24 Φεβρουαρίου 2012

Ανακοίνωση της Οργάνωσης Περιοχής Αττικής της ΚΝΕ.


Μαθητή, μαθήτρια  
Η κοινωνία στην οποία ζούμε έχει σαπίσει, γίνεται όλο και πιο βάρβαρη. 

Την ώρα που τα ράφια των σούπερ-μάρκετ είναι γεμάτα προϊόντα, υπάρχει κόσμος που πεινάει, παιδιά που υποσιτίζονται και λιποθυμούν στα σχολεία. 

Την ώρα που πάνω από 200.000 κατοικίες είναι άδειες, οι άστεγοι αυξάνονται. 

Την ώρα που οι καπιταλιστές έχουν συσσωρεύσει όλα αυτά τα χρόνια αμύθητα κέρδη (μόνο στις ελβετικές τράπεζες έχουν 600 δις ευρώ ), στην Ελλάδα οι εργαζόμενοι που παράγουν τον πλούτο θα αμείβονται με 500 ευρώ και μάλιστα οι νέοι με ακόμα λιγότερα, κοντά στα 400 ευρώ. 

Αυτή η βαρβαρότητα είναι πραγματικότητα σε όλες τις καπιταλιστικές χώρες και όχι μόνο στην Ελλάδα. Πχ, στην ΕΕ υπάρχουν πάνω από 3 εκατομμύρια άστεγοι ή στη Γερμανία, το 33% των εργαζομένων αμείβεται με πολύ πιο κάτω από αυτό που προβλέπουν οι συλλογικές συμβάσεις.


Η αιτία της βαρβαρότητας έχει όνομα: Καπιταλισμός

Ο καπιταλισμός βιώνει μια βαθιά κρίση. Αυτό δεν είναι καινούργιο φαινόμενο, επαναλαμβάνεται εδώ και δύο αιώνες και έχει να κάνει με το γεγονός ότι στον καπιταλισμό, ενώ ολοένα και περισσότεροι εργαζόμενοι συμμετέχουν στην παραγωγή του πλούτου, είναι αυτοί που παράγουν όλο τον πλούτο, τα προϊόντα τα καρπώνονται οι λίγοι, οι καπιταλιστές, γιατί έχουν στην ιδιοκτησία τους τα μηχανήματα, τα εργοστάσια, τα λιμάνια κλπ. 

Έχουμε μια κλασική καπιταλιστική κρίση, κρίση υπερσυσσώρευσης κεφαλαίου. 
Οι κεφαλαιοκράτες έχουν μαζέψει τόσα κέρδη που δεν έχουν πού να τα επενδύσουν. Επομένως δεν τα ξαναρίχνουν στην παραγωγή μέχρις ότου να υπάρχουν προϋποθέσεις μεγαλύτερης κερδοφορίας. 
Τι σημαίνει αυτό: σημαίνει και μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης, δηλαδή μείωση μισθών, συντάξεων, ασφάλισης, ακριβή παιδεία, υγεία, στέγαση κλπ. 
Τα μνημόνια και τα μεγάλα λόγια για “σωτηρία της πατρίδας” είναι μέτρα που διασφαλίζουν τη μελλοντική κερδοφορία των καπιταλιστών και τη χρεοκοπία της εργατικής λαϊκής οικογένειας. 

Αυτό το σύστημα δε φτιάχνεται, δε μακιγιάρεται, δεν εξανθρωπίζεται. Μόνο ανατρέπεται! 
Μαθητή, μαθήτρια 
Απευθυνόμαστε ιδιαίτερα σε σένα που είσαι από εργατική λαϊκή οικογένεια, που δεν είσαι παιδί βιομηχάνου, εφοπλιστή ή τραπεζίτη. 
Για να τους ανατρέψουμε πρέπει να οργανώσουμε την πάλη μας και εμείς σε κάθε σχολείο, σε κάθε τάξη, όπως γίνεται στις λαϊκές γειτονιές και στους χώρους δουλειάς. Για παράδειγμά μας έχουμε τον πολύμηνο και ηρωικό αγώνα των εργατών της Ελληνικής Χαλυβουργίας. 

Μας έχεις δει δίπλα σου 
Έχεις δει την ΚΝΕ στο σχολείο σου να προσπαθεί από την πρώτη μέρα να οργανώσει κινητοποιήσεις, να σου λέει την αλήθεια για την κρίση, μακριά από τα ψέματα των κομμάτων του κεφαλαίου και των ΜΜΕ. 

Έχεις δει τα μέλη της ΚΝΕ να πρωτοστατούν στην οργάνωση της πάλης για κάθε ζήτημα, στη συγκρότηση Συντονιστικών Αγώνα Σχολείων. Να μπαίνουν μπροστά στις κινητοποιήσεις και τις απεργίες, να παλεύουν για συμπόρευση με τους εργαζόμενους γονείς μας, με το ταξικό εργατικό κίνημα και το ΠΑΜΕ. 

Έχεις πείρα, μπορείς να ξεχωρίσεις τους φίλους από τους εχθρούς 
ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ έχουν ψηφίσει τα μέτρα. Λένε ότι αν δε δεχτούμε τα μέτρα, θα καταστραφούμε, θα χρεοκοπήσουμε (λες και τώρα οι οικογένειές μας δε χρεωκοπούν). 

Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Κουβέλης είναι με την ΕΕ και το ευρώ. Από κοινού με δυνάμεις όπως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ σπέρνουν αυταπάτες ότι με μια “αριστερή” κυβέρνηση και χωρίς σύγκρουση, οι καπιταλιστές θα τρομάξουν και θα αρχίσουν να μας χαρίζουν λεφτά και να δίνουν αυξήσεις. 
Διάφοροι αυτοαποκαλούμενοι αντιεξουσιαστές διακηρύσσουν ότι εύκολα, με ένα ντου, με νεράντζια και πέτρες στην αστυνομία, θα ανατραπεί το σύστημα(!?!?). Αξιοποιούνται από κοινού με φασιστοειδή, συνδέσμους ομάδων, στους μηχανισμούς της κρατικής καταστολής, στην πραγματοποίηση προβοκάτσιας όπως το κάψιμο της Αθήνας στις 12 Φλεβάρη και το χτύπημα στους εργάτες στη 48ωρη απεργία του Οκτώβρη. Αξιοποιούνται για τη συκοφάντηση του λαϊκού κινήματος, την τρομοκρατία του κόσμου. 

Λένε μεγάλα λόγια περί συγκρούσεων. Σύγκρουση όμως εννοούν το να φοράει κανείς κουκούλα και να πετάει από μολότοφ μέχρι φραπέδες στην αστυνομία και την ίδια ώρα στον τόπο δουλειάς να είναι “κότα”. Στην πραγματικότητα απορρίπτουν την ταξική σύγκρουση! 

Σύγκρουση για μας είναι πρώτα από όλα η μάχη στον τόπο δουλειάς, η μάχη με την εργοδοσία, η μάχη στην καρδιά του καπιταλισμού. Σύγκρουση είναι η βασανιστική δουλειά για την οργάνωση της πάλης σε όλους τους χώρους, είναι η προσπάθεια να σπάνε αυταπάτες, να καλλιεργείται η αντοχή στις δυσκολίες, να πείθεται η εργατική τάξη, τα άλλα λαϊκά στρώματα και τα παιδιά τους ότι υπάρχει άλλη διέξοδος. Από σήμερα προετοιμαζόμαστε για τις πιο σκληρές μάχες που θα δώσουμε. 
Καλούμε όλους τους μαθητές να οργανώσουν την πάλη μέσα στο σχολείο, στις λαϊκές γειτονιές, μαζί με το εργατικό ταξικό κίνημα για τα δικαιώματα και τις ανάγκες μας σε μόρφωση, δουλειά, ζωή. 

Διέξοδος υπάρχει. Με ισχυρό ΚΚΕ και οργανωμένο λαό! 

Η χώρα έχει πλούσιες παραγωγικές πηγές, έχει παραγωγικές δυνατότητες, έχει έμπειρο εργατικό δυναμικό, έχει τη δυνατότητα να εξασφαλίσει τη διατροφική της αυτάρκεια, τις ανάγκες σε στέγαση και ρούχα, όλες τις λαϊκές και κοινωνικές ανάγκες. 
Τι χρειάζεται: 

Κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, να γίνουν λαϊκή ιδιοκτησία για να είναι πράγματι στην υπηρεσία του λαού, για να είναι κριτήριο οι λαϊκές ανάγκες και όχι το κέρδος των καπιταλιστών. 

Μονομερής διαγραφή του χρέους. Το χρέος δεν είναι του λαού, είναι της πλουτοκρατίας. 

Αποδέσμευση από την ΕΕ και τους άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς. 

Χρειάζεται εργατική λαϊκή εξουσία. Χρειάζεται κράτος, που δε θα έχει καμιά σχέση με το σημερινό αστικό κράτος που ξέρουμε και που καταπιέζει τους εργάτες και το λαό. Χρειάζεται κράτος εργατικό που θα φροντίσει να υλοποιηθούν τα παραπάνω, που θα οργανώνει με κεντρικό σχεδιασμό την οικονομία, που θα πραγματοποιεί τον εργατικό λαϊκό έλεγχο. 

Ο 21oς αιώνας είναι ο αιώνας των σοσιαλιστικών επαναστάσεων! 
Και εμείς η γενιά που θα τις πραγματοποιήσουμε! 

Οργάνωση Περιοχής Αττικής της ΚΝΕ

1 σχόλιο:

  1. ΚΙ ΕΓΩ ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΛΕΙΠΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
    'ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΤΗΝ ΚΝΕ!!!'
    ΛΕΙΠΕΙ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.