28 Φεβρουαρίου 2012

Πίσω Ρουφιάνοι!

Από το Γκράνμα
Γράφει ο Χάρης, εργαζόμενος στην Ελληνική Χαλυβουργία

Σήμερα η εργοδοσία εδειξε για άλλη μια φορά το άθλιο πρόσωπό της. Εβαλε την GREEN STEEL θυγατρική να σπάσει την απεργία αλλα τελικά θα σπάσει τα μούτρα της. 3 συναδελφοι στράφηκαν εναντίον του σωματείου στελνοντας εξωδικα με την αιτιολογία οτι οι ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ είναι ακυρες διότι δεν γίνεται η ψηφοφορία με κάλπη. Το καταστατικό του σωματείου γράφει οτι οι ψηφοφορίες γινονται είτε με κάλπη ειτε με ανάταση χειρός.

Επισης υπάρχει ενταλμα σύλληψης του προέδρου του σωματείου και του γραμματέα και περιμενουμε να ερθει η αστυνομία να κάνει το εργο των αφεντικών τους. Στην συνάντηση του σωματείου σήμερα με τον υπουργό έπεσε ενα χαρτί το οποίο λέει οτι ο κος ΜΑΝΕΣΗΣ εχει πάρει άδεια να ξεκινήσει την δημιουργία λιμανιού απέναντι απο το εργοστάσιο. Στα χαρτιά λέει οτι αυτή τη στιγμή δουλευουν 420 άτομα 24 ώρες 365 μερες το χρόνο.
Ο υπουργός “εκπληκτος”(χαχαχαχα) δήλωσε άγνοια και οτι θα ενημερωθεί περί του θέματος και θα συναντηθεί με τον ΜΑΝΕΣΗ την Πέμπτη.Αυτό το εχουμε ξανακουσει τον τελευταιο μηνα αλλες 2 φορές. Αυριο θα παμε ολοι στην Κηφισια με αρκετο κοσμο απο ολη την εργατικη ταξη. Θα στησουμε αντισκηνα εκει (αν δεν εχουμε παρατραγουδα στην πυλη).

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ! ΠΙΟ ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ! Ο ΜΑΝΕΣΗΣ ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙΓΕΤΑΙ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΔΩΣΕΙ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥ.

4 σχόλια:

  1. εκτοs απο την αυτονοητη-με φυσικη παρουσια-ταξικη αλληλεγγυη,διαδωστε το ΠΑΝΤΟΥ και στο διαδικτυο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κουραγιο αδερφια μου, συντροφοι μου
    κουραγιο.
    θα νικησουμε συντροφοι, θα νικησουμε.

    οι καρδιες μας ειναι εκει παντα μαζι σας, εκει χτυπα η καρδια της εργατιας της Ελλάδας εκει..

    συντροφοι μας πήρατε στους ωμους σας μεγαλο βαρος. Εμεις προσπαθούμε σας στηριζουμε με ολη μας την δυναμη..

    θα νικησουμε συντροφοι μας..
    Χρήστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμπληρωματικά από το granma:
    - ΧΑΡΗΣ Φεβρουαρίου 28, 2012 στις 3:55 μμ #
    Συμπληρωνοντας παραθετω τα εξεις… Η αδεια λειτουργιας του λιμανιου πηρε 50 υπουργικες αποφασεις, και την τελευταια υπογραφη επι πρωθυπουργιας Παπαδημου στις 9/2/2012(πριν 20 μερες)!!!. Ορος, για την αδειοδοτηση, ειναι να εργαζονται 420 εργαζομενοι στο εργοστασιο με κυλιομενες βαρδιες!!! Το λιμανι θα ειναι τοσο μεγαλο, οσο χρειαζεται, για να εκλιμενιζεται καραβι μεχρι 20.000 τονους!! Για συγκριση, παραθετω το λιμανι της Χαλυβουργικης, που εκλιμενιζονται καραβια μεχρι 7.000 τονων. Κατα προσεγγυση θα εχει μηκος 200 μετρα, και πλατος 40 μετρα. θα γινεται προσωρινη αποθηκευση εμπορευματων στην προβλητα!!! Συναδελφοι, οπως βλεπετε, οι προηγουμενες κινησεις του σχετικα με τα εργασιακα, φαινεται που αποσκοπουσαν. να δουλευουν οι εργαζομενοι τζαμπα, και αυτος να αναπτυσει την επιχειρηση του σε βαρος τους. Μπορειτε να φανταστειτε τι σκοπους ειχε!! ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΕΦΤΑΣΕ Η ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΕΡΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΜΑΣ!!! ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ!!!!!!!
    - compasso Φεβρουαρίου 28, 2012 στις 7:35 μμ #
    Μάγκες απαντάω εγώ εκ μέρους του Χάρη. Μίλησ αμαζί του είναι στη πύλη. Σκάνε φορτηγά για να πάρουν υλικά, περιπολικά, ματατζήδες και ΔΙΑΣ συνεχεια και φεύγουν. Στη πύλη χρειάζεται κόσμος όλο το βράδυ. Όλοι εκεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ...και από σχόλια στο Lenin Reloaded (http://leninreloaded.blogspot.com/2012/02/blog-post_28.html):
    - Καθαρά για μια προσπαθεια διασαφήνισης. Σύμφωνα με τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας για να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης θα πρέπει να διεξάγεται ανάκριση και μόνο εφ' όσον ο φερόμενος ως κατηγορούμενος δεν προσέλθει στον ανακριτή ή τον εισαγγελέα. Στην περίπτωση της Χαλυβουργία δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα, συνεπώς το πιο πιθανό (με κάθε επιφύλαξη) είναι τα παραπάνω τσιράκια να άσκησαν ασφαλιστικά μέτρα κατά του σωματείου και να ζητούν την φυλάκιση του Σιφωνιού ως μέσο εκτέλεσης της εκδοθησομένης απόφασης και αφού αυτή ευδοκιμήσει.
    Σε κάθε περίπτωση αυτό που φαίνεται είναι ότι υπάρχει σοβαρή προσπάθεια και μεθόδευση από κράτος και παρακράτος η απεργία να χτυπηθεί και τώρα είναι που η αλληλεγγύη πρέπει να δυναμώσει.
    - Eπίσης και για να πιάσουμε όλα τα ενδεχόμενα, υπάρχει και η πιθανότητα κάποιος να εχει υποβάλει έγκληση-μήνυση κατά του σωματείου. Σε αυτήν την περίπτωση θα προσέλθουν οι μπάτσοι είτε μόνοι τους είτε με εισαγγελέα και μπορούν να κάνουν προσαγωγές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.