21 Φεβρουαρίου 2012

Εργατη σωσε τον Μυτιληναίο.

Η ειδηση

Για μία ακόμα φορά, ο όμιλος Μυτιληναίου προκαλεί. Ο βασικός μέτοχος του ομίλου Ευάγγελος Μυτιληναίος διασύρει διεθνώς την Ελλάδα, μέσω διεθνών πρακτορείων όπως το Bloomberg, ισχυριζόμενος ότι «η μονάδα Συμπαραγωγής Ηλεκτρισμού και Θερμότητας της Αλουμίνιον δεν παίρνει εμπορική άδεια, εξαιτίας νομοθετικών και ρυθμιστικών ελλείψεων, καθώς και γραφειοκρατικών θεμάτων». Και πως όλο αυτό έχει ως αποτέλεσμα «να ζημιώνεται ο όμιλος με εκατομμύρια ευρώ το χρόνο».

Η εμφανιζόμενη οργή του κ. Μυτιληναίου αλλά και ο δημόσιος διασυρμός της Ελλάδας θα μπορούσαν να δικαιολογηθούν, αν τα πράγματα ήταν ακριβώς όπως τα παρουσιάζει. Η αλήθεια, όμως, είναι πολύ διαφορετική: Καθώς η συγκεκριμένη μονάδα αρχικά κατασκευάστηκε με κρατικές επιδοτήσεις, για να καλύψει τις ανάγκες της βιομηχανίας σε ρεύμα, έπρεπε να έχει επιστρέψει επιδοτήσεις. Όμως, δεν το έκανε, μέσα από ένα πλαίσιο σκανδαλωδών αποφάσεων. Ταυτόχρονα, πέρα από τη ΔΕΗ, έχει φεσώσει και τη ΔΕΠΑ, με ποσό της τάξεως των 75 εκατ. ευρώ.

.........συνεχεια του αρθρου εδω


.........και πλήρωνε εσύ εργατη το χαράτσι,τους φορους,δεξου την μειωση του μισθου σου, για να τα κονομάει ο κάθε μυτηληναίος..

Οταν επι δεκαετιες το αστικο κρατος δανειζε ατοκα δανεικα-αγυριστα τους επιχειρηματιες με λεφτα των ασφαλισμενων,οταν κρατικοποιησε τα χρεη τους αφηνοντας τους ανεγγιχτες τις καταθεσεις,οταν εδινε κ δινει του κοσμου τις φοροαπαλλαγες στο μεγαλο κεφαλαιο (πχ εφοπλιστες), οταν αναλαμβανει τα ασφαλιστικα βαρη ιδιωτικων τραπεζων (πχ alpha),οταν επενδυει τα χρηματα των ασφαλισμενων στη φουσκα της Σοφοκλεους,οταν δινει υπερκοστολογημενες μπιζνες σε εργολαβους,  και αλλα πολλα, πως να μην αποσαθρυνθουν οι Μυτηλιναιοι ?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.