να πλατσουρίσει στα καπιταλιστικά νερά και άλλη ονειρεύεται και δείχνει το σοσιαλιστικό παράδεισο παλεύοντας μόνη της.
    Θέλω να υπάρχει μια αριστερά, η αριστερά της ενότητας στη δράση, η αριστερά που θα δείχνει καθαρά όχι μόνο που θέλει να πάει αλλά και το δρόμο που θα πάρει και τα εργαλεία που θα χρησιμοποιήσει. Μια αριστερά που δεν θα κοιτάει τον άλλο στα δόντια αλλά όταν λέει "σύντροφε" να το εννοεί.

    Το Τσακαλόπαιο (όχι τσάκαλος)

    ΥΓ1 Μια ματιά ακόμα στον "Αριστερισμό" δεν βλάπτει κυρίως για τα "κόκκινα
    συνδικάτα". Καμμιά φορά και οι Αλλοι έχουν δίκιο.
    ΥΓ2 Είχα γράψει παλαιότερα ότι το κόμμα δεν έχει ανάγκη από επιχειρήσεις αλλά ούτε και από επαγγελματικά στελέχη (ίσως τα ελάχιστα δυνατά) και οι "απαντήσεις" δεν με κάλυψαν. Το θέμα επανέρχεται με χειρότερο τρόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ο Σοσιαλισμος για να ρθει, εχει αναγκη απο Μεσα Παραγωγης ΣΗΜΕΡΑ.
    Και ΟΧΙ μονον οταν με το καλο οικοδομηθει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 1. Θέτω ερωτήματα: Μπορεί ένα κόμμα όπως το ΚΚΕ που χρωστα 4,5 εκατομμύρια στις αστικές τράπεζες και 3,5 εκατομμύρια ευρώ στο αστικό κράτος, να έχει ταξική ανεξαρτησία από το σύστημα;

    Εάν αυτό δεν είναι κρίσιμο στοιχείο διαπλοκής και υποταγής στο αστικό πολιτικό σύστημα, τότες τι είναι;;

    Πόσες και πόσες ιστορίες, πόσες και πόσες απορίες..

    Καμμιάν απάντηση από τους ΚΚΕδες, εκτός από χαζοχαρουμενιές και αστυνομικά σενάρια υπάρχει;;;


    2. Ναι, το ΝΑΡ έχει ιστορικές ευθύνες για το ότι δεν κατάφερε να συμβάλλει ως τα τώρα στην οικοδόμηση ενός σύγχρονου κομμουνιστικού κόμματος (όχι του μοναδικού κόμματος της εργατικής τάξης) και οι ευθύνες του έχουν να κάνουν και με την επικράτηση στο εσωτερικό του αντιλήψεων που δεν οδηγούσαν προς τα εκεί, στο φόντο μιας εποχής διάλυσης των πάντων παγκόσμια, και συκοφάντησης του κομμουνισμού από τα ανατολικά καθεστώτα που κατέρρευσαν.

    Το ΝΑΡ όμως εδώ και 3 χρόνια (από το πανελλαδιό σώμα του 2008) αλλάζει συντεταγμένα γραμμή κα ιαυτό φάνηκε τόσο με τη πετυχημένη ως τώρα συγκρότηση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, όσο και με την ωρίμανση εντός του ΝΑΡ της αντίληψης α. για την κρίση όπως αποκρυσταλλώθηκε το 2009, και β. για την αντίληψη "κόμμα-μέτωπο-τάξη" η οποία κατατίθενται στο κείμενο για το επαναστατικό υποκείμενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σώπα βρε ανώνυμε!
      Ώστε "απλά" έχεις ιστορικές ευθύνες (όχι δηλαδή και τίποτε πολύ σημαντικό, όπως η τυποεκδοτική), αλλά τώρα...διορθώθηκες χάρις την συνεργασία με τους ΣΕΚίτες και τους ΑΡΑΣίτες!! Ε, λογικό είναι, είναι δυνατόν με τόσο έμπιστους συνεργάτες, με ψημένους κομμουνιστές κυριολεκτικά, να μην φτιάξεις το κόμμα; Πολύ απίθανο.

      Άλλωστε οι ΣΕΚίτες το έχουν ήδη φτιάξει: Σοσιαλιστικό Εργατικό ΚΟΜΜΑ σημαίνει το ΣΕΚ...

      Διαγραφή
  15. yuri, ας μας πει το ΚΚΕ εάν συνιστά ανεξαρτησία του από το καπιταλιστικό σύστημα, τα χρέη που έχει προς τις καπιταλιστικές τράπεζες, το ότι είναι μεγαλοοφειλέτης του Δημοσίου (μπταχτσής νομίζω λέγεται αυτό).

    Και ταυτόχρονα συζητάμε και τις θέσεις της ΠΕ του ΝΑΡ για το επαναστατικό υποκείμενο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. red1917 / κανεις μα κανεις δεν μπορεσε απο ολους αυτους που την πεφτουν στο κκε να μου πει που ειναι το προβλημα με το αρθρο 99 οταν η τυποεκδοτικη ξεκαθαρισε με την ανακοινωση της τα πραγματα! δευτερο το κκε μπορει να εχει δανεια στης τραπεζες αλλα δεν εβαλε εγγυηση την ταξικη του θεση ουτε τα πιστευω του ! εγω εχω δυο δανεια στις ταπεζες μηπωσ επαψα να ειμαι κομουνιστης η οταν μου τα εδωσαν υπογραψα δυλωση αποκυρηξης των φρονιματων μου? ελεος με της βλακειες σας! το ναρ και η ανταρσυα τι ειναι? τιποτα αλλο απο μικροαστικα κομματα απο ενα ματσο ασχετους οπορτουνιστες που δεν δισταζουν να ταχθουν μαζι με την αντιδραση προκειμενου να μην βγαλει το κκε δημαρχο στην ικαρια! ενα ματσο ασχετοι(οχι πολοι ευτυχως) που θελουν να κανουν ανανεωση στον μαρξισμο βγαζωντας αχρηστες ενοιες ποως η δικτατορια του προλεταριατου και το κρατος ! ενα ματσο ασχετοι που αν καπιος διαβασει τησ θεσεις τους θα πεθανει απο το γελιο με της αναφορες στον κομουνισμο(ετσι για να λεμε) στην αριστερα την οικολογια,δηλαδη λιγο απο εδω λιγο απο εκει και οτι τσιμπισουμε ! φυσικα δεν εχω κανενα προβλημα με την καλοπιστη κριτικη, αλλα να κανουν κριτικη αυτοι που απο μαρξισμο ξερουν την πρωτη σελιδα(και οχι ολοκληρη ) απο το κομουνιστικο μανιφεστο παει πολυ! α

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Εγώ απλά θα καταθέσω τι άκουσα χθες στη συνέλευση του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών όπου εκπρόσωπος της παράταξης Αριστερή Πρωτοβουλία (που πρόσκειται στο ΝΑΡ) μας μίλησε για τρίτο δρόμο. Ότι οι κλασσικοί του μαρξισμού μιλούσαν και αναφέρονταν σε μια άλλη εποχή και ότι υπάρχει τρίτος δρόμος και θα τον ανακαλύψει η ανθρωπότητα οδεύοντας προς τα εμπρός. Δηλαδή ρε παιδιά ποιος είναι αυτός ο τρίτος δρόμος. Να υπάρχουν καπιταλιστικές σχέσεις παραγωγής σε ένα υπερταξικό κράτος; Να υπάρχουν σοσιαλιστικές σχέσεις παραγωγής αλλά με κοινοβουλευτική εκπροσώπηση; Να υπάρχουν και τα δύο και διαλέχτε; Πραγματικά θα ήθελα να μου το εξηγήσει κάποιος ναρίτης ποιος είναι αυτός ο τρίτος δρόμος ανάπτυξης...Σπέρνετε αυταπάτες στον κόσμο και αν αυτό δεν είναι οπορτουνισμός τότε τι είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Τα ερωτήματα παραμένουν αμείλικτα και οι ΚΚΕδες στρίβειν δια του αρραβώνος:

    Το γεγονός πως το ΚΚΕ χρωστα στην αστική τάξη της χώρας 4,5 εκατομμύρια ευρώ και στο κράτος άλλα 3,5 εκατομμύρια ευρώ συνιστά ή όχι ΠΛΗΡΗ ΑΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ από το αστικό σύστημα;;;

    Συνιστά ή όχι την υλική βάση για την υποταγή του ΚΚΕ στο αστικό σύστημα;;

    Απλό ερώτημα.

    Γιατί δεν απαντά κανείς σε αυτό το απλό και αληθινό ερώτημα;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμε μας έχεις ζαλίσει τον έρωτα με τα αμείλικτα ερωτήματα, χωρίς να απαντάς όμως στα πολιτικά ερωτήματα. Ειλικρινά τώρα, αυτή είναι η νέα τακτική της ΑΝΤΑΡΣΥΑ;
      Ο...κλακαδορισμός;

      Στο κάτω-κάτω ρε φίλε κάνε ένα ισολογισμό έσοδα-έξοδα για το ΚΚΕ και...ζήτα το λόγο. Το να περιφέρεις δεξιά κι αριστερά τα "εκατομμύρια" δεν είναι και πολύ τιμητικό για σένα.

      Διαγραφή
  19. red 1917 . στο ξαναρωταω ,οτι χρωσταω στην τραπεζα δυο δανεια συμαινει οτι εξαρταμε απο αυτην ? η ανεξαρτυσια και η ταξικη τοποθετηση του κκε φαινετε απο της θεσεις του διαβαστε της!ξαναρωταω που ειναι το προβλημα με το αρθρο 99?να εισαι σιγουρος οτι το αστικο συστημα θα ηθελε παρα πολυ να βαλει με μερικα εκατομυρια το κκε στο χερι αλλα αυτο δεν θα γινει για δικια τους και δικια σας στεναχωρια ! προς ανωνυμο6.40 . που ειπαν η κλασικοι του μαρξισμου για τριτους δρομους και πρασινα αλλογα? υπαρχει κανεις οπορτουνιστης να μου λυσει την απορια? προς ολους. εμεις δεν ειμαστε μοναχοι να αρνηθουμε την κοινωνια και να παμε στα μονστηρια ! εμεις θα αξιοποιουμε καθε ευκαιρια για να ανεβαζουμε τον αγωνα μας και δεν κανουμε καμια μα καμια εκπτωσει στης θεσεις και την ιδεολογια μας δεν παρεκλινουμε απο τον στοχο μας ουτε κατα 1 χιλιοστο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ναι γιούρι: Μας έχει πρήξει το ΚΚΕ με τις αναπόδεικτες και συκοφαντικές καταγγελίες του μέσω του ριζοσπάστη ότι "...την ΑΝΤΑΡΣΥΑ την καθοδηγούν ύποπτα κέντρα" (άρθρα του Γόντικα) και την ίδια στιγμή, η υπαρκτότατη κατάσταση του χρέους του ΚΚΕ προς την αστική τάξη της χώρας, θέλεις να περάσει στο ντούκου;

    τι κλακαδοριμούς μου λές;;

    Εδώ υπάρχει μια συγκεκριμένη κατάσταση: εάν το ΝΑΡ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ χρωστούσαν τόσα εκατομμύρια ευρώ λές, δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα;

    Βλακας ήταν ο Λένιν όταν έλεγε πως "καλύτερα ένα καπίκι από τον ρώσο εργάτη παρά ένα ρούβλη από τον ρώσο αστό";

    Και στο κάτω-κάτω όποιος είναι υλιστής, ξέρει το βασικό: Η σχέση σου με τα μέσα παραγωγής καθορίζουν τη συνείδησή σου.

    Εδώ έχουμε: ΚΑΙ εργοδότη το ΚΚΕ, ΚΑΙ μεγαλοοφειλέτη απέναντι στην αστική τάξη της χώρας και στο κράτος της!

    Λοιπόν, είναι βασικά ερωτήματα αυτά, κα ιπεριμένω μιαν σοβαρή απάντηση από τους ΚΚΕδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Λένιν μιλούσε και για επαγγελματίες επαναστάτες, για ανθρώπους που όλη τους η ζωή είναι αφιερωμένη σε αυτό. Εσύ συμφωνείς μαζί του; Μιλούσε για νόμιμο και παράνομο μηχανισμό του κόμματος.
      Ποιός είναι πραγματικός Λενινιστής τέλος πάντων στην Ελλάδα μου λες;

      Για να μην περάσω στο θέμα του πως διαβάζει κανείς το Λένιν.
      Γιατί π.χ. ο φίλος πιο πάνω προτείνει τον αριστερισμό, στοχεύοντας προφανώς στην γνωστή "δουλειά στα αντιδραστικά συνδικάτα", όμως ο Λένιν δεν είχε κανένα ταμπού σε αυτό: Σε άλλα έργα του έχει υποστηρίξει και την διάσπαση των συνδικάτων. Το θέμα λοιπόν είναι να δει κάποιος τον πυρήνα της σκέψης του Λένιν κι όχι να ψάχνει αν στην συγκεκριμένη περίπτωση υποστήριξε αυτό ή το άλλο. Η συγκεκριμένη περίπτωση σε βοηθά απλά να καταλάβεις την γενική λογική.

      Υγ: Πιστεύεις στα "οφθαλμόν αντί οφθαλμού"; Γιατί αυτό δεν είναι από την μαρξιστική παράδοση, από άλλη παράδοση μας έρχεται...

      Διαγραφή
    2. 30 χρόνια "ψάχνω" τον πυρήνα της σκέψης του Λένιν. Δεν έχω βρει πουθενά να "αντιφάσκει" με τον "Αριστερισμό". Ειλικρινά αν μπορείς απάντησε υπάρχει. Αν κάνω λάθος ευχαρίστως να το αναγνωρίσω με ονομα και επίθετο. Ευχαριστώ
      Το Τσακαλόπαιο

      Διαγραφή
  21. red 1917 εγω ρωταω αλλα απαντηση δεν θα παρω . μου αρεσει που οποτε θελετε τσιταρετε τον λενιν οποτε δεν μας βολευη... .ο λενιν το ελεγε αυτο ενωοντας την ιδεολογικη και πρακτικη σχεση που μπορει να εχει ενα κομουνιστικο κομμα με εργατες και κεφαλαιο! το ναρ και η ανταρσυα δεν μπορουσαν να χρωσταν αυτα τα λεφτα οχι γιατι ειναι επαναστατες(οπορτουνιστες τησ χειροτερησ μορφης ) αλλα γιατι δεν εχουν τη να βαλουν για εγγυηση προσ της τραπεζες ! δεν θα πω ουτε θα δεχτω οτι το ναρ και η αντρσυα καθοδηγητε απο υποπτα κεντρα ,αλλα το οτι ειναι δυο οπορτουνιστικα κατασκευασματα ασχετα με τον μαρξισμο...χωριο που φαινετε κολαουζω δεν θελει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αγαπητε ανωνυμε Feb 1, 2012 08:57 AM. Εχουμε ηδη εναν σπαμμερ. Δεν θελουμε αλλον. Δεν κανουμε συλλογη : ]]
    Το επομενο μηνυμα που θα αντιγραφει τον εαυτο του θα σταλει στο δωματιο 101 χωρις αλλη προειδοποιηση
    : ]]]]]

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.