19 Φεβρουαρίου 2012

Ποια συγκέντρωση ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ;

Από το Αριστερά & Πολιτική

Σύνταγμα 19/2/12.
Ούτε ο φιλολογικός σύλλογος «Παρνασσός» δεν μαζεύει τόσο λίγο κόσμο! Μιλάμε για ευθεία υπονόμευση και ευτελισμό κάθε έννοιας εργατικής κινητοποίησης με στόχο την εμφύτευση της απογοήτευσης στον λαό ώστε να περνάνε οι νόμοι και τα μνημόνια σαν τα τρένα φορτωμένα τίγκα ως επάνω με μέτρα και εμείς απλώς να τα βλέπουμε!


Και ποιοι εργάτες των συνδικάτων διαδηλωτές; Οι περισσότεροι ήταν γνωστοί και μη εξαιρετέοι των ελληναράδικων μορφωμάτων που ζητάμε μετ’ επιτάσεως την κατάργηση της αστικής δημοκρατίας και την αντικατάστασή της… με τι; Άσε αυτό δεν το λένε το έχουν κρυφό αλλά εμείς ξέρουμε πάντα τι υφέρπει πίσω από τέτοιες οργανώσεις.


Και σήμερα κάποιοι ήθελαν να παίξουν ρόλο πάνω στην αγανάκτηση του λαού. Ο μικροαστισμός αρχίζει και γίνεται επικίνδυνος καθώς μεταμορφώνεται σε διάφορες «αυτόνομες» νησίδες φασίζουσας απόχρωσης.
 
Είναι το ρεύμα των ελληναράδων να καταδικάζουν και τα κόμματα που έδωσαν μάχες και αγώνες για να μη φτάσουμε εδώ όταν οι κύριοι αυτοί ψήφιζαν τα κόμματα που μας κατάντησαν εδώ. Τώρα ρέπουν σε φασιστικές λύσεις για να απενοχοποιηθούν. Για να απενοχοποιηθούν λοιπόν αυτοί πρέπει να καταργηθούν τα κατακτημένα πολιτικά δικαιώματα του λαού και φυσικά της εργατικής τάξης!
 
Σήμερα μας παρουσιάστηκε με ένα ακριβοπληρωμένο ευρωπαΐζον ιλουστρασιόν φυλλάδιο και η νέα οργάνωση «δημιουργία ξανά» (μαζί και μια άλλη όμοια οργάνωση «Ενωμένη Ελλάδα ‘‘ΕΕ’’) που θέλει όλα τα κόμματα να είναι «συμμορίες της μεταπολίτευσης». Θέλει, λέει, να αναμορφώσει το πολιτικό σύστημα με ακραίες νεοφιλελεύθερες επιβουλές και με θέσεις όπως ότι ο μόνος ρόλος του κράτους είναι να είναι [«διαιτητής» του επιχειρηματικού παιχνιδιού]! 
 
Δεν κρύβει όμως τον αντικομουνισμό της όταν απαιτεί «Μέλος του κοινοβουλίου που δηλώνει απείθεια στους νόμους εκπίπτει αυτόματα από το αξίωμά του»! Νόμος είναι σήμερα το παρασύνταγμα των μνημονίων. Να γυρίσουμε δηλαδή στο Γ΄ Ψήφισμα, στη δεκαετία του ’50 όταν το κράτος έστελνε εξορία και φυλακή βουλευτές με την κατηγορία ότι τάσσονταν κατά του «κρατούντος κοινωνικού καθεστώτος» - άρνηση των νόμων του παρακράτους και του παρασυντάγματος δηλαδή! Ομοίως απαιτούν «απαγόρευση κάθε πολιτικής δράσης στα σχολεία και στο πανεπιστήμιο»! Αυτό πια είναι πασίγνωστη απαίτηση της πλουτοκρατίας που θέλει την παιδεία εργοστάσιο παραγωγής δουλακίων. 
 
Ο κρυπτοφασισμός ντυμένος με τον μανδύα της νεοφιλελεύθερης ευρωπαϊκής «καθαρής» δημοκρατίας!

4 σχόλια:

  1. Επίσης γκαιμπελικού τύπου ενημέρωση από το news it του Ευαγγελάτου, κάνει λόγο για χιλιάδες στην συγκέντρωση της ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ προσπαθώντας να αναστήσουν την εξωνυμέννη εργατική γραφειοκρατία.

    http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=122983&catid=3

    mikeB

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. φαγωθήκανε τα κοράκια της "ανεξάρτητης ενημέρωσης", να μας πείσουν ότι στις πρωινές συγκεντρώσεις του επίσημου καταρρέοντος συνδικαλιστικού γραφειοκρατικού ιδιώματος, οι οποίοι υποτίθεται ότι υπερασπίζονται τα συμφέροντα της εργατικής τάξης.

    Mega, Antenna, Skai, και όλος ο συρφετός "ενημέρωσης" των αφεντικών-καναλαρχών-κατασκευαστών-πετρελαιάδων, προσπαθούν να μας πείσουν ότι η επίσημη συνδικαλιστική ιντελιγγέντζια έχει ακόμα κοινωνικά ερείσματα μέσα στην κοινωνία των ανέργων.

    Μειώνονται οι μισθοί, μειώνονται οι συντάξεις, το πετρέλαιο θα πάει στο θεό μετά από την άρνηση του Ιράν να πουλήσει στη δύση, καθώς οι τσαμπουκάδες των ΑμερικανοΒρεττανών, ανάγκασε τους μουλάδες να δηλώσουν πως έχουν και άλλους πελάτες. Τα προϊόντα και τα βασικά είδη διατροφής, ενώ βρισκόμαστε σε βαθιά ύφεση, εκτοξεύονται στο θεό και η προσωπική κοινωνική τοκογλυφία θερίζει τις τελευταίες οικονομικές αντιστάσεις της λαϊκής οικογένειας.

    Μέσα σ' αυτό το μαύρο σκηνικό, και μέσα στην επαπειλούμενη κοινωνική έκρηξη, τ' αφεντικά και οι λακέδες τους προσπαθούν να μας πείσουν ότι οι ...εργολάβοι της εργατικής τάξης μπορούν να καθορίσουν τις εξελίξεις από τα κάτω. Πλανώνται Πλάνην Οικτράν. Οι καταπιεσμένοι αυτού του κόσμου, και αυτού του τόπου θα δώσουν την απάντησή τους...

    Ζήτω το Παγκόσμιο Προλεταριάτο.

    MikeB

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το ΠΑΜΕ δεν πρωτοτυπεί απλά περνώντας την γραμμή ότι δεν υπήρχαν διαδηλωτές. Ξέρετε δεν είστε οι μόνοι που διαδηλώνετε ούτε οι μόνοι που έχετε δίκαια αιτήματα, ούτε οι μόνοι που δικαιούστε να λέτε ότι εκπροσωπείτε τους εργαζομένους. Κακό κάνετε στον δικό σας σκοπό έτσι που είναι και σκοπός όλων των εργαζομένων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε διεστραμμένε ΠΑΣΟΚαρά τι τσαμπουνάς;;;
      Κόσμο δεν είχε, εργάτης δεν κυκλοφορούσε ούτε για δείγμα, μόνο τερατώδη μετα-βικτωριανά ανθρωποειδή που νοσταλγούν το χουντικό παρελθόν και φαντασιώνονται το φασιστικό στρατώνα του Αλαφούζου και του συναφιού του...
      Σχόλιο επ'αυτού, μπαααααα....
      Τη σοφία μας μόνο να εκστομίσουμε, να εκτονωθούν και τα αντικομμουνιστικά μας ένστικτα..

      Σκοπός μας η μαζική ανειρήνευτη πάλη του κόσμου της εργασίας, ο πολλαπλασιασμός του παραδείγματος της Χαλυβουργίας ως μεταστροφή συνειδήσεων και ως πρακτική κοινωνική και πολιτική που σφραγίζει τη ρότα των εργατικών αγώνων στη λαϊκή εξουσία.
      Με τα φασιστοειδή ανθρωπάρια ούτε κοινούς σκοπούς ούτε τίποτα άλλο κοινό. Εσύ/εσείς ;;;

      Βασίλης

      Διαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.