17 Φεβρουαρίου 2012

Πάει και ο Paul...


new age πολιτικοί

..υπέβαλε παραίτηση σήμερα μετά την κλοπή 65 αρχαίων αντικειμένων από το μουσείο της Ολυμπίας. Είχε προηγηθεί το ριφιφί στην Εθνική Πινακοθήκη και η ευαίσθητη και φιλότεχνη καρδιά του Paul δεν άντεξε.

Να αισθανόμαστε τυχεροί που ο Ερμής του Πραξιτέλη ζυγίζει πολλά κιλά, οπότε δεν τον σήκωσαν να τον παν σε κανένα φιλότεχνο ιδιώτη? Next time gadget! 

Αγαπητέ Paul, οι πολιτικές σας όλα αυτά τα χρόνια, ως καλοί υπηρέτες του κεφαλαίου που είστε και υπέρμαχοι της ιδιωτικοποίησης των πάντων, έχουν καταστρέψει σκόπιμα το δημόσιο τομέα, μαζί με ένα σωρό άλλα πράγματα (ας μην τα αναφέρουμε όλα και ας μείνουμε στο προκείμενο). Μουσεία με ελλειπή ή και καθόλου φύλαξη, αρχαιολογικοί χώροι παρατημένοι (μπορώ να σας αναφέρω αρκετούς στην ιδιαίτερή πατρίδα μου όπου μπορεί να μπει ο καθείς και να πάρει ένα σουβενίρ για το σαλόνι του), απλήρωτοι συμβασιούχοι παντού (πλέον και απολυμένοι) οι οποίοι καταλαμβάνουν οργανικές θέσεις και δεν περισσεύουν σε καμία περίπτωση, σημαντικοί αρχαιολογικοί χώροι που δεν έρχονται στην επιφάνεια..

Να δείτε τι λένε οι ξένοι για την Ελλάδα και τον πολιτισμό της........(αν αντέχετε τόσο σιρόπι, εγώ κόλλησα):



«Η Ελλάδα πρέπει να σωθεί με κάθε κόστος. Είναι ένα πραγματικό θησαυροφυλάκιο για τόσα και τόσα πράγματα που έχουν σημασία για όλους μας. Για τις βασικές και αέναες ιδέες της αισθητικής, για το υπέροχο άρωμα της δημοκρατίας, για τη φωλιά της σκέψης, για τη φιλοσοφική αναζήτηση. Η Ελλάδα ανήκει σ' εμάς, είναι μέσα σε όλους μας ως φαντασιακή κληρονομιά, πολιτιστική και συναισθηματική, αναγκαία και αναντικατάστατη. Σώζοντας την Ελλάδα, σώζουμε την δική μας ιστορία. Η Ευρώπη, ακόμη και η Γερμανία, πρέπει να καταλάβουν το δράμα που εκτυλίσσεται στην Ελλάδα», αναφέρει μεταξύ άλλων το δημοσίευμα του ιταλικού περιοδικού μόδας.

πιο κάτω γίνεται πιο ενδιαφέρον. Ξαναθυμούνται τον Ευριπίδη και τον Σοφοκλή, το Mamma Mia και τη Μελίνα Μερκούρη (τυπικός αχταρμάς με λίγα λόγια).

Δεν ξέρω αν είναι η ιδέα μου, αλλά τώρα τελευταία παρατηρώ μία μεταστροφή σε αρκετά ξένα ΜΜΕ:

Is it? We have been bombarded over the last three years with factoids about the lazy Greek worker, the corrupt civil service, the massive tax dodging by all Greeks. Surely, that needs to end.

Well, point taken. Like in any other country, the Greek authorities need to spend taxpayers’ money efficiently at the service of its people. If that state can not organize sufficient income, austerity is the only solution. Greece is already doing just that. With some 36 per cent of GNP spent on salaries, it is one of the lowest of the EU. Some 11 per cent of the workforce is in civil service, again one of the lowest in the EU. Also one of the lowest paid.

So the Greek state is poor, the Greek are poor, but Greece is not … In fact Greece is filthy rich. Some facts.

Greek shipping companies own some 4,100 ships, 16 per cent of the world’s merchant fleet. In 2010 their annual income rose to 15.4 billion euro. On this, they pay next-to-no taxes. The Greek fiscal authorities cannot check their accounts. They are in Switzerland or London anyway.

(εν τάχει στο παραπάνω κείμενο καταρρίπτει τους σύγχρονους αστικούς μύθους περί τεμπέληδων -φοροφυγάδων- απατεώνων Ελλήνων, υπερδιογκωμένου δημοσίου τομέα και αναφέρει κάποια δεδομένα γνωστά σε εμάς, όπως το ότι η Ελλάδα διαθέτει πολλές εφοπλιστικές εταιρίες των οποίων τα κέρδη δε φορολογούνται ή φορολογούνται ελάχιστα, τα πλοία και ελικόπτερα που μας πούλησαν οι Γάλλοι το 09 εν μέσω κρίσης κτλ κτλ)

Ενδιαφέρον ε?

Μέχρι και Ελληνο-Γερμανική όπερα μας κάνουν! Η Αίντα του Βέρντι και η ελληνική κρίσσση..

Meanwhile δεν ξέρω αν το πήρατε χαμπάρι...μέχρι και το CNN ανησύχησε για την πατρίδα του Ομήρου.. 

Έχει πολύ ενδιαφέρον να παρακολουθεί κανείς τα ΜΜΕ, ντόπια και ξένα, και να κρατάει αρχείο με αυτά που λένε. Να παρατηρεί τις κωλοτούμπες τους και να προσπαθεί να βγάλει συμπεράσματα. Με δεδομένα ότι τα ΜΜΕ παγκοσμίως είναι οι βασικοί πυλώνες διαμόρφωσης της κοινής γνώμης μπορεί να κάνει αρκετές σκέψεις για το που προσπαθούν να κατευθύνουν το πράγμα.
Σημασία έχει φυσικά και η χώρα προέλευσης του κάθε μέσου και ποια συμφέροντα αυτό εκπροσωπεί. Άλλο το Cnn, άλλο το Vogue κ.ο.κ 

Ετοιμάζουν καινούρια ανώδυνα κινήματα τύπου αγανακτισμένων? Ανησυχούν για τις διαστάσεις που παίρνει το ταξικό οργανωμένο κίνημα στην Ελλάδα και φοβούνται μια ουσιαστική έκφραση αλληλεγγύης, βασισμένη στα κοινά προβλήματα και με ενιαίο ταξικό τρόπο έκφρασης? Ξέρουν ότι αυτά που έχουν πει τόσο καιρό για την Ελλάδα, θα φαντάζουν αστεία και δεν θα πείθουν όταν θα έρθει η σειρά της Γαλλίας πχ? Περιμένω τις δικές σας γνώμες...

9 σχόλια:

  1. Ισως να καταλαβαίνουν πλέον πως το να χρησιμοποιείς σαν πειραματόζωο αντιδράσεων την μοναδική χώρα στην ευρώπη με δυνατό και μαρξιστικό-λενινιστικό Κ.Κ., μπορεί να αποδειχτεί και παιχνίδι με την φωτιά τώρα που το "ελληνικό ζήτημα", μόνο "ελληνικό" δεν αποδυκνύεται. Καλό θα είναι να θυμόμαστε, πως όσο εύκολα απλώνεται τώρα στην μεσόγειο η κρίση, με την ίδια ευκολία(και εν μέσω κοινών προβλημάτων), μπορεί αύριο να απλωθεί και η επανάσταση....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πανω κατω αυτο νομιζω και εγω..να δουμε τι λενε και οι υπολοιποι

      Διαγραφή
    2. βεβαια να πω και κατι αλλο που ξεχασα να αναφερω στην αναρτηση, οτι κανουν λογο για το οτι Ελλαδα πρεπει να σωθει αλλα δε μας λενε πως..

      Με ενα καλυτερο, πιο ανθρωπινο μνημονιο? Με ενα νεο σχεδιο Μαρσαλ?
      Παντως σιγουρα δεν εννοουν λαϊκη εξουσια/ λαϊκη οικονομια

      Διαγραφή
  2. ακόμη ένα κρούσμα αγάπης

    http://www.cosmo.gr/Entertainment/Media/Efimerides/h-merkel-sthn-independent-ws-kronos-poy-trwei-thn-ellada.1653754.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. παντα σε ηλιθια βαση (για να το πω κοσμια)
      Για μια ακομη φορα η Ανγκελα Μερκελ σε ρολο κακιας μαγισσας (λες και ειναι προσωπικες της επιλογες οοολα αυτα και δεν εκπροσωπει αστικα συμφεροντα)

      Διαγραφή
  3. Κατ' αρχάς να εκφράσω τη βαθύτατη λύπη μου για την απώλεια του σπουδαίου αυτού ανδρός από το πολιτικό προσκήνιο...
    Κατά δεύτερον να σημειώσω ότι ο καπιταλισμός έχει μετατρέψει και την πολιτιστική κληρονομιά σε κερδοφόρα αγορά με αποτέλεσμα να γίνεται βορά σε κάθε είδους κερδοσκόπους και συχνά εγκληματίες.
    Και τέλος η φύλαξη, η προστασία και η ανάδειξη της αρχαιολογικής κληρονομιάς μας είναι μια πονεμένη ιστορία. Στηρίζεται εδώ και δυο δεκαετίες σε φύλακες συμβασιούχους (θύματα στην ουσία που συχνά παρακάλαγαν με την ελπίδα να διοριστούν και στο τέλος απολύονταν), που δεν είχαν τα απαραίτητα προσόντα και όταν τα αποκτούσαν χάρη στην εμπειρία απολύονταν για να μη θεμελιώσουν δικαίωμα μονιμοποίησης. Το ίδιο ισχύει και για τους νέους αρχαιολόγους που κρέμονταν από τις διαθέσεις των μονίμων που είχαν μετατραπεί σε θεματοφύλακες των διαθέσεων της εξουσίας και θεωρούσαν τον εαυτό τους αφεντικό, ιδιοποιούμενοι το δημόσιο. Τα περισσότερα μουσεία της επαρχίας μένουν πλέον κλειστά την μη τουριστική περίοδο (ενίοτε και την τουριστική...).
    Όσο για την "αγάπη" που αναφέρει το άρθρο είναι ωραιότατη απόπειρα αποπροσανατολισμού για να καταπραϋνει όχι μόνο το λαό εδώ, αλλά και τους δικούς τους. Πολύ αφελείς απόπειρες. Αηδίες... Φαίδρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ετσι ακριβως. Ξερεις ποσα χρονια θελω να δω το αρχαιολογικο μουσειο του Ηρακλειου και ειναι κλειστο (εχει νομιζω καποια αιθουσα ανοικτη αλλα οχι ολες τις ωρες)?

      και αλλο κρουσμα αγαπης
      http://blogs.telegraph.co.uk/news/danielhannan/100135715/the-bailout-money-wont-go-to-ordinary-greeks/

      Διαγραφή
  4. Για την κλοπή στην ολυμπία φοβαμαι το χειρότερο:
    Λουμπεν στοιχεία κάναν την ληστεία και αυτή τη στιγμή λοιώνουν το στεφάνι
    για να πάρουν τον χρυσό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.