23 Μαΐου 2014

H κατάθεση του Σωτ. Πουλικόγιαννη για την επίθεση της ΧΑ στο Πέραμα

Η συμπληρωματική κατάθεση του Σωτήρη Πουλικόγιαννη, Προέδρου του Συνδικάτου Μετάλλου, για την επίθεση των ναζιστών της Χρυσής Αυγής στο ΚΚΕ στο Πέραμα, όπως δημοσιεύεται σήμερα στην "Εφημερίδα των Συντακτών:

"Την 21.6.2012 προχωρήσαμε στην έκδοση δελτίου τύπου με σκοπό να ενημερώσουμε συναδέλφους, μέσα μαζικής ενημέρωσης και κόμματα για πληροφορίες, που είχαμε συλλέξει και ανεξάρτητες πηγές, διασταυρώσει, για συμφωνία που είχε επέλθει μεταξύ εργοδοτών της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης και της Χρυσής Αυγής με σκοπό να χτυπηθούν οι επικεφαλής και πρωτοπόροι των συνδικάτων μας.

Η Χρυσή Αυγή θα αναλάμβανε να χτυπήσει επικεφαλής και πρωτοπόρους των συνδικάτων μας και την με κάθε τρόπο μια για πάντα εκκαθάριση της Ζώνης από εμάς. Πιο συγκεκριμένα, κάποιος εργαζόμενος προσήλθε στα γραφεία μας στις αρχές του Ιούνη του 2012 και ζήτησε να μας ενημερώσει επειγόντως και με κάθε μυστικότητα. Για ευνόητους λόγους τα στοιχεία του δε μπορώ να τα αναφέρω.


Μας είπε λοιπόν ότι λίγες μέρες πριν πραγματοποιήθηκε συνάντηση σε νυκτερινό κέντρο της Συγγρού, στην οποία συμμετείχαν από πλευράς Χρυσής Αυγής οι Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης, Λαγός και από πλευράς εργολάβων οι Αθ. Α., Δ. Π., Π. Θ., Μ.Δ., Β. Ευ. Και ακόμη ένας. Από πλευράς εργολάβων είχε συγκεντρωθεί ένα ποσό της τάξης των 300.000-400.000 ευρώ περίπου, το οποίο δόθηκε ως οικονομική ενίσχυση στο κόμμα της Χρυσής Αυγής, με αντάλλαγμα την ανάληψη δράσης ενάντια στους πρωτοπόρους συνδικαλιστές των σωματείων μας, την εκκαθάρισης Ζώνης από εμάς, τη δημιουργία σωματείου της Χρυσής Αυγής, το οποίο θα ερχόταν σε συμφωνία με τις ενώσεις των εργολάβων (οι συγκεκριμένοι εργολάβοι, εκτός από επιχειρηματίες ήταν και παραμένουν μέχρι σήμερα εκπρόσωποι εργοδοτικών ενώσεων) για υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας που θα καταργούσαν δεκάδες εργασιακά δικαιώματα τα οποία σήμερα υπάρχουν και ημερομίσθια με τεράστιες μειώσεις.

Επιπροσθέτως τις ίδιες ημέρες είχε πραγματοποιηθεί η γνωστή σε όλους πια επίθεση ομάδας κρούσης της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα ενάντια στους Αιγύπτιους στο Ικόνιο. Μια μέρα πριν, είχε αναρτηθεί στο Ίντερνετ βίντεο από κομματική συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής, στην οποία ο βουλευτής της Β’ Πειραιά Λαγός, προανήγγειλε στην ουσία το χτύπημα των Αιγυπτίων, αναφερόταν και σε χτύπημα ενάντια στα σωματεία μας στη Ζώνη.

Τις ίδιες ημέρες σε επισκευαζόμενο πλοίο στο Πέραμα, 3 εργαζόμενοι (μεταξύ αυτών ο Α.) στον εργολάβο Φ. την ώρα του διαλείμματος του φαγητού συζητούσαν το σχεδιασμό χτυπήματος εναντίον μου και κάποιων ακόμα μελών του ΔΣ του συνδικάτου μετάλλων Πειραιά. Μέλος του πληρώματος, ο οποίος ήταν γνωστός μου, όταν άκουσε ότι ανέφεραν το όνομά μου τους πλησίασε υποκρινόμενος ότι δήθεν ανήκει στη Χρυσή Αυγή για να μάθει τι ακριβώς λένε. Του είπαν λοιπόν χωρίς λεπτομέρειες για τη συμφωνία που είχε γίνει μεταξύ εργοδοτών και Χρυσής Αυγής, όπου σχεδιάζεται να φτιαχτεί πυρήνας μέσα στη Ζώνη, τον οποίο θα αναλάβει κάποιος εργολάβος.

Αυτός θα τους προσλάβει και στη συνέχεια θα υπάρξει κάποια ανώνυμη καταγγελία προς το συνδικάτο ότι υπάρχει πρόβλημα στον εργασιακό χώρο, ώστε να προκληθεί η παρέμβαση η δικιά μου και άλλων μελών του Δ.Σ, ώστε όταν εγώ πάω στο καράβι να είναι έτοιμη ενέδρα για να με χτυπήσουν, κάτι το οποίο θα παρουσιαζόταν σαν εξέγερση των εργαζομένων στο χώρο ενάντια στο συνδικάτο, για να διαμορφωθεί κλίμα γενικότερης επιθετικότητας και να εξελιχθεί σε συνεχόμενες επιθέσεις ενάντια στο Δ.Σ του σωματείου ώστε να υλοποιηθεί το σχέδιο της δημιουργίας νέου σωματείου από τη Χρυσή Αυγή και η δικιά μας εκκαθάριση από το χώρο.

Αυτά τα περιστατικά συν κάποια φημολογία που μερικοί διέδιδαν, ότι όπου να’ ναι το ΠΑΜΕ τελειώνει από τη Ζώνη μας οδήγησαν στην έκδοση του προαναφερόμενου Δελτίου Τύπου. Λίγες μέρες μετά την έκδοση του Δελτίου Τύπου με επισκέφθηκε στο παράρτημα του συνδικάτου εντός της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, ο Χατζηδάκης Αντώνιος, μου συστήθηκε ως επικεφαλής τάγματος εφόδου της Χρυσής Αυγής (ήταν πολύ περήφανος γι’ αυτό) και μου είπε ότι θα ήθελε να με συναντήσει ο Λαγός. Του απάντησα ότι δεν θέλω καμία σχέση και επαφή μαζί του και τότε νου είπε ότι θέλουν αυτοί να ξέρω ότι σέβονται το ΠΑΜΕ, εκτιμούν την υψηλή οργάνωσή του, και ότι δεν θέλουν κάποια σύγκρουση μαζί μας. Εμείς εκτιμήσαμε ότι μετά το δελτίο τύπου που εκδώσαμε ανακλήθηκαν οι σχεδιασμοί. Και η αλήθεια είναι το επόμενο διάστημα έπαψε η φημολογία.

Στις 8 Αυγούστου του 2013 ξαφνικά εμφανίζονται σε καντίνα εντός της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Λαγός, Μίχος, Παναγιώταρος, συνοδευόμενοι από 40 φουσκωτούς. Πραγματοποιούν σύσκεψη, στην οποία συμμετέχουν γύρω στους 15 εργαζόμενους στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, οι οποίοι όπως ακούστηκε τις επόμενες μέρες συγκρότησαν πυρήνα της Χρυσής Αυγή στη Ζώνη με επικεφαλής τους Κυριτσόπουλο Χρήστο και Μιχάλαρο Τάσο, με σκοπό να φτιάξουν σωματείο της Χρυσής Αυγής στη Ζώνη. Από όσο γνωρίζω, αυτοί οι δύο έχουν συλληφθεί.

Στην επίσημη ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής αναρτήθηκε βίντεο από τη συγκεκριμένη σύσκεψη, όπου όλοι οι προαναφερόμενοι Κυριτσόπουλος, Μιχάλαρος και βουλευτές εκτοξεύουν απειλές εναντίον μας, μιλάνε για το τέλος μας, και στην ουσία προαναγγέλλουν το χτύπημα εναντίον μας. Τις επόμενες ημέρες, σε διάφορα στέκια του Περάματος, γιγαντώνεται πάλι μία φημολογία ότι θα μας χτυπήσουν. Ο συνάδελφος, Α.Γ., πιυ κατά σύμπτωση μία μέρα πριν μας χτυπήσουν επικοινώνησε με τον Α.Α., (γνωρίζονται λόγω κοινής καταγωγής), για να του πει για αυτά που ακούγονται, και για τη σχέση των εργοδοτών με τη Χρυσή Αυγή μας ενημέρωσε εκ των υστέρων ότι στην ουσία επιβεβαιώνονται όλα όσα έχω προαναφέρει.

Στις 16.9.2013, λίγες μέρες μετά την επίθεση εις βάρος μας πραγματοποιείται σύσκεψη της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα, παρουσία δημοσιογράφων, όπως γράφτηκε στον τύπο και ενημερωθήκαμε από ρεπορτάζ καναλιών, ο Κυριτσόπουλος Χρήστος, αυτοπαρουσιαζόμενος ως ο επικεφαλής του εθνικιστικού φορέα στη Ζώνη, ανακοίνωσε ότι ο φορέας έχει έρθει σε συμφωνία με επιχειρηματίες για την πρόσληψη εργαζομένων μέσα από το φορέα από πλευράς εργολάβων, με εργασιακές σχέσεις μεσαίωνα, και με δέσμευση προς τους εφοπλιστές, ότι δεν πρόκειται να ξαναπραγματοποιηθεί καμία παρέμβαση ή διεκδίκηση για οποιοδήποτε ζήτημα από πλευράς σωματείων.

Τις ίδιες ημέρες ενημερώθηκα από τον συνάδελφο Σ.Μ. ότι τον κάλεσε στο γραφείο του ο Δ.Π. και όταν πήγε στο γραφείο ήταν ο Α.Α. Ο συνάδελφος με ενημέρωσε ότι από τη συζήτηση επιβεβαιώνονται όλα τα παραπάνω. Τέλος σας εγχειρίζω αντίγραφο του βιβλίου παρουσίας της επιχείρησης Κουτρουλός Ευάγγελος και Σία ΕΕ (είναι η επιχείρηση του κ. Π) όπου φαίνεται ότι μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα ο πρόεδρος της ένωσης Ναυπηγοεπισκευαστών Πειραιά προσλαμβάνει στην επιχείρησή του όλο τον πυρήνα της Χρυσής Αυγής"

Πηγή : Red Attack

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.