26 Φεβρουαρίου 2012

Μεθοδεύουν απαγόρευση διαδηλώσεων


ΚΟΙΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΣ - ΜΕΓΑΛΟΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ


Με τη στοχοποίηση - ενοχοποίηση του εργατικού κινήματος και τη μεγαλύτερη καταστολή, επιδιώκουν ολοκληρωτική και άνευ όρων παράδοση του κέντρου στα μεγάλα συμφέροντα

Απαγόρευση διαδηλώσεων στο κέντρο, αποστείρωσή του από κάθε λαϊκό στοιχείο και ολοκληρωτική παράδοσή του στο μεγάλο κεφάλαιο, προωθούν από κοινού η προσκείμενη σε ΠΑΣΟΚ/ΔΗΜΑΡ/Οικολόγους δημοτική αρχή της Αθήνας, μεγαλοξενοδόχοι, μεγαλέμποροι και επιχειρηματίες που θησαυρίζουν στη λεγόμενη αγορά ακινήτων.
Σε «κοινό ψήφισμά» τους δημοτική αρχή, «εμπορικός κόσμος» και «ενεργοί πολίτες», με αφορμή τις καταστροφές που προκάλεσαν γνωστοί μηχανισμοί στην πρωτεύουσα, καλούν τις «μεγάλες συνδικαλιστικές οργανώσεις να αναλάβουν το μερίδιο της ευθύνης που τους αναλογεί (...) δεν επιτρέπεται οι διοργανώτριες, κορυφαίες συνδικαλιστικές οργανώσεις, να μην περιφρουρούν τον ειρηνικό χαρακτήρα των κινητοποιήσεων, στις οποίες οι ίδιες καλούν τους πολίτες να συμμετάσχουν».

Ταυτίζοντας επίτηδες τους εργατικούς λαϊκούς αγώνες, το ταξικό κίνημα με προβοκάτσιες, ζητώντας του ευθύνη για τη δράση προβοκατόρων, προωθούν συστηματικά αντιδραστικά σχέδια για περιορισμό κινητοποιήσεων. Εφαρμόζουν σχέδια π.χ. του ΕΒΕΑ, διατυπωμένα ήδη από το 2006, προκειμένου: Οποιο συνδικάτο θέλει να διαδηλώνει στο κέντρο να ζητά πρώτα άδεια Αστυνομίας και Δήμου. Να πληρώνει αποζημίωση για όσες ζημιές προκαλούνται από την κοινή δράση κρατικών και παρακρατικών μηχανισμών για να χτυπηθεί η διαδήλωση και το συνδικάτο που την οργανώνει, καθώς θα του φορτώνουν στο ακέραιο την ευθύνη όποιας προβοκάτσιας κράτους και παρακράτους. Κάθε λαϊκός φορέας που διοργανώνει κινητοποίηση να συνεργάζεται με την Αστυνομία για πρόσθετα μέτρα περιφρούρησης. Αρα η άσκηση του δικαιώματος του συνέρχεσθαι να γίνεται με τη συνεργασία των κατασταλτικών μηχανισμών. Ταυτόχρονα, προωθούν τη δημιουργία νομοθετικού πλαισίου, για τους όρους και τις προϋποθέσεις πραγματοποίησης διαδηλώσεων στα αστικά κέντρα έτσι που να ενισχύεται η αυθαίρετη δράση των δυνάμεων κρατικής καταστολής.
Ψάχνοντας δε συνενόχους στα προαναφερόμενα ζητούν «από την κυβέρνηση, τα πολιτικά κόμματα και τους συνδικαλιστικούς φορείς ειλικρινή διάλογο και συγκεκριμένες δεσμεύσεις, για τη λήψη συντονισμένων προληπτικών μέτρων».
Να σημειωθεί ότι το ψήφισμα, πέρα από τον δήμαρχο Αθήνας Γ. Καμίνη, συνυπογράφουν οι ΓΣΕΒΕΕ, Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας, «Κινήσεις Πολιτών» και η «Κ Μ ΠΡΟΤΥΠΗ ΓΕΙΓΟΝΙΑ» - «ΜΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΥ - ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟΥ». ΜΚΟ που δείχνει να είναι σε στενή συνεργασία με την κατασκευαστική εταιρεία OLIAROS που δραστηριοποιείται ακριβώς σε αυτές τις δύο περιοχές (Κεραμεικό - Μεταξουργείο), αγοράζοντας μπιρ παρά υποβαθμισμένα ακίνητα, για να φτιάξει και μοσχοπουλήσει κατόπιν κατοικίες κι άλλους χώρους προορισμένους για υψηλά βαλάντια...

12 σχόλια:

  1. Αντε με το καλό να τις απαγορεύσουν τις διαδηλώσεις, μπας και καταλάβουμε ότι με αυτές και με τις πορείες δεν γίνεται δουλειά...

    Το σύστημα είναι αυτοκαταστροφικό: Μας πάει μόνο του σε πιο υψηλές μορφές πάλης. Βάζει το χεράκι του στην κλιμάκωση των αγώνων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ε θα βρούμε άλλους πιο ριζοσπαστικούς τρόπους να τους χαλάσουμε τα σχέδια!!!!

    Και θα τους τα χαλάσουμε,είμαστε περισσότεροι!!!!

    Ετσι κι αλλιως η γη θα γίνει κοκκινη

    Γιοζεφ Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. α δεν παμε καλα. Αν απαγορευτουν οι διαδηλωσεις εχει φανταστει κανεις τι αντικτυπο θα εχει στο λαο; Δε θα δρασει διαλυτικα και τρομοκρατικά; Εμεις τι πρεπει να πουμε δηλαδη; Δε βαριεσαι;
    Δεν ειναι ξεκαθαρη περιστολη δημοκρατικων δικαιωματων;Το δικαιωμα στη διαδηλωση, την ελευθερη συνδικαλιστικη δραση, την ελευθερια του λογου, δεν ειναι πραγματα που πρεπει να υπερασπιζομαστε με νυχια και με δοντια; Αν θελουμε καποια στιγμη να οργανωθει ο λαος μας και να επιλέξει και αλλες μορφες παλης, θα πρεπει να εξασφαλισουμε πρωτα αυτο. Το ότι θα μπορει να κανει διαδηλωση! Είτε "νόμιμα", είτε "παράνομα"
    Το ότι επιλέγεται η ένταση της κρατικης καταστολης, τα σεναρια για αλλαγες του συνταγματος κα δειχνουν οτι δε θα διστασουν να πανε και στην εγκαθιδρυση πιο αντιδραστικου καθεστωτος. Και δεν ειναι κατι που πρεπει να αντιμετωπιζουμε ελαφρα. Να μην ξεχναμε πως η αντιδραστικοποιηση του πολιτικου σκηνικου και η εξαθλιωση δεν οδηγουν παντα σε ριζοσπαστικοποιηση των συνειδησεων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν προκαλουν απολυτως καμια εκπληξη αυτου του ειδους οι μεθοδευσεις εκ μερους των οικονομικα ισχυρων μεσω των πολιτικων τους εκπροσωπων.Ειναι ομως μια επαναστατικη πραξη αυτων,εναντιον ολοκληρου του δοκιμαζομενου και πτωχευμενου ελληνικου λαου,εναντιον ολων των εργαζομενων που βλεπουν σε καθημερινη πλεον βαση να βουτανε ολοενα και περισοτερο στην φτωχεια και την εξαθλιωση.
    Αλλωστε στην πατριδα μας την περιοδο των τελευταιων 66 ετων εχουμε αστικη δημοκρατια και οχι λαικη δημοκρατια.Συνεπως την δεδομενη χρονικη περιοδο που διανυουμε οπου η αστικη ταξη βλεπει τον κινδυνο της λαικης αφυπνησης να μεγαλωνει και να την απειλει,ειναι φυσικο να παιρνει τα πιο ακραια αντιλαικα μετρα προκειμενου να αποφυγει τον κινδυνο του κοινωνικου μετασχηματισμου!Πιστευω οτι σε τετοιου ειδους δυσκολες στιγμες για τον εργαζομενο ελληνικο λαο,το καπιταλιστικο καθεστως θα δυξει το πραγματικο αντιλαικο προσωπο του οπου οι μασκες θα πεσουν μπροστα στον κινδυνο την καθετης ανοδου των αριστερων δυναμεων και ειδικα του κομμουνιστικου κομματος ελλαδος.Αλλωστε δεν πρεπει να ξεχναμε οτι ολα αυτα τα χρονια την πολιτικη εξουσια την ειχαν στην πραγματικοτητα ακραιες και αντιλαικες πολιτικες δυναμεις που με τον μανδυα του δηθεν < ΔΗΜΟΚΡΑΤΗ> και κοροιδευαν τον ελληνικο λαο ενω την ιδια στιγμη τα αφεντικα τους θυσαυριζαν καρπομενοι τον κοινωνικο πλουτο του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. το Π.Α.ΜΕ τετοια εκτρωματα θα τα καταργησει στην πραξη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σύντροφοι με συγχωρείτε για το άσχετο με το θέμα του σχολίου μου αλλα διάβασα ένα άρθρο είναι του γιού του Χαλβατζή νομίζω που το βρήκα κάπως ανησυχιτικό και ενοχλητικό.Αν θα μπορούσατε να το κάνετε και θέμα ακόμη καλύτερα για να διατυπωθούν καλύτερα οι απόψεις.Το άρθρο υπάρχει εδώ http://alekosch.wordpress.com/2012/02/18/%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%81%CF%89%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%B8%CE%AD%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7/ Περιμένω με αγωνία τα σχόλιά σας επι αυτού. Συγγνώμη και πάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. έχει απαντηθεί ήδη:
      http://leninreloaded.blogspot.com/2012/02/blog-post_5228.html

      http://e-globbing.blogspot.com/2012/02/blog-post_24.html

      http://fadomduck2.blogspot.com/2012/02/blog-post_24.html

      http://tsak-giorgis.blogspot.com/2012/02/blog-post_2346.html

      Διαγραφή
    2. Το λες και μονος σου οτι το σχολιο ειναι ασχετο.
      Το blog εχει e-mail επικοινωνιας, παρακαλεισαι να χρησιμοποιησεις αυτο στο μελλον. Εν πασει περιπτωση σου απαντησε ο τρας. Αν και οποιος κανει βολτες στην γειτονια, εχει ηδη δει τα λινκ που βαζει ο Τρας, και δεν χρειαζεται ειδικη μνεια.

      Με εχει καλυψει προσωπικα ο φιλος Τρας.

      Επισης θα ηθελα πισω την μια περιπου ωρα της ζωης μου που σπαταλησα για να διαβασω το κειμενο του κ Χαλβατζη. Ευχαριστω.

      Διαγραφή
  7. Νομίζω ότι η προσπάθεια της τρομοκράτησης είναι δευτερέουσα μπροστά στη σύγχιση που προσπαθούν να σπείρουν.

    Ακριβώς επειδή τον τελευταίο καιρό (από τα γεγονότα της Marfin και μετά) φάνηκε πως γενικά ο κόσμος δεν τσίμπησε και αντιλήφθηκε το ρόλο των παρακρατικών στην υπόθεση και σε καμιά περίπτωση δεν θεώρησε ότι το οργανωμένο λαϊκό κίνημα έχει σχέση με τέτοιες ενέργειες, τώρα ψάχνουν άλλους τρόπους σύνδεσης στη συνείδηση των πολλών. Σου λέει, αν ευθύνονται οι συνδικαλιστικές οργανώσεις για τις ζημιές (που προκαλούν οι προβοκάτορες και οι παρακρατικοί, συμπεριλαμβανομένων και κάποιων αφελών αναρχικών)τότε εύκολα ταυτίζονται με αυτούς τους χώρους και εύκολα στοχοποιούνται. Θα δημιουργείται λοιπόν αποστροφή για την όποια κινητοποίηση, αφού αυτή θα έχει σαν επακόλουθο κάθε φορά να καίγεται το κέντρο, η οργανωμένη δράση θα θεωρείται βανδαλισμός από τον πολύ κόσμο και οι συμμετέχοντες, αντί για πρωτοπόροι, χούλιγκαν. Εκ προοιμίου θα θεωρείται πως η διαδηλωση θα έχει τέτοια αποτελέσματα και πως όποιος συμμετέχει, τα αποδέχεται. Είναι γενικότερα μία πρόταση συντηρητικοποίησης της λαϊκής συνείδης, που, μη γελιόμαστε, ακόμη έχει ψηλά τις αξίες της αστικής τάξης και ιδίως την ιδιοκτησία και την προστασία της.Εδώ, δεν μπορεί ακόμα να αντιληφθεί ο εργάτης ότι τα μέσα παραγωγής του ανήκουν!

    Άλλωστε, μετά τη Marfin, ο κόσμος μούδιασε για κάποιο διάστημα και ναι μεν αντιλήφθηκε την προβοκάτσια του παρακράτους, αλλά φοβήθηκε κιόλας. Έπαιξε κι αυτός ο παράγοντας το ρόλο του για τις "μέτριες" σε όγκο και σίγουρα αναντίστοιχες της επίθεσης που δεχόμαστε κινητοποιήσεις των επόμενων μηνών.
    Και μην ξεχνάμε: όταν θα τραβάνε το ΚΚΕ ή το ΠΑΜΕ στα δικαστήρια για αστικές αποζημιώσεις, σύμφωνα με το νέο νόμο, δεν θα πλήττουν οικονομικά τον αγώνα του συνόλου των εργαζομένων; Το ίδιο άλλωστε έκαναν και με τους εκλογικούς νόμους για τα αεροπανό κτλ. Κι ακόμη, τί διλήμματα θα πρέπει να απαντήσει ο καημένος που όντως του έκαψαν το μαγαζί κι ο μόνος τρόπος ν' αποζημιωθεί θα είναι όχι από το κράτος, όπως θα έπρεπε, αλλά π.χ. να κάνει αγωγή στο ΠΑΜΕ;

    Όσο για το σχόλιο του φίλου παραπάνω, ότι "Αντε με το καλό να τις απαγορεύσουν τις διαδηλώσεις, μπας και καταλάβουμε ότι με αυτές και με τις πορείες δεν γίνεται δουλειά..." λυπάμαι που δεν μπορώ να συμφωνήσω... Κάθε μέρα ακούω από πολλούς ανθρώπους, που ποτέ δεν πήραν μέρος σε καμιά είδους οργάνωση ή συλλογικότητα, "τί βγαίνει με τις πορείες; δώσμου εμένα ένα Καλάσνικοφ να μην αφήσω κάνέναν! Να μπούμε στη Βουλή να τα κάνουμε πουτ@ν@!" Αυτοί οι άνθρωποι, πέρα απ' το ότι και Καλάσνικοφ να είχαν, τελικά δεν θα ξέραμε (και δεν θα ξέρανε) πού θα το στρέψουν, είναι αδύνατον να οργανωθούν σε πιο υψηλές μορφές δράσης, όταν δεν έχουν κατέβει ούτε μια φορά στους δρόμους! Για μένα, το πιο σημαντικό στις πορείες είναι ότι αναπτύσσουν και πάλι το αίσθημα της συλλογικότητας, είσαι μαζί με τους άλλους, που έχουν τις ίδιες ανάγκες και τα ίδια προβλήματα, φωνάζετε τα ίδια συνθήματα κι έχετε τους ίδιους (πάνω - κάτω ;))στόχους. Χωρίς λοιπόν τις διαδηλώσεις, δεν μπορείς να έχεις οργάνωση ούτε στους χώρους δουλειάς, ούτε στους Συλλόγους, ούτε στις γειτονιές. Κάτι τέτοιο θα μας πάει πολύ πίσω, είναι μια μορφή πάλης που οδηγεί σε ανώτερες...

    Πάντως, κι αν ακόμη περάσει ο νόμος, είμαι σίγουρη ότι εμείς θα είμαστε εκεί με ακόμα πιο οξυμένες μορφές πάλης!

    Ανώνυμη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ας απαντήσω λοιπόν μιας και απευθύνεσαι σε μένα.

      Καταρχάς να ξεκαθαρίσω ότι δεν είμαι απο αυτούς που δεν "πήραν μέρος σε καμία είδους οργάνωση ή συλλογικότητα" ούτε απο αυτούς που δεν έχουν κατεβεί στον δρόμο. Έχω γράψει - και συνεχίζω να γράφω- πολλά χιλιόμετρα. Δεν το γράφω αυτό για να ευλογίσω τα γένια μου, ούτε για να το παίξω αγωνιστής και τέτοια. Απλά για να δώσω το στίγμα μου ότι δεν είμαι απο αυτούς τους "και τι βγαίνει με τις πορείες".

      Όμως η άποψή μου ειναι ότι όντως απο μια πορεία δεν βγήκε ποτέ τίποτα. Η πορεία δεν είναι επανάσταση, ούτε εξασφαλίζει μια αλλαγή ή μια επίτευξη ενός αιτήματος. Νομίζω ότι ποτέ στην ιστορία, σε καμία χώρα του πλανήτη, δεν κέρδισε καμιά κοινωνική ομάδα -πόσω μάλλον η εργατική τάξη- δεν πέτυχε κάτι. Αντίθετα όσα έχουν κατακτηθεί κατακτηθηκαν με σημαντικούς (ταξικούς) αγώνες που είχαν τέτοια κλιμάκωση που η πορεία δεν ήταν πια παρά μόνο μια αρχή.

      Μέχρι σήμερα, το 02 μ.Μ (μετά Μνημονίου), μέσα σε συνθήκες βαθιάς κρίσης έχουν γίνει εκατοντάδες πορείες. Κάποιες απο αυτες ήταν πολύ μαζικές. Μπορεί κανείς να πει ότι πέτυχαν κάτι; Πιστεύω πως όχι! Πιστεύω πως θα έπρεπε να λειτουργήσουν ως μια αρχή, ως μια ένδειξη της λαϊκής αγανάκτησης και όχι ως η (σχεδόν) μοναδική μορφή πάλης.

      Θα μου πεις έγιναν απεργίες. Ωραία, θα σου πω ότι αντί να γίνει απεργιακή πορεία θα μπορούσαν να γίνουν απεργιακές συγκεντρώσεις στους χώρους δουλειάς. Ή ο,τιδήποτε άλλο θα μπορούσε να μαζικοποιήσει και να κλιμακώσει τον αγώνα. Σε συνθήκες άγριας επίθεσης της αστικής τάξης εμείς (και όταν λέω εμείς εννοώ ο λαός όπως κι αν εκφράζεται πολιτικά η οργανωτικά) απαντήσαμε με πορείες. Μοναδική αχτίδα φωτός η απεργία των Χαλυβουργών. Αν φανταστούμε πως θα ήταν τα πράγματα αν κάθε χώρος εργασίας γινόταν "Χαλυβουργία" θα βλέπαμε μια διαφορετική εικόνα του κινήματος.

      Αν λοιπόν το θέμα είναι να αναβιώσει το αίσθημα της συλλογικότητας όπως γράφεις μέσα απο μια πορεία επειδή θα φωνάξουμε το ίδιο σύνθημα θα διαφωνήσω κάθετα μαζί σου. Για δύο λόγους: α) η πρακτική των συλλαλητηρίων στην Ελλάδα είναι τέτοια που δεν επιτρέπει κάτι τέτοιο (χωριστές συγκεντρώσεις και πορείες) και β) Αν αυτό είναι το παν, τότε σημαίνει ότι αισθανόμαστε συλλογικότητα τις 2-3 ώρες που θα κρατήσει η πορεία. Και γιατί να μην είμαστε συλλογικότητα σε μια άλλη μορφή κινητοποίησης; Δηλαδή οι Χαλυβουργοί πως νοιώθουν;

      Εκεί που θέλω να καταλήξω (επιτέλους-υπομονή ξέρω ότι είμαι πολυλογάς)είναι ότι οι μορφές πάλης είναι διαλεκτικά δεμένες με το επίπεδο της ταξικής συνείδησης (να μου συγχωρήσετε τον υποβόσκοντα θετικισμό). Ο εργάτης, όπως σωστά γράφεις δεν κατανοεί ότι τα μέσα παραγωγής (θα 'πρεπε) να του ανήκουν. Με άλλα λογια ο δούλος δεν θα απελευθερωθεί αν δεν κατανοήσει ότι δεν είναι ελεύθερος. Η διαλεκτική σύνδεση της ανάπτυξης της ταξικής συνείδησης με την ανάπτυξη των μορφών πάλης έγκειται στο ότι αν δεν έχεις ταξική συνείδηση δεν θα έχεις ανώτερες μορφές πάλης και ταυτόχρονα αν δεν ανεβάζεις το επίπεδο στις μορφές πάλης δεν θα αναπτύσσεις την ταξική συνείδηση. (Συγγνώμη για τον χοντροκομμένο εγελιανισμό-οικονομία χώρου).

      Άρα το θέμα είναι (και κλείνω) οτι δεν πρέπει στην πραγματικότητα να μας πολυενδιαφέρει αν θα απαγορευτούν οι διαδηλώσεις. Έχουμε ταξικό πόλεμο και ο αντίπαλος χρησιμοποιεί ό,τι μπορεί. Αν είμαστε έτοιμοι να κάνουμε επανάσταση και να πάρουμε την εξουσία λίγο μας ενδιαφέρει και ακόμα λιγότερο θα μας εμποδίσει ένας τέτοιος νόμος.

      Θα 'θελα να γράψω κι άλλα, όμως θα κουράσω. Οπότε αυτά (προς το παρόν)...

      Διαγραφή
  8. Αχ, νομίζω ότι παρεξηγούμαστε χωρίς λόγο! Κι επειδή ο γραπτός λόγος έχει το πλεονέκτημα να μένει, αλλά το μειονέκτημα να αποκρύπτει την έκφραση συναισθήματος, εκτός πια αν είσαι μεγάλος λογοτέχνης (που τέτοιο τίτλο δεν διεκδικώ), έχω να πω τα εξής:

    Κατ' αρχήν, ούτε για μια στιγμή δεν υπονόησα ότι ανήκεις σ' αυτή την ομάδα που ποτέ δεν έχει κατέβει στο δρόμο! Ούτε μου πέρασε απ' το μυαλό! και δεν τους κακολογώ κιόλας, θα 'ρθει κι η ώρα τους!

    Δεύτερον, δεν βρίσκω τίποτα κακό στις χωριστές πορείες: ο καθένας ε π ι λ έ γ ε ι τα συνθήματα και τον χώρο που τον εκπροσωπεί, επιλέγει αν θα πάει μ' αυτούς που τον δουλεύουν τόσα χρόνια (ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ), μ' αυτούς που του παρέχουν δωρεάν ψυχοθεραπεία (βλ. αγανακτισμένοι)ή μ' αυτούς που θα του θέσουν το ζήτημα της προσωπικής του ευθύνης και πάλης στους χώρους δουλειάς πρωτ' απ' όλα! και βέβαια, όλα αυτά είναι ρευστά, κανένας διαδηλωτής δεν φοράει μικροτσίπ, για να γνωρίζουμε τον ιδιοκτήτη!

    Τρίτον, απολύτως συμφωνώ μαζί σου ότι και οι μορφές πάλης βοηθούν στην ανάπτυξη της ταξικής συνείδησης, αλλά σίγουρα όχι μόνο αυτές!Έτσι κι αλλιώς, άπειρες συγκεντρώσεις έγιναν σε χώρους δουλειάς, καταλήψεις κτιρίων, πανό στην Ακρόπολη κτλ. Όλα καλώς καμωμένα, φυσικά! Και πολύ πιο ουσιαστικό από μια απλή πορεία είναι να περιφρουρείς το εργοστάσιο ή να κλείνεις το εμπορικό κέντρο, μόνο που δεν αντιλαμβάνομαι την αντιπαράθεση μεταξύ τους.

    Τέλος, φαντάσου πόσο θα δυσκολέψει τη δουλειά μας να πείσουμε τον κόσμο να παλέψει γι' αυτά που του ανήκουν, αν έχουμε πάνω απ' το κεφάλι μας ένα νόμο - μπαμπούλα κατά των κινητοποιήσεων...

    Την καλημέρα μου, μαζί με την πεποίθηση ότι, βασικά, συμφωνούμε!

    Ανώνυμη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ναι συμφωνούμε! Δεν υποστηρίζω ότι πρέπει να απαγορευτούν οι διαδηλώσεις. Απλά λέω ότι αυτό είναι το λιγότερο. Έτσι κι αλλιώς ξέρουμε όλοι ότι α) στην πράξη προσπαθούν να τις "απαγορεύσουν" με το ξύλο τα χημικά, τους γνωστούς-άγνωστους και τον τρόπο με τον οποίο προβάλλουν τα της διαδήλωσης τα ΜΜΕ και β) ότι ακόμα και με νόμο που τις απαγορεύει, αν ο λαός είναι εκεί και θέλει μπορεί να διαδηλώσει και να αποδείξει ότι καταργεί στην πράξη τους νόμους.

    Τώρα, για τις ξεχωριστές πορείες γενικά συμφωνώ με αυτό που γράφεις. Όμως δεν πρέπει να συγχέουμε την ηγεσία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ με τους απλούς εργαζόμενους που κατεβαίνουν σε αυτές τις πορείες. Η ενότητα στην πράξη και στους δρόμους δεν επιτυγχάνεται με το απλό: Εγώ ξεχωρίζω τη θέση μου απο τους άλλους και πάω εκεί και αν θέλεις έλα. Όμως αυτό είναι ένα πολύ σοβαρό και μεγάλο θέμα οπότε καλύτερα ας μην το πιάσουμε τώρα...

    Τους χαιρετισμούς μου απο την Θεσσαλονίκη...
    -2310net-

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.