13 Δεκεμβρίου 2013

Ο Στάθης Σταυρόπουλος έφτασε στον «αυριανισμό» και συνεχίζει...

Ο κύριος Στάθης συνεχίζει να λιβελογραφεί στο «Ενικός» κατά του ΚΚΕ με αμείωτη ένταση και εμπάθεια, αποδεικνύοντας ότι όταν πάρεις την αντιΚΚΕ κατρακύλα τα φρένα «καίγονται»!
Ήταν φαίνεται μεγάλος ο πειρασμός για τον κ. Στάθη η νέα συκοφαντική επίθεση που έχουν ξεκινήσει κατά του ΚΚΕ, οι χρεωμένοι για αυτό, στο «ΒΗΜΑ», το «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ», την «Αυγή» κ.α. και είπε να βάλει και αυτός τις δικές τους πινελιές. Και το έκανε με την εμπάθεια και την αμετροέπεια ενός πασόκου αυριανιστή που και ο κ. Στάθης κάποτε με σιχασιά αντιμετώπιζε!

Μάζεψε ό,τι το πιο διαστρεβλωτικό, συκοφαντικό και ανυπόστατο γράφτηκε και ειπώθηκε τις τελευταίες εβδομάδες κατά του ΚΚΕ, πρόσθεσε και μια αριστερή σάλτσα και την εκτόξευσε με ύφος εξοργισμένου!

Φτάνει μάλιστα στο σημείο να κατηγορεί το ΚΚΕ, ότι «εκπαιδεύει υβριστές» σε ένα κείμενο προκλητικά υβριστικό για τα στελέχη, τα μέλη, τους οπαδούς του ΚΚΕ, την ιστορία του, το ρόλο και την προσφορά του σήμερα και όλα αυτά γιατί; Γιατί το ΚΚΕ δεν βάζει πλάτη να εξαπατηθεί για μια ακόμα φορά ο λαός και δεν ακούει τον κ. Στάθη και δεν πάει με τον ΣΥΡΙΖΑ στο Τέξας, στον ΣΕΒ, στην Κομισιόν!

- Δεν έχουν μεγάλο θράσος να εμφανίζονται αυτοί που ύβριζαν πατόκορφα και χυδαία τον Χ. Φλωράκη, γιατί υπερασπίστηκε την ύπαρξη και τα επαναστατικά χαρακτηριστικά του ΚΚΕ, ειδικά το 1991, ως θαυμαστές και υπερασπιστές του; Δεν ήταν και ο κ. Στάθης που εγκατέλειψε την πάλη για το σοσιαλισμό αγκαλιά μαζί με εκείνους που κατηγορούσαν τον Χαρίλαο, και τα άλλα στελέχη του ΚΚΕ, που κόντρα στο ρεύμα έλεγαν όχι στην διάλυση και την μετάλλαξή του, ως «δεινόσαυρο», «εικονολάτρη», «απολιθώματα», «γεροντοκρατία του Περισσού» και πολλά ακόμα;

- Δεν είναι ψέμα «ότι το ΚΚΕ βγάζει λάθος το ΕΑΜ», επειδή μελετά και βγάζει συμπεράσματα και από αυτή την περίοδο;

- Δε ρίχνει λάσπη όταν κατηγορεί το ΚΚΕ ότι δεν νοιάζεται για το λαό που δεινοπαθεί; Όταν τα μέλη, τα στελέχη και οι φίλοι του υποφέρουν, αλλά και βρίσκονται καθημερινά στην πρώτη γραμμή της πάλης για να δυναμώσει η αλληλεγγύη και να ληφθούν μέτρα, έστω που να ανακουφίζουν λίγο τους άνεργους και τις λαϊκές οικογένειες, κόντρα και στην φανερή και υφέρπουσα και διαλυτική προπαγάνδα των ευρωαριστερούληδων «υπομονή ώσπου να έρθει η κυβέρνηση της αριστεράς και θα σας σώσει»! Δεν ξέρει τίποτα για τις νομοθετικές παρεμβάσεις του ΚΚΕ στη βουλή για όλα, για το ρεύμα, τους άνεργους, τους πλειστηριασμούς, κλπ.

Αλλά τι να περιμένεις όταν ο κ. Στάθης καταπίνει αμάσητες τις κωλοτούμπες του ΣΥΡΙΖΑ, που πια παραπέμπει την αντιμετώπιση και των πιο καυτών λαϊκών προβλημάτων, στο εάν και εφόσον κάποτε ανακάμψει ο καπιταλισμός και γίνει φιλολαϊκή η ΕΕ! Δηλαδή στο ποτέ!

Ασχημονείτε κ. Στάθη και πάλι κατά του ΚΚΕ.
Βρίσκεστε και πάλι με τη μεριά αυτών που το πολεμούν με το ψέμα και τη συκοφαντία, γιατί το ΚΚΕ διδάσκεται και προχωρά, μάχεται ασυμβίβαστα για το λαό και τη λαϊκή συμμαχία, για την ανατροπή και δεν τον ξεπουλά για υπουργεία.

Φουρκίζονται κυριολεκτικά με το συμπέρασμα που έβγαλε το ΚΚΕ, ότι η συμμετοχή του σε κυβερνήσεις αστικής διαχείρισης έβλαψε και το λαό και το κίνημα.

Τους εξοργίζει ότι το ΚΚΕ μάχεται με όλες τους τις δυνάμεις για να δημιουργηθεί τώρα μια ισχυρή εργατική λαϊκή αντιπολίτευση, για να ανακάμψει το κίνημα, να σηκώσει ο λαός το ανάστημά του.

Συνεχίστε, κάθε τέτοιο κείμενο που θα γράφετε, εσάς θα εκθέτει όλο και πιο πολύ.

Και τέλος σταματήστε να μας συγκρίνετε με διάφορες δυνάμεις του συστήματος. Δεν τους μοιάζουμε σε τίποτα, ούτε σε θέσεις ούτε σε μεθόδους.

Εσείς μάλλον τους μοιάζετε!


902

23 σχόλια:

  1. Φονικός συνδυασμός αυριανισμού και τρολλά ο Στάθης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η πιο μεγαλη μου απορια ολα αυτα τα χρονια ειναι πως βρεθηκε ολος αυτος ο συρφετος, ολα αυτα τα απονερα που το παιζουν αριστεροι σπιλωνοντας και βρωμιζοντας τον τιμιο ορο ΑΡΙΣΤΕΡΑ και ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ , πως επαναλαμβανω , βρεθηκαν μεσα στις γραμμες του ΚΚΕ και πως παραλιγο να το διαλυσουνε οι κολαουζοι αυτοι του ΣΕΒ και της ΕΕ και του ιμπεριαλισμου; Και ποιος ειναι αυτος ο ψευτοδιανοουμενος με την τραγισια πονηραδα που σηκωνει το νανωδες αναστημα του στο ΚΚΕ εγκαλωντας το γιατι δεν εγινε το Κομμα σαν τα μουτρα του; Καταπτυστοι ειναι ολοι αυτοι γιατι δεν εχουν αλλο οπλο πολιτικης αντιπαραθεσης παρα μονο το αντιΚΚΕ μισος τους και την λασπη. Ειναι για λυπη...

    Il popolare

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μα οι πιο φανατικοί αντικομμουνιστές είναι οι σημερινοί ΚΚΕδες που διέγραψαν όλη την ιστορία του Κομματος, του ΕΑΜ, της ΕΔΑ, για να επανέλθουν λέει στις αποφάσεις του ...1930!!!!

    Γελάνε τα πλακάκια, αλλά και τρίζουν τα κόκαλα χιλιάδων αγωνιστών μαζί με αυτά του Φλωράκη.

    Γιώργος Β

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Γιώργος Β:
      Ποιανού Φλωράκη ρε Γιωργάκη;
      Του ξεμωραμένου δεινόσαυρου που δεν καταλάβαινε "το πνεύμα των καιρών" της τρύπιας σημαίας; Αυτουνού που πήγατε να δυαλύσετε το κόμμα του;
      Και ποιών αγωνιστών τα κόκκαλα; Αυτών που "ευτυχώς που έχασαν" και γίναμε Αλβανία;

      Κανείς δεν γελάει.
      Υ.Γ.
      Μα καλά ρε ξεφτίλες, τον Μαρκεζίνη;

      Διαγραφή
    2. @Γιώργος Β:
      Άμα θες να μην εξευτελίζεσαι, να το διαβάσεις πρώτα το δοκίμιο για να ξέρεις και για ποιό πράγμα μιλάς.
      Ποιά είναι η πολιτική του '30 ρε ανιστόριτε, και που διαφέρει από του '40 και του '50;
      Ή μήπως γίνατε και σταλινοζαχαριαδικοί στην Κουμουνδούρου και υπερασπίζεστε το ΚΚΕ του Ζαχαριάδη;
      (Αυτό του ΕΑΜ, του ΔΣΕ και της ΕΔΑ δηλαδή, στόκε!)

      Διαγραφή
  4. @Γιώργος Β:
    Τρολάρισμα από το δεύτερο κιόλας σχόλιο;
    Άντε γεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τώρα κι εσύ γίνεσαι "ταλιμπάν"!!! Λογοκρισία!!! Γκουλάγκ!!! Χρυσαυγίτικες μέθοδοι!!!

      Διαγραφή
  5. Ρε TRASH τι περίμενες; Απόλυτος τρολλομαγνήτης η ανάρτηση, από τους λίγους...
    Βοηθά ο ίδιος ο Σταυρόπουλος βέβαια. Συριζαίοι και λοιποί συγγενείς γεμίσατε βρωμιά τις έννοιες "ενότητα", "αριστερά", "ανατροπή" και δε σταματάτε ούτε στις προσωπικότητες του κομμουνιστικού κινήματος εγχώριου και παγκόσμιου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @zoot horn rollo:
      Κάποιο ενοχλούνται που οι κομμουνιστές κοιτάζουν να κεφαλαιποιούν την πείρα τους, και είναι οι μόνοι που έχουν τα κότσια να κοιτάζουν αυτοκριτικά την ιστορία τους. Άλλοι απλά την εξαφανίζουν από τα ψαχτήρια της google:
      http://fadomduck2.blogspot.gr/2013/12/blog-post_2.html

      Διαγραφή
  6. Για το θέμα του χαμηλού επιπέδου των απαντήσεων στους αποστάτες και ταξικούς προδότες σε σχέση με το παρελθόν έχει ένα δίκαιο. Και προς επίρρωση τούτου, ξαναπαραθέτω τις υποσημειώσεις από απόσπασμα του Β' Τόμου:


    "Τον Κουτσογιάννη εκτέλεσε η ΟΠΛΑ, τον Τυρίμο ο ΕΛΑΣ Ευβοίας και τον Μανωλέα η ΕΠΟΝ."
    http://leninreloaded.blogspot.com/2013/12/blog-post_5026.html

    Άλλο επίπεδο το παλιό ΚΚΕ, κυρ Στάθη μου, μην το ψάχνεις! Εμείς μόνο κακά λόγια είμαστε ικανοί να λέμε!
    http://leninreloaded.blogspot.com/2013/12/blog-post_4505.html?showComment=1386942427483#c5294187264063652641

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όταν ρωτήθηκε Άγγλος αστός οικονομολόγος και καθηγητής,ποιόν άνθρωπο αντιπαθεί περισσότερο,απάντησε:Τον πρώην κομμουνιστή, όταν γίνεται αντικομμουνιστής.Βέβαια αυτή η απάντηση δεν σε ακουμπά κύριε Στάθη,γιατί απλά δεν πιστεύεις στην αστική δημοκρατία.!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ας απαντήσουμε λοιπόν στον κ. Στάθη, shall we?

    δεν εξηγείται γιατί συναλλάσσεται με offshore: Βεβαίως και εξηγείται. Το ΚΚΕ θέλησε να πουλήσει περουσιακά του στοιχεία για να αποπληρώσει τα χρωστούμενα στους εργαζόμενους του. Στάση όσο πιο τίμια μπορεί να υπάρξει, και για αυτό βρήκε και στο πλευρό του το 100% των εργαζομένων στον 902, αν θυμάστε. Αν δε θυμάστε, δικαιολογεί γιατί κάποιος να ασχημονεί εναντίων του ΚΚΕ, να ρουπώνεται έτσι άσχημα με τις επιστολές, και να επιμένει σε δεύτερο χρόνο σαν να μην έγινε τίποτα. Οσο για το "γιατί offshore", τι να κάνουμε, αυτοί έχουν τα λεφτά. Αν τα είχε ο Μήτσος ο μπακάλης, μπορεί να αγοραζε αυτός τον 902. Μην κατηγορείτε εμάς για τα χαρακτηριστικά του συστήματος που υπερασπίζεστε.

    Για τις απολύσεις και τις συμβάσεις: Η δουλειά στο κόμμα δεν είναι γενικά και αόριστα "δουλειά". Είναι μορφή αγώνα. Δεν είναι χώρος να κάνεις καρριέρα, δεν είναι χώρος να γίνεις βαθύπλουτος, να πιάσεις τη καλή κτλ. Σε άλλες εποχές κινδύνευες να εκτελεστείς για την ίδια δουλειά. Αν μη τι άλλο, είναι λίγο αντιφατικό κάποιος να είναι υπερασπιστής των "κοκκινων μεροκάματων" που έκανε εθελοντικά και ταυτόχρονα να μην αναγνωρίζει την φύση του τι σημαίνει "εργασία για το κόμμα".

    Οσον αφορά τις συμβάσεις, αυτές έγιναν γιατί σύμφωνα με το νέο καταστατικό, κανένας που πληρώνεται απο το κόμμα δε μπορεί να παίρνει μισθό πάνω απο τον μέσο μισθό του εργάτη. Απο τον Κουτσούμπα και το ΠΓ, μέχρι τον τελευταίο εργαζόμενο στον Ρίζο, όλοι παίρνουν τα ίδια λεφτά, καθυστερούν οι πληρωμές τους το ίδιο όταν δεν υπάρχουν λεφτά(μπορώ να αναφερθώ σε συγκεκριμένο παράδειγμα μέλους του ΠΓ), και γενικά βράζουν στο ίδιο καζάνι. Δε βλέπω γιατί οι δημοσιογράφοι του Ρίζου να αποτελούν εξαίρεση.

    Για το μένος ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ: Δεν υπάρχει κανένα μένος. Υπάρχει η πολιτική απο τη σκοπιά της εργατικής τάξης, που δεν αναγνωρίζει ροζουλί ελαφρυντικά "αριστερής" καπιταλιστικής διακυβέρνησης. Αυτό για έναν κομμουνιστή λέγεται συνέπεια. Ξιδάκι. Και βέβαια πίσω απο τέτοιες μαλακοθεωρίες, αύριο θα σου λένε "μα γιατί απεργείς; Θες να αποτύχει ο ΣΥΡΙΖΑ για να έρθει η ΧΑ; Κατσε δέξου μειώσεις/απολύσεις κτλ".

    Αλαζονία ηγεσίας ενάντια στη βάση: Οι μόνοι που είναι αλαζόνες ενάντια στη βάση του κόμματος, είναι σκουπίδια σαν τον κο. Στάθη μας που θεωρεί τη βάση του ΚΚΕ κάποιους καλούληδες ηλίθιους που τους εκμεταλευόνται κάποιοι κακοί εκεί πάνω. Την ίδια στιγμή βέβαια, είναι ικανός να μιλήσει για "σφαγή μέσα στο ΚΚΕ" γιατί στον προσυνεδριακό διάλογο υπήρξε μια διαμάχη για το μέλλον του κόμματος. Δηλαδή ταυτόχρονα η βάση είναι και αρκετα ηλίθια για να μη καταλαβαίνει οτι την καταπιεζουν και αδιαφορούν για την άποψη της, και αρκετά έξυπνη για να το αντιπαλέψει.

    Βέβαια τον κατανοώ. Οταν για τόσα χρόνια υποστηρίζεις ένα κόμμα όπου για να λάβεις το δικαίωμα να πεις την άποψη σου στον προσυνεδριακό πρέπει να μαζέψεις 100(!!!) υπογραφές μελών του ΣΥΡΙΖΑ, έχεις απωλέσει την ικανότητα να κατανοείς τι σημαίνει ένα κόμμα να ζητάει την γνώμη ακόμα και των εξωκομματικών. Κρίνεις πλέον εξ ιδίων τα αλλότρια...

    W.I

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. εγψ θυμαμαι πριν τις διπλες εκλογες καλεσμενους στην ελληνοφρενεια τον σταθη και τον π.π. το παπι.
    οποιος εχει κουραγιο ας τις βαλει να τις ξαναακουσει. εμετικος γυμνοσαλιαγκας που μια με το καροτο μια με το μαστιγιο προσπαθουσε να πλαγιοκοπησει το ΚΚΕ.
    οπως ειπα και σε αλλο θεμα, @τα τσυριζακια απανταχου. αυτο που σας πηραζει (ειδικα με τον Β τομο) ειναι οτι μαθαινουμε απο τα λαθη μας. ροζες και καρλ απο τα χερακια σας ειδικα δεν θα ξαναχουμε, βαρκιζες γιατι διναμε (παραπανω απο οση αξιζαν) σε τσιριμωκους δεν θα χουμε. παρτε το χαμπαρι.
    Υ.Γ. ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, ο καθημερινος, με σχεδον 5000 πανελλαδικη κυκλοφορια μπαινει μεσα καθημερινα ακομα και τωρα. με 1500 φυλλα παεναλλαδικα που βρισκετε -και βρισκατε- λεφτα για την εκδοση;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. modesto
    Ο πιο πονηρος τελικά είναι ο χατζηνικολάου. Έχει μαζέψει στον όμιλο του τον στάθη, την κανελη, το μπογιόπουλο, έφερε και την "ελληνοφρενεια" που έχει φανατικό κοινό και πλεον είναι πρώτος σε ακροαματικότητα και σε διαφήμιση και βγάζει λεφτά από την αριστερά που τρώγεται μεταξυ της. Μεγάλο κόλπο. Χέρι που σου δίνει μισθό μπορείς να το δαγκώσεις, σταθη, λιανα και νικο; εκει σε θελω..
    Δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΥΠΑΡXEI ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ - ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ - ΑΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ. Οι μικροδιαφορες για μειγματα διαχειρισης ειναι διαφορες συνιστωσων του αστικου κομματος

      Διαγραφή
    2. Φαντάζομαι εσύ στην αριστερά βάζεις και δημάρ και Πασόκ. Γιατί η μόνη διαφορά που έχουν από το σύριζα είναι η επιλογή ιμπεριαλιστικού στρατοπέδου (ΗΠΑ, Γερμανία). Σε όλα τα άλλα, από το ποια τάξη θα έχει την εξουσία μέχρι ποια τάξη θα ωφελήσει η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται τόσο ο σύριζα όσο και η συγκυβέρνηση δεν διαφέρουν πουθενά.

      Διαγραφή
    3. @ Δ:
      "Χέρι που σου δίνει μισθό μπορείς να το δαγκώσεις, σταθη, λιανα και νικο; εκει σε θελω.."
      Για το Στάθη είναι γνωστό το εάν μπορεί (ή θέλει)
      -Για την Λιάνα το γνωρίζαμε από καιρό πως μια χαρά το δαγνώνει (γιατί δεν το έχει και καμμία ανάγκη), και για τον Νίκο καλή τηλεθέαση:
      http://fadomduck2.blogspot.gr/2013/12/star-4-video.html

      Διαγραφή
    4. @barachoa
      δεν καταλαβαινω τι εννοεις.
      καταρχην τσουβαλιαζεις τον εμετικο, αντικομμουνιστη, μικροαστο, βολεμενο, θαυμαστη του ομπαμα, με τον μπογιοπουλο (θα ειναι τιμη μου να ειμαι στελεχος του ΚΚΕ) και την κανελη (βουλευτη του ΚΚΕ, μη μελος, αλλα παρολα αυτα μαχητικοτατη και της εχει στοιχισει η συστρατευση της). δλδ ταυτιζεις ενα επαναστατικο επαναστατικο κομμουνιστικο κομμα, με σοσ/τες πουλημενους στην αστικη ταξη, που πριν γινουν καν κυβερνηση γονατιζουν μπροστα στους ισραηλινους, γλυφουν σε σημειο αηδιας τους αμερικανους και κανουν επικοινωνιακες συναντησουλες σε τρωγλες της ευρωβουλης με αυτους που στο εσωτερικο τους βριζουν.
      για αυτους που λες δεν μπορω να πω τι θα κανουν. για το ΚΚΕ ξερω. π.χ. οταν εγινε το θεμα με τα τζαμπο δεν ξαναπαιξε διαφημιση ποτε (και ολοι ξερουν ποσο αναγκη υπαρχει για την διαφημιση στο ραδιο).
      ο χατζηνικολαου δεν τους πηρε απο την καλη του την καρδια.
      η ελληνοφρενεια ειναι ισως η ποιο δημοφιλης εκπομπη του ραδιοφωνου, τον μπογιοπουλο ακομα και οι ορκισμενοι εχθροι του τον διαβαζουν και τον ακουν, οπως και την κανελλη.
      και τι αγχος υπαρχει, οτι αν ερθει η ωρα θα κωλοσουμε να του τα χωσουμε;;;; τι μας περασες, τσυριζα;;;;;;

      Διαγραφή
    5. barachoa, ναι αυτό που λένε οι κομμουνιστές είναι ότι η παραγωγή στον καπιταλισμό γίνεται με γνώμονα το κέρδος, το οποίο μάλιστα το ιδιοποιείται αυτός που έχει στα χέρια του τα μέσα παραγωγής, ο Χατζηνικολάου στην περίπτωσή μας. Οπότε σε αυτό δεν θα διαφωνήσουμε. Δεν είναι βέβαια ζήτημα «πονηριάς», όπως γράφεις, νομοτελειακά λειτουργεί έτσι ο καπιταλισμός· ένας δημοσιογράφος για παράδειγμα δεν μπορεί να παράγει έργο, χωρίς κάμερες, μικρόφωνα, χωρίς την πρέσα που βγάζει τα αντίτυπα της εφημερίδας, χωρίς το δίκτυο διανομής, χωρίς τίποτα απ' όλα αυτά. Δεν μπορεί να υπάρξει παραγωγή που να αγνοεί το ποιος κατέχει τα μέσα παραγωγής, έτσι και ο σοσιαλισμός δεν μπορεί να υπάρξει εντός του καπιταλισμού, όπως φαντασιώνονται διάφορες μικροαστικές αντιλήψεις περί σοσιαλισμού.
      Έτσι λοιπόν ο Στάθης, η Λιάνα, ο Νίκος αλλά και εγώ όπως φαντάζομαι και εσύ, στον καπιταλισμό, ανεξαρτήτως προθέσεων, δουλεύουμε για κάποιο αφεντικό (εκτός αν είσαι «ελεύθερος επαγγελματίας», αν και σε αυτή την περίπτωση, μέσω του ανταγωνισμού της αγοράς μόνο φαινομενικά είσαι αφεντικό, ουσιαστικά το συμφέρον σου είναι στην συμμαχία με τα κατώτερα στρώματα), παράγουμε με γνώμονα το κέρδος. Από εδώ και πέρα αρχίζουν οι διαφορές μεταξύ των πέντε μας.
      Οι τρεις τους είναι δημοσιογράφοι, εμείς οι δύο δεν είμαστε. Τα ΜΜΕ στον καπιταλισμό υπολογίζονται όχι μόνο ως άμεση παραγωγή κέρδους αλλά και ως έμμεση. Χρησιμεύουν ώστε να προπαγανδίζεται η ιδεολογία της αστικής τάξης και τα συμφέροντά της σε καθολικό επίπεδο, αλλά και σε επίπεδο ιδιαιτέρων συμφερόντων του κάθε ξεχωριστού μονοπωλίου.
      Ο Στάθης λοιπόν, δεν είναι απλά χρήσιμος στο αφεντικό του ως «αναγκαίο κακό μεταξύ των διαφημίσεων» (που του βγάζουν άμεσο κέρδος), ο Στάθης δημιουργεί επίσης στο αφεντικό του (και την αστική τάξη συνολικότερα) έμμεσο κέρδος, πουλώντας αντικομμουνισμό. Ο Στάθης «δαγκώνει», για να χρησιμοποιήσω και την ορολογία σου, όχι το αφεντικό του αλλά τους ακροατές του, με αντικομμουνιστικό δηλητήριο. Αυτό ακριβώς είναι που πραγματεύεται και το παρόν άρθρο.
      Η Λιάνα και ο Νίκος απ' την άλλη είναι και αυτοί «αναγκαίο κακό μεταξύ των διαφημίσεων», αλλά δεν πουλάνε αντικομμουνισμό. Ίσα ίσα επιχειρούν να προπαγανδίσουν την ακριβώς αντίθετη ιδεολογία, τον κομμουνισμό. Και δεν αποτελεί αυτό απλά μια αντίστροφη θεματολογία, είναι η θεματολογία αυτή που αμφισβητεί την ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής του αφεντικού της Λιάνας και του Νίκου, είναι ζημιογόνα θεματολογία όσο αφορά τον παράγοντα «έμμεσο κέρδος» που ανέφερα παραπάνω. Όπως γράψαν και τα παιδιά παραπάνω, ο μόνος λόγος που ένα αφεντικό θα αφήσει τον κομμουνιστή δημοσιογράφο να προβάλλει την ιδεολογία του, δεν είναι άλλος απ' το να παρουσιάσει το μέσο του ως πλουραλιστικό.
      Εγώ και εσύ τώρα δεν είμαστε δημοσιογράφοι. Δεν νομίζεις ότι πάει πολύ να κριτικάρουμε την Λιάνα και τον Νίκο για το κατά πόσο επιχειρούν να προπαγανδίσουν την ιδεολογία τους -που είναι ο κομμουνισμός, έχει τεράστια σημασία- μέσα από την δουλειά τους όπου η παραγωγή γίνεται τους όρους του κεφαλαίου; Εσύ δηλαδή έχεις την απαίτηση από τον κομμουνιστή υπάλληλο σε κλειδαράδικο, να βαράει και ένα σφυροδρέπανο πάνω στο κλειδί πριν στο δώσει; Απ' τον κομμουνιστή γκαρσόνι, να σου δίνει και κάποιο φυλλάδιο του ΚΚΕ μαζί με τον καφέ; Η Λιάνα και ο Νίκος θα μπορούσαν να γράφουν αθλητικό ρεπορτάζ και δεν θα ήταν στο ελάχιστο λιγότερο κομμουνιστές απ' ότι είναι τώρα. Ή να «δαγκώσουν το χέρι του αφεντικού τους» μήπως σημαίνει να αντιπαρατεθούν ιδεολογικά με το αφεντικό τους; Και σε αυτήν την περίπτωση έχεις λάθος. Ο κομμουνιστής δεν πάει να πείσει ιδεολογικά το αφεντικό του· αυτός ξέρει τι κάνει, το συμφέρον του υποστηρίζει· κάτι τέτοιο θα ήταν σαν να βαράει το κεφάλι του στον τοίχο. Η δουλειά του κομμουνιστή είναι να προπαγανδίσει τις θέσεις του στους συναδέλφους του κατά κύριο λόγο, με αυτούς που μοιράζεται την ταξική του θέση.

      Διαγραφή
    6. Και φυσικά τον ξεφτίλα που πουλάει αντικομμουνισμό θα τον καταδείξουμε. Αυτό έλλειπε.

      Διαγραφή
  11. Ρε modesto, δεν καταλαβαίνεις ότι ο άνθρωπος μιλάει με μια ειλικρίνεια και με μια καλοπροαίρετη κατά τη γνώμη μου αθωότητα και συ τον διώχνεις; Και θα έρθεις και θα μου πεις ότι δεν τον χρειάζεσαι; Τόση πολυτέλεια πια; Πού τη βρίσκεις τόση άνεση; Μήπως οι δικοί μας κάνουν καλύτερη δουλειά από τους εχθρούς;

    Μιχάλης Αντ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. απο που και ως που τον "διωχνω", του εκανα του ανθρωπου επιθεση; το μονο που του ειπα, γλαφυρα ειναι η αληθεια, οτι μπερδευει τους κομμουνιστες με την αριστερα του ομπαμα.

      Διαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.