23 Φεβρουαρίου 2012

22η ημέρα απεργίας για τους εργαζόμενους στην Coca Cola

Συνεχίζουν με νέα απεργία σήμερα
Με καθολική συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις, συνεχίζουν για 22η μέρα σήμερα τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι της COCA COLA 3Ε ενάντια στην επίθεση της εργοδοσίας και στην απόφασή της να μεταφέρει το εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης στη Βουλγαρία. Καθημερινά μπλοκάρουν και τον απεργοσπαστικό μηχανισμό που έχει στήσει η πολυεθνική.  

Σήμερα, Πέμπτη 23 Φλεβάρη, με απόφαση της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Εμφιαλωμένα Ποτά (ΠΟΕΕΠ), οι εργαζόμενοι προχωρούν σε 24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλα τα εργοστάσια της COCA COLA σε Θεσσαλονίκη, Βόλο, Πάτρα και Ρόδο. Σε χτεσινή Γενική Συνέλευση στο ΕΚΘ, οι εργαζόμενοι αποφάσισαν κλιμάκωση του αγώνα. Απαιτούν προσλήψεις για την κάλυψη όλων των κενών που προέκυψαν από τις εθελούσιες εξόδους και υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Η εργοδοσία αρνείται να μπει στο διάλογο για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης, ενώ στο μεταξύ έχει μειώσει το προσωπικό κατά 10-15% μέσω οικειοθελών αποχωρήσεων και συνταξιοδοτήσεων εργαζομένων.


Χτες η απεργιακή επιτροπή των εργαζομένων εντόπισε οχήματα μεταφοράς της εταιρείας «Κασσιουδάκης», η οποία λειτουργεί ως μέρος του απεργοσπαστικού μηχανισμού της «Coca Cola». Τα οχήματα ελέγχθηκαν από την τροχαία και το ΣΔΟΕ για σωρεία παραβάσεων. Επιβλήθηκε, σύμφωνα με τους αρμόδιους, «τσουχτερό πρόστιμο» για μη ακριβή παραστατικά, παράνομη διακίνηση και το όχημα μεταφοράς υποχρεώθηκε να επιστρέψει χωρίς να ξεφορτώσει στη Θεσσαλονίκη, στο εργοστάσιο της Coca Cola 3E στο Σχηματάρι Βοιωτίας. 

Ριζοσπάστης

Θυμίζουμε πως πριν από 3 μέρες, οι απεργοί εργάτες είχαν εντοπίσει ένα φορτηγό, με συρόμενη καρότσα και βουλγάρικους αριθμούς κυκλοφορίας, να μεταφέρει ... προϊόντα της COCA COLA - 3Ε από την Ιταλία για να τα ξεφορτώσει σε μεγαλοκατάστημα στη Θεσσαλονίκη.

Αμέσως κινητοποιήθηκαν και το μπλόκαραν. Οδήγησαν το φορτηγό στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου και το ξεφόρτωσαν. Εκεί διαπίστωσαν ότι όλα τα προϊόντα είχαν ελληνικά γράμματα, δηλαδή παρασκευάστηκαν στην Ιταλία για να διοχετευθούν στην ελληνική αγορά.

6 σχόλια:

  1. ειναι αποφασισμενοι οι αριστεροι να διωξουν ολες τις επιχειρησεις απο την χωρα.

    καλο θα ηταν να αρχισει ο εισαγγελεας τις αυτεπαγγελτες συλληψεις ολων αυτων των συνδικαλισταραδων εφοσον διαταρασσουν την λειτουργια των επιχειρησεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ειχα αρχισει να ανησυχω, ειχα καιρο να σε δω..
      σημερα δεν εισαι αριστερος? Αυριο ποιος ξερει..

      Διαγραφή
  2. Mονο στην ελλαδα μια αλυσιδα παρανομων πραξεων γινεται δεκτη σαν δικιο του εργατη. αλλα οταν ερχονται οι ξενοι εργατες παρανομα και αφηνουν στον ασο τους εδω εργατες και εκτεθειμενους απεναντι στην εργοδοσια ειναι ταξικη συμπαρασταση. και ρατσιστης οποιος μιλαει. οι παντες εχετε ενα τσιφλικι. και οι τσιφλικαδες τα βρισκουν μεταξυ τους. δεξοι κι αριστεροι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ακομη και με το αστικο συνταγμα το οποιος φαινεται να επικαλεισαι, η απεργια ειναι θεμελιωμενο δικαιωμα.

      Η καταργηση των συλλογικων συμβασεων, η μειωση μισθων, η ισοπεδωση της κοινωνικης ασφαλισης και εν ολιγοις ο εργασιακος μεσαιωνας που επιβαλλεται, να φανταστω οτι συναδουν με την ιδεα που εχεις για την νομιμοτητα?

      Γιατι ερχονται οι ξενοι εργατες στην χωρα μας? Ποιος βγαινει κερδισμενος απο την εκμεταλευση τους? Ποιος θελει παμφθηνη εργατικη δυναμη, ατομα χωρις δικαιωματα, φοβισμενα να μην τολμουν να σηκωσουν κεφαλι? ποιος κατεστρεψε τις χωρες τους για να τις ξαναχτισει και ποιος εκμεταλλευεται τις πλουτοπραγωγικες τους πηγες?

      Ρατσιστης δεν ειναι οποιος μιλαει γενικα και αοριστα. Ρατσιστης ειναι αυτος που εξαντλει το μισος του πανω σε καποιον επειδη ειναι ξενος και δεν βλεπει οτι ο εχθρος ειναι ο καπιταλισμος και οχι ο φουκαρας που προσπαθει να επιβιωσει. Και ο εχθρος ειναι κοινος για Ελληνες και ξενους.

      Διαγραφή
    2. Κάποιες φορές η κουταμάρα πλησιάζει τόσο το χαφιεδισμό που είναι δυσδιάκριτες οι διαφορές.
      Και οι δύο περιπτώσεις πάντως είναι ανάξιες λόγου.
      Κοπρίτες που θα πιάσετε στο στόμα σας το δίκιο του εργάτη.
      Μόνο όταν είσαι εργάτης το καταλαβαίνεις, όταν είσαι έμισθος προβοκάτορας μπορείς και αναμασάς ότι προπαγάνδα θες.
      Ουστ

      Διαγραφή
    3. Ρε καραγκιόζαρε Ανώνυμε Feb 23, 2012 12:23 PM... η απεργία γίνεται ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΕΙ το εργοστάσιο στη Βουλγαρία.
      (Ούτε τα προσχήματα δεν μπορείτε να κρατήσετε πια...)

      Νικος.

      Διαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.