18 Φεβρουαρίου 2012

Σημειώσεις για τον πόλεμο στη Χαλυβουργία

Από το Lenin Reloaded

Δεν είναι ανάγκη να είναι κανείς χαλυβουργός για να κατανοήσει την βασική φύση των όσων διαδραματίστηκαν εχθές, έστω κι αν δεν γνωρίζει λεπτομέρειες. Η χθεσινή ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου φέρει έντονα τα σημάδια μιας εσωτερικής δοκιμασίας της απεργίας, που βρίσκεται στην εκατοστή ενδέκατη μέρα της σήμερα. Η εσωτερική αυτή δοκιμασία λέγεται διάσπαση της ενότητας της βάσης.

Στην σχετική ανακοίνωση (βλ. προηγούμενη ανάρτηση) γίνεται κατ' αρχάς λόγος για "συντριπτική πλειοψηφία" για πρώτη φορά, αφού οι προηγούμενες αποφάσεις ήταν ομόφωνες. Από το Granma πληροφορούμαι ότι στην Γενική Συνέλευση που προηγήθηκε της ιταμής "επίσκεψης" των φασιστών 51 άτομα ψήφισαν ενάντια στην συνέχιση της απεργίας. Οι αναφορές της ανακοίνωσης είναι εύγλωττες για την αγωνία για το μέλλον της: "να μην προδώσουμε την τάξη μας", "να συνεχίσουμε"· και λένε πολλά για όσα έχουν γίνει στο παρασκήνιο από την εργοδοσία και τα τσιράκια της, στα οποία φυσικά πρέπει να ενταχθούν τα "λεβεντόπαιδα" της Χ.Α που "δεν προλάβαιναν" ως "εργαζόμενα" να πάνε στην απεργία τους προηγούμενους τρισίμιση μήνες (αλλά προλάβαιναν, όπως και τόσοι άλλοι άλλωστε, να γράψουν μανιφέστα για τον Μάνεση): "ο ΜΑΝΕΣΗΣ και τώρα που είναι στριμωγμένος έβαλε τα τσιράκια του και προσπαθεί να διασπάσει τον αγώνα μας, να σπείρει τη διχόνοια ανάμεσα στους απεργούς χαλυβουργούς, να συκοφαντήσει το ΔΣ του Σωματείου μας που μέχρι σήμερα με ενότητα, υπευθυνότητα και αποφασιστικότητα καθοδηγεί τον ηρωικό αγώνα των χαλυβουργών" ..."Γι' αυτό στη συνέχεια με διάφορα ψέματα, σε ένα λευκό χαρτί, το οποίο το κρατάνε και κρυφό, μάζεψαν ορισμένα ονόματα συναδέλφων που μπορεί να τα χρησιμοποιήσουν οπουδήποτε.

Υπάρχουν συνάδελφοι που λένε ότι ακούγεται το όνομά τους σε αυτή τη λίστα, χωρίς οι ίδιοι να ξέρουν τίποτα. Αρκετοί συνάδελφοι δηλώνουν ότι ψήφισαν να σταματήσει η απεργία, αλλά σέβονται το αποτέλεσμα και συνεχίζουν να είναι απεργοί, αυτό είναι το σωστό. Να μη δεχτεί κανείς να χρησιμοποιηθεί σαν απεργοσπαστικός μηχανισμός του ΜΑΝΕΣΗ" ... "Ο ΜΑΝΕΣΗΣ και τα τσιράκια του ένα στόχο έχουν: να μας διασπάσουν, να μας συκοφαντήσουν, να μας λυγίσουν και να γονατίσουμε. Μην τους δίνετε σημασία, απομονώστε τους, γυρίστε τους την πλάτη, μην πιστεύετε στις υποσχέσεις και τις ψεύτικες ελπίδες που καλλιεργούν."


Η ίδια αγωνία είναι πρόδηλη στην ομιλία του Γιώργου Σιφωνιού που έγινε στα πλαίσια της Γενικής Συνέλευσης της 15ης Φλεβάρη όπου και εκδηλώθηκε το ρήγμα στην βάση που επιδιώκει μανιασμένα η εργοδοσία: "Ορισμένοι αναρωτιούνται "και τι κερδίσαμε μέχρι τώρα;". Λέμε το εξής: Οι αγώνες δε μετριούνται μόνο με το πόσα παίρνεις ή δεν παίρνεις στο χέρι. Αυτό έχει επιβεβαιωθεί από τη ζωή" ... "Η εργοδοσία τώρα ποντάρει στην κούραση και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι απεργοί χαλυβουργοί και οι οικογένειές τους. Γι' αυτό τις τελευταίες μέρες έχει εξαπολύσει τους ανθρώπους της για να μας πιέσουν να ξαναγυρίσουμε στη δουλειά, για 500 ευρώ για 8 ώρες δουλειά. Τι μας προτείνουν αυτοί οι συνάδελφοι; Να γυρίσουμε στη δουλειά χωρίς τους απολυμένους συναδέλφους μας; Να σώσουμε το δικό μας τομάρι αγνοώντας τι θα γίνει με τους 65 συναδέλφους μας απολυμένους;"... "Ορισμένοι λίγοι συνάδελφοι λένε: "Τώρα τα μέτρα που πρότεινε ο Μάνεσης ψηφίστηκαν από την κυβέρνηση, τι αξία έχει να συνεχίσουμε την απεργία;". Εμείς λέμε ότι, ίσα ίσα, τώρα είναι που πρέπει να συνεχίσουμε πιο δυνατά και ενωμένα τον αγώνα μας, για να εμποδίσουμε να εφαρμοστούν. Τώρα που θα μπουν και άλλοι χώροι στον αγώνα γιατί πλήττονται και αυτοί. Τώρα που δημιουργούνται καλύτερες προϋποθέσεις για να γίνει πράξη το σύνθημα "Να γίνει όλη η Ελλάδα μια Χαλυβουργία". Αλλωστε, μόνο έτσι θα ανατρέψουμε τους αντεργατικούς νόμους" ... 
 
"Ορισμένοι συνάδελφοι επικαλούνται τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν. Δε λέμε το αντίθετο εμείς. Ξέρουμε ότι μεγαλώνουν οι δυσκολίες, γιατί δυσκολίες αντιμετωπίζουμε όλοι και όχι μόνο οι συνάδελφοι που τις επικαλούνται. Υπάρχουν συνάδελφοι με περισσότερες δυσκολίες που δεν γκρινιάζουν, που είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα, που κατανοούν ότι τώρα πρέπει πιο δυνατά να συνεχίσουμε, να μη λυγίσουμε στην πιο κρίσιμη στιγμή από τις δυσκολίες. Ξέρουν ότι ο αγώνας θέλει θυσίες, ότι αυτό που κάνουμε δεν είναι παιχνίδι."

Δεν χρειάζεται να προσθέσουμε λέξη στα παραπάνω για να καταλάβουμε τη σκληρότητα του αγώνα που διεξάγεται, του πολέμου, ακριβέστερα, που εκτυλίσσεται, ανάμεσα στις δυνάμεις που θέλουν πάσει θυσία να διαλύσουν μια απεργία-στυλοβάτη για την ανάκαμψη του εργατικού και λαϊκού κινήματος, και σε αυτούς που μάχονται με νύχια και με δόντια να κρατήσουν όρθια και ενωμένη την εργατική τάξη.

Δεν χρειάζεται να προσθέσουμε λέξη για το πού στέκεται και για ποιον παλεύει 110 μέρες τώρα ο Γιώργος Σιφωνιός.

Δεν χρειάζεται να προσθέσουμε λέξη για το πού στέκεται και για ποιον δουλεύει η Χρυσή Αυγή των φασιστών, το "Indymedia" που ανταποκρίθηκε άμεσα στο βίντεο των αποβρασμάτων με στοχευμένη επίθεση κατά του "κνίτη" Σιφωνιού και του "Περισσού", ή για ποιον δουλεύουν οι ανώνυμοι σχολιαστές που "χτύπησαν" συντονισμένα σε κομμουνιστικά ιστολόγια χθες το βράδι με "αθώα" (βλέπε κουτοπόνηρα) ή άμεσα υβριστικά σχόλια για τον Σιφωνιό και το ΠΑΜΕ συγκεκριμένα.

Δεν χρειάζεται να προσθέσουμε λέξη για την δυσωδία, την ηθική μπόχα που αναβλύζει ένας ανώνυμος, ψευδώνυμος, και αδιαφανής "χώρος" που έχει μετατρέψει το διαδίκτυο σε όργανο πολέμου κατά της εργατιάς, η οποία ούτε twitter έμαθε να χειρίζεται για να προστατέψει τον εαυτό της, ούτε πάνω από ένα πληκτρολόγιο μπορεί να στέκεται για να αποκρούσει την συντονισμένη λάσπη των λακέδων του κεφαλαίου στην Ελλάδα. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι χαλυβουργοί δεν έχουν καν δικό τους σάιτ απ' όπου να μπορούν να μιλήσουν άμεσα, ενώ για τους μετανάστες της Υπατίας υπήρχε ειδικός ιστότοπος. Και, ας μην γελιόμαστε, ο προπαγανδιστικός μηχανισμός του ΚΚΕ, μπροστά στις ατελείωτες δυνατότητες άμεσης και στιγμιαίας διασποράς του ψεύδους και της χυδαιότητας που χειρίζεται "ο χώρος", φαντάζει σαν ψαρόβαρκα μπροστά σε αεροπλανοφόρο του αμερικάνικου στρατού. Στον κόσμο της "πληροφορίας" ως μέσου άλωσης συνειδήσεων, σύγχυσης, παραπλάνησης, και εξύψωσης της θρασύδειλης ιταμότητας σε "διάλογο" και "επικοινωνία", η συντριπτική πλειοψηφία των κομμουνιστών νιώθει σαν το ψάρι έξω απ' το νερό· και το χειρότερο, όταν αντικρίζει όλο αυτό το τερατούργημα πάνω στο οποίο στηρίζει την επιβίωσή του ο βρυκόλακας της σήπουσας αστικής τάξης, ένα μέρος χάνει τον προσανατολισμό του, πανικοβάλλεται, και εγκλωβίζεται στο ψεύδος λόγω της ίδιας του της αθωότητας, που μετατρέπεται σε ανηλεές δίκοπο μαχαίρι.

Όμως ο ενσυνείδητος κομμουνιστής δεν βασίζεται στο τι θα διαβάσει στο twitter ή στο facebook, ούτε καν στο αν και πότε θα μιλήσει για όσα εμφανώς άθλια έγιναν για να καταστραφεί η μεγαλύτερη μεταπολιτευτική απεργία η Παπαρήγα, ο Ριζοσπάστης, ο Σιφωνιός ή οι Χαλυβουργοί. Ο ενσυνείδητος κομμουνιστής ακούει την τάξη του και τον παλμό της ακόμα και χωρίς τηλεόραση, ραδιόφωνο, εφημερίδες ή ίντερνετ. Ξέρει χωρίς κανένα ίχνος αμφιβολίας ότι αυτή η τάξη είναι το τελευταίο ανάχωμα της κοινωνίας ενάντια στον φασισμό, πως δεν θα συνθηκολογήσει ποτέ με τους φασίστες, είτε έχουν τα ξυρισμένα κεφάλια των καλόπαιδων, είτε τα κοστούμια δημοσιογράφων και πολιτικών. Ξέρει ότι αυτή η τάξη είναι ό,τι ευγενέστερο, ανθρωπινότερο, αγνότερο, αυθόρμητο, απροσποίητο και αξιοπρεπέστερο έχει απομείνει σ' αυτή τη χώρα της σαπίλας, της ρεμούλας, της συνομωσίας, της κουκουλοφορίας, της δωσιλογίας, της απάτης, του ψέμματος, της στρέβλωσης, και της θεσμοποιημένης ιταμότητας και θρασυδειλίας -- όλης της ψυχικής παθογένειας και της πνευματικής σαπίλας που άπλωσε παντού όπου έφταναν τα βρωμόχερά της η αστική τάξη.

Ο ενσυνείδητος κομμουνιστής προτιμά να πεθάνει παρά να προδώσει την τάξη του· να πεινάσει παρά να πουλήσει τον απολυμένο συνάδελφό του· να εκτεθεί, όπως έπαθε ο Γιώργος Σιφωνιός, ως δήθεν "ανεκτικός" στους φασίστες από το κάθε θρασύδειλο αλητάκι με πληκτρολόγιο προκειμένου να κρατήσει τη συλλογικότητα ενωμένη.

Στον πόλεμο εναντίον της τάξης του, ο ενσυνείδητος κομμουνιστής απαντάει με ακόμα μεγαλύτερο πείσμα, θάρρος, ενότητα, επαγρύπνηση και πίστη στους συντρόφους του.

Και θα βγει νικητής γιατί την ώρα της κρίσης, την ώρα που όλοι και όλα κρίνονται, είναι αυτός που δεν φοβάται και δεν λυγίζει, γιατί από αυτόν τον κόσμο ούτε περιμένει τίποτα, ούτε τρέμει μήπως και χάσει το "προνόμιο" των αλυσίδων που τον δένουν στο σαπιοκάραβο με τον αστό που μας προστάζει να πνιγούμε τραβώντας κουπί, με το 'να χέρι στο μαστίγιο και τ' άλλο στο καρότο, με το μισό πρόσωπο μάσκα του Γκέμπελς και του Ες και το άλλο μισό μάσκα της αναρχίας.

Εμείς θα νικήσουμε, γιατί έτσι πρέπει να γίνει, κι έτσι θα γίνει.

69 σχόλια:

  1. Σύντροφοι, σας ευχαριστώ για την αναδημοσίευση.

    Επειδή όπως καταλαβαίνετε τα πράγματα είναι κρίσιμα, και επειδή έχω κάνει κάποιες αλλαγές και προσθήκες λινκς στο κείμενο, θα ήθελα να σας παρακαλέσω να κάνετε το post updated. Αν θέλετε, μπορώ να σας στείλω το html στο mail για να μην σας βάζω σε κόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ολοκληρώθηκε το update.
      Εμείς ευχαριστούμε Αντώνη για τα ιδιαιτέρως προσεγμένα και τεκμηριωμένα σου άρθρα, ειδικά τον τελευταίο καιρό, ;-)

      Διαγραφή
  2. Στο σαιτ του οικοδομου ο συντροφος TRASH λεει=

    reportaz apo xalyvourgia:
    Στον Βόλο πήγαν μαζί με αστυνομικούς.Εκαναν κλοιό γύρω τους και τους ανάγκασαν να φύγουν.Στον Ασπρόπυργο ήταν πιο διακρυτικοί ,αλλά και στις δύο περιπτώσεις μοίραζαν ανακοινώσεις για το <,σιδηρούν παραπέτασμα>>.Ο κόσμος τους έκραξε.Ο Σιφωνιός τους άφησε να χαιρετήσουν ,αλλά μετα πήρε το μικρόφωνο και τους ξεμπρόστιασε.Φάγαν τόσο κράξιμο που αναγκάστηκαν να φύγουν. Mηπως υπαρχει κατι ποιο χειροπιαστο απο τον συντροφο η απο καποιον συντροφο πχ δηλωση χαλυβουργων η χαλυβουργου η ακομα καλυτερα video για να τους το τριψουμε στη μουρη;Η βρωμικη και υπουλη επισκεψη των σκουλικιων για να δυσφημισει τον αγωνα και η πασα που εδωσε στο indy για να ολοκληρωσει τη ζημια δεν πρεπει να μεινει αναπαντητη,γιατι καλα τα λεει ο lenin reloaded αλλα δεν απευθεινομαστε μονο σε ενσυνειδητους κομμουνιστες που μπορουν να ξεχωριζουν την ηρα απο το σιταρι.Η χρυση σελιδα που γραφουν οι χαλυβουργοι στην ιστορια του ταξικου κινηματος δεν πρεπει να αφησουμε να αμαυρωθει στο παραμικρο!Οταν ειδα το video με τους ναζι διπλα στον Σιφωνιο ανατριχιασα και το ιδιο θα παθουν χιλιαδες συντροφοι και φιλοι αν δεν απαντηθει καθαρα η συγκεκριμενη προβοκατσια.Απευθεινομαστε σε ολη την κοινωνια που δεν θα ψαξει εξονυχιστικα τη φαση για να καταλαβει τις ιδιαιτεροτητες της καταστασης της απεργιας και ειναι πολυ κριμα να μεινουν τετοιες εντυπωσεις.Οποιος συντροφος βρει οτιδηποτε χειροπιαστο πρεπει να το στειλει αμεσα για να απαντηθει αμεσα αυτη η υπουλη ενεργεια των ναζι(που ξερουμε πολυ καλα την πραγματικη τους θεση εναντια σε καθε ταξικη κινητοποιηση αφου νωπη ειναι η ανακοινωση της χρυσης αυγης βολου υπερ του Μανεση και η συμμετοχη τους στην υπερασπιση των απεργοσπαστων.Που ενω εμεις ξερουμε καλα τι εστι φασισμος και το πραγματικο του ρολο η ανακοινωση τους το εδειξε και σε μη πολιτικοποιημενο κοσμο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λοιπόν καταρχάς, ήταν λογικότατο στο indymedia να εμφανιστεί το βίντεο, όπως και σε τόσα ιστολόγια, καθώς είναι χώρος κριτικής και ζύμωσης και δεν αντίβεναι κάποια από της πολιτικές δημοσίευσης. Επίσης στο ιντυ η ΣΟ ήταν έτοιμη να σβήσει το ποστ ως προβοκατόρικο αλλά δεν το έκανε καθώς δεν είχε νόημα, καλυτερα να το αντιμετωπίσεις την απειλή παρά να κρυφτέις...

      Το παρακάτω είναι δημοσιευμένο και στο indy ( καθώς και πολλά σχόλια που αναφέρουν την πιθανότητα προβοκάτσιασ αλλά και κριτικά προς το ΚΚΕ , οκ υπάρχουν και επιθετικά προς το κόμα σας αλλά και ε΄δω δεν είδα κανά θετικό προς το indy ή προς το χώρο γενικότερα.
      Για το τέλος έχω τις χειροπιαστές αποδείξεις παερί της προβοκάτσιας του βιντεο (όμως ήταν ####### του Σιφωνιά να μην πάρει του ναζί με της πέτρες, ενώ έχει απαγορέψει σε άλλους φίλους προσκύμενους στου απεργούς να μιλήσουν , αναφέρομαι σε άτομα αναρχικών συλλογικοτήτων.)

      Λοιπόν το βίντεο ξεκινά με στατική εικόνα που δείχνει κάποιον κόσμο να υπάρχει, στη συνέχεια όμως όσο ο φασίστας βγάζει λόγο η κάμερα είνει γυρισμένη πάνω του, γιατί άραγε; γιατί ο κόσμος είναι ελάχιστος 5-6 άτομα, πράγμα το οποίο φένεται καθαρά μετά το 1:06 καθώς καθρεφτίζεται το ¨πλήθος¨ στο γυαλί ηλίου-καθρέφτη του σκατόψυχου.

      Διαγραφή
  3. συντροφοι ο αγωνας των χαλυβουργων,οπως και καθε αγωνας διαρκειας,εχει τις κρισιμες καμπες του.η αλληλεγγυη ολης της εργατικης ταξης και η προοπτικη της νικης που ανοιγει το 1,5 εκατομμυριο αδιαδηλωτων στην αθηνα την περασμενη κυριακη ειναι η δυναμη που θα βγαλει νικητες οχι μονο τους χαλυβουργους αλλα ολη την κοινωνια.
    θελω να σταθω ομως λιγο στην επισκεψη των φασιστων της χρυσης αυγης.ενα μεγαλο κομματι απο αγωνιστες που ολο αυτο το διαστημα εχει πρωτοστατησει στο να διαδωθει το μηνυμα της χαλυβουργιας παντου,εμεινε με ανοιχτο το στομα βλεποντας σε βιντεο απο τη μια τους νεοναζι που ειχαν παρει δημοσια θεση εναντια στην απεργια,τωρα να δηλωνουν αλληλεγγυη και απο την αλλητο σωματειο οχι μονο να τους δεχεται στο εργοστασιο αλλα να συζηταει μαζι τους μεσω μικροφωνου.πιστευω οτι οι φασιστες δεν πρεπει να εχουν καμια θεση στα σωματεια.οπως δεν εχουν στους φοιτητικους συλλογους.πρεπει αμεσα να διευκρινιστει πως εμφανιστηκαν στο χωρο(πχ με συνοδεια φουσκωτων?χειροκροτανε οι εργατες ή οι χιτες?) και σε περιπτωση που η ηγεσια και ο προεδρος του σωματειου εκαναν ενα μεγαλο ατοπημα,να γινει δημοσιως παραδεκτο.
    η αρχουσα ταξη χρησιμοποιει ολα της τα οπλα για να χτυπησει μια απεργια,που μαζι με εκατονταδες αλλες,κανουν τη στρατηγικη επιλογη του κεφαλαιου που λεγεται μνημονιο,να τριζει συθεμελα.το μετωπο αλληλεγγυης ΔΕΝ πρεπει να σπασει εξαιτιας των δολοφονων της χρυσης αυγης.
    ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ!
    ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γελειο τρολ το indy αναδημοσιευσε το video και δεν εκλεισε εδω και 2 μερες αλλα απο χθες να μην γραφετε οτι να ναι.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ποιός είπε οτί το indy έχει πέσει εδώ και 2 μέρες ; Εγώ εχθές το είδα το βίντεο και γενικά είχα πρόσβαση στο indyme. Σήμερα μόνο που προσπαθώ δεν μπορώ να μπω..
    * Α τώρα που το σκέφτομαι μπορεί να κάνω και λάθος και να είδα το βίντεο απο το site των φασιστών.


    Εμπεδοκλής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. την 'συνεντευξη' των χρυσαβγουλων... και την φωτο που κυκλοφωραει μαζι με τον χαλιβουργοπροεδρο... ποτε θα την βαλετε... ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το κομμάτι το αφήσαμε σε εσάς. Μιας και έχετε τα μέσα να αποκτάτε άμεσα πρόσβαση σε ότι μπορεί να τροφοδοτήσει την αντικομμουνιστική σας προπαγάνδα.

      Διαγραφή
    2. Εμεις ειμαστε ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ 'κοκκινοπουλακι' και δεν εχουμε ουτε χειραψια ουτε καν 'βλεμα' με χιτεςασφαλιτεςπαρακρατικους φασιστες κλωνους του χιτλερ......ΑΛΛΑ ξεχασα δεν απαντας διαλεκτικα στην 'ερωτηση\ γιατι περιμενεις τα 'βιογραφικα' των κουρεμενων της φωτο απο ΤΟ οργανα .... τομου'νιναι ετσι ..συμπαθειο................

      Διαγραφή
    3. Ποιοί εσείς ? Εσείς οι ανώνυμοι του διαδικτύου ? χαχαχα

      Εμείς δεν είπαμε πως είμαστε κομμουνιστές. Προσπαθούμε να γίνουμε κομμουνιστές και θα προσπαθούμε μια ζωή για να το πετύχουμε. Εσείς μάλλον γεννηθήκατε , δεν εξηγείται αλλιώς ... χο χο χο

      Διαγραφή
  7. Δεν ξέρω αν θα φανώ χυδαίος, αλλά η ιστορία μου θυμίζει λίγο ένα Αστερίξ, την "Διχόνοια": Ένα μικρό πράσινο ανθρωπάκι που βρωμάει ψαρίλα προκαλεί χαμό μεγαλύτερο από 10 Ρωμαϊκές λεγεώνες.

    Κάτι τέτοιο μου φέρνει στο μυαλό η κίνηση των Χρυσαύγουλων, που έχει προκαλέσει τεράστια αναστάτωση κι έχει προβοκάρει και προκαλέσει διαφωνίες ανάμεσα σε τόσο κόσμο. Νομίζω ότι δεν είναι αυτό το σημαντικό σημείο και η αδυναμία του αγώνα των χαλυβουργών. Ακόμη κι αν έγινε κάποια χαζομάρα, είναι διπλή προβοκάτσια κάποιοι να το εκμεταλλεύονται για να βγάλουν τα κόμπλεξ τους για το ΚΚΕ. Ας το σκεφτούν λίγο: Χτυπάνε μια εργατική απεργία διαρκείας για να κατηγορήσουν ένα συνδικαλιστή του ΚΚΕ;
    Ε τι να πω...

    Οι χρυσαυγίτες λειτουργούν αιφνιδιαστικά και με στρατιωτικό τρόπο. Κατά καιρούς έχουν δείρει ακόμη και κόσμο που δεν δέχθηκε να πάρει την προκήρυξή τους. Δεν ξέρω υπό ποιες συνθήκες έγινε και πως εξελίχθηκε το περιστατικό (κι έχει σημασία αυτό), όμως είναι σίγουρο ότι το έκαναν για να προβοκάρουν.
    Μη τους κάνετε την χάρη.
    Αυτό που κινδυνεύει είναι ο αγώνας των απεργών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συντροφοι είδα το βίντεο φαίνεται περιεργό!!!!
    Δεν πάυει σε όλους εμάς που προπαγανδίζαμε αυτήν την ηρωική και άκρως ταξική απεργίας να μας δημιούργησε μεγάλη απογοήτευση!!!
    Τι δουλειά είχαν να πάρουν το μικρόφωνό και να μιλήσουν οι φασίστες!!!
    Ασχημη,πολύ άσχημη στιγμή και πρέπει να μάθουμε πως βρέθηκαν εκεί και γιατί τους επ΄τερψαν να μιλήσουν!!!
    Δεν έχουν καμία θέση οι ταγματαλήτες ανάμεσα στην εργατική τάξη πόσο μάλλον μέσα στον αγώνα του συσνειδητοποιημένου κομματιού της εργατικής τάξης των προλεταρίων!!!

    Γιοζεφ Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μέχρι την ώρα που συνδέθηκα το μεσημέρι για πρώτη φορά σήμερα με το διαδίκτυο δεν είχα ουδεμία γνώση για το θέμα. Και πάλι όταν το είδα δεν ενοχλήθηκα ιδιαιτέρως, διότι κατα τα φαινόμενα, δεν ενοχλήθηκαν αρκετά, οι ίδιοι οι εργαζόμενοι της Χαλυβουργίας. Εαν δεν ήθελαν εκεί την Χρυσή Αυγή, δεν θα την είχαν αφήσει οι ίδιοι να μπει. Εκτός εαν φοβήθηκαν κάτι άλλο, όπως σωστά λέει και ο Yuri ...

    111 ημέρες απεργίας στην Χαλυβουργία, για τους αριστεριστές και τους μαύρους, οι εργαζόμενοι ήταν απεργοί. Μόλις όμως τους πέταξαν την μπανανόφλουδα τα σκυλιά του Μάνεση, ο Σιφωνιός έγινε "κνίτης" και η Χαλυβουργία, γιάφκα του ΚΚΕ !!! Δεν θέλουν και πολύ θα μου πείτε ...

    Για να ξεκαθαρίζουμε, ο Σιφωνιός δεν είναι ο "προστάτης" των εργατών της Χαλυβουργίας, ούτε μπορεί να αποφασίζει για πάρτη τους. Μακάρι οι εργαζόμενοι να τους έβαζαν τις 3-4 κούτες τρόφιμα στην &^%$τρυπίδα και να τους πέταγαν στην θάλασσα. Αλλά για κάποιο λόγο, τον οποίο εμείς δεν γνωρίζουμε, δεν το έκαναν.

    Σεβαστή η όποια τους απόφαση, ήρωες είναι και θα παραμείνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ναι ..που'λακη' ... ΓΕΝΗΘΗΚΑΜΕ και βιωνουμε ΚΟΜΟΥΝΙΣΜΟ μαρξιστολενινιστικο ΚΑΙ ΩΣ ΘΕΩΡΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ 60 γιηνα χρονακια τωρα.... και εχουμε και την δυνατοτητα να κρινουμε και να κανουμε και διαλεκτικη συν ζητηση και οτι αλλο σουρχεται στο κεφαλακι σου και ΓΙΑ ΟΛΑ τα θεματα.....[ χωρις ασφαλιτικους επιθετικους χαρακτηρισμους}

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το βλέπω ...
      Εγώ δηλαδή είμαι ο που Λάκης ?
      Και αυτό είναι εξαχθέν συμπερασμα δια της διαλεκτικής οδού ?

      Καλά μαρξιστολενινιστικά κρασσά λοιπόν
      και το επόμενο σχόλιο παρόμοιας διαλεκτικής υφής, θα πεταχθεί στα σκουπίδια. Είχες τα πέντε δευτερόλεπτά σου.

      Διαγραφή
  11. ΣΤΑ σκουπιδια ....τα σκουπιδια .....κανε δουλεια σου .. ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Ανώνυμος Feb 18, 2012 09:57 AM, Feb 18, 2012 10:23 AM

      Λοιπόν, εσείς που είστε Co-μουνιστές, πάτε να Co-μουνιάσετε κάπου αλλού που να σας παίρνει. Δηλαδή με άλλους Co-μουνιστές σαν τα μούτρα σας.

      Άντε μπράβο.

      Διαγραφή
  12. Σχόλιο που διάβασα σε άλλο μπλογκ και συμφωνω απολυτα

    Το ιντυμεντια πλασαρε την ειδηση λεγοντας οτι το ΚΚΕ τα βρισκει με τα χρυσαβγοπουλα. Τουτεστιν γινεται η παραδοχη οτι το ΚΚΕ εχει στηριξει τη μεγαλυτερη απεργια της μεταπολιτευσης και μαλιστα στη δυσκολοτερη περιοδο. Κατι ειναι κι αυτο. Αφου εφτασε να αναγνωριζει το ιντυμεντια οτι το ΚΚΕ δεν ειναι το κομμα του κοινοβουλευτικου καθωσπρεπισμου και στηριζει μακροχρονιους απεργιακους αγωνες ...

    Τωρα, το ωραιο ειναι το ιντυμιντια συναγωνιζεται σε βρωμια και βλακεια τους φασιστες. Η βρωμια και των δυο ειναι οτι θελουν, ο καθενας για τους λογους τους, να δωσουν κτυπημα κατω απο τη ζωνη στο μεγαλο αγωνα των εργατων και να υπονομευσουν την κοινωνικη αλληλεγγυη. Η βλακεια, οσον αφορα τους χρυσαυγιτες ειναι φανερη δια στοματος του κομπλεξικου νεανια με υφος δεκανεα των πεζοναυτων του Χολλυγουντ, οτι ταχα εδω και τρεις μηνες ειχαμε πηξει στη σκλαβια του μεροκαματου και δεν προλαβαμε να σας ερθουμε.

    Αλλα οσον αφορα το ιντυμιντια η βλακεια τους οφειλεται και σε ενα συμπλεγμα πουριτανικης, απλοικης και χοντροεπεξεργασμενης μικροαστικης ηθικης που θελει να στηνει εικονισματα και τη μιά να τα προσκυνα και την αλλη να τα φτυνει. Οσο για το προκειμενο, ο Σιφωνιος ειναι προεδρος σωματειου που βρισκεται σε απεργιακο αγωνα. Του στηνουν μια τρικλοποδια.

    Τι να κανει? Συμφωνα με τα καλοπαιδα του ιντυμιντια θα επρεπε να πεσει, ηρωικα, βεβαιως-βεβαιως. Ο Σιφωνιος, ομως, πηδησε απο πανω. Τωρα, ποιος κανει μεγαλυτερο κακο στο κινημα της Χαλυβουργιας? Η χαζη προβοκατσια των φασιστων ή οι κοινωνικοι αγωνιστες που αναμεταδιδουν την προβοκατσια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τελικα ρε παιδες,οι φασιστες προβοκαρουνε στην Χαλυβουργια αλλα "για ολα φταινε οι συμμοριτες των Εξαρχειων,που πρεπει να τους τσακισουμε".

    Παρεπιπτοντως το ιντυμηντια ειναι πεσμενο οποτε ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ τι θα γραφοταν εκει περα,αν γραφοταν κιολας:Τι θα εβγαζε δηλαδη η ολη συζητηση,σαν"εικονα",γιατι τα μεμονωμενα σχολια δεν λενε τιποτε.

    ΞΕΡΟΥΜΕ ομως τι γραφεται εδω,και απο ατομα υπευθυνα...Τα βλεπουν ο Κασιδιαρης και ο Παναγιωταρος και γελανε.

    Αλλα ενταξει,αμα εχετε αυτην την προτεραιοτητα,ΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Οπότε παλληκάρια του "χώρου" καταλήξατε το ΚΚΕ συνεργάζεται με τη ΧΑ και ο Σιφωνιός είναι ακροδεξιός. Άρα καλά κάνατε και πετούσατε μολότοφ στους απεργούς της Χαλυβουργίας τις 20/10 αφού είναι φασίστες, έτσι; Δεν ντρέπεστε λιγάκι να αποτελείτε ουρά του Μιχαλολιάκου. Που ήσασταν όταν οι χαλυβουργοί συγκρούονταν με τους μπράβους της ΧΑ στις πύλες του εργοστασίου στο Βόλο; Τελικά, από αυτή τη αισχρή επίθεση εναντίον των χαλυβουργών, που στα μάτια μου δείχνει συντονισμένη από ακροδεξιά και ακροαριστερά, ποιος κερδίζει και ποιος χάνει, τη στιγμή μάλιστα που γίνεται προσπάθεια μεγάλης οικονομικής εξόρμησης για τους χαλυβουργούς από το ΠΑΜΕ, η επιτυχία της οποία μπορεί και να κρίνει την τελική επιτυχία της απεργίας; Κερδίζει ή χάνει ο Μάνεσης; Μάλλον γλεντάει θα έλεγα. Άξιος ο μισθός κάποιων, άξια και η βλακεία κάποιων άλλων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ταξικη αλληλεγγυη και συμπαρασταση στους-σκληρα δοκιμαζομενους-συντροφους αγωνιστες απεργους της χαλυβουργικης.ΜΟΝΟ με ταξικη ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΟ ΛΑΙΚΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ,θα αποσπασει κατακτησεις και θα πετυχει νικες και ανατροπες.Οσο για τα ακροδεξια παρασιτα αυτα ηταν,ειναι και θα ειναι παντα το στηριγμα της αστικης ταξης και της καπιταλΗστρικης εργοδοσιας-τρομοκρατιας.Ειναι γνωστες οι υπουλες και διασπαστικες-απεργοσπαστικες τακτικες τους χρονια τωρα,με την καθοδηγηση βεβαια της εργοδοσιας.Το ΚΚΕ στηριξε απο την αρχη δυναμικα,τον σκληρο και δυσκολο αγωνα των απεργων και θα εξακολουθησει να το κανει,οπως κανει δεκαετιες τωρα σε ολους τους χωρους δουλειας,με ταξικη και αγωνιστικη συνεπεια και μαχητικοτητα.Ολα τα υπολοιπα ειναι εκ του πονηρου απο τους αστους συκοφαντες μαζι με τα σιχαμερα ιδιωτικα τους μεσα μαζικης εξαπατησης και τα προθυμα γκεμπελιστικα παπαγαλακια τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλά οι αναρχόπληκτοι είναι γνωστό γιατί κάνουν ότι κάνουν: Ο κομπλεξισμός τους είναι πάνω απ' όλα. Οι άλλοι, οι "αριστεροί" τόσο εύκολα αδειάζουν μια απεργία που κρατά 100 μέρες;

    Όχι τίποτε άλλο δηλαδή αλλά είναι λίγο χυδαίο μετά από 100 μέρες να φτύνουν εκεί που έγλυφαν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ..αντικειμενικά,ο ηρωικός αγώνας των χαλυβδουργών μπαίνει σε πολύ δύσκολη θέση. Έχει ξεπεράσει τις 100 ημέρες, δηλαδή οι άνθρωποι κοντεύουν 4 μήνες απλήρωτους και απο ότι φαίνεται η αλληλεγγύη έχει "κάτσει". Το χειρότερο βέβαια είναι ότι παρότι ο αγώνας αυτός έχει εμπνεύσει πολλούς εργαζόμενους του ιδιωτικου τομέα που όπως εγώ αισθάνονται δέος απέναντι του, δεν συνοδευτηκε απο αντιστοιχες απεργίες στον Βόλο και στον Βελεστίνο αλλά και σε χαλυβδουργική, Λάρκο κτλ (έχουν ξεσπάσει βέβαια σημαντικες απεργίες στις αλουμινοβιομηχανίες του περιστερίου,στην Αριάδνη) και αυτό έχει περιορίσει τις πιθανότητες νίκης. Ο Α/Α χώρος και το εξωκοινοβουλιο που σύρθηκαν απο την ρητορική τους να στηρίξου (απεργίες διαρκείας και άγριες απεργίες ζητουσαν θεωρητικα αλλά δε πιστεύουν επι της ουσίας στην εργατική τάξη και φυσικά σιχαίνονται το ΠΑΜΕ) ίσως απλά αναζητούν ευκαιρία να απεμπλακουν απο ένα αγώνα που τους πιέζει θεωρητικά και πρακτικά. Όσο για την Χ.Α., ο λόγος της απευθύνεται αντικειμενικά και στην εργατική τάξη και στα πλάισια μάλιστα μιας αντίληψης που καλλιεργείται και απο την αριστερά για Κατοχή, υποδούλωση στην Μέρκελ κτλ βρίσκει και ευνοικό ακροατήριο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ καλές παρατηρήσεις, Manuel. Θα πρέπει νομίζω να προσπαθήσουμε όλοι αυτή ακριβώς τη στιγμή που τα πράγματα "σφίγγουν" όλο και περισσότερο να αναζωπυρώσουμε την έμπρακτη αλληλεγγύη στην απεργία. Το ΠΑΜΕ έχει ήδη αναλάβει πρωτοβουλία οικονομικής εξόρμησης, αλλά να προσπαθήσουμε κι εμείς όσο μπορούμε να κινητοποιήσουμε την συνδρομή για υλική βοήθεια.

      Διαγραφή
    2. Έγραψα λοιπόν ένα σύντομο ποστ. Όσοι σύντροφοι θέλουν, ας το αναδημοσιεύσουν στα μπλογκ τους: http://leninreloaded.blogspot.com/2012/02/blog-post_19.html

      Διαγραφή
  18. "ίσως απλά αναζητούν ευκαιρία να απεμπλακουν απο ένα αγώνα που τους πιέζει θεωρητικά και πρακτικά" και ο οποίος υπάρχει πιθανότητα να μην είναι και νικηφόρος εννοούσα..και ως γνωνστόν αναρχικοί και αριστεριστες κρατάνε μόνο τις "θετικες στιγμες του κινήματος"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Οι "αλλοι" αριστεροί έχουν ένα παρολιγο νεκρό -μέλος της ΕΦΕΕ (Κουσουρή) από τους χιτλερικους καθώς και αρκετά μέλη χτυπήμένα από τα ίδια καθάρματα σε κατα τόπους περιπτώσεις (αφισσοκολλήσεις κλπ). Δε μιλάω καν για μετανάστες γιατί θα γίνω γραφικός. Εγώ στους απεργούς εργάτες δεν έχω να προσάψω τίποτα για το γεγονός. Στα μέλη του ΚΚΕ και τον πρόεδρο που ήταν παρόντες απλά ντροπή για τη στάση τους. Θα τους κρίνει το κίνημα, αυτό είναι ο τελικός κριτής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για πες μας ρε Βαγγέλη, πόσα μέλη είχε το ΚΚΕ στην Χαλυβουργική όταν ξεκίνησε η απεργία. Ξέρεις; Γιατί εγώ κάτι έχω ακούσει μέσα από το ΚΚΕ, αλλά δεν θέλω να το αναπαράξω επειδή δεν ξέρω κατά πόσο είναι έγκυρο.

      Δεύτερον αυτός ο συνεχής διαχωρισμός βάσης-ηγεσίας πιστεύεις οτι είναι ορθή πρακτική; Δηλαδή τόσο αποξενωμένη είναι η ηγεσία του ΚΚΕ από την βάση της ή η ηγεσία των απεργών από τους απεργούς; Εμένα πάλι αυτό μου φαίνεται απλά ως εκδήλωση της επιθυμίας να είχαν αυτό τον κόσμο υπό την δική τους ηγεσία. Όμως έχω βαρεθεί τους διάφορους Ιζνογκούντ. Εσύ δεν τους έχεις;

      Τρίτον: Τα χρυσαύγουλα ΚΑΙ κόντεψαν να σκοτώσουν τον Κουσουρή ΚΑΙ αυτή τη στιγμή έχουν δημοτικό σύμβουλο (και κάθεται στο ίδιο δημοτικό συμβούλιο με τον εκπρόσωπο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ...) ΚΑΙ τους παίζουν τα γκάλοπ για την βουλή. Όπως καταλαβαίνεις λοιπόν η εποχή της πλήρους πολιτικής απονομιμοποίησής τους στην συνείδηση του κόσμου έχει περάσει και θα αναγκαστείς (κι εσύ κι εγώ και όλοι) να αντιπαρατεθείς μαζί τους ΚΑΙ με πολιτικούς όρους.
      Δυστυχώς, αλλά έτσι είναι και η εθελοτυφλία δεν έσωσε ποτέ κανένα.

      Διαγραφή
  20. ..μέλη της ΚΝΕ έχουν χτυπηθεί κατα καιρούς απο ακροδεξιούς όπως και του ΚΚΕ στην απεργία μεταναστών της Μανωλάδας. ΔΕν ήταν ακροδεξιοί με την βούλα, αλλά άνθρωποι που εκμεταλλέυοταν εργάτες γης. Η ιστορία θα κρίνει λοιπόν ποιος συμπαρατάχτηκε στους μετανάστες απο ελεημοσύνη και ποιος απο ταξική αλληλεγγύη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Λοιπόν τα πράγματα είναι απλά.
    Οι απεργοί έχουν φτάσει στις 100++ μέρες, το κατεστημένο αξαπολύει όλα τα όπλα του ακόμα και τους φασίστες για να αντιμετωπίση αυτή την απεργεία καθώς αποτελεί μπούσουλα για επόμενες.
    Το βιντεάκι ήταν γκαμπελίστικη προπαγάνδα ξεκάθαρα.
    Κανένας δεν μπορεί να αρνηθεί πως ήταν ατόπιμα, λάθος, μαλακία, του προέδρου του σωματείου να τους αφήσει να μιλήσουν, έλεος πια με το να μην βλέπουμε τα αρβητικά στον σώρο του ο καθένας. Τα λάθη γίνονται, πέφτεις ξανασηκόνεσαι αλλά αν τα αγνοήσεις θα ξαναπέσεις με πάταγο. Η ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ προς τους φασίστες είναι το ζητούμενο.
    Ναι στο ιντυ γράφτηκαν σχόλια κατά του ΚΚΕ ακόμα και κατά των χαλυβδουργών. Αλλά και σχόλια μετριοπαθή κριτικά κλπ. Στο τέλος η συζήτηση δεν εξελίχθηκε καθώς έπεσε το site.
    Τώρα αν παίρνετε 1-2 σχόλια και τα χρησιμοποιείται ως αποδεικτικά στοιχεία τι να πω, ψάχνετε για αφορμές (και αυτό είναι μια πολύ καλή τακτική των φασιστών αλλά και του συστήματος διαίρει και βασίλευε) Επειδή υπήρξαν κάποια σχόλια δεν μπορείτε να το παίρνετε σκοινί-κορδόνι και να το μεγενθύνεται και να το διαστρεβλώνετε, αυτό συμβαίνει και από τις 2 πλευρές: Σχόλια στο indy έβγαζαν το συμπέρασμα ΚΚΕ,ΠΑΜΕ τα έκαναν πλακάκια με τους φασίστες, σχόλια εδώ βγάζουν ότι το indy είναι φασιστικό site !

    ΕΛΕΟΣ!!! ΑΠΛΗ ΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ !!!

    Τουλάχιστον τώρα δεν χριάζεται άλλος διχασμός και έριδες μετξύ κομματιών του αριστερού-ακροαριστερού-αναρχικού χώρου, θα ήταν λάθος ένας νέος κύκλος αντιπαράθεσης, καθένας που τροφοδοτεί μια τέτοια αντιπαράθεση θα πρέπει να το σκεφτεί διπλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ...αν και συμφωνώ με το πνεύμα του σχολιόυ του Α, τα πράματα δυστυχως δεν είναι τόσο απλά. Τουτέστιν
    1. Δεν μιλάμε για 1-2 σχόλια αλλά για΄πολλά σχόλια και αναρτήσεις σε ιντυ, βαθύ Κόκκινο κτλ άρα οφείλουμε να το αντιμετωπίσουμε σαν συνεπή και συνειδητή δράση
    2.Η αντιμετώπιση του φασισμού ως ιδεολογία της αστικής τάξης και απάντησης της στην κομμουνιστική ιδεολογία πρέπει να είναι άμεση,συμφωνω.΅Είμαστε όμως σίγουροι ότι οι τσαμπουκάδες είναι ο καλύτερος τρόπος (πραγματικά ρωτάω,μπορεί και να ναι)? Δεν είμασταν εκεί για να ξέρουμε πως εμφανίστηκε η Χ.Α, αν υπήρχε περιφρούρηση κτλ για να κρίνουμε τον Σιφώνιο (και φυσικά για το συγκεκριμενο γεγονός και μόνο οχι συνολικά) και στη τελική η αντιμετώπιση των ακροδεξιών με επιχειρήματα και όχι με δαιμονοποίση ίσως να ναι ο καλύτερος τρόπος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Είμαστε όμως σίγουροι ότι οι τσαμπουκάδες είναι ο καλύτερος τρόπος (πραγματικά ρωτάω,μπορεί και να ναι)?"

      Σε παραπεμπω στη ρηση του Μπρεχτ για το μονο πραμα που καταλαβαινει ο φασιστας...ενα τουβλο στο κεφαλι.

      Ισως δεν ειναι ικανος τροπος,ΟΚ,ειναι ομως ΑΝΑΓΚΑΙΟΣ.

      Και μην ξεχνας κατι...μιλαμε για τον δρομο τωρα,οχι για μια φαση μαζικη αφισσοκοληση(κανενα προβλημα δεν εχω με τις αφισσοκολησεις),η,συζηταω/παρεμβαινω με επιχειρηματα για λογαριασμο του πχ κκε,η,πχ της ταδε αναρχικης συλλογικοτητας(ουτε τετοιου ειδους δρασεις εχω προβλημα,εννοειται).

      Ομως εαν δεν εχεις τον δρομο ουτως ειπειν στρατιωτικα απεναντι σε Κασιδιαρηδες απλα δεν μπορεις να τον εχεις ουτε πολιτικα.

      Ο ανωνυμος απο Feb 18, 2012 12:26 PM

      Διαγραφή
  23. Να το αντιμετωπίσετε σαν συνεπή και συνειδητή δράση από σχολια;;;;
    1) Και που ξέρεις πως δεν τρολάρει ο άλλος ή είναι αργόσχολος και δημοσιύει 50-60 σχόλια τη μέρα...;
    Αν βρεις καμιά προκύρηξη από κάποιο στέκι ή απο την Σο του indy τότε μπορείς να βγάλεις συμπέρασμα αλλά και πάλι μόνο για τους συγκεκριμένους που το δημοσιεύουν.

    2) Σε αυτό προσωπικά δεν ξέρω αλλά ιστορικά η μη άμεση αντιμετώπιση των ιδεών αυτών κατά τα πρώτα χρόνια του Ναζιστικού κόμματος στην Γερμανία είχε ως αποτέλεσμα αυτό που έγινε στην συνέχεια. Έχει δυναμική ο φασιστικός και ναζιστικός λόγος καθώς απλουστεύει καταστάσεις δαιμονοποιεί χώρους - ανθρώπους - κοινωνικά στρώματα και απευθύνεται στα κατώτερα ένστικτα του ανθρώπου και βρίσκει πρόσφορο έδαφος σε απαίδευτους ανθρώπους... επιβολή προς τον αντίπαλο, κυριαρχία στους αδύνατους, εξουδετέρωση κάθε διαφορετικής άποψης. Και μην ξεχνάς πως με έναν ναζιστή δεν μπορείς να ανοίξεις διάλογο, ίσως αν είναι μόνος του να λουφάξει αν είναι και με άλλους μαζί θα σε πλακώσει το λιγότερο... Όταν η ιδεολογία τους δέχεται αυτούς και τους ομοίος τους ανώτερους από εσένα που έχεις διαφορτετική ιδέα και αντίληψη τη διαλογο μπορείς να ανοίξεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Αν διαβάσεις την εφημερίδα τους, θα καταλάβεις ότι είναι δύσκολο να παραθέσεις επιχειρήματα στο παραλήρημα. Μιλάμε για Σπαθιά, Αίματα, Αρετές, Περικεφαλαίες κλπ.
    Είναι δύσκολη η ψυχολογία ενός νεοναζί.

    Με αυτούς τους σκατοκέφαλους λοιπόν δεν είναι τόσο θέμα επιχειρημάτων, όσο ότι θα πρέπει πλέον να έχεις μια πολιτική τακτική και όχι απλά να τους βαράς. Άλλωστε αυτό γίνεται δύσκολο από την στιγμή που εμφανίζονται οργανωμένα και μόνο όταν έχουν σαφή υπεροπλία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Συντροφοί έχω ξαναγράψει πάνω στο θέμα,αλλα θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση κατάματα οι αριστεροί!!!
    Οι φασίστες ξεθαρέβουν,μπήκαν στην βουλή,πήραν καρέκλες και τώρα όπως φαίνεται πάνε να μπαστακωθουν στο αστικό Κοινοβούλιο και οι ναζί(ακραία μορφή του φασισμού)!!!
    Κάναν συγκέντρωση Νικαια,κυνηγούσαν μετανάστες και γενικώς προκαλούν και όχι με πολιτικα επιχειρήματα(που δεν έχουν γιατί ο φασισμός ειναι απλά μια ακραία μορφή καπιταλισμου) αλλα με δράσεις!!!

    Στηνεί σκηνικό περίεργο,όλο το ξεπεσμένο καπιταλιστικό σύστημα και το αστικό κράτος,ίσως θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν δράσεις και απο εμάς!!!

    Τον φασισμό βαθιά καταλαβέ τον δεν θα πεθάνει μόνος τσακισέ τον!!!!



    Γιοζεφ Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ..Α,παραδέχομαι ότι έχεις κάποιο δίκιο στο α.. αν και το διαδίκτυο παίζει πια κάποιον ρολο και έχει την δική του κάποια δυναμικη).
    Για το 2, όταν λέω να τον αντιμετωπίσεις πολιτικά δεν εννοώ να πείσεις τον ίδιο τον νεοναζί (αν και δεν πρέπει να χαρίζουμε κανεναν εργαζόμενο) αλλά να αντιμετωπίσεις την προπαγάνδα του στους εργάτες αντιπαράσσοντας τα δικά σου επιχειρήματα και τραβώντας τους στην ταξική πάλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ...Θεωρώ ότι, τελικά, εμεις θα αναδείξουμε τους χιτες απογόνους των γερμανοτσολιάδων σε πολιτικη οντότητα.

    Κατ' αρχήν δεν εχουν θεση σε συνδικάτα γιατι απλά αντιστρατεύονται τον συνδικαλισμό επίσημα καθώς και το ότι αποκηρυττουν την Ταξικη πάλη.

    Η παρουσία τους εκεί (χαλυβουργία) δήλωνε απλά την υποστηριξή της στον ταξικό συμβιβασμό των εργατών και την αποδοχη των "προτάσεων" του εργοδοτη Μάνεση.

    ίσως ο Σιφωνιός να μην ξέρει και τοσα πολλά για το τι πιστεύουν οι χιτες- νεογερμανοτσολιάδες και "καλή τη πίστη" τους αφησε.

    Η πρακτικη των ακροδεξιών δεν ειναι η συζητηση, αυτο το μαθαινουν με την εισοδο τους στις οργανωσεις αυτές. όπως ακριβως μαθαιναν οι βασανιστες της χούντας, δηλαδη όπως λέγανε "με Κομμουνιστή δεν συζητάς, απλά τον χτυπάς".
    Είναι το μπουλντογκ των αστων.
    Ειδατε τι ειπε ο καρατζας, "αφου η ΠΟΑΣΥ δεν θελεινα τα βαλει με τους πατεράδες και τα παιδια της, θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε κατι άλλο"
    ..
    .......Δεν εννοουσε το στρατό..!!
    Τους χίτες εννοουσε!!
    Αυτους θα βαλλουν απέναντι μας, εγω τόχω πει εδω και καιρό. Θα δειτε ότι θα τους πηγαίνουν έξω από τα εργοστάσια για μπράβους με σημαιες κιόλας..!!
    και θα μας επιτίθενται !!

    Τωρα δεν ειναι τυχαίο ότι τους ετοιμάζουν για την Βουλή για να μας βριζουν απροκάλυπτα εκει λέγοντας ότι χυδαιότητα έχουν από την Γκεστάπο και τη χούντα.. και βαλε...

    Το καθεστώς τους προωθεί καλά, το ζητημα ειναι να μας προκαλέσουν για να λένε μετά ότι "τα ακρα ειναι που θέλουν τις ταραχές"... παίζοντάς το ηρεμη δύναμη..!!

    Γνώμη μου ειναι να μην δίνουμε σημασια στα φασιστοειδή, μην τα αναδεικνύουμε σε υπολογισιμη δύναμη, δεν ειναι !! Μην τους "διαφημίζουμε" μέσα από τα σαιτ μας !! αυτο θελουν, την αντιπαράθεση ώστε να αναδειχτούν .
    Εμείς στον αγώνα μας και μακρια από δαυτους.
    όταν ερθουν σε σωματείο να τους γινει ξεκαθαρο ότι ειναι ανεπιθυμητοι.!!
    Αν τους ενδιέφερε θα ειχαν μπει στα σωματεια να παλέψουν. δεν μπαίνουν όμως !!.
    Μην τους αναδεικνύυμε συντροφοι. Απλά θέλουν ΚΡΑΞΙΜΟ ΧΟΝΤΡΟ οταν εμφανιζονται σε σωματεια, κράξιμο !! με απλά λόγια. "ειστε κατα του συνδικαλισμού και της ταξικης παλης που προωθεί ο συνδικαλισμός, φυγετε !!! δεν εχετε δουλειά εδω!!!!, και αν δεν φευγουν τότε κράξιμο πολιτικό.. συνθηματα υπάρχουν..!!!
    αδιαφορήστε, απομωνώστε τους, ας λένε ότι θέλουνε. Μακριά από μας.
    Χρήστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ..να συμπληρώσω..
    γιατι θέλουν να τους βαλουν στη Βουλη??
    για ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΛΟΓΟ..!!
    Να μας βαρανε, να μας βριζουν και ναχουν την βουλευτικη ασυλία !!!
    ..(και να πληρώνωνται κιόλας ) !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Δεν με πειραζει που το σβησατε το ποστ,καλα κανατε.

    Απλα χαιρομαι που το ολο σκηνικο δειχνει να αλλαζει,καλα να 'στε.

    ΥΓ σβηστε το και αυτο,εννοειται.

    Ο ανωνυμος απο Feb 18, 2012 12:26 PM

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι βέβαια.
      Και εγώ διαβάζοντας τα παραπάνω 40+ σχόλια
      ακριβώς αυτήν την εικόνα σχημάτισα (?!?!)

      Έχετε πλάκα.

      Διαγραφή
    2. Ποιοί έχουν πλάκα...;
      Αυτός μόνο στον οποίο απαντάς...

      Διαγραφή
  30. Σας ευχαριστουμε-μετα τον πληθυντικο ευγενειας και ο πληθυντικος μεγαλειοτητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Και για την αντιγραφή: http://aristeroblog.gr/node/492

    mikeB

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Το σοβαρότερο, είναι να συνειδητοποιήσουμε πώς όταν μιλούν για ‘’ξεβρώμισμα’’ έτσι σκόπιμα αόριστα, δεν εννοούν μόνο τους μετανάστες εργάτες, αλλά τους εργάτες σε πολιτική δράση για τα δικαιώματα τους. Αυτή ήταν πάντα η ουσία του φασισμού. Η επικέντρωση σε ‘’μισητές’’ μειονότητες, που σκόπιμα κατασκευάζονται ως τέτοιες μέσα από μαύρη προπαγάνδα και στερεότυπα, είναι η μέθοδος για να γίνει αποδεκτή η φασιστική ιδεολογία.

    Για να μην ξεχνιόμαστε συντρόφια, ότι ο εχθρός δεν είναι ο βίαιος εξεγερτικός λόγος και πράξη του α/α χώρου, αλλά τα καθίκια που απαρτίζουν τον εθνικό κορμό.

    mikeB

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. "Για τους κομμουνιστές, υπάρχουν συναγερμοί που πρέπει να σημάνουν. Δεν παίζει κανείς ασυλλόγιστα με τον ταξικό και πολιτικό αντίπαλο. Το εργατικό κίνημα, έχει υπόβαθρο τα υλικά συμφέροντα, αλλά συγκροτείται και στη βάση απελευθερωτικών αξιών. Όποιος πρόχειρα αντιμετωπίζει τους αξιακούς ιδεολογικούς διαχωρισμούς από την αστική πολιτική, στο όνομα της ‘’καθαρής ενότητας’’ του λαού ή της ‘’σωτηρίας της πατρίδας’’ γενικά, θα βρεθεί δεμένος πριν το καταλάβει.

    Η πρόταση αγώνα και ανατροπής της αριστεράς, δεν είναι μια μάχη συμφερόντων και επιβίωσης, χωρίς πρόσημο. Αντίθετα:

    Έχει πρόσημο κοινωνικής δικαιοσύνης και ισότητας, άρα κατάργησης της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, που αναπαράγει η ατομική ιδιοκτησία και ατομική ιδιοποίηση του παραγόμενου πλούτου

    Έχει πρόσημο δημοκρατίας, ενάντια στην περιστολή των ελευθεριών και τον καταναγκασμό στον οποίο καταφεύγει ο σύγχρονος υπερ-αντιδραστικός καπιταλισμός στην εργασία, στην κοινωνική και πολιτική ζωή.

    Έχει πρόσημο διεθνιστικό και αδελφοσύνης, ενάντια στην κατάρα της αλληλοεξόντωσης και αλληλοσφαγής των λαών, που προωθεί η εθνικιστική ιδεολογία και ο ιμπεριαλισμός".

    Και επειδή βρεθήκαμε απέναντι στο Σύνταγμα σαν εχθροί, μάλλον πρέπει να δούμε πραγματικά ποιός είναι πραγματικά ο ταξικός εχθρός μας. Και να αφήσουμε κόμματα και ιδεολογίες στην άκρη και να μιλήσουμε πραγματικά όπως αξίζει να μιλήσουμε: ΤΑΞΙΚΑ!

    Όποιος δεν έχει να χάσει ιδιοκτησίες και μέσα παραγωγής, είναι ελεύθερος. Όποιος μιλάει στο όνομα της επανάστασης και έχει στήσει καπιταλιστικές επιχειρήσεις, κουβαλάει ένα πτώμα στο στόμα του.

    Όποιος μιλάει για επανάσταση, χωρίς να αναφέρεται ρητά στην καθημερινή ζωή, κουβαλάει ένα πτώμα στο στόμα του...

    Raoul Vanegem.

    mikeB

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. mikeB, επειδή σε λίγο σ' αυτό το νήμα οι διαφημίσεις θα κρατάνε περισσότερο από το πρόγραμμα, τουλάχιστον μάζεψέ το λίγο. Όλοι έχουμε καταλάβει πόσο επαναστάτης είσαι. Εσύ δεν έχεις καταλάβει ότι στην προσπάθειά σου να το αποδείξεις (εσύ και οι σύντροφοί σου) δεν διστάζεις να χτυπήσεις(-ετε) ένα εργατικό αγώνα 100 και πλέον ημερών.

    Και μια υποσημείωση:
    Αυτά τα περί ενός ατόμου που που είναι αργόσχολο και βάζει 60 post από εδώ κι από εκεί, είναι τρίχες κι άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε. Η είδηση έχει μπει σχεδόν παντού (με τις ανάλογες "κριτικές", μέχρι και απόσυρση της αλληλεγγύης δήλωσαν κάποιοι πιο..."ριζοσπάστες"ί!)

    Τώρα αν κάποιοι ουσιαστικά λένε "Εμείς το ΚΚΕ θέλουμε να χτυπήσουμε, όχι τους απεργούς", είναι κάτι που δεν τους διαφοροποιεί και ιδιαίτερα, αφού απ' ότι είδα είναι πλέον γνωστό ότι το ΚΚΕ έχει εκεί ένα (1) μέλος. Απλά αυτό το μέλος είναι δημοφιλές ανάμεσα στους απεργούς κι αυτό είναι που καίει κάποιους.
    Ξεπεράστε πρώτα τα κόμπλεξ παιδιά και μετά κάνετε και επανάσταση. Προς το παρόν η ομάδα ψυχοθεραπείας είναι πιο σωστή διέξοδος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. ρε mike παλικαρι μου, βαλε την αρχη του αρθρου και ενα λινκ και θα το διαβασουμε, δεν χρειαζεται να το βαλεις ολο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Εσβησα το άρθρο,
    άφησα το λινκ για όποιον αισθάνεται την ανάγκη να διαβάσει τις μαλακίες του Μαυροειδή. Και για να το γνωρίζεις στο εξής Mike, ο Μαυροδειδής, το αριστερό μπλογκ και διάφοροι άλλοι απατεώνες της "Αριστεράς" ... δεν είναι ευπρόσδεκτοι εδώ. Το έχω κάνει ξεκάθαρο αυτό θαρρώ.

    Μια φορά ακόμα θα κάνω την εξαίρεση, την επόμενη θα σβηστεί οτιδήποτε έχει σχέση με αυτούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωχ, άμα ανεβάσω τώρα λινκ Αφορμή να δεις τι γράφει και να σου φαίνεται ο Μαυροειδής Παπαρήγα θα με σβήσεις Ρεντ;-)

      Διαγραφή
    2. Να φανταστώ εννοείς το άρθρο
      “Η Χρυσή Αυγή στο πλευρό των χαλυβουργών” ή το ΠΑΜΕ στο πλευρό της Χρυσής Αυγής;

      Εμετικό το εξωκοινοβούλιο που έχει παρε-δώσε με τον "χωρο", ξαφνιάζουν αρνητικά, ακόμα και εμένα που δεν τους έχω καμία εκτίμηση.

      ΓΤΠ είναι όλοι τους.

      Διαγραφή
    3. Αυτό εννοώ. Μου ΄ρθε ναυτία πρωί-πρωί.

      Διαγραφή
    4. Redfly δεν ξέρω κατά πόσο γνωρίζεις προσωπικά τον Μαυροειδή, αλλά απατεώνας δεν είναι. Μπορεί να διαφωνείς ή ότι άλλο, κι εγώ διαφωνώ σε πολλά (με το συγκεκριμένο μάλιστα ακόμη χειρότερα), αλλά αυτοί οι χαρακτηρισμοί είναι άλλης ποιότητας.

      Διαγραφή
    5. Δεν εννούσα ως απατεώνα τον Μαυροειδή. Το λήξαμε θαρρώ με προηγούμενη αναρτηση για το ποιοί είναι οι απατεώνες και ποιοί ειναι οι οπορτουνιστές.

      Για να το ξεκαθαρίσω :

      Απατεώνες = ΕΛΕ, Κρίση χρέους, ευρωομολογα, ζητω η ΕΕ και οι πλατείες

      Οπορτουνιστές = "Αντικαπιταλισμος", χουντα, διαγραφη χρεους πρωτα (για το μετά δεν κανουμε τοποθετηση) και χαιδεμα του "χώρου" ...

      Βέβαια οι δυο παραπανω ομάδες έχουν ένα σημείο τομής, τον πόλεμο απέναντι στο ΚΚΕ.

      Διαγραφή
  37. Απηυδησμένος μετά από τα τελευταία σχόλια που διάβασα των REDFLY & Yuri
    ένα έχω να πω...

    ΚΑΛΑ ΜΥΑΛΑ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θεωρείς πως είμαστε ελαστικοί ε ?
      Τι να κάνουμε, έχουμε και ευαισθησίες.

      Διαγραφή
    2. Λάθος κάνεις κάνεις... Ότι εδώ ο κόσμος καίγεται και... (την ξέρετε την συνέχεια)... και για του λόγου το αληθές ορίστε σημερινή είδηση...
      ΠΩΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΤΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ !!!
      και ας φιλολογήσουμε αργότερα

      http://tvxs.gr/news/ellada/dolofoniki-epithesi-kata-metanaston-stin-korintho

      (Διαβάστε την είδηση, μην κολήσετε ότι είναι δημοσίευμα απο το site του Κουλογλου οπότε δεν αξίζει...)

      Διαγραφή
    3. Το ότι τα ασπόνδυλα κυνηγούν μετανάστες σε όλη την χώρα είναι γνωστό. Αυτό σημαίνει πως θα αφήσουμε την αντιπαράθεση σε θέματα συνδικαλισμού ή πολιτικής και θα πιάσουμε τα ματσούκια ? Μήπως θεωρείς πως είμαστε λιγότερο ευαισθητοποιημένοι απο εσένα και συζητάμε για να περάσει η ώρα μας ?

      Για πες μας ...
      Ή μήπως θεωρείς πράγματι, πως τα ματσούκια θα λύσουν το πρόβλημα ή πως μπορούμε σε αυτήν την φάση να απαλλάξουμε την χώρα απο τους σκατοκέφαλους ?

      Δυστυχώς η πολιτική δεν θέλει περισσότερο συναίσθημα απ'οτι λογική και στρατηγική. Ο στόχος μας είναι να πείσουμε τους εργαζόμενους πως μπορούμε να τους οδηγήσουμε σε μια κοινωνία άλλου τύπου. Και για αυτό αγωνίζονται όλοι στους εργασιακούς χώρους. Το κυνηγητό με τους ναζήδες, δεν νομίζω πως θα βοηθήσει - το τονίζω - σε αυτήν την φάση, ούτε εμάς αλλά ούτε τους μετανάστες.

      Έρχεται όμως η στιγμή που και αυτοί θα πάρουν την απάντησή τους. Και αυτή δεν θα περιλαμβάνει μερικές ξυλιές ...

      Διαγραφή
    4. Άκουσες κανένα βρε "Α" να λέει ότι το περιστατικό ήταν ασήμαντο κι ότι ήταν υποχρέωσή τους να δεχθούν τους ναζίδες με λουλούδια; Εγώ δεν θυμάμαι να είπα κάτι τέτοιο.

      Αυτό που είπα είναι ότι μόνο όποιος
      1. Λειτουργεί με ιδεοληψίες
      2. Έχει αντιΚΚΕ μένος
      3. ...είτε (συνηθέστερο) και τα δύο πιο πάνω
      δεν μπορεί να καταλάβει ότι είναι εντελώς ηλίθια και προβοκατόρικα τα εξής:

      1. Να παίρνει το βίντεο των χρυσαυγιτών και να το κάνει...διάσημο σε όλα τα μπλογκ, ενώ φανερά το βίντεο είναι κομμένο και ραμμένο με τρόπο που βολεύει την προπαγάνδα/προβοκάτσια των ναζίδων! Μπράβο, ούτε οι ίδιοι δεν θα πρέπει να περίμεναν τέτοια ανταπόκριση στην χυδαιότητά τους!!
      2. Να χτυπά εμμέσως ένα σωματείο που τραβάει τον πιο μακροχρόνιο αγώνα στην Ελλάδα, σε μια πολύ κρίσιμη φάση της απεργίας, με απολυμένους, με φανερή την ΕΛΛΕΙΨΗ άλλων απεργιών/κινητοποιήσεων, που θα τους έδιναν ανάσα και κουράγιο
      3. Να κάνει όλα αυτά χωρίς ΚΑΝ να ενδιαφέρεται να δει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το περιστατικό, παρά να εικάζει(!) ότι είχαν συνεννοηθεί με το σωματείο, ότι το σωματείο χειροκρότησε, ότι υπήρχε φιλική διάθεση κι ένα σωρό άλλες πίπες, που τις ΥΠΟΘΕΤΟΥΝ..."λογικά", από ένα βίντεο των χρυσαύγουλων!!

      Πρόκειται για απίστευτη χοντράδα, από ανθρώπους που είναι είτε άσχετοι, είτε κολλημένοι και σε κάθε περίπτωση επικίνδυνοι. Το τελευταίο που άκουσα ήταν "Και το ΚΚΕ το ίδιο θα έκανε".
      Ε, ας το έκανε, να δούμε τι θα έλεγα.
      Προς το παρόν όμως το έκαναν άλλοι.

      Υγ: Οι ναζίδες μπορεί τελικά ποτέ να μην πιάσουν στην Ελλάδα (γιατί πέρασε κι από μια κατοχή...), αλλά δεν έχουν την πολιτική απονομιμοποίηση που είχαν το 1980. Σήμερα ακόμη και ο δοσιλογισμός είναι μορφή...πατριωτισμού! Η κρίση και το μεταναστευτικό τους έχει δώσει αβάντα, με αποτέλεσμα σήμερα η ΑΝΤΑΡΣΥΑ (επαναλαμβάνω, γιατί κάποιοι μπορεί να μην το άκουσαν) να κάθεται ΣΤΟ ΙΔΙΟ συμβούλιο με το χρυσαυγίτη, δηλαδή με τον πιθανό οδηγό του αυτοκινήτου που μας έδειξες. Δεν το θέλουν, αλλά τους υποχρεώνουν τα πράγματα κι εκεί δέχεστε τον εξαναγκασμό που δημιουργεί η πραγματικότητα.

      Πρόσεξέ το αυτό "Α", γιατί εκεί είναι το σημαντικό, κι όχι να χτυπήσετε ένα συνδικαλιστή του ΚΚΕ που και λάθος να έκανε (αν έκανε), σίγουρα δεν τα βρήκε με τους χρυσαυγίτες όπως κάποιοι επαγγελματίες κλακαδόροι αφήνουν να εννοηθεί.

      Διαγραφή
  38. Είχα αποφασίσει να μην ξανά ασχοληθώ, αλλά μου φαίνεται πως η υποκρισία περισσεύει κάποιες στιγμές.

    Απαξιώ να αναφερθώ στους χαρακτηρισμούς περί απατεώνων της αριστεράς γιατί είναι ανάξιο λόγου απέναντι στους original επαναστάτες που έχουν καπαρώσει εδώ και δεκαετίες το λογότυπο.

    Αλλά όταν γράφεις αυτό: Το ότι τα ασπόνδυλα κυνηγούν μετανάστες σε όλη την χώρα είναι γνωστό. Αυτό σημαίνει πως θα αφήσουμε την αντιπαράθεση σε θέματα συνδικαλισμού ή πολιτικής και θα πιάσουμε τα ματσούκια ?

    Γίνεσαι ψιλοξεφτίλα red, αφού μια χαρά τα σηκώνεις τα παλούκια έξω από το κοινοβούλιο απέναντι σε λιγότερο ανταγωνιστικά υποκείμενα (ή μήπως όχι οπότε ξαναπηγαίνουμε πίσω στο κείμενο που το έφαγε το μαύρο σκοτάδι), ενώ για το μαύρο φασισταριό θυμόμαστε ότι έχουμε άλλες δουλειές, συνδικαλισμούς κλπ., και δεν γαμιέται μωρέ που τρώει ξύλο και κανένας μετανάστης, νεολαίος αντίθετης άποψης.

    Στην υποκρισία πρώτοι οι original επαναστάτες, για τα κερασάκια στις τούρτες, στίβειν δια του αρραβώνος.
    Και το δεν είναι "ευπρόσδεκτοι εδώ μέσα" αυτό ακριβώς δείχνει. Η ελευθερία του blog, φτάνει έως εκεί που χρειάζεται για να μη μας χαλάσει η μανέστρα...

    Και για το κείμενο και τις θέσεις μία μία, ούγκα μούγκα στη στρούγα. Κουβέντα. Αυτή είναι η αριστερά που όλοι ονειρευόμαστε.

    mikeB

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. mikeB δεν ξέρω αν το κάνεις επίτηδες ή ασυνείδητα, αλλά ο λόγος σου είναι ΣΕΚίτικος. Μπορεί να μην έχεις καμία σχέση με το ΣΕΚ, δεν το ξέρω, αλλά ο τρόπος έκφρασης μου το θυμίζει έντονα. Αν δεν είσαι λοιπόν στο ΣΕΚ, τουλάχιστον κόψε τις κακές παρέες, γιατί αυτού του τύπου ο λόγος εκνευρίζει έντονα τον συνομιλητή.

      Το περιστατικό που αναφέρεις είναι απλά άσχετο: Ξέρεις στο Σύνταγμα δεν πήγε κανείς να "συμπαρασταθεί" έστω και υποκριτικά στο ΠΑΜΕ, του την έπεσαν με παλούκια, κοτρώνες, κροτίδες, πυροσβεστήρες και μολότωφ! Υπάρχει μια μικρή διαφορά, δεν νομίζεις; Κι αυτή είναι η μία από τις...100 διαφορές που υπάρχουν στα δύο περιστατικά.

      Δεύτερον πες μου τι υπονοείς ακριβώς κι άσε τις σάλτσες. Υπονοείς ότι το ΠΑΜΕ τα βρίσκει με την Χρυσή Αυγή; Υπονοείς μήπως ότι αισθάνεται φιλικά ή έστω...αδιάφορα προς τους ναζίδες; Γιατί; Επειδή είναι...σταλινικοί;
      Ε τι να πω ρε φίλε.
      Αν εννοείς κάτι τέτοιο έχεις κυριολεκτικά τσίχλα στον εγκέφαλο. Έχεις φάει όλη την παραμύθα του συστήματος που βάζει πακέτο τον κομμουνισμό με τον ναζισμό και δεν σκέφτεσαι καν ΠΡΑΚΤΙΚΑ (άσε την θεωρία) ότι αν δεν υπήρχε η Σοβιετική Ένωση με τους 20 εκ. νεκρούς, ο κόσμος θα ήταν πολύ διαφορετικός.

      Τέλος πάντων, εξακολούθησε να ζεις με τους μύθους σου. Πρόσεξε μόνο γιατί η αντίληψη του παλουκιού, όταν χρησιμοποιείται χωρίς σκέψη, τους χρυσαυγίτες συμφέρει. Αυτοί ζουν για να δέρνονται, αυτοί είναι οργανωμένοι στρατιωτικά, αυτοί εμφανίζονται μόνο όταν αισθάνονται σίγουροι, αυτοί είναι αδίστακτοι γιατί έχουν την κάλυψη του συστήματος.

      Διαγραφή
  39. Διόρθωση

    Και για το κείμενο και της θέσεις του ούτε μία κουβέντα. Ούγκα, μούγκα στη στρούγκα. Αυτή είναι η αριστερά που όλοι ονειρευόμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. @Redfly
    Ναι η αντιπαράθεση που αναφέρεις είναι πιο εποικοδομητική...
    Εδώ το κράτος είτε τους κάνει τα στραβά μάτια είτε τους βάζει και στην κυβέρνηση μεσω του ΛΑΟΣ.
    Κι εμείς αναλωνόμαστε στο ποιοσ είναι ποιο επαναστάτης πιο κομμουνιστής πιο αγωνιστής κλπ
    Το παιχνίδι δυστυχώς φαίνεται να το χάνουμε (όλοι μαζί) αν συνεχίσουμε έτσι.
    Όσο για τον εργάτη που λες το μεγαλύτερο ποσοστό δεν έχει την καλύτερη γνώμη (sic) για τους μετανάστες. Σε κουβέντες με εργάτες στον χώρο δουλειάς, αρκετά συχνά, ένα απο τα σημαντικότερα θέματα προ κρίσης (επί κρίσης έρχεται 2ο) είναι η ρωσίδα, η βουλγαρα, η μαυρούλα στο στριπτιζάδικο (ούτε για κομμάτι κρεας να μίλαγαν).
    Επίσης εργάτης δεν είναι αυτός που έχει και ένα κτηματάκι και ψάχνει στα σκλαβοπάζαρα της πόλης ή του χωριού τον μετανάστη εργάτη, κλείνοντας μαζί του συμφωνία για 20-25 ευρώ όλη τη μέρα; (βέβαια θα ψάξει και θα πιέσει και για λιγότερα).
    "Για πες μας..." μου λες, δεν έχω να σου πω τίποτα, σκέψου.

    @Yuri
    Στην αντιπαράθεση δεν θα σου απαντήσω καθώς θα επαναλάβω ότι είπα και μερικά μηνύματα παραπάνω.

    Στο ΥΓ Διαφωνώ κάθετα με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ που κάθετε στο ίδιο τραπέζι με την ΧΑ, δίνοντας με την παρουσία της ψήγματα δημοκρατικότητας στο κουκλοθέατρο αυτό, αλλά αυτή η λογική μου είναι γενικότερη και δεν θα ήθελα να αναλωθούμε σε μια τέτοια αντιπαράθεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα νομίζω ότι σε αυτά τα μηνύματα απάντησα (μεταξύ άλλων). Τέλος πάντων.

      Διαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.