9 Μαΐου 2014

Η μεγαλύτερη μέχρι στιγμής απεργία θα κινητοποιήσει χιλιάδες εργαζόμενους στις Η.Π.Α. και συναδέλφους τους από το Auckland μέχρι την Βενετία.

Στις 15 Μαίου, οι εργαζόμενοι στις αλυσίδες καταστημάτων φαστ-φουντ σε 150 πόλεις των Η.Π.Α. σχεδιάζουν να κάνουν μια μέρα απεργία την οποία, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Salon, θα στηρίξουν με διαδηλώσεις εργαζόμενοι σε άλλες 30 χώρες. Αυτοί που οργανώνουν την απεργία εκτιμούν ότι για πρώτη φορά η κινητοποίηση θα εξαπλωθεί σε πόλεις όπως η Philadelphia, το Miami, το Orlando, και το Sacramentoμε τη συμμετοχή χιλιάδων εργαζομένων και με εκαντοντάδες άλλους να συμμετέχουν σε πόλεις όπως το St. Louis, το Kansas City, το Milwaukee, το Oakland, το Detroit, το Chicago, το Los Angeles, και τη Νέα Υόρκη.

Πέρα από τις Η.Π.Α. για την 15η Μαίουσχεδιάζονται διαδηλώσεις , πολλές από τις οποίες έχουν στόχο συγκεκριμένα τα McDonald’s, σε πόλεις όπως το Karachi, το Λονδίνο η Καζαμπλάνκα, το Sao Paolo, το Δουβλίνο, η Bangkok, το Buenos Aires, η Γενεύη και το San Salvador, αλλά και σε χώρες όπως η Ινδία, η Ινδονησία, η Νιγηρία, η Νότια Αφρική και η Ιαπωνία. Διαδηλωτές σχεδιάζουν να διαμαρτυρηθούν έξω από τα γραφεία του διευθυντή των McDonald’s στο Auckland της Νέας Ζηλανδίας, να κάνουν ποικίλες δράσεις στα καταστήματα των McDonald’s στις Φιλιππίνες, να κλείσουν ένα από τα κεντρικά McDonald’s στο Βέλγιο κατα τη διάρκεια του μεσημεριανού. Οι εργαζόμενοι στις αλυσίδες καταστημάτων fast-food στην Ιταλία σχεδιάζουν να κάνουν απεργία μία μέρα μετά και παράλληλα να οργανώσουν διαμαρτυρίες στην Ρώμη, στο Μιλάνο και στη Βενετία.

Οι παραπάνω δραστηριότητες , που θα ανακοινωθούν στον ημερήσιο τύπο του Manhattan, συζητήθηκαν αυτή τη βδομάδα στη Νέα Υόρκη στη διεθνή συνάντηση των ηγετών των σωματείων και των εργαζομένων στις αλυσίδες καταστημάτων φαστ-φουντ από δεκάδες χώρες, η οποία συγκλήθηκε από το IUF (International Union of Food, Agricultural, Hotel, Restaurant, Catering, Tobacco and Allied Workers’ Associations). Οι αποφάσεις αυτές δηλώνουν την κλιμάκωση της αντιπαράθεσης ανάμεσα στο μαχητικό κίνημα των Η.Π.Α. και την βιομηχανία των καταστημάτων fast-food όπου οι συνθήκες εργασίας είναι αυτές που κυριαρχούν και χαρακτηρίζουν την Αμερική μετά την οικονοιμκή κρίση. “Έχω κουραστεί να προσπαθώ να βγάλω τα ως προς το ζειν και να μην μπορώ…” είπε στο Salon ο Crystal Travis εργαζόμενος στα Burger King στο Richmond της Virginia. “Δεν μπορώ να βγάλω ούτε τις διακοπές των Χριστουγένων”, συνέχισε.

Μετάφραση: Μανωλέσου Δανάη

Πηγη

4 σχόλια:

  1. "Εμπρος της γης οι κολασμενοι".... και καλη επιτυχια σε ολα!! Εμεις παλιν,εχουμε αλλα προβληματα!!! Προσπαθουμε να βρουμε,ποιος ειναι το σκυλακι του καναπε και ποια ειναι
    η γατα με τα πεταλα......ενα ειναι το συγουρο παντως!! Να παψουμε να ειμαστε εμεις τα
    Χ Α Ι Β Α Ν Ι Α τους!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το "σκυλάκι του καναπέ" πάντως δε θέλει ούτε στον ύπνο του τέτοιες κινητοποιήσεις,με όλα τα θετικά κι αρνητικά τους, μάλιστα τις χαντακώνει με το τρόπο του,ακόμα πιο σίγουρο αυτό...και ναι,είναι πρόβλημα.

      Διαγραφή
  2. δεν ψαχνουμε. ΞΕΡΟΥΜΕ και το θεμα ειναι να πανε στον αποπατο της ταξικης παλης γιατι ειναι χειροτεροι απο τους οριτζιναλ αστους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλη επιτυχία σε μια τόσο μεγάλη απεργία,αλλα το δυστύχημα για τις ΗΠΑ αλλα και πολλες ακόμα χώρες ειναι οτι δεν υπάρχει υποκείμενο(κομμα) ώστε να οδηγήσει έναν τέτοιο μεγάλο αγώνα ή να χτύπησει σωστά και γενικά μια τέτοια μεγάλη μάχη,,,,,και δυστυχώς χωρίς υποκείμενο ενας αγώνας μπορεί πολυ ευκολα να μην γίνει του επιπεδου που θα μπορούσε....

    Γιοζεφ Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.