28 Μαΐου 2014

Στις 25 ψηφίσαμε, στις 28 ο Αλέξης τάζει γη και ύδωρ στους βιομηχάνους

Αλ. Τσίπρας: Έταξε χρήμα στους βιομήχανους 
και ζήτησε τη συνεργασία του ΣΕΒ
Πηγή : 902.gr

Συνεργασία με ειλικρίνεια και λειτουργική θεσμική σχέση με τους βιομήχανους και το Σύνδεσμό τους ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην ετήσια γενική συνέλευση του ΣΕΒ.

Κάλεσε ευθέως τους βιομήχανους να στηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας σας ζητάμε «να ανταποκριθείτε στο προσκλητήριο που σας απευθύνουμε για μια νέα κοινωνική συμφωνία για την ανασυγκρότηση και την ανάπτυξη». Σε αντάλλαγμα της στήριξης, ο Αλέξης Τσίπρας τους έταξε:
  • Ζεστό χρήμα με συντομευμένες πολιτικές χρηματοδότησης των επιχειρήσεων.
  • Μείωση της κόστους της Ενέργειας στη βιομηχανία και μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος.
  • Μείωση της φορολογίας με φορολογικό πλαίσιο που θα φορολογεί τα κέρδη και όχι την παραγωγή.
  • Ρύθμιση των κόκκινων δανείων των τραπεζών για ελάφρυνση των επιχειρήσεων.
  • Απελευθέρωση των αγορών με σύγχρονη νομοθεσία και με ενισχυμένη επιτροπή ανταγωνισμού.

Ο Αλέξης Τσίπρας για το λαό χαμήλωσε ακόμα περισσότερο τον πήχη των προσδοκιών, αξιοποιώντας τα περί καμένης γης. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «έχουμε δύσβατο δρόμο, θα παραλάβουμε καμένη γη. Στόχος μας να την επανενώσουμε, ώστε να την οδηγήσουμε στο δρόμο της ανάπτυξης». Αντίθετα, για τους βιομήχανους τα έδωσε όλα, λέγοντας πως «θα στηρίξουμε τις καινοτόμες ιδιωτικές επενδύσεις, με υψηλή προστιθέμενη αξία» και πως «χρειάζεται ισχυρό, εξωγενές επενδυτικό σοκ».

Τους διαβεβαίωσε ότι το κράτος θα είναι σταθερά στο πλευρό τους καθώς «οι δημόσιες επενδύσεις σύρουν και συμπληρώνουν -δεν εκτοπίζουν- τον ιδιωτικό τομέα. Αυτό δεν είναι κρατισμός. Είναι ρεαλισμός» και υποσχέθηκε ότι «το κράτος θα απογραφειοκρατικοποιηθεί και για τον επιχειρηματία».

Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προτάσσει τη «φτηνή ανάπτυξη», ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει «ανάπτυξη με επενδύσεις και παραγωγή» και γι' αυτό κάλεσε τους βιομήχανους σε μια «νέα κοινωνική συμφωνία για τη νέα Ελλάδα», η οποία προφανώς θα διασφαλίζει την κερδοφορία τους καλύτερα με τον ΣΥΡΙΖΑ, παρά με την φθηνή ανάπτυξη της ΝΔ.

Ευχαρίστησε τον απερχόμενο πρόεδρο του ΣΕΒ Δημήτρη Δασκαλόπουλο για την «ουσιαστική λειτουργική συνεργασία» που είχαν και αναφερόμενος στο νέο πρόεδρο του ΣΕΒ, Θεόδωρο Φέσσα, σημείωσε πως προσβλέπει «σε συνεργασία με ειλικρίνεια».

Επανέλαβε πως η κυβέρνηση μετά τα εκλογικά αποτελέσματα των ευρωεκλογών, δεν δικαιούται «να συνεχίσει να κλείνει οποιαδήποτε μείζονα διαπραγμάτευση» και πως «δεν μπορεί για το νέο διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος ή για τον επίτροπο να μη λάβει υπόψη τη γνώμη μας». 

6 σχόλια:

  1. προφανως η μειωση του ρευματος για τις βιομηχναιες προσφατα κατα 30% δεν ειναι αρκετη και ο Alexis ταζει και αλλη, προφανως μετα θα ερθει η αυξηση της τιμης του-οπως θα γινει τωρα απο τον Ιουνη-στην οικιακη καταναλωση για να καλυφτει η διαφορα, δηλαδη παλι ο λαος θα την πληρωσει την "νυφη"

    Ταξικος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Μείωση της φορολογίας με φορολογικό πλαίσιο που θα φορολογεί τα κέρδη και όχι την παραγωγή."....σχεδον ολες οι ΑΕ παρουσιαζουν παντα παθητικο-υπαρχουν οι λογιστκοι τροποι για αυτο-και εχουν αφορολογητο στα μερισματα, τωρα ο ΣΥΡΙΖΑ θα φορολογησει λεει τα κερδη και οχι την παραγωγη-αυτος ξερει τι ενοει-αλλα τοτε γιατι δεν ψηφισε την προταση του ΚΚΕ που εχει επανηλειμενα κατατεθει στη βουλη για ονομαστικοποιηση των μετοχων και φορολογηση του μεγαλου κεφαλαιου με 45%?Απαντηση, επειδη δεν προκειται να φορολογησει απολυτως τιποτα αφου οι μετοχες ανωνυμες θα μεινουν και στο απυροβλητο.
    Ο ΤΣΥΠΡΙΖΑ θα στραφει και παλι στους μικρομεσαιους για τους οποιους προεκλογικα δεν ειπε σχεδον τιποτα, ουτα καν την καταργηση του 26% δεν υποσχεθηκε.

    Ταξικος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Ρύθμιση των κόκκινων δανείων των τραπεζών για ελάφρυνση των επιχειρήσεων"......οι επιχειρησεις αυτες εχουν φαει τον αμπακα με φορολογικη απαλαγη, επιστροφες ΦΠΑ, μηδενικη φορολογηση κλπ, τα δανεια τους εχουν ληφθει στα πλαισια του καπιταλιστικου ανταγωνισμου προκειμενου οι ιδιοκτητες τους να γινουν πιο ανταγωνιστικοι, τα δανεια αυτα αν ρυθμιστουν-επιμηκυνση, "κουρεμα" κλλ-θα επιφερουν πληγμα στο τραπεζικο κεφαλαιο-μειωση ενεργητικου του-που θα κληθει να καλυψει το αστικο κρατος και η Κυβερνηση του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδη ο λαος με αυξηση εμεσης και αμεσης φορολογιας, περικοπες κοινωνικων δαπανων κλπ, αλλος τροπος δεν υπαρχει.

    Ταξικος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Απελευθέρωση των αγορών με σύγχρονη νομοθεσία και με ενισχυμένη επιτροπή ανταγωνισμού."...η πεμπτουσια της συνθηκης του Μααστριχτ που δηθεν τωρα οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ δεν θυμουνται να ψηφισαν-πασχουν απο ανοια φαινεται οι παλαιοτεροι απο αυτους και αγνοια οι νεοτεροι-και η οποια ακριβως αυτο επιβαλει, μονο που ο ΣΥΡΙΖΑ θα φτιαξει και μια επιτροπη ¨ανταγωνισμου" για να προστατευει-νομιζει-τα ντοπια μονοπωλια απο την διεισδυση στην ελληνικη οικονομια, των ευρωπαικων και αλλων αλλοδαπων.Κουνια που τους καυναγε

    Ταξικος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "Ζεστό χρήμα με συντομευμένες πολιτικές χρηματοδότησης των επιχειρήσεων"......αληθεια απο που θα βρεθει αφου εσοδα κρατικα πλεον δεν υπαρχουν και οι εισπραξεις φορων και ΦΠΑ μετα βιας καλυπτουν στοιχειωδεις χρηματοδοτικες αναγκες του αστικου κρατους?Μα υπαρχουν τροποι, νεα αφαιμαξη του λαου για να παει "ζεστο χρημνα" στις τσεπες των μεγαλοεπιχειρηματιων, και νεος δανεισμος που θα κληθει να σηκωσει στους ωμους του ο λαος παλι για να τα κονομησουν τα μονοπωλια.....

    Ταξικος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. http://www.xekinima.org/arthra/view/article/ksekinima-nikaias-ksediantropi-stiriksi-ston-ioakeimi/

    Το κράξιμο πάει σύννεφο και στο εσωτερικό τους...

    Ιάκωβος Δανιηλιδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.