21 Μαΐου 2014

Απολιθωμένες αμπελοφιλοσοφίες στον Κόκκινο Πλανήτη 16

Μετά από μερικούς μήνες αποχής (που ήταν κι αυτής στους.. «νικητές των εκλογών») επιστρέφουμε με μια ειδική εκλογική εκπομπή, σχολιάζουμε τα αποτελέσματα της πρώτης Κυριακής κι επιχειρούμε μια πρώτη εκτίμηση για το αποτέλεσμα της δεύτερης –ίσως πιο αξιόπιστη από τις διάφορες δημοσκοπήσεις, ακόμα και τα έξιτ πολ. Πιο ειδικά αναφερόμαστε: στους δήμους όπου θα βρίσκεται στο δεύτερο γύρο η Λαϊκή Συσπείρωση, το ποσοστό της στις περιφερειακές, της σύγκριση με το Μάη του 12’, τις ενωτικές επιθέσεις φιλίας και τα εκβιαστικά διλήμματα του β’ γύρου, τις προφορικές δηλώσεις στήριξης των υποψηφίων της ΛαΣυ, που μένει βέβαια να δούμε αν θα εκφραστούν έμπρακτα και σε ένα αντίστοιχο αποτέλεσμα, την έμμεση προβολή της Χρυσής Αυγής και της περιβόητης ανόδου της –αν και πανελλαδικά έμεινε πίσω από το ΚΚΕ στις περιφερειακές εκλογές- και μια σειρά παρεμφερή ζητήματα.

Γνώμες, παρατηρήσεις, προβλέψεις κι εκτιμήσεις, ευπρόσδεκτες στα σχόλια.
Καλή ακρόαση.



6 σχόλια:

  1. Επιτέλους ρε παληκάρια! Αντε και ποιο συχνα από δω και στο εξής!

    Μ.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άντε ρε παιδιά επιτέλους!!

    - Άρης (πλέον της Αραβίας)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άντε ρε συντρόφια επιτέλους.
    Να μην ξανασυμβεί τέτοια καθυστέρηση.
    Φιλικά, Θερσίτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ καλή εκπομπή!!! Μπράβο παιδιά για το περιεχόμενο και την ωραία κουβέντα. Να το κάνετε πιο συχνά, μη μας ταράξετε πάλι στην απουσία.

    Μια παρατήρηση επί του τεχνικού, ο Σφυροδρέπανος ακούγεται πιο δυνατά από τον Redfly. Αν θυμάμαι καλά είχατε πει ότι γίνεται μέσο skype η ηχογράφηση, οπότε είναι δύσκολο πράγμα η ένταση του ήχου.
    Οποιαδήποτε βοήθειά μπορώ να δώσω για τεχνικά ζητήματα, με μεγάλη μου χαρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το έχω υπόψιν μου και ήδη σκέφτομαι μια απλή λύση για την επόμενη φορά. Να μειώσω την απόστασή μου από το μικρόφωνο :)))

      Αν δεν πιάσει, τότε μάλλον πρέπει να αυξήσω την ένταση της φωνής μου στην επεξεργασία, το οποίο είναι ιδιατέρως χρονοβόρο. Εκτός και αν έχεις μια άλλη πρόταση.

      Διαγραφή
    2. χαχαχαχαχα σωστή σκέψη!
      Όντος μια απλή λύση είναι να είσαι εσύ πιο κοντά στο μικρόφωνο και ο σφυροδρέπανος ελάχιστα πιο μακρυά. Αν και η 17η εκπομπή ήταν καλύτερη, πάλι είχε μια διαφορά και όταν μιλάτε μαζί χάνεσε. Αυτό γίνεται λόγο διαδικτυακής ηχογράφησης (που δεν ξέρω πως την κάνετε ρε θηρία ).

      Εγώ σκεφτόμουν εξαρχής στο στάδιο της επεξεργασίας απλά αύξηση έντασης, το oποιο βέβαια σημαίνει και αύξηση ότι θορύβου υπάρχει και γενικά είναι τρέχα γύρευε. Δεν ξέρω πως την φτιάχνεται την εκπομπή αλλά αν χρησιμοποιείς κάποιο πρόγραμμα ήχου τότε ακολουθώντας 2-3 βήματα είναι εύκολο να έχετε καλό αποτέλεσμα. Βέβαια είναι και άλλοι παράγοντες που παίζουν ρόλο και βαριέμαι τέτοια ώρα να τους γράφω και στην τελική δεν θα το κάνετε και σιγκλάκι :P

      Διαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.