12 Μαΐου 2014

«Έφυγε» ο σ. Μπάμπης Αγγουράκης

Πηγή : 902.gr


«Έφυγε» ξαφνικά τη Δευτέρα το βράδυ από κοντά μας ο σύντροφος Μπάμπης Αγγουράκης, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ και υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο του Κόμματος για τις ευρωεκλογές της 25ης Μάη.

Ο σύντροφος Μπάμπης Αγγουράκης γεννήθηκε το 1951 στο Βουκουρέστι Ρουμανίας, από γονείς στελέχη του Κόμματος, πολιτικούς πρόσφυγες.

Το 1968 μετακομίζει με την οικογένειά του στη Γερμανική Λαοκρατική Δημοκρατία (ΓΛΔ). Το 1973 παίρνει το πτυχίο του μηχανικού συστημάτων πληροφορικής του Πολυτεχνείου της Δρέσδης. Μέχρι το 1979 οι ελληνικές κυβερνήσεις αρνούνταν να επαναπατρίσουν την οικογένειά του. Λίγο πριν τον επαναπατρισμό του στην Ελλάδα, παίρνει το πτυχίο του διδάκτορα συστημάτων πληροφορικής του Πολυτεχνείου της Δρέσδης, στο οποίο και εργάζεται από το 1973 έως το 1979. Το 1968 οργανώνεται στη ΚΝΕ και αργότερα στο Κόμμα.


Συμμετείχε στα Συντονιστικά της ΚΝΕ και των Φοιτητών στις σοσιαλιστικές χώρες και στη Δυτική Ευρώπη. Εκλέγεται μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ στο 1ο, 2ο και 3ο Συνέδριο της Οργάνωσης.

Στην ΚΝΕ δουλεύει στην αρχή στην Ιδεολογική Επιτροπή και στη συνέχεια στο Τμήμα Διεθνών Σχέσεων. Συνέβαλε στην καθιέρωση των μπριγάδων αλληλεγγύης στη Νικαράγουα.

Το 1987 αναλαμβάνει υπεύθυνος του Τμήματος πληροφορικής και πολιτικής έρευνας και τεχνολογίας του Κόμματος.

Στο 12ο Συνέδριο εκλέγεται μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Επανεκλέγεται στην ΚΕ στο 13ο, 14ο, 15ο, 16ο, 17ο και στο 18ο Συνέδριο του Κόμματος.

Από το 1997 έως το 2000 ήταν βουλευτής Α' Αθήνας. Το 2009 εκλέχτηκε ευρωβουλευτής του ΚΚΕ. Ηταν μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ).

Η κηδεία του σ. Μπάμπη θα γίνει την Τετάρτη 14 Μάη στο Νεκροταφείο Καισαριανής στις 4.30 μ.μ. και θα είναι πολιτική.

11 σχόλια:

  1. ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΡΕ ΣΥΝΤΡΟΦΕ....

    Ο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εξαιρετικός σύντροφος, σεμνός και ταπεινός, δυναμικός και επίμονος εκεί που χρειάζοταν, υπηρέτησε το Κόμμα από όλες τις θέσεις με εντιμότητα και αφοσίωση.

    Συλλυπητήρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα σε θυμόμαστε σύντροφε και θα σε τιμάμε συνεχίζοντας να βαδίζουμε στο δρόμο που κι εσύ διάλεξες και περπάτησες "ορθοστατών και ορθοβαδίζων".
    γ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΠΗΡΕΑΣΕ ΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΌ ΤΟΥ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ποιος μπορει να το ξερει; φανταζομαι οτι μονο νεκροψεια θα το δειξει (και αν, δεν ειμαι γιατρος, αν υπαρχει καποιος που μπορει να δωσει τα φωτα του;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ναι μπορει, αν ηταν ανευρισμα εγκεφαλου πολυ πιθανο να προηρθε απο εσωτερικο τραυματισμο και ρηξη αγγειου οταν χτυπηθηκε απο τα ΜΑΤ, ενδεχοεμενως να μην εγινε σωστη επουλωση εσωτερικα και αυτο οδηγησε στο ανευρισμα.
      Δυσκολο να φανει τωρα.
      Τον σφο Μπαμπη τον ξερω απο μικρο παιδι, απο τοτε που καθοδηγουσε την οργανωση της ΚΝΕ στην οποια ημουν, και σαν φοιτητης που τον ειχα καθοδηγητη, η σεμνοτητητα του, η αφοσιωση στο ΚΚΕ και τις ιδεες μας ηταν παντα ακλονητη,
      Στην δικη μου καρδια θα ζει μεχρι να ζω, ας ειναι ελαφρυ το χωμα που θα τον σκεπασει.Αθανατος

      Ταξικος

      Διαγραφή
    2. δεν χρειαζοντουσαν τοσες πληροφοριες (για σενα)

      Διαγραφή
  6. Θα μας λείψεις.Καλό Ταξείδι ΣΥΝΤΡΟΦΕ.
    Κατερίνα Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.