20 Φεβρουαρίου 2012

Αχ αυτό το inbox σου..

Dear Manny, it's me again..

Σας παραθέτω κάποια e-mail που πήρα τις τελευταίες μέρες. Είναι από αυτά τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που στέλνονται ομαδικά, πού πιθανόν να τα έχετε πάρει και εσείς (διατηρώ όσο μπορώ σημεία στίξης, κεφαλαία, bold κτλ):

Πάμε στο πρώτο:

ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΝ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΝ ΛΕΥΚΩΝ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΩΝ ΕΙΝΑΙ 51% ΤΟΤΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΧΑΝΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΞΑΝΑΒΑΛΟΥΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ. ΠΡΟΩΘΗΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΥΝΗΜΑ ΠΑΝΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΠΙΣΩ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΥΑΛΟΥ ΟΛΩΝ ΜΑΣ. Η ΝΙΚΗ ΕΡΧΕΤΑΙ ΟΤΑΝ ΠΟΛΕΜΑΣ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΣΟΥ ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΟΥ ΤΑ ΟΠΛΑ. (ΤΟ ΝΟΜΟ)

Κάπου είχε πάρει το μάτι μου κάποιον φίλο blogger που έλεγε πόσο ψέμα είναι αυτό, οπότε μόλις πήρα το e-mail σήμερα σκέφτηκα "κάτσε, κάπου έχω δει γι αυτό το θέμα". Δυστυχώς δεν μπορούσα να θυμηθώ ποιος το ανέφερε και που,  οπότε αναγκάστηκα να προστρέξω στο φίλο μας τον γούγλη..


..και βρήκα πληροφορίες σε διάφορες μεριές, πχ εδώ, ή εδώ...υπάρχουν πολλά.

Μιας και αυτός που μου το έστειλε επικαλείται και το νόμο και επειδή δυστυχώς έχω περάσει αρκετές ευχάριστες και δημιουργικές ώρες της ζωής μου χωμένη μέχρι τα αυτιά σε ΦΕΚ και νομοθεσίες είπα να αναζητήσω την νομοθεσία. Αρχικά, έκανα μιά βόλτα από το βικιπαίδεια (το οποίο είναι καλό ως μπούσουλας αλλά πάντα πρέπει να διασταυρώνεις την όποια πληροφορία βλέπεις εκεί):

όπου βρήκα ότι ο πρόσφατος εκλογικός νόμος είναι αυτός (που κάνει λόγο για κατανομή εδρών επί ποσοστού εγκύρων). Ποιά είναι όμως τα έγκυρα? Στο βικιπαίδεια λέει πιο κάτω:

Ως έγκυρες ψήφοι λογίζονται οι ψήφοι οι οποίες δεν είναι άκυρες (σημαδεμένες, μουντζουρωμένες, φάκελος χωρίς ψηφοδέλτιο κλπ.) ή λευκές. Ο αποκλεισμός των λευκών από τις έγκυρες ψηφους έγινε με μεταγενέστερο ερμηνευτικό νόμο, τον ν. 3434/2006, παρ'όλο που το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο με την 12/2005 απόφασή του είχε κρίνει κατά πλειοψηφία (6 προς 5) ότι η αντίστοιχη ρύθμιση του προηγούμενου νόμου ήταν αντισυνταγματική. Το δικαστήριο είχε κρίνει ότι η λευκή ψήφος διακρίνεται από την άκυρη και αποτελεί ενάσκηση του εκλογικού δικαιώματος, γι' αυτό και θα πρέπει να λαμβάνεται υπ' όψιν. Οι διατάξεις που ορίζουν ότι το εκλογικό μέτρο ευρίσκεται χωρίς να συμπεριληφθούν οι λευκές ψήφοι «θίγουν τον πυρήνα της λαϊκής κυριαρχίας και την ισότητα της ψήφου και είναι αντίθετες προς τις [...] συνταγματικές διατάξεις». Η απόφαση αυτή πάντως ανέτρεπε προηγούμενες αποφάσεις τόσο του ίδιου του ΑΕΔ όσο και του Συμβουλίου της Επικρατείας, με τις οποίες η μη προσμέτρηση των λευκών κατά την εξεύρεση του εκλογικού μέτρου είχε κριθεί σύμφωνη με το Σύνταγμα[1].

Επειδή όμως τόσο το wiki όσο και το βικιπαιδεια, όπως είπα και πριν,  δεν είναι και τα πιο αδιαμφισβήτητα μέσα πληροφόρησης, βρήκα και την ερμηνευτική εγκύκλιο, για την οποία γίνεται λόγος παραπάνω:

ν. 3434/ 2006 (Α΄ 21)
Ρύθμιση θεμάτων εθνικών, νομαρχιακών και δημοτικών εκλογών και διευθέτηση ειδικών θεμάτων.
Άρθρο 1
Λευκά ψηφοδέλτια
Κατά την αληθή έννοια των διατάξεων της παρ. 4 του άρθρου 4 και των άρθρων 5, 6, 7 και 8 του ν. 3231/2004 (ΦΕΚ 45 Α΄), κατά τη σύνταξη, ανά εκλογική περιφέρεια, των πινάκων αποτελεσμάτων από τα αρμόδια δικαστήρια, κατά την κατανομή των εδρών, καθώς και για τον καθορισμό του εκλογικού μέτρου, τα λευκά ψηφοδέλτια δεν προσμετρώνται στα έγκυρα.

Όσο και να έχω ψάξει δεν έχω βρει κάτι άλλο. Πάρτε εδώ και το ΦΕΚ για να' μαστε σίγουροι.

Myth busted..

Next e-mai:

Mία ενδιαφέρουσα απάντηση, στην απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης για το Δίστομο, προετοιμάζεται από πολίτες της χώρας.
Εφόσον η Γερμανία δεν θα πληρώσει τις αποζημιώσεις, που οφείλει, η ελληνική κίνηση έχει σκοπό να τις στερήσει αυτά τα ποσά.
Πιο συγκεκριμένα, έχει προταθεί άμεσο μποϊκοτάζ σε όλα τα γερμανικά προϊόντα.
Οπότε, όποιος θέλει να συμμετέχει αρκεί να αποφεύγει τα προϊόντα με τους εξής αρχικούς αριθμούς στο barcode: 400, 401, 402, 403 ..440.
Εάν αυτός είναι ο αρχικός αριθμός τότε το προϊόν προέρχεται απο την Γερμανία.
Αφού δεν πάει ο Μωάμεθ στο βουνό, θα πάει το βουνό στον Μωάμεθ, λέει η παροιμία.
Η πραγματικότητα λέει ότι η Γερμανία δεν θα ξεφύγει απο τα χρέη της.

Όχι και μένα ρε παιδιά..Ελβετός είμαι...!!!
Μάλιστα.

Συμμετέχοντας στο boycotazZZzzZZz θα ρίψω στην πυρά όλες τις ταινίες του Φασμπίντερ και του Βεντερς (όχι τις αγγλόφωνες) και θα πετάξω στα σκουπίδια τα βιβλία του Τόμας Μαν (στα σκουπίδια, είπαμε τα βιβλία δεν τα καίμε, δημιουργεί συνειρμούς).

Πέραν της πλακίτσας ξέρουμε πόσα προϊόντα είναι όντως "ελληνικά" ? Γιατί εγώ, με τις εκατοντάδες εξαγορές που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια, έχω πραγματικά χάσει τη μπάλα. Πως ξέρω πχ ότι τα μακαρόνια Τάδε παραμένουν σε χέρια Έλληνα επιχειρηματία ?

Και πάλι όμως, ας πούμε πως γνωρίζουμε ότι μια επιχείρηση πράγματι ανήκει ακόμα σε χέρια Έλληνα επιχειρηματία και πως δεν βρίσκονται απο πίσω οι μέτοχοι της Nestle, της Kraft, της Unilever ή της Coca Cola ! Το προϊόν που παράγει, γιατί είναι ελληνικό ? Ξέρουμε απο πού προήλθαν οι πρώτες ύλες ? Να σας θυμίσω εμβόλιμα πόσο εύκολα ελληνοποιούνται τα κρέατα πχ αλλάζοντας την σφραγίδα προέλευσης.
Και πες ότι αυτό το προσπερνάμε. Ότι έχουμε ασφαλείς πληροφορίες βρε αδερφέ, τι ακριβώς θα επιτύχουμε με αυτό? Θα πάρουν τα θύματα του Διστόμου τα λεφτά που τους χρωστάει το γερμανικό δημόσιο ή θα βγουν κερδισμένοι κάποιοι ντόπιοι μικρο-μεγαλο-καπιταλιστές ?
Τέλος, πως ας πούμε θα πείσεις κάποιον που παίρνει πλέον 400 ευρώ να μην επιλέξει το πιο φτηνό επειδή είναι ξένο? ??

Απο την άλλη όλοι αυτοί που διακινούν τέτοιου είδους Email, είναι δεδομένο πως είναι είτε υπερασπιστές του παρόντος συστήματος είτε άνθρωποι που δεν θέλουν να φύγουμε  και από αυτό.. Αλλιώς θα καλούσαν σε ανατροπή του ή έστω θα πρότειναν πιο ουσιαστικά πράγματα.

Το παρόν λοιπόν σύστημα, το γνωστό και με τον όρο "Ελεύθερη αγορά", όπως έχει βαπτιστεί από ανθρώπους με περγαμηνές, αυτά τα πράγματα τα εφαρμόζει κατά το δοκούν και για να διασφαλιστούν συμφέροντα.
 Άρα εσένα απλέ πολίτη που μου το στέλνεις όλο αυτό, τι σε έπιασε ο πόνος τώρα και προπαγανδίζεις υπέρ του προστατευτισμού ? Γιατί τέτοια αγωνία να πριμοδοτήσουμε Έλληνες καπιταλιστές ? Μήπως έχει κανένας την εντύπωση, πως ο Έλληνας κεφαλαιοκράτης είναι "πιο καλός" από τον ξένο ? Με τον ίδιο τρόπο δεν εκμεταλλεύεται τους εργάτες του? Την κερδοφορία του δεν κοιτά πάνω από όλα?
Και μη μου πείτε ότι δεν είναι καπιταλιστής κάποιος που έχει ένα εργοστάσιο και παράγει πχ γκοφρέτες..

Έχει όμως και συνέχεια σε άλλο e-mail παρόμοιου περιεχομένου, το οποίο παραθέτω χωρίς περεταίρω σχολιασμό:

Στις 20 Φεβρουαρίου και για μία εβδομάδα, ξεκινάμε
μποϊκοτάζ στα ΞΕΝΑ σούπερ μάρκετ πανελλαδικά, με σκοπό να μειωθούν οι τιμές των προϊόντων ... επειδή, την στιγμή που δεχόμαστε όλες αυτές τις μειώσεις των μισθών μας οι τιμές των προϊόντων φτάνουν στα ύψη, και σε πολλούς πλέον είναι αδύνατο να ψωνίζουν έστω και τα βασικά.

Αυτή η διαμαρτυρία ξεκινάει από τα καταστήματα ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ και θα συνεχιστεί,
αν υπάρξει σωστή συνεννόηση μεταξύ μας και αποτελεσματικότητα.

Σας παρακαλούμε να στείλετε αυτό το μήνυμα σε όσους γνωστούς έχετε,
ώστε να μαθευτεί σε όλη την Ελλάδα.
Δείξτε την ικανότητα που έχουμε στην επικοινωνία και την οργάνωση,
ως Έλληνες πολίτες.

Η Ελλάδα δεν είναι μόνο οι πολιτικοί, Ελλάδα είμαστε κι' εμείς οι ίδιοι.
....μπορούμε!!!!!!΅

Εδώ δεν σας κρύβω ότι ψιλομπερδεύτηκα ...Μποϋκοτάρουμε και τον Βασιλόπουλο ή ψωνίζουμε από αυτόν. Πείτε ρε παιδιά να ξέρω που να μποϋκοτάρω!!

8 σχόλια:

  1. Manny Calavera ναι μποϋκατάρουμε και τον Βασιλόπουλο (είναι βελγικών συμφερόντων μη σε ξεγελάει το όνομα) και πλουτίζουμε τις δυο-τρεις ελληνικές αλυσίδες υπεραγορών ενθαρρύνοντάς τες να στείλουν και άλλα emails για μποϋκοτάζ... κι εμείς με τη σειρά μας ως επιβράβευση δεχόμαστε τις αυξήσεις από τις τιμημένες ελληνικές υπεραγορές λόγω της αυξημένης ζήτησης ενώ το μικροαστικό περιβάλλον μας παραμένει ακλόνητο... με κάτι τέτοια χαίρομαι που είμαι ψιλοαντικοινωνικός και 3-4 έχουν το email μου και το inbox μου δεν καταντάει χαβούζα... προτιμώ τα spam emails από Νιγηρία :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. A και κάτι άσχετο αλλά βασικό...
      Παιδιά αν έχετε ακριβή πληροφόρηση βάλτε κάποια ανακοίνωση για το συλλαλητήριο της Τετάρτης... να ενημερωθεί ο κόσμος όσο γρηγορότερα γίνεται

      Διαγραφή
  2. Πράγματι είναι για γέλια αυτά τα mail. Λες και όσοι Έλληνες επιχειρηματίες πλούτισαν έκαναν...επενδύσεις! Δεν τα έβγαλαν σε Ελβετικές τράπεζες, σε off shore εταιρίες, δεν τα διοχέτευσαν στα σκλαβοπάζαρα των Βαλκανίων και του τρίτου κόσμου με...κρατική επιδότηση μάλιστα! Αφήνω που ειδικά για τα super market είναι ακόμη μεγαλύτερη απάτη: Ένα "ελληνικό" super market που θα προωθεί όλα τα προϊόντα των...πολυεθνικών (nestle, unilevel κλπ. κλπ.)

    Πάντως ο Βασιλόπουλος δεν είναι Ελληνικός Manny. Μη σε παρασύρει ο redfly με τον μικροϊμπεριαλισμό του. (Αυτό είναι σχεδόν αιτία πολέμου redfly! ;) )

    Επίσης τα πολλά spam έρχονται από κοινωνικές δικτυώσεις κι από εταιρίες (αν κάνεις αγορές κλπ.). Οπότε σε φίλους δίνε το άφοβα, εκτός κι αν είναι (αντι)"κοινωνικά" δικτυωμένοι αυτοί, όπως ένας δικός μου που με πήδηξε κι ακόμη δεν έχω συμμαζέψει το mail μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. xexexe για τον Βασιλοπουλο θα επρεπε να το θυμηθω οτι ειναι ξενων συμφεροντων μιας και εχω ριξει μια ματια στα στοιχεια που μαζευει ο red, αλλα ενα μυαλο εχω ολο το χρονο : ]]]]]

      Διαγραφή
    2. Δεν μαζευει, έτοιμα τα έχει.
      Απλώς μάλλον δεν θα τα δημοσιεύσω ( λίγο εκτός πνεύματος και εκτός εποχής η ανάλυση εμπορικών κλάδων !)

      Η ΑΒ Βασιλόπουλος ΑΕ ανήκει κατα 100% στην βελγική Delhaize de Lion.

      Διαγραφή
  3. Κάποτε μου στέλναν κι εμένα τέτοια chain mails. Απάντησα σε δυο τρία τέσσερα και από τότε τα ξεφορτώθηκα. Τον λόγο δεν τον ξέρω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. xexexe εχει ενα ενδιαφερον να τα παιρνεις βεβαια, ασχετως αν ειναι εκνευριστικα

      Διαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.