21 Μαΐου 2014

Από την σημερινή συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Πάτρα



ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΠΕΛΕΤΙΔΗ, 
ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΤΡΑΣ

Αγαπητές φίλες και φίλοι
Σε λίγες μέρες ολοκληρώνονται οι εκλογές του β’ γύρου και των ευρωεκλογών. Το ψηφοδέλτιο μας πήρε την α’ θέση, ευχαριστούμε όλους που συμπορεύτηκαν μαζί μας και μας ψήφισαν. Καλούμε τον πατραϊκό λαό με την ίδια αυτοπεποίθηση και πείσμα, με ενθουσιασμό, τις λίγες μέρες που μας απέμειναν να συνεχίσουμε τον αγώνα για την ανάδειξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε Δημοτική Αρχή.

Φίλες και φίλοι
Η «Λαϊκή Συσπείρωση» χρόνια τώρα μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο πήρε θέση σ’ όλα τα προβλήματα του πατραϊκού λαού, διάλεξε μετερίζι, δεν είναι γενικά και αόριστα με την Πάτρα είναι με τους εργάτες του χεριού και του πνεύματος, με τους επαγγελματίες, τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες, με τους νέους και τις νέες. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε και από τη Δευτέρα. Για μας όμορφη πόλη είναι μια πόλη χωρίς ανέργους, χωρίς φτώχεια, χωρίς ανασφάλιστους, με τη νεολαία μας να οικοδομεί τη ζωή της όπως το θέλει και το δικαιούται, χωρίς εξαρτήσεις από ναρκωτικά.


Έχουμε προτάσεις από το πιο μικρό ως το πιο μεγάλο πρόβλημα της ζωης και της λειτουργίας της πόλης μας. Δεν παραμυθιάζουμε τον πατραϊκό λαό ότι μέσα σε συνθήκες σήψης και παρακμής του καπιταλιστικού συστήματος εμείς θα κάνουμε μια νησίδα παραδείσου στην Πάτρα. Μπορούμε όμως να συμπαρασταθούμε, να είμαστε δίπλα σους αγωνιζόμενους, στις λαϊκές επιτροπές, στα συνδικάτα , στους λαϊκούς φορείς, να αντιπαλέψουμε τους κυβερνώντες που συνθλίβουν το λαό και σώζουν το κεφάλαιο. Μπορούμε να οργανώσουμε τη διεκδίκηση αυτών που δικαιούται ο πατραϊκός λαός, όπως παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία, πλατείες, γήπεδα, αποχέτευση, δρόμους, διαχείριση σκουπιδιών χωρίς επιπλέον χαράτσια, να μην πουν λαϊκά στρώματα το νερό – νεράκι.


Την Κυριακή ψηφίζουμε, απ’ αυτή την ψήφο κρίνεται η επόμενη μέρα. Τι θα έχουμε;

Λαό στριμωγμένο και εγκλωβισμένο ή πιο αποφασισμένο να κάνει το αποφασιστικό βήμα της χειραφέτησης, να περάσει στην αντεπίθεση, να οργανώσει την πάλη του, αποκρούοντας την αντιλαϊκή πολιτική αλλά και αυτούς που τροφοδοτούν τον λαό με αυταπάτες, με κάλπικες υποσχέσεις, υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα.

Δεν έχουμε άλλα περιθώρια, μόνο ο αγώνας των λαϊκών στρωμάτων, θα φέρει την ελπίδα και την προοπτική.

Φίλες και φίλοι,
Γιατί χρειάζεται η «Λαϊκή Συσπείρωση» στο Δήμο της Πάτρας; Κάποιο ενοχλούνται επειδή με σαφήνεια λέμε ότι γνωρίζουμε τις δυσκολίες, γνωρίζουμε το ασφυκτικό πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί μέσω του Καλλικράτη για να μην έχεις ελευθερία επιλογών, να είναι ο Δήμος μια κρατική υπηρεσία. Ενοχλούνται επειδή λέμε ότι δεν καλλιεργούμε αυταπάτες, δεν κάνουμε εμπόριο ψεύτικων ελπίδων.

Με σαφήνεια τοποθετηθήκαμε και το ξαναλέμε, οι βασικοί άξονες που θα κινηθούμε είναι:

1ον Αντίσταση στην αντιλαϊκή πολιτική και αυτούς που την υπηρετούν, πόλεμο με τα συμφέροντα που ωφελούνται από αυτήν την πολιτική, αποκάλυψή τους.
2ον Απειθαρχία στον Καλλικράτη
3ον Ανακούφιση του λαού

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» είναι ανάσα για το λαό, εφιάλτης για τα συμφέροντα. Στόχος μας η ανακούφιση από τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η λαϊκή οικογένεια.

Αλλάζουν οι προτεραιότητες

Όχι Ανάπλαση που υπηρετεί τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων αλλά μέτρα βελτίωσης της ποιότητας, των συνθηκών διαβίωσης της λαϊκής οικογένειας. Αναβάθμιση των υποβαθμισμένων γειτονιών, να σταματήσουν οι λαϊκές συνοικίες να είναι ησυχαστήρια.

Φίλες και Φίλοι
Ο κ. Χριστόπουλος σέρβιρε το δίλλημα : Πάτρα η Κόμμα, ένα δίλλημα ψεύτικο και αποπροσανατολιστικό.

Για ποια Πάτρα μιλάει ο κ. Χριστόπουλος; Μιλάει για την Πάτρα λάφυρο, την Πάτρα που κάποιοι ονειρεύονται να κάνουν μπίζνες, μια Πάτρα ξέφραγο αμπέλι στα χέρια των συμφερόντων. Τι διαφορετικό γνωρίσατε μέχρι σήμερα;

Εμείς όταν μιλούμε για την Πάτρα εννοούμε την Πάτρα των ηρωικών και αγωνιστικών παραδόσεων, των φτωχογειτονιών, των εργαζομένων και των ανέργων, των επαγγελματιών που καταστρέφονται, των αγροτών που ξεκληρίζονται, των νέων ζευγαριών.

Τα πραγματικά ερωτήματα είναι :

Θα στηρίξουμε με την ψήφο μας τα επιχειρηματικά συμφέροντα ή
Θα στηρίξουμε με την ψήφο μας τα λαϊκά συμφέροντα.

Ο κ. Χριστόπουλος λέει να ξεχάσουμε τον πλούτο που συγκεντρώθηκε μέσω άγριας φορολογίας και πολυπληθών χαρατσιών στα ταμεία του κράτους και να τα κάνουν καλό της ψυχής τους οι τραπεζίτες, οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές. Για την λειτουργία της πόλης πρέπει να βρούμε καινοτόμες ιδέες και οράματα και αν αυτά δεν φτάνουν, συνέχιση του χαρατσώματος σε τοπικό επίπεδο.

Εμείς λέμε, δικαιούμαστε αυτά που συγκεντρώθηκαν, δεν είμαστε διατεθειμένοι να τους αφήσουμε να τα κάνουν καλό της ψυχής τους μια χούφτα συμφερόντων. Πρέπει να επανέλθουν για τις ανάγκες του πατραϊκού λαού. Αν για αυτούς τα παιδιά μας είναι κόστος, για μας είναι μοναδική αξία και πρέπει να έχουν αυτά που δικαιούνται, τα πάντα.

Διάφοροι κύκλοι προσπαθούν να μας ‘‘στριμώξουν’’ με το θέμα των στηρίξεων στο β’ γύρο.

Τι είπαμε εμείς, όχι τώρα, εδώ και καιρό, πεντακάθαρα; Έχουμε πολιτικές διαφορές , αυτές υπήρχαν πριν, υπάρχουν και μετά τις ευρωεκλογές. Ότι είχαμε να πούμε το είπαμε δημόσια πριν τις εκλογές και δεν κάνουμε συναντήσεις και παζαρέματα μετά τις εκλογές.

Εμείς δεν είμαστε ΙΑΝΟΙ με δύο πρόσωπα , τίμια λέμε τα πιστεύω μας, δεν κρυβόμαστε, δεν θα αμβλύνουμε την κριτική μας.

Είναι μέρος του πολιτικού προβλήματος αυτοί που επέλεξαν να στηρίζουν την Ε.Ε., να προθυμοποιούνται να διαχειριστούν τα συμφέροντα των αφεντικών, αυτή η πολιτική τους είναι εμπόδιο στην ανασύνταξη του κινήματος , αυτό θα το πληρώσουμε σ’ όλα τα επίπεδα.

Μας στηρίζει λέει και το ΕΑΜ, που ρίχνει ατελείωτη χολή στο κόμμα που στηρίζει τη «Λαϊκή Συσπείρωση», το ΚΚΕ, αυτό μπορεί και να το συγχωρέσει κανείς, χρόνια τώρα αυτό κάνουν, αλλά να στρατεύεσαι συνεχώς υπηρετώντας πότε το ΠΑΣΟΚ και πότε το ΣΥΡΙΖΑ; Τι απέδειξε η ζωή; Ο λαός ωφελήθηκε;

Αγαπητές φίλες και φίλοι
Το σύστημα στις κρίσιμες στιγμές δέστε πως χρησιμοποιεί και την εγκληματική, φασιστική οργάνωση της Χ.Α. την αμολούν να δώσει υποστήριξη στους Χριστόπουλο, Κατσανιώτη, την μαζεύουν μετά γιατί είδαν ότι δεν συμφέρει. Τους γνωρίζουμε, υπηρέτες των εφοπλιστών είναι οι ελληναράδες. ΚΙΧ δεν θα ακουστεί γιατί οι πρώτοι σε δύναμη στις θάλασσες εφοπλιστές δεν έχουν έλληνες εργαζόμενους αλλά σύγχρονους δούλους. Εκεί τα μπράτσα γίνονται φουστίτσες.

Αγαπητές φίλες και φίλοι
Εμείς από την αρχή καλέσαμε τον πατραϊκό λαό, ανεξαρτήτως σε ποιο κόμμα βρισκόταν, να ξεπεράσει τις προκαταλήψεις και να δημιουργήσουμε τη μεγάλη λαϊκή συμμαχία, να μην χωριζόμαστε, εγώ είμαι εδώ, εσύ εκεί, οι παππούδες μας ήταν σε αντίθετα στρατόπεδα. Οι εργαζόμενοι, οι επαγγελματίες, οι αγρότες, οι νέοι ενωνόμαστε με βάση τα κοινά ,μας συμφέροντα, προσδιορίζουμε τον αντίπαλο μας που είναι το κεφάλαιο και τα πολιτικά του στηρίγματα. Μ’ αυτούς θα τα βάλουμε για να λυθούν τα προβλήματα της φτώχειας, της ανεργίας.

Δεν μπορούμε με το ένα χέρι να θέλουμε να λυθούν τα προβλήματα στην πόλη μας και με το άλλο να ενισχύουμε αυτούς που τα δημιουργούν.

Λέμε να γίνει ένα βήμα πιο ολοκληρωμένο, να ενισχυθεί το ευρωψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, δεν θέλουμε μεγάλα ποσοστά για λόγους εγωισμού, γνωρίζουμε ότι μπορεί να μην συμφωνούμε σε όλα, να έχουμε διαφορές, η ψήφος στο ΚΚΕ δεν είναι λευκή επιταγή , είναι όμως αυτή τη στιγμή εργαλείο στα χέρια του λαού, δείχνουμε με καθαρό τρόπο ότι δεν υπάρχει μόνο ο δρόμος της υποταγής στα αφεντικά, στην ΕΕ, υπάρχει κι άλλος δρόμος λαϊκός, στέλνουμε μήνυμα που είναι μεταδοτικό και για τους άλλους ευρωπαϊκούς λαούς, βοηθά την ανασύνταξη του κινήματος. Για να πάμε μπροστά στο Δήμο θα είναι ουσιαστική βοήθεια και εγγύηση ένα ισχυρό ΚΚΕ.

Φίλες και Φίλοι
Λύσσαξαν τα συμφέροντα. Παραποιούν τις θέσεις μας, ειρωνεύονται, δείχνουν το πρόσωπο του θηρίου που βλέπει να του αφαιρούν το θήραμα. Εμείς συνεχίζουμε τον όμορφο αγώνα. Η αλήθεια θα προχωρήσει, τα ψέματά τους, όσο και αν τα φτιασιδώνουν, δεν μπορούν να κρύψουν την αλήθεια.


ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΠΑΠΑΔΑΚΗ, 
ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΚΚΕ



Φίλοι και φίλες σφοι και σφισες

Από δω από την Πάτρα, στέλνουμε αγωνιστικό μήνυμα για την αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης σε όλη την Ελλάδα. Η Πάτρα της φτώχειας, των ανέργων, των ρημαγμένων αυταπασχολούμενων, της φτωχομεσαίας αγροτιάς, των καταχρεωμένων εργατικών λαϊκών νοικοκυριών την Κυριακή με την πρωτιά της Λαϊκής Συσπείρωσης που πέρασε στο β γυρο των δημοτικών εκλογών, με το διπλασιασμό της δύναμης του ΚΚΕ στην Περιφέρεια σήκωσε το μπόι της στον αντίπαλο, την ΕΕ και τα μονοπώλια, τα επιτελεία και τους μηχανισμούς τους. Αυτή την Κυριακή στη μεγάλη μάχη των ευρωεκλογών όμως δεν μπορεί να μείνει στη μέση ό,τι ο λαός της Πάτρας αποφάσισε. Δεν ταιριάζουν άλλωστε οι μισές δουλειές στο λαό, στους ανθρώπους του μόχθου που δοκιμάζονται. Το βήμα που έγινε να ολοκληρωθεί για το δήμο της Πάτρας κι ο λαός να στηρίξει αποφασιστικά τον υποψήφιο δήμαρχο της Λαϊκής Συσπείρωσης, τον Κώστα τον Πελετίδη. Χρειάζεται αποφασιστικά τώρα ΚΚΕ και Λαϊκή Συσπείρωση παντού και στο β γυρο και στις ευρωεκλογές κι από την επομένη πιο αποφασιστικά να ριχτεί ο καθένας μας κι η καθεμιά στην μάχη για να αλλάξει η κατάσταση στο εργατικό λαϊκό κίνημα που είναι άμεση ανάγκη να ανασυνταχθεί. Αλλά κι όσοι δίστασαν, το σκέφτηκαν, προβληματίστηκαν κι έκαναν τελικά άλλη επιλογή ή απείχαν, σήμερα έχουν τη δυνατότητα να ακουμπήσουν στη δύναμη που υπηρετεί τα λαϊκά συμφέροντα, που είναι δοκιμασμένη και να προετοιμάζει το λαό και να οργανώνει την πάλη του σε αναμέτρηση με τον πραγματικό αντίπαλο.

Το ΚΚΕ χαιρετίζει όλους όσους ξεπερνώντας εκβιασμούς, διλλήματα και την τρομοκρατία στον Α γύρο της περασμένης Κυριακής εμπιστεύθηκαν τη Λαϊκή Συσπείρωση που εξέλεξε ακόμα περισσότερους μαχητές, περιφερειακούς και δημοτικούς συμβούλους που θα είναι στήριγμα για την πάλη του λαού την επόμενη μέρα. Η επιλογή ΚΚΕ είναι τέτοια που δεν μπορούν ούτε να τη φέρουν στα μέτρα τους τα αστικά επιτελεία ούτε να την ερμηνεύσουν όπως θέλουν. Είναι ξεκάθαρο βόλι ενάντια στην ΕΕ και τα μονοπώλια.

Ναι δεν το κρύβουμε συγκρούονται δύο κόσμοι και στη ζωή και στις κάλπες. Από τη μια ένας καλά οργανωμένος αντίπαλος. ΕΕ, κυβερνήσεις, δήμοι και περιφέρειες, τα κόμματα τους. Αυτός ο πολυπλόκαμος μηχανισμός από πίσω κρύβει καλά τον πραγματικό αντίπαλο, την άρχουσα τάξη, τους βιομήχανους, τους εφοπλιστές, το μεγάλο κεφάλαιο.

Με αυτόν τον αντίπαλο συγκρούεσαι καθημερινά. Αυτός όμως έχει στρατηγική, σχέδιο για να σε αντιμετωπίζει. Το ζήτημα είναι να συγκροτηθεί το αντίπαλο δέος που θα τα βάλει μαζί του. Να γιατί σήμερα δεν είναι ότι απλά επιλέγεις για ευρωβουλευτή στην ευρωβουλή για δήμαρχο και περιφερειάρχη, για ένα υπάλληλο, με βιογραφικό και προσόντα.

Κρύβουν το κύριο … ποια πολιτική, ποια γραμμή θα ακολουθήσουν οι κατά τα άλλα ικανοί υποψήφιοι. Η μάχη αυτή είναι λοιπόν ενιαία και πολιτική.

Στο στόχαστρο μας είναι η ΕΕ η οποία δεν αλλάζει. Δεν άλλαξε ποτέ ούτε αλλάζει με την ελληνική προεδρεία στην ΕΕ της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Δεν άλλαξε ποτέ ούτε θα αλλάξει με τα ευρωντιμπειτ και τα παντρολογήματα του ΣΥΡΙΖΑ με την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία. Δεν άλλαξε ποτέ ούτε θα αλλάξει με αλλαγή προέδρου στην Κομισιόν. Η ΕΕ δεν βελτιώνεται για το λαό, μόνο χειρότερη γίνεται. Από τη δεκαετία του 50 που πρωτοσυγκροτήθηκε και με όλες τις μετεξελίξεις της μέχρι σήμερα η ΕΕ για τα μονοπώλια δούλευε κι από τους εργάτες τα έπαιρνε. Για αυτό και μόνο η αποδέσμευση από αυτή τη λυκοσυμμαχία με το λαό να χει την εξουσία και την ιδιοκτησία του πλούτου στα χέρια του αποτελεί τη μόνη διέξοδο. Ο συσχετισμός δύναμης θα γίνεται πιο ευνοϊκός για το λαό όσο θα δυναμώνουν οι δυνάμεις που εναντιώνονται στην ΕΕ που παλεύουν για να σπάσουν τα δεσμά της, τα δεσμά των μονοπωλίων. Σήμερα μάλιστα που ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης έχει φάει τα ψωμιά του, που δεν μπορεί να λύσει στοιχειώδη λαϊκά προβλήματα, στο λένε καθαρά: μάθε να ζεις με τα χειρότερα και τα λιγότερα. Να συγκρίνεις τη ζωή σου με τα ψίχουλα, για να νιώσεις καλύτερα. Τα κείμενα, οι αποφάσεις και οι συνθήκες της ΕΕ τα περιγράφουν με το νι και το σίγμα: Να μοιράζεται τη μια δουλειά- λένε- σε τέσσερις κακοπληρωμένες με ημερομηνία λήξης 2-3 μήνες. Τέτοιες θέσεις άλλωστε θα είναι οι 770.000 θέσεις που τάζει προεκλογικά η κυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Γιατί το σύγχρονο είναι να ζεις μέσα στην αβεβαιότητα για να μη χαλαρώνεις και χάνεις σε ευελιξία γιατί αλλιώς στο βιογραφικό σου θα καταγραφείς για τεμπέλης.

Όλα αυτά τα ανατριχιαστικά, όλα αυτά τα εξοργιστικά που ζούμε είναι η επιχειρηματικότητα, η ευελιξία, η ανταγωνιστικότητα, η φιλικότητα στις επιχειρήσεις. Όλα αυτά τα έχουν ψηφίσει όλοι πλην ΚΚΕ, στο μνημόνιο των μνημονίων τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, και στις κατοπινές συνθήκες. Ολοι αυτοί ήταν που σου έλεγαν για χρυσά κουτάλια και σε στείλαν τελικά στα συσσίτια. Αυτοί μιλούσαν για σύγκλιση προς τα πάνω και σε καταδίκασαν σε μόνιμη κατρακύλα. Ήταν τα κόμματα που αυτοπροβάλλονταν ως αυτά με τους ανοιχτούς ορίζοντες που «λαμβάνουν τα μηνύματα των καιρών» και κατηγορούσαν το ΚΚΕ για στενόμυαλο και ξεπερασμένο. Ποιος έβλεπε μπροστά τελικά, ποιος προετοίμαζε το λαό και ποιος του έκρυψε την αλήθεια;

Γιατί οι εργάτες της Πάτρας δεν γνωρίστηκαν τώρα στα χρόνια της κρίσης ή του μνημονίου με την ανεργία. Έκλειναν και παλιότερα εργοστάσια, όπως, η Πιρέλλι, η Ντέλικα και τόσα άλλα. Γιατί στο πλαίσιο της ΕΕ με τις επιδοτήσεις της οι βιομήχανοι έβρισκαν σε άλλες χώρες φτηνότερο εργατικό δυναμικό. Τώρα οι όποιοι επενδυτές θα εμφανίζονται στη φάση της ανάκαμψης την οποία διαφημίζουν, ζητούν εδώ και τώρα συνθήκες γαλέρας και πάμφθηνους εργάτες ως προϋπόθεση.

Για αυτούς ο εργάτης είναι τόσο αναλώσιμος όσο αναλώσιμες για τα κέρδη του αφεντικού αποδείχθηκαν οι 301 ψυχές εργατών του ορυχείου της Τουρκίας. Κι από αυτό το βήμα εκφράζουμε την αμέριστη ταξική αλληλεγγύη μας στο λαό της Τουρκίας που θρηνεί για τους εργάτες στο βωμό των καπιταλιστικών κερδών.

Σφοι και φίλοι,

Και οι μικρομεσαίοι αγρότες της Αχαΐας μήπως γνωρίστηκαν τώρα με τη συρρίκνωση της παραγωγής τους. Αυτή επιβλήθηκε χρόνια τώρα με τις ποσοστώσεις της ΕΕ, και σήμερα με τους όρους που επιβάλλονται από την Κοινή Αγροτική Πολιτική οδηγούνται στο οριστικό ξεκλήρισμα προκειμένου να συγκεντρωθεί η παραγωγή σε λίγα χέρια με την Ελλάδα να ναι χώρα που κατακλύζεται από εισαγόμενα προϊόντα.

Μετά από όλα αυτά, τι απομένει λοιπόν στα κόμματα που στηρίζουν το ευρωμονόδρομο όταν τα επιχειρήματα τους ανατρέπονται από την ίδια την πραγματικότητα;

Τι άλλο από το να χιμήξουν κυριολεκτικά πάνω σου αυτή τη βδομάδα βάζοντας εκβιαστικά κι αποπροσανατολιστικά διλλήματα όπως κάνει τόσο η ΝΔ, όσο κι ο ΣΥΡΙΖΑ, ο νέος διπολισμός. Ο ένας με τον εκβιασμό ο άλλος με τις αυταπάτες καταλήγουν κι οι δύο τους να μιλούν για διόρθωση αδικιών του μνημονίου, με στόχο τους να εξασφαλίσουν όπως λένε ένα ελάχιστό δίχτυ για τους πλέον εξαθλιωμένους. Στο λένε καθαρά: τη ζωή σου να την αλλάξουμε δεν μπορούμε. Να γιατί και οι δύο τους τα παραπέμπουν όλα στο αόριστο μέλλον, όταν κι εφόσον το επιτρέψουν, όπως λένε οι δημοσιονομικές συνθήκες.

Στο λένε καθαρά δεν είμαστε μάγοι. Ανάγουν σε επιστημονική φαντασία να ζεις με βάση τον τεράστιο πλούτο που παράγεται, την πρωτοφανή παραγωγικότητα της εργασίας, την ανάπτυξη της τεχνολογίας και της επιστήμης, να ζεις σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες σου.

Ανάγουν σε μαγεία, σε εξωπραγματικό να τα βάλουν με τους βιομήχανους, τους εφοπλιστές, το ΣΕΒ και την κερδοφορία τους. Κι οι δυο τους για την κερδοφορία, και την ανάκαμψη του κεφαλαίου δουλεύουν.

Οι διαφορές στον τρόπο διαχείρισης της φτώχειας του λαού δεν αλλάζει την ουσία της πολιτικής τους. Στην πράξη προβάλλουν τις διαφορετικές εκδοχές για να υλοποιήσουν τους ίδιους αντιλαϊκούς στρατηγικούς στόχους τους. Συγκλίνουν στα κύρια: Βλογάνε της ΕΕ, τις αρχές της, τις συνθήκες της, την κερδοφορία του κεφαλαίου. Από τη μια η ΝΔ δε χάνει ευκαιρία να λέει ότι η αντεργατική βαρβαρότητα που υλοποιεί η κυβέρνηση ΝΔ–ΠΑΣΟΚ και γονατίζει το λαό, αποτελούν δεσμεύσεις της χώρας στην ΕΕ που θα τη βγάλουν από την κρίση. Με το ζόρι προσπαθεί να σε κάνει να πανηγυρίσεις κι εσύ όντας αδέκαρος για τις χρυσές δουλειές των βιομηχάνων, για την έξοδο στις αγορές και τα ματωμένα πλεονάσματα.

Από την άλλη οι δηλώσεις Τσίπρα την παραμονή των εκλογών, είναι ενδεικτικές: δήλωσε ότι με άλλη ηγεσία στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να τα βρει ο ΣΥΡΙΖΑ. Και γιατί όχι άλλωστε; Μήπως το άλλοτε φως και σκότος ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν κατέληξε στο ματωμένο για το λαό γάμο τους στη συγκυβέρνηση; Αφού κι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αμφισβητεί το μαντρί της ΕΕ, του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, τι πρόβλημα να έχει; Όπως είπε ο κ Τσίπρας σε πρόσφατη συνέντευξη του:«η Ελλάδα είναι μια χώρα που ανήκει στο δυτικό πλαίσιο στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, αυτό-λέει- δεν αμφισβητείται». Το ξεκαθάρισαν δηλαδή «Ανήκομεν εις τη δύση», δηλαδή θα κινηθούν στο πλαίσιο σεβασμού των αρχών και των συνθηκών και αυτό έχει υποχρέωση να το μετρήσει καλά ο κάθε εργαζόμενος, η κάθε εργαζόμενη πριν πάει στην κάλπη.

Από αυτό το σεβασμό άλλωστε ορμώμενος ο ΣΥΡΙΖΑ γύρισε τα μεγάλα λόγια περί σκισίματος του μνημονίου το ίδιο το βράδυ των εκλογών, και τώρα του φαίνονται …πολλοί οι 420 εφαρμοστικοί νόμοι του μνημονίου και λέει που να τους καταργείς…

Τα κλαψουρίσματα τους περί κυριαρχίας με αφορμή τις αποκαλύψεις για το τι έγινε στις Κάννες είναι υποκριτικά. Γιατί αυτοί ήταν όλοι τους πλην ΚΚΕ που συνυπέγραψαν την ένταξη της χώρας στην ΕΟΚ και την ΕΕ, με την οποία συνειδητά η αστική τάξη παραχωρούσε κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας. Οι ίδιοι προσποιούνται τώρα ότι τώρα το ανακάλυψαν.

Όλα τα παραπάνω αποδεικνύουν ότι το ΚΚΕ έχει δίκιο όταν λέει ότι ανεξάρτητα από το ποιο κόμμα θα βγει πρώτο και ποιο δεύτερο στις κάλπες την Κυριακή, ανεξάρτητα τι ταμπέλα βάζουν στην κυβέρνηση ο δρόμος που θα βαδίσουν είτε η ΝΔ είτε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δεδομένος, αντιλαϊκός, επικίνδυνος για τα λαϊκά συμφέροντα.

Η μεν ΝΔ το δηλώνει χωρίς περιστροφές. Ζητά σταθερότητα για να συνεχιστεί η αντεργατική βαρβαρότητα, με άνοιγμα του ασφαλιστικού με νέα φορολεηλασία. Επειδή όμως η άρχουσα τάξη δεν ποντάρει ποτέ μόνο σε ένα άλογο, υπάρχει και η εκδοχή των αυταπατών. Συνθήματα για ανατροπή αλλά τι σόι ανατροπή είναι αυτή όταν η ΕΕ στις 26 θα είναι εδώ, τα διαρκή της μνημόνια εδώ, οι ποινές σε όλα τα κράτη της ΕΕ θα είναι εδώ, για όποιο από αυτά παραβιάσει τους ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς. Τι σόι ανατροπή είναι αυτή όταν οι βιομήχανοι, το μεγάλο κεφάλαιο θα είναι εδώ. Γιατί ο Σαμαράς, άντε εμείς λέμε, κι η Μέρκελ να φύγουν και να μην ξαναγυρίσουν. Όμως η ΕΕ; τα διαρκή μνημόνια της; η επιτήρηση που έχει επιβληθεί σε όλες τις χώρες της ΕΕ, με την πάγια εντολή να επιβάλλει ποινές σε όσα κράτη δεν έχουν ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς; Όλα αυτά εδώ θα μείνουν.

Τώρα μάλιστα που ο ΣΥΡΙΖΑ στριμώχνεται να τοποθετηθεί συγκεκριμένα για το τι θα κάνει πέραν από συνθήματα, τα βγάζει ένα-ένα στη φόρα: ότι δηλαδή δεν θα επαναφέρει το 13ο και 14ο μισθό, τα στελέχη του ξεκαθαρίζουν ότι οι επαναφορά του κατώτατου μισθού θα ναι για αυτούς που προσλήφθηκαν λέει στα 4 χρόνια της κρίσης. Κάνουν πως δεν ξέρουν πως αυτά τα χρόνια μόνο απολύσεις υπάρχουν κι οι όποιες προσλήψεις ήταν με μισθούς πείνας. Γιατί πια το ομολογούν «δεν μπορούμε να επιβάλλουμε στους βιομήχανους να επαναπροσλάβουν, προφανώς ούτε και να μην απολύσουν».

Με λίγα λόγια τα κλειδιά της οικονομίας, το μαχαίρι και το πεπόνι θα το έχουν τα μονοπώλια και την επομένη, οπότε πάνε περίπατο οι ανατροπές και τα φευγιά που τάζει ο ΣΥΡΙΖΑ μην ξεκαθαρίζοντας ποιοι πραγματικά φεύγουν.

Αλλά και για το χρέος που δημιούργησε η πλουτοκρατία, ξεκαθαρίζουν όλοι τους ότι είτε με επιμήκυνση που ζητούν ΝΔ, Γερμανία κι ΕΕ, είτε με κούρεμα που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΗΠΑ και το ΔΝΤ ο λαός πρέπει να ξηλωθεί να το πληρώσει. Έχουμε δεσμεύσεις λέει η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ από κοντά : «δεν είμαστε μπαταχτσήδες, θα αναλάβουμε τις ευθύνες μας».

Σφοι και σφισες , φίλοι και φίλες.

Η ζωή σου μαρτυρά σε κάθε πλευρά της ότι δεν είσαι εσύ που κυβερνάς, αλλά είσαι έτσι κι αλλιώς στην αντιπολίτευση. Αυτό που κρίνεται λοιπόν αυτήν την περίοδο είναι να κάνουμε αυτήν την αντιπολίτευση πανίσχυρη, φόβητρο πραγματικό του αντιπάλου. Την αξιωματικά αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ τη γνώρισες για τα καλά Ήταν ένα αδειανό πουκάμισο, αντί για μπρος σε πήγε πίσω, οι αγώνες στα χρόνια του 27% του ΣΥΡΙΖΑ υποχώρησαν. Η πραγματική αντιπολίτευση είναι αυτή που σου λείπει σήμερα.

Παρά τις δυσκολίες σε όλες τις αναμετρήσεις στους χώρους δουλειάς, στα μπλόκα της αγροτιάς, στα προβλήματα των αυτοαπασχολούμενων το ΚΚΕ ήταν κοντά σου και διέθετε τις δυνάμεις του για την οργάνωση της πάλης του λαού ενάντια στην επίθεση των μονοπωλίων.

Τι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ το 27% του εκλογικού ποσοστού ; Το χρησιμοποίησε για να δίνει διαπιστευτήρια στην Ε.Ε και στις ΗΠΑ, το πήγε στο Τέξας που θαύμασε το ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει σύστημα κουπονιών για 50 εκ που ζουν στην απόλυτη φτώχεια, το έσυρε για χαριεντίσματα με τους βιομήχανους στα γραφεία του ΣΕΒ που εισέπραξε τη στήριξη τους από τον πρόεδρο τους που μίλησε για χρήσιμο ριζοσπαστισμό του ΣΥΡΙΖΑ.

Αλλά και οι πρόθυμες τσόντες του συστήματος, τα Ποτάμια, το ΠΑΣΟΚ με προβιά Ελιάς, η Δημαρ με ολίγον από ΠΑΣΟΚ Γεωργίου Παπανδρέου, είναι μιλημένοι κι έτοιμοι μόλις πάρουν την ψήφο σου να στηρίξουν την όποια αντιλαϊκή κυβέρνηση υποδείξουν οι επιχειρηματίες που τους έδωσαν πράσινο φως να στήσουν τα κόμματα και τα κομματίδια τους. Στο ίδιο προσωπικό της πλουτοκρατίας ανήκουν με ειδικό καταμερισμό κι οι φονιάδες ναζί της Χρυσής Αυγής που είναι ιδιαίτερα αρνητικά ότι ενισχυθήκαν ιδιαίτερα στην Αττική. Είναι αυτοί που στήνουν δουλεμπορικά γραφεία για λογαριασμό της εργοδοσίας και κάνουν 148 προτάσεις υπέρ των εφοπλιστών στη βουλή. Ενοχλούν τόσο πολύ το σύστημα που δρούσαν ανενόχλητοι για 3 και πάνω χρόνια, και βρήκαν στις τοπικές εκλογές αμέσως στέγη σε συνδυασμούς όλων των αποχρώσεων των δυνάμεων της διαχείρισης. Τόσο αντισυστημικοί που λένε ότι από την ΕΕ δεν μπορούμε να φύγουμε. Τι άλλο θα λέγανε οι Χρυσαυγίτες για την ΕΕ που προώθησε πραξικοπηματικά μαζί με τις ΗΠΑ τους φασίστες στην κυβέρνηση της Ουκρανίας. Στη χώρα που το 55% του λαού νοσταλγεί το σοσιαλισμό, και γνωρίζει σήμερα από πρώτο χέρι ματώνοντας τι σημαίνει τώρα στο καπιταλισμό να είναι η χώρα σου ενεργειακός κόμβος με κυρίαρχα τα μονοπώλια. Να είναι πεδίο ανταγωνισμών της ΕΕ των ΗΠΑ από τη μια και της καπιταλιστικής Ρωσίας από την άλλη. Τέτοιο κόμβο πολυδιαφημίζουν κι εδώ για τις θάλασσες γύρω από την Πελοπόννησο τα κόμματα της αστικής διαχείρισης, όμως στον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης ο λαός μπορεί να «κολυμπάει» μέσα στους αγωγούς και στα κοιτάσματα αλλά ο ίδιος θα παγώνει το χειμώνα, θα μένει χωρίς ρεύμα ενεργειακά πάμφτωχος. Αυτές τις προκλητικές αντιθέσεις ενός σάπιου καπιταλιστικού συστήματος ζεις και οι αντιθέσεις του δεν κινδυνολογούμε, με ευθύνη το λέμε λύνονται και με πόλεμο. Το ΚΚΕ σε προειδοποιεί, τα σύννεφα πυκνώνουν στην ευρύτερη περιοχή και η καπιταλιστική κρίση με τις ανακατατάξεις που φέρνει αυτή δρομολογούν επικίνδυνες εξελίξεις για τους λαούς που πρέπει να επαγρυπνούν. Αυτά που σου λέει το ΚΚΕ για τους κινδύνους πολεμικής αναμέτρησης δεν θα τα ακούσεις από κανένα άλλο κόμμα. Είναι κι αυτά κριτήριο ψήφου απέναντι στην ΕΕ και τα μονοπώλια.

Αγαπητοί σφοι και φίλοι,

Το ΚΚΕ όμως παρά τις δυσκολίες, την εκλογική του αποδυνάμωση το 2012 δεν έλειψε από κάθε μάχη. Τις προτάσεις του όμως το ΚΚΕ για τα άμεσα, για τα πιεστικά καθημερινά προβλήματα τις κάνει γνωστές με ένα αδιανόητο τρόπο για τα άλλα κόμματα της αστικής διαχείρισης. Τα μέλη και τα στελέχη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, οι φίλοι και συναγωνιστές μέσα από το ΠΑΜΕ υψώνουν το ανάστημα τους εκεί που τα σκιάζει η φοβέρα, στους χώρους δουλειάς. Παίρνουμε ευθύνη με όλες τις αδυναμίες μας για να μη βρεθεί εργαζόμενος ανοργάνωτος, χωρίς να ενημερωθεί, να μη μείνει ξεμοναχιασμένος, εύκολο θύμα στις ορέξεις της εργοδοσίας.

Γιατί πραγματική αντιπολίτευση όλο αυτό το διάστημα στην κυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, στην ίδια την ΕΕ και στον αληθινό αντίπαλο τα μονοπώλια ήταν το ΚΚΕ. Σκέψου τις δίκες και καταδίκες των ηρωικών απεργών Χαλυβουργών, τα μπλόκα της φτωχής αγροτιάς, την άγρια καταστολή στις κινητοποιήσεις για τους ανέργους, τις απολύσεις σε δεκάδες χώρους δουλειάς για την υπεράσπιση του μεροκάματου. Αλλά και μέσα στη βουλή, την ευρωβουλή, στο δήμο της Πάτρας και στην περιφέρεια οι βουλευτές κι οι σύμβουλοι του ΚΚΕ δίνουν καθημερινά μεγάλες μάχες για την ανακούφιση και τα δικαιώματα των ανέργων, των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, των πνιγμένων στα χρέη αυταπασχολούμενων.

Όμως πάνω από όλα το ΚΚΕ ανοίγει δρόμο με την πολιτική του πρόταση που είναι ρεαλιστική γιατί η εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα είναι ανάγκη να θέσουν κάτω από την υπηρεσία τους με δική τους ιδιοκτησία όλο τον πλούτο που παράγεται, να καθορίσουν τις προτεραιότητες με βάση τις λαϊκές ανάγκες, να σχεδιάσουν κεντρικά, να κατανείμουν πόρους υποδομές, εργατικό δυναμικό. Γι αυτό λέμε να μην χαθεί άλλος χρόνος. Συστράτευση με το ΚΚΕ και τη ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ στον αγώνα για :

· Αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Λυκοσυμμαχία γιατί έβαλλε και βάζει το λαό μας σε μεγάλες περιπέτειες.

· Μονομερή διαγραφή του χρέους γιατί δεν το δημιούργησαν οι εργατικές –λαϊκές οικογένειες.

· Κοινωνικοποίηση των οικονομικών εργαλείων, του πλούτου που παράγουν οι εργαζόμενοι, με το λαό στην εξουσία.

Αυτόν το δρόμο μπορεί να τον διαβεί ο λαός όσο δυναμώνει η εργατική λαϊκή πάλη, όσο ενισχύεται η πρόταση του ΚΚΕ για μια λαϊκή συμμαχία, της εργατικής τάξης, των αυταπασχολούμενων, της φτωχής αγροτιάς, της νεολαίας, των γυναικών από τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Η συμμαχία αυτή χωρίς ξεπερασμένους διαχωρισμούς αριστερών, δεξιών, κεντρώων χωρίς κάλπικες ταμπέλες αντιμνημονιακών και μνημονιακών, μπορεί να συνενώσει το λαό ενάντια στα μονοπώλια και το καπιταλιστικό σύστημα που τα υπηρετεί. Όταν ο λαός πάρει τις αποφάσεις του με την εξουσία και την οικονομία στα χέρια του, δεν θα ναι καθόλου απομονωμένος όπως τώρα που ζει μέσα στη φτώχεια και τα αδιέξοδα. Θα έχει στηρίγματα, πρώτα πολλά τον αστείρευτο πλούτο που θα τεθεί στο δικό του κουμάντο χωρίς βιομήχανους κι εφοπλιστές πάνω από το κεφάλι του, με την αλληλεγγύη που θα φουντώσει, με το αμοιβαίου οφέλους εμπόριο και συνεργασία με άλλες χώρες. Να γιατί δεν είναι στατικά τα πράγματα σαν ο λαός πάρει τις τύχες στα χέρια του.

Φίλοι και φίλες, σφοι και σφισες,

Τους είδες και το βράδυ των εκλογών. Μετρούσαν τα ποσοστά κι επιχειρούσαν να τεκμηριώσουν με όλους τους τρόπους ότι αποδέχεσαι οικειοθελώς να σκύψεις το κεφάλι στη βαρβαρότητα που θέλουν να συνεχίσουν. Κανένας να μη δώσει με την ψήφο του αέρα στα πανιά του αντιπάλου για το γονάτισμα του λαού. Κανείς να μην μοιράσει τις ψήφους τις δικές του ή της οικογένειας του σε άλλα κόμματα και συνδυασμούς. Όταν ο αντίπαλος χτυπά με όλα τα μέσα αλύπητα δεν υπάρχει περιθώριο για απλοχεριές, για να ξοδεύεις πολύτιμες σφαίρες σε καιρό πολέμου. Το ΚΚΕ με συνέπεια μάχεται ενάντια στην ΕΕ, την αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων και τα επιχειρηματικά συμφέροντα για αυτό δεν έχει δεσμεύσεις, για αυτό δε λέει άλλα το πρωί κι άλλα το βράδυ. Για αυτό δε λέει στο λαό τη μια Κυριακή ψήφισε ενάντια στην ΕΕ και στο β’ γύρο κάνε τα στραβά μάτια. Γιατί δεν μπορούμε ακόμα πιο υποκριτικά να σου λέμε την ίδια μέρα στο ίδιο παραβάν, στη μια κάλπη να καταδικάσεις την ΕΕ και στην άλλη είτε να την υμνολογήσεις στηρίζοντας ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είτε να την αθωώσεις στηρίζοντας ΣΥΡΙΖΑ.

Κι από αυτό το βήμα θέλουμε να επαναλάβουμε ότι το ΚΚΕ έχει μεγάλη εμπειρία από τις γνωστές πιέσεις, από παπαγαλάκια που τάχα αθώα αναρωτιούνται τι θα κάνει το ΚΚΕ στο Β γύρο, λες και δεν ξέρουν.

Τους λέμε και κάτι ακόμα για να το πάρουν απόφαση, το ΚΚΕ σε αλισβερίσια και παζάρια δεν μπήκε ούτε θα μπει ποτέ, αυτά είναι ολότελα ξένα από τις αρχές του, από τη συνέπεια του, την ίδια την πολιτική του. Γιατί η προβαλλόμενη ρεκλάμα της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ ότι ψηφίζει -λέει -Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Πάτρας συνιστά επιχείρηση από το ΣΥΡΙΖΑ να στηθεί παζάρι συνδιαλλαγής και μάλιστα ολκής. Αποσκοπεί στην άσκηση πίεσης με εκβιαστικά διλήμματα σε εργαζόμενους που στήριξαν το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στον α' γύρο των εκλογών, προκειμένου να αλλάξουν στάση και μάλιστα στις ευρωεκλογές και να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ Τσίπρας τη δήλωση για «στήριξη» της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Β γύρο την έκανε χθες εδώ από την Πάτρα. Δεν την έκανε από την Αγκόνα της Ιταλίας που το χει πλέον …συχνό το δρομολόγιο Πάτρα-Αγκόνα λόγω της λεγόμενης «Λίστας Τσίπρα» στην Ιταλία. Το λέμε αυτό γιατί εδώ δεν είναι Ιταλία… Εδώ στην Πάτρα όπως και σε όλη την Ελλάδα γνωριζόμαστε πολύ καλά. Από πού κι ως που λοιπόν απευθύνουν τέτοια καλέσματα αυτοί που όπως είπαν δημόσια «από τα βάθη της καρδιάς τους» πίνουν νερό στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ;

Εμείς απευθυνόμαστε σε κάθε ριζοσπάστη σε όλους όσους αισθάνονται αριστεροί, και τους καλούμε να αναρωτηθούν; τι σχέση μπορείτε να έχετε εσείς με την υποταγή του ΣΥΡΙΖΑ στην ΕΕ, με τα σέβη του στους μακελάρηδες του ΝΑΤΟ, στις ΗΠΑ και τον Ομπάμα, τι σχέση μπορούν να έχετε με τους όρκους πίστης του στους βιομήχανους; Καμιά απολύτως!

Γι αυτό απευθυνόμαστε σε κάθε λαϊκή οικογένεια, σε κάθε νέο και νέα. Σε καλούμε να κάνεις το βήμα τώρα για ΚΚΕ στις ευρωεκλογές και Λαϊκή συσπείρωση για το δήμο. Έτσι μόνο μπορούν να εκφραστούν τα συμπεράσματα που έχεις βγάλει από την ίδια τη ζωή σου ενάντια στην ΕΕ, και την αντεργατική πολιτική της. Σε καλούμε να σκεφτείς την επόμενη μέρα ποιον θα έχεις στο πλάι σου να παλεύει μαζί σου, τι μπόι και δύναμη αυτός θα έχει. Αν θα έχεις το ΚΚΕ με ισχυρό ποσοστό στις ευρωεκλογές όσο πιο ψηλά και το Δήμαρχο, την πλειοψηφία του Δήμου στήριγμα όταν θα χεις να αναμετρηθείς από τις 26 κιόλας με νέα καταιγίδα από χαράτσια, νέο γύρο φοροληστείας κι επίθεσης στην τσέπη και τα δικαιώματα σου με βάση την ανταποδοτικότητα και την ανταγωνιστικότητα που επιβάλει η ΕΕ.

Έχουμε πλήρη επίγνωση ότι η ΕΕ κι ο Καλλικράτης έχουν διαμορφώσει το Δήμο και την Περιφέρεια σαν το μακρύ χέρι του κράτους και της κυβέρνησης, στέκονται απέναντι στο λαό. Το ΚΚΕ έχει συγκεντρώσει μεγάλη πείρα πολλών χρόνων από τα έργα υποδομής, όλα τα φιλολαϊκά μέτρα που πάρθηκαν τα προηγούμενα χρόνια με την υπογραφή κομμουνιστών δημάρχων. Εγκαιρα προειδοποίησε το λαό για τις αντιδραστικές εξελίξεις στην τοπική διοίκηση. Έχει διαμορφώσει σύγχρονη πείρα. Να γιατί συγκρουόμαστε με τις κατευθύνσεις που προωθούν το άγριο χαράτσωμα του λαού μέσα από τις αρμοδιότητες του Δήμου, όμως αξιοποιούμε και το παραμικρό περιθώριο για την ανακούφιση του λαού. Με ευθύνη δεν τάζουμε. Λέμε ότι κι ο Δήμος αν η λαϊκή συσπείρωση γίνει διοίκηση σε εχθρικό περιβάλλον θα δρα, αντιπολίτευση στην περιφέρεια, στην κυβέρνηση και την ΕΕ θα είναι, γιατί τα λαϊκά συμφέροντα θα υπηρετεί, για αυτά θα συγκρούεται, για αυτά θα ζητά κάθε στιγμή την κινητοποίηση του λαού, κόντρα στα επιχειρηματικά συμφέροντα που στην Πάτρα ακονίζουν τα μαχαίρια τους και τους χαλά τη σούπα το ΚΚΕ στο Β’ γυρο.

Όσο πιο δυνατό λοιπόν το ΚΚΕ στις Ευρωεκλογές, ψήφος στη Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο της Πάτρας με δήμαρχο στις 26 τον Κώστα τον Πελετίδη.

Ισχυρό ΚΚΕ λοιπόν παντού, να κάνουμε τη νύχτα μέρα μέχρι την τελευταία στιγμή, η Πάτρα να στείλει μήνυμα και στην ευρωκάλπη με ισχυρό ΚΚΕ, και με τη Λαϊκή Συσπείρωση στη διοίκηση του Δήμου. Εμπρός για ισχυρό ΚΚΕ παντού γιατί αυτή είναι η δύναμη κι η ελπίδα του λαού. Καλή δύναμη.

1 σχόλιο:

  1. Σεχτάρ ο Τρομερός21 Μαΐου 2014 στις 11:51 μ.μ.

    Ετσι, ρε!
    Ντόμπρα και κουκουέδικα, καθαρά λόγια!
    Δε θέλουμε εμείς "ψηφοφόρους" και μάλιστα παραπλανημένους, η "αγανακτισμένους" καναπεδάτους.
    Θέλουμε συντρόφους, συναγωνιστές, συνεργάτες, με άποψη, ας είναι και διαφορετική από τη δική μας, αλλά να γνωρίζουν τι παλεύει το ΚΚΕ και η ΛΑΣΥ, κι αν με ειλικρίνεια διαπιστώνουν πως υπάρχει πεδίο κοινής δράσης, χωρίς υστεροβουλία υπονόμευσης, τότε κανένα πρόβλημα.
    Ανοιχτά χαρτιά, γιατί δε θέλουμε να καπελώσουμε κανέναν.
    Ο αγώνας έχει σημασία, όχι οι καρέκλες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.