29 Φεβρουαρίου 2012

Ομιλία της Marta Semelová (ΚΚ Τσεχίας-Μοραβίας) στην εκδήλωση για την επέτειο του Φλεβάρη του 1948 και τη δημιουργία του εργατικού κράτους στη Τσεχοσλοβακία

Αγαπητοί σύντροφοι, αγαπητοί σύντροφοι, αγαπητοί συμπολίτες
Όπως κάθε χρόνο συγκεντρωθήκαμε και σήμερα για να τιμήσουμε την επέτειο του 1948. Μια ημερομηνία σύμβολο μιας νέας φάσης στην ιστορία μας, η οποία χαρακτηρίζεται από τα κοινωνικά δικαιώματα , την ανάπτυξη της βιομηχανίας και από μια γεωργία, για την οποία ερχόντουσαν για να θαυμάσουν διάφοροι ξένοι εμπειρογνώμονες. Χαρακτηριζόταν ακόμα από οικονομικής ανάπτυξη από το δωρεάν και υψηλής ποιότητας σύστημα εκπαίδευσης και της υγειονομικής περίθαλψης , στέγασης , από αφθονία των βρεφικών και νηπιακών σταθμών, από τη χωρίς περιορισμούς πρόσβαση στο πολιτισμό . Ήταν 41 ετών ιστορία, το έναυσμα της οποίας έδωσε η κυβέρνηση του Φλεβάρη του 48 με τον Klement Gottwald.



Στη πρώτη θέση βρέθηκε ο άνθρωπος και η αξιοπρέπειά του. Οχι το χρήμα, η εξουσία, ο εγωισμός και οι σκληρές "αγκωνιές ", όπως είναι σήμερα. Σοσιαλιστική κοινωνία είχε εξασφαλισμένη εργασία και κατοικία για όλους μας σε πλήρη αντίθεση με τον καπιταλισμό σήμερα, ο οποίος οδηγεί ανθρώπους στη ζητιανιά και άστεγοι να πεθαίνουν στους δρόμους . Το σημερινό σύστημα έχει την ευθύνη για τα εκατομμύρια των ανέργων , να παρακαλούν για την ελεημοσύνη του υπουργού Drabek.
Οι ασθενείς δεν βρέθηκαν ποτέ εμπρός απ το δίλημμα αν θα πρέπει να θα πάνε στο γιατρό και να αγοράσουν τα φάρμακα, ή φυλάξουν τα χρήματα για να πληρώσουν το ενοίκιο. Οι ηλικιωμένοι ήταν βέβαιοι ότι το συνταξιοδοτικό σύστημα δεν θα τους άφηνε σε καμιά στιγμή να γονατίσουν . Οι φοιτητές δεν αναγκάστηκαν ποτέ να διαμαρτυρηθούν κατά των διδάκτρων. Ο Φεβρουάριος του 1948 και η μετέπειτα περίοδος των 40 ετών δεν ήταν εγκληματικό καθεστώς . Αυτό συνέβη μετά το Νοέμβριο του 1989.
Τότε η ανθρώπινη αξιοπρέπεια , αντικαταστήθηκε με τη ταπείνωση από το φόβο της ανεργίας . Από το φόβο για τις αυξήσεις των τιμών στα βασικά είδη διαβίωσης από το φόβο της οικογένειας στο χρέος και από το φόβο του δικαστικού επιμελητή που θα έρθει να μαζεύει όλα τα υπάρχοντα .
Η λεγόμενη φορολογική μεταρρύθμιση , η μεταρρύθμιση στην υγεία και η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού- κοινωνικού συστήματος οδηγεί όλο και περισσότερους ανθρώπους αυτής της χώρας στο όριο ή κάτω από το όριο της φτώχειας. Σε βάρος της πλειοψηφίας , απολαμβάνουν σύγχρονοι νεόπλουτοι και διευθυντές εταιρειών, πολλές από τις οποίες έχουν από καιρό οδηγήσει στη καταστροφή . Παραμυθένια μπόνους μοιράζουν σε φίλους υπουργεία, ενώ οι απλοί πολίτες μαραζώνουν . Τα κέρδη πηγαίνουν σε ξένες χώρες, στον ιδιωτικό τομέα και στις τράπεζες. Τεράστια περιουσία που ανήκει σε όλους μας, η κυβέρνηση Nečas τη δωρίζει στην Εκκλησία.
.....
Μέλη της κυβέρνησης τιμούν δολοφόνους για να αντιστραφεί το σύνολο των αξιών της ανθρωπότητας.
.. Μόνο να μη βγούν οι άνθρωποι στους δρόμους με τέτοια δύναμη, όπως στις ημέρες του Φλεβάρη του 48 .
Προσωπικά, είμαι πεπεισμένη ότι οι άνθρωποι δεν είναι τυφλοί.
Ότι δεν θα επιτρέψουν μια ζωή να τους τσαλαπατούν και ότι έρχεται ο καιρός που θα πουν ΑΡΚΕΤΑ !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.