21 Φεβρουαρίου 2012

ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ: Κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους

Από τον Ριζοσπάστη


Από την παράσταση διαμαρτυρίας στον ΟΕΚ την περασμένη βδομάδα
Σε ανησυχία και αναβρασμό βρίσκονται περίπου 2.300 οικογένειες στο Ολυμπιακό Χωριό που βλέπουν, πως το κλείσιμο του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ), θα μετατρέψει το όνειρο της απόκτησης ενός σπιτιού σε εφιάλτη, στην περίπτωση που η διαχείριση της περιουσίας του ΟΕΚ περάσει σε ιδιώτες. Σε αυτή τη φάση οι δικαιούχοι καλούνται και πληρώνουν κάθε μήνα στον ΟΕΚ τη δόση τους, χωρίς ακόμα να γνωρίζουν το τελικό ποσό. Μέχρι πριν λίγες μέρες, η διοίκηση του ΟΕΚ προσπαθούσε να κοστολογήσει σε διπλάσια και παραπάνω επίπεδα από αυτά που ορίζει ο ΟΕΚ για τους υπόλοιπους δικαιούχους των Εργατικών Κατοικιών και που δεν ξεπερνά τα 450 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.
Ο «Ρ» βρέθηκε στο Ολυμπιακό Χωριό και συζήτησε με κατοίκους για το τι μέλλει γενέσθαι μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης για το κλείσιμο του ΟΕΚ και του Οργανισμού Εργατικής Εστίας (ΟΕΕ).
Ο Δημήτρης Τσίμπος, δάσκαλος, αναφέρει: «Το κλείσιμο του ΟΕΚ σημαίνει το πέρασμα όλων των υποχρεώσεων που έχουνε οι δικαιούχοι σε ιδιώτες και πιθανά στις τράπεζες. Αυτή τη στιγμή δεν ξέρουμε ούτε πόσο θα είναι το τίμημα, ούτε πόσο θα πληρώσουμε. Μπήκανε μέσα και δεν έχουν καθορίσει ακόμη ούτε τιμή, ούτε τίποτα. Συγκεκριμένα, όταν ο ΟΕΚ παραχωρεί τα σπίτια στη συνέχεια ορίζει τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο. Αυτή τη στιγμή, οι κάτοικοι του Ολυμπιακού Χωριού πληρώνουν μια προσωρινή δόση. Αυτή η δόση θα διαμορφωθεί ανάλογα με το κόστος που έχει υπολογιστεί απ' τον ΟΕΚ. Οταν θα οριστεί η τιμή, θα οριστούν και οι δόσεις. Σήμερα, δεν έχει οριστεί τιμή και αυτό έχει τον κίνδυνο ότι αν ο ιδιώτης ή η τράπεζα πάρει τα σπίτια, να ορίσει αυτόματα ό,τι τιμή θέλει. Αυτό θα σημαίνει ότι ένα μεγάλο μέρος των κατοίκων του Ολυμπιακού Χωριού, όχι μόνο δε θα μπορεί να πληρώσει τις δόσεις τις σημερινές - πολύ περισσότερο τις αυξημένες. Εμείς, σαν Λαϊκή Επιτροπή Μενιδίου έχουμε δηλώσει ότι δε θα επιτρέψουμε να γίνει έξωση σε οποιαδήποτε οικογένεια και είμαστε έτοιμοι να υπερασπίσουμε οποιονδήποτε βρεθεί σε δύσκολη θέση. Τις προάλλες πετύχαμε την επανασύνδεση του φυσικού αερίου σε 60 οικογένειες».

Η συνέχεια του άρθρου εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.