22 Μαΐου 2014

Από την πολύ μεγάλη συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Αθήνα (video με τις ομιλίες)

Με το κόκκινο χρώμα να κυριαρχεί, η μεγάλη κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Πεδίον του Άρεως στην Αθήνα έστειλε κάλεσμα ενίσχυσης του ΚΚΕ παντού.

Έστειλε μήνυμα εγρήγορσης για να φτάσει η φωνή του ΚΚΕ σε κάθε λαϊκό σπίτι, με στόχο η ψήφος της Κυριακής να είναι ψήφος καταδίκης της ΕΕ και των μονοπωλίων, για να μπορέσει ο λαός από τις 26 του Μάη να αντιμετώπισει την αντιλαϊκή πολιτική με οποιαδήποτε κυβέρνηση.

Στους χιλιάδες συγκεντρωμένους μίλησε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Στον χαιρετισμό του ο Γιάννης Ντουνιαδάκης, απόστρατος υποναύαρχος του Πολεμικού Ναυτικού και υποψήφιος ευρωβουλευτής, συνεργαζόμενος με το ΚΚΕ, τόνισε μεταξύ άλλων: «Κάνουμε κάλεσμα: Ψηφίζουμε ΚΚΕ. Για να καταδικαστούν τα κόμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που έχουν προσδέσει τη χώρα και υπόσχονται να τη διατηρήσουν στα δεσμά της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, να καταψηφιστούν τα κυβερνητικά κόμματα, που ούτε τα έξοδα λογαριάζουν και στέλνουν φρεγάτες στον Ινδικό ωκεανό και πολεμικά αεροσκάφη σε ασκήσεις στη βόρεια Ευρώπη συμμετέχοντας στους ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστών. Καλούμε να καταψηφιστούν, αδιαφορώντας για τα εκβιαστικά διλήμματα που χρησιμοποιούν για να κοροϊδέψουν το λαό, ενώ έχουν ήδη ετοιμάσει νέα μνημόνια σε βάρος του.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν αποτελεί λύση υπέρ του λαού. Έχει δώσει τα διαπιστευτήριά του και στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ. Πρόσφατα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στην τηλεόραση, δήλωσε ότι "η χώρα ανήκει στο δυτικό πλαίσιο, ανήκει στην ΕΕ, το ΝΑΤΟ και αυτό δεν αμφισβητείται"! Θαυμάστε αριστερή πολιτική από ένα αυτοαποκαλούμενο αριστερό κόμμα!

Αναρωτιέται κανείς: Ποιος άνθρωπος που αισθάνεται και είναι προοδευτικός, ποιος αριστερός θα καταδεχτεί να ψηφίσει το "αριστερό" κόμμα που, μαζί με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, είναι με το ΝΑΤΟ και δεν παίρνει υπόψη του το γεγονός ότι έχει ματώσει ο ελληνικός λαός με τα αντιλαϊκά ευρωενωσιακά μέτρα σε βάρος του;»


Ολόκληρη η ομιλία του Δ. Κουτσούμπα και ο χαιρετισμός του Γιάννη Ντουνιαδάκη στο 902.gr

10 σχόλια:

  1. Λεπόν..! Δεν είμαι από Αθήνα οπότε δεν ξέρω τα μεγέθη των συγκεντρεώσεων έχω να πω τα εξης:
    Στην Ομόνοια ο Σύριζα έστησε με τέτοιο τρόπο την εξέδρα πάνω και μπροστά στην Ομόνοια ώστε να βλέπει όλη την Αθηνάς. Περνώντας από κει 19:55 (ώρα έναρξης ήταν 19:30) είχε κόσμο μόνο μπροστά μπροστά! (δείγμα ασυνέπειας μπορώ να πω!) Πήγα πεδίο του Άρεως όπου εκτιμώ ότι είχε κόσμο το ΚΚΕ δε ξέρω όμως προηγούμενες φορές να συγκρίνω. Περνωντας πάλι για Μοναστηράκι πέτυχα 5 λεπτά πριν τελειώσει ο Τσίπρας βλέποντας ότι είχε κόσμο αριστερά και δεξιά απ την εξέδρα αλλά η Αθηνάς είχε κόσμο μπροστά μπροστά μετά στα 50 μέτρα αραιώνε κατα πολύ όσπου ο κόσμος έιχε μαζευτεί πιο πίσω στην ΓιγαντοΟθόνη που είχε στηθεί.Εκεί είχε ένα μπούγιο μετά παλι μεγάλο κενό ώσπου είχαν και μία ακόμα μία ΓιγαντοΟθόνη στην πλατεία Κοτζιά (έτσι δε λέγεται?) πάλι ένα μπούγιο 150 άτομα περίπου. Νομίζω ότι το υπερεκτιμήσανε το όλο θέμα. Το θεικό είναι ότι στο τέλος είπε ο Αλέξης ότι είναι διπλάσιοι η τριπλασιοι από την συγκέντρωση του '12.. Ρε παιδιά δηλαδή τότε πόσο ήταν? Ή μας δουλεύει κανονικά? Πάντως για ένα κόμμα του 20φευγα τα εκατό να έχει λιγότερο κόσμο απ το ΚΚΕ του 4% είναι ένα θέμα ..γι αυτούς.!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ πάντως ξέρω ένα πράγμα.
    2 συγκεντρώσεις έγιναν σήμερα στην Αθήνα την ίδια ώρα, μια μεγάλη κατακόκκινη στο Πεδίον του Άρεως και μια μικρούλα πολύχρωμη στην Ομόνοια (η οποία κατα το Left.gr είναι και διπλάσια από το 2012, φανταστείτε δηλαδή πόσοι πήγαν τότε) ...
    Τα μέσα ενημέρωσης, δηλαδή ο ΔΟΛ, ο Μπόμπολας και λοιποί
    κατάλαβαν μόνο την μια ...

    Για παράδειγμα στο Έθνος

    http://goo.gl/20ytBt

    και στα αζήτητα του Έθνους

    http://goo.gl/yW6WOb

    όπως εξάλλου και στο Βήμα

    http://goo.gl/yp541u

    ή τα αζήτητα του Βήματος

    http://goo.gl/4BmWIE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. η εξεδρα ηταν στημενη (των τσυριζαιων) ετσι ωστε πανω στην ομονοια να μην υπαρχει ψυχη. οταν ακομα και η ΚΝΕ οταν κανει μονη της συγκεντρωσης την εξεδρα την βαζει οσο γινεται (κατασκευαστικα απο την πλατεια) στην μεση.
    οι δυο συγκεντρωσεις τελειωσαν σχεδον μαζι και τους πετυχαμε στο μετρο στην ομονοια. η αναλογια ηταν τουλαχιστον 3/1 και ξερω πολυ κοσμο που δεν πηγε ομονοια και προτιμησε μεταξουργειο/πανεμηστιμιο για να μην πεσει πανω τους.
    το οτι ισχυριζονται οτι ηταν διπλασιοι (μπορει) αν σκεφτεις οτι το 2012 μπορει να μην ξεπερναγαν τα 1500 ατομα.
    ΣΥΜΒΟΥΛΗ. πηγαιντε πλατεια καρυτση την αλλη φορα μπας και δειχνει λιγο γεματη η πλατεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η Εξέδρα ήταν στημένη πολύ καλά για τηλεοπτικούς και σκηνοθετικούς λόγους. ουσιαστικά συμπίεσαν τον κόσμο στην Αθηνάς όπου ο δρόμος είναι στενός. Μου έμοιασε η συνθεση πάντως του κόσμου σαν συναυλία. η δομή με μπλοκ ήταν διδιάκριτη, αρκετά χύμα με πηγαδάκια να μιλάνε κτλ. Εκτιμώ όμως ότι υπήρχε ξέμπαρκος κόσμος (πρωην Πασοκ ηλικίας 45+) όπου κατέβηκαν να θυμηθούν τα χρόνια τα παλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η κάλπη είναι γκαστρωμένη (όπως έλεγε και ο σχωρεμένος) και οσονούπω θα δείξει.
    (δεν πήγα σε καμία απ' τις δυο, δούλευα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ρε παιδια εχει εξαφανιστει απο το διαδυκτιο το βιντεο με τον Τσιπρα να μιλα για το ΝΑΤΟ και την ΕΕ στον ΑΝΤ1 στην συνεντευξη στη Χουκλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. παρακαλω για αναρτηση οποιος το βρει

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.