21 Μαΐου 2014

Όταν ο σκηνοθέτης μεταμορφώνει τις συγκεντρωσούλες του ΣΥΡΙΖΑ σε λαοθάλασσες

Η εικόνα της λαοθάλασσας της Θεσσαλονίκης, από την Αυγή


Την ίδια στιγμή ένας φίλος του μπλογκ ( τον οποίο και ευχαριστούμε) φωτογράφισε την λαοθάλασσα από παρακείμενη πολυκατοικία.



Ακριβώς τα ίδια έγιναν και χθες στην Πάτρα. Τα ίδια ακριβώς πανό, τα ίδια ακριβώς κιγκλιδώματα και σκαλωσιές, ώστε να περιορίσουν το πλάτος της συγκέντρωσης και να αυξήσουν το βάθος, και όλα τα μέσα ενημέρωσης παρόντα να μιλούν για πλήθος λαού που θυμίζει εποχές του ΠΑΣΟΚ του 80.

Μόνο που στην πραγματικότητα ήταν 1.000 με 1.500 άτομα, οι περισσότεροι περαστικοί που ψώνιζαν Τρίτη βράδυ στο κέντρο της Πάτρας και είπαν να δουν από κοντά τον νέο ροκ σταρ της πολιτικής σκηνής. Ο οποίος ήταν να βγει στις 20:00 αλλά τελικά λόγω χαμηλής προσέλευσης κόσμου ξεκίνησε στις 21:00.

Και μιας και είπαμε ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του 80, για δείτε συριζόπουλα πως ήταν μια συγκέντρωση του 1985 (ούτε καν του 1981) με ομιλητή τον μέντορα του Αλέξη, Ανδρέα Παπανδρέου.


15 σχόλια:

  1. ο φωτογραφος της πρωτης φωτογραφιας χρησιμοποιησε υπερ ευρυγωνιο φακο που ως γνωστον μεγαλωνει το βαθος πεδιου φερνοντας πιο κοντα τα αντικειμενα (οπαδοι συριζα) , κατι που ειναι ευκολα αντιληπτο απο την υπερβολικη παραμορφωση των κτιριων
    ο φωτογραφος της δευτερης φωτογραφιας πιθανοτατα κανονικο φακο- κανονικος φακος ειναι αυτος που προσεγγιζει το πως βλεπει το ματι... την πραγματικοτητα δηλαδη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σχόλια :
    Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
    Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
    διαγράφονται

    Τα παραπάνω, για το σχόλιο που μόλις διαγράφηκε.
    Επίσης ο πρώτος σχολιαστής να προσθέσει κάποιο ψευδώνυμο σε επόμενο σχόλιο. Μην αρχίσουμε πάλι τα ίδια. Απλός είναι ο κανόνας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. sorry δεν ηξερα πρωτη φορα γραφω σχολιο (εγω που εγραψα για το φωτογραφο ειμαι)... πως το κανουμε; κατω απ το σχολιο γραφω κατι? ας πουμε

      παυλινκο

      Διαγραφή
    2. Όπως θες, είτε στον τίτλο, είτε στο τέλος.
      Για να μπορεί δηλαδή να γίνει και κάποια συζήτηση.

      Διαγραφή
    3. τωρα ειναι οκ δηλαδη; τες πα , ενα φωτογραφικο ειρωνικο σχολιο ηταν... πραγματικα θα μπορουσε να χρησιμοποιηθει σε μαθηματα φωτογραφιας με τιτλο : φακος κ παραμορφωση

      Διαγραφή
  3. Χάχα ωραίος ο Τσίπρας. Ζήλεψε τον μπιρσιμ;
    Παλιοπασοκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ε τότε αν είναι έτσι να ξαναψηφίσω νδ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ειναι τουλαχιστον ΝΤΡΟΠΗ το ιστορικο ΚΚΕ να πανηγυριζει για τη "μικρη" συγκεντρωση του ΣΥΡΙΖΑ (που δεν ηταν μικρη κ το ξερετε)..να δουμε κι εσας με τη λαοθαλασσα στο πεδιον του αρεως τι θα παρετε...κανα 5-6% κ πολυ σας ειναι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν πανηγυρίζουμε με τίποτα,
      απλά καταδεικνύουμε την γελοιότητά σας, να προσπαθείτε να δείξετε μεγάλες συγκεντρώσεις ενώ δεν είναι, και παράλληλα τα μέσα ενημέρωσης να τις συγκρίνουν με το ΠΑΣΟΚ του 81-85. Ελεος δηλαδή, έχετε καταντήσει την πολιτική, λούνα παρκ.

      Η ντροπή λοιπόν, δεν υπάρχει καν στο λεξιλόγιο του ΣΥΡΙΖΑ. Την έχουν αντικαταστήσει το θράσος, η υποκρισία και η βρωμιά.

      Εσύ αντίθετα, εύχεσαι να πάρουμε 5-6%, το οποίο μάλιστα θα μας είναι και πολύ, όπως λες. Μόνο που δεν καταλαβαίνεις όταν το λες και το εύχεσαι, ότι δεν εύχεσαι σε εμάς κάτι κακό, αλλά στο εαυτό σου τον ίδιο.
      Διότι το ποσοστό που θα πάρει το ΚΚΕ σε αυτές τις εκλογές ή στις επόμενες και τις μεθεπόμενες, θα είναι μια εικόνα για το κατα πόσο αξίζουν οι Έλληνες εργαζόμενοι, να έχουν ένα κομμουνιστικό κόμμα σαν το ΚΚΕ. Και αυτό δεν είναι υπεροψία, αλλα΄μια αντικειμενική πραγματικότητα. Άλλο εαν δεν μπορείς να την καταλάβεις ακόμα.

      Διαγραφή
  6. http://www.tanea.gr/news/ekloges2014/article/5120998/koytsoympas-isxyropoihste-to-kke-se-oles-tis-kalpes-kai-tis-dyo-kyriakes/ για κοιτα τη φωτο απο το αρθρο...30 λεπτα πριν βγει ο κουτσουμπας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Νταξ... καποιοι αλλοι χρισημοποιουν μεθοδους οπως αυτες https://twitter.com/amantomatimou/status/469892783822884864... Η χρηση ευρυγωνιου φακου σας πειραζει? Ενοειτε πως ειναι εκλογες σε 2 μερουλες και επομενως θα αξιοποιησεις όσες μεθοδους μπορεις για να δημιουργησεις κλιμα ειτε παλευεις για να παιρνεις 5 ήτε 25 ητε και 0,5%. Ας μου υποδειξει καποιος ενα κομα που δεν το κανει.
    Σε τελικη αναλυση το βασικό ειναι να εκμεταλευτεις τις εκλογες και το οποιο βημα που σου δηνεται για να αναδηξεις στον κοσμο αυτα που θεωρεις επιδικα για μια δοσμενη συγκηρια και επομενως το να δημιουργεις κλιμα εχει να υπηρετησει εναν τετοιο σκοπό.
    Αλλα απο την αλλη ρε παιδες, το να καταπιανεται κανεις απο κατι τετοιο για να κανει κριτικη ειναι τερμα οπορτουνισμος που βρωμαει μικροαστιλα απο χιλιομετρα .Κουτσουμπολιστικο, κιτρινο και τελειως απολιτικο. Δεν ταιριαζουν αυτα σε κομουνιστες και αγωνιστες ανθρωπους...Αν βεβαια υπαρχουν τετοιοι σε αυτο το Blog

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καταρχάς το ΚΚΕ είναι ένα κόμμα που δεν το κάνει. Δεν κοροιδεύει τον κόσμο με σκηνοθετικά κολπάκια και ούτε λέει, παρότι κάνει τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις απο όλους, πως έχει λαοθάλασσες στις συγκεντρώσεις του.

      Δεύτερον το παρον μπλογκ έχει πάνω από 8.500 αναρτήσεις, στην πλειοψηφία τους πολιτικές αναλύσεις είτε δικές μας, είτε αναδημοσιεύσεις. Τώρα έρχεσαι εσύ, βλέπεις ένα θέμα που δεν σου αρέσει προσωπικά, διότι αποκαλύπτει πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένας θίασος απατεώνων και ότι θα κάνει τα πάντα (μα τα πάντα) για να πάρει την εξουσία και κρίνεις πως εμείς είμαστε οπορτουνιστές, μικροαστοί, κουτσομπόληδες, απολίτικοι (μάζευε χαρακτηρισμούς) ....

      Και μάλιστα χωρίς να τηρήσεις τους κανόνες του σχολιασμού. Το επόμενο σχόλιο που δεν θα τηρεί τους κανόνες θα κοπεί. Ειδικά εαν συνεχίσεις να βρίζεις, όχι εμένα, εγώ τα ακούω βερεσε ... αλλά εαν συνεχίσεις να βρίζεις αυτούς που κυκλοφορούν σε αυτό το μπλογκ. Κατάλαβες ?

      ΥΓ
      Εσύ ο ίδιος συγκρίνεις τις πρακτικές του ΣΥΡΙΖΑ με την ΝΔ, δείχνοντάς μου πως αυτό που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ την Πέμπτη, το κάνει η ΝΔ την Παρασκευή. Εγώ συμφωνώ πως είναι ίδιοι, και στις πρακτικές τους, αλλά και στις πολιτικές τους.

      Διαγραφή
    2. Η χρήση ευρυγώνιου φακού φυσικά και είναι θεμιτή ακόμα και του υπερευρυγώνιου αν θες... όταν όμως υπάρχει ανάγκη για να χωρέσεις όλο τον κόσμο σε ένα κάδρο όπως εδώ http://www.902.gr/eidisi/neolaia-paideia/22771/programma-toy-39oy-festival-kne-odigiti#/0 και όχι για να πουλήσεις φούμαρα...
      είναι πολύ θλιβερό ότι παραδέχεσαι χωρίς κανένα προβληματισμό και καμία ανησυχία αλλά με απόλυτη φυσικότητα ότι το "προοδευτικό" σου πιστεύω χρησιμοποιεί τις ίδιες μεθόδους και πρακτικές με την Ν.Δ... πραγματικά έχετε πάει πολλά βήματα πίσω...

      Διαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.