22 Δεκεμβρίου 2013

«Μέσα στις συνθήκες της οικονομικής κρίσης, το Χριστουγεννιάτικο Φεστιβάλ της ΚΝΕ είναι μια πραγματική όαση χαράς,


ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΚΝΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Πλήθος μικρών παιδιών αλλά και πολλά νέα ζευγάρια-γονείς συμμετείχαν στο πλούσιο πρόγραμμα των εκδηλώσεων του 4ου Χριστουγεννιάτικου Φεστιβάλ της ΚΝΕ για παιδιά και μεγάλους, που ξεκίνησε την Παρασκευή, στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό (Λεωφόρος Ηρακλείου 145) με ελεύθερη είσοδο.


Στην εκδήλωση παραβρέθηκε το πρωί του Σαββάτου ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος σε δήλωσή του σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «Μέσα στις συνθήκες της οικονομικής κρίσης, το Χριστουγεννιάτικο Φεστιβάλ της ΚΝΕ είναι μια πραγματική όαση χαράς, μορφωτικής και πολιτιστικής δημιουργίας για τα παιδιά μας, για τα παιδιά όλου του κόσμου». (Δείτε εδώ την δήλωση του Δ. Κουτσούμπα).


ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ
ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΚΝΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ



«Μέσα στις συνθήκες της οικονομικής κρίσης, το Χριστουγεννιάτικο Φεστιβάλ της ΚΝΕ είναι μια πραγματική όαση χαράς, μορφωτικής και πολιτιστικής δημιουργίας για τα παιδιά μας, για τα παιδιά όλου του κόσμου. Ταυτόχρονα, αποτελεί έμπρακτη στήριξη στα νέα ζευγάρια, στους νέους γονείς, που πασχίζουν να μεγαλώσουν τα παιδιά τους μέσα σε αυτές τις αντίξοες συνθήκες.

Το ΚΚΕ θα συνεχίσει να στηρίζει, με όλες του τις δυνάμεις τις πρωτοβουλίες αυτές της ΚΝΕ, έτσι ώστε να δυναμώνουν, να διευρύνονται και να αγκαλιάζουν όλο και περισσότερα παιδιά. Γιατί τα παιδιά είναι το μέλλον του κόσμου, είναι το μέλλον μας».



Οι εκδηλώσεις του Σαββάτου 21 Δεκεμβρίου

Οι σημερινές εκδηλώσεις ξεκίνησαν με το εργαστήρι πειραμάτων. Μέσα από απλά πειράματα και τα παιδιά έμαθαν για τη βαρύτητα, την τριβή και το μαγνητισμό, ενώ με ενθουσιασμό παρακολούθησαν ένα «ηφαίστειο» να «εκρήγνυται» με υλικά που ο καθένας έχει στην κουζίνα του! Στη συνέχεια τα παιδιά παρακολούθησαν «Το Καλικαντζαράκι των Χριστουγέννων», παράσταση χορού …από παιδιά για παιδιά (Δείτε εδώ βίντεο απο την παράσταση). Πρόκειται για μια παράσταση που είχε ανεβάσει η ΚΝΕ και πριν από δύο χρόνια στο Χριστουγεννιάτικο Φεστιβάλ με μεγάλη επιτυχία. Το θέμα του είναι ένα καλικαντζαράκι που μαγεύεται από τη γιορτινή ατμόσφαιρα, από τα παιδικά παιχνίδια που ζωντανεύουν και χορεύουν μπροστά στα μάτια του και αποφασίζει ότι θέλει να μείνει για πάντα μαζί τους… Η παράσταση βασίζεται στο χορό και πριν δύο χρόνια είχε παιχτεί με νέους χορευτές και σπουδαστές χορού. Αυτή τη φορά, όμως, η ΚΝΕ έβαλε στοίχημα: Τα παιχνίδια που ζωντανεύουν ενσαρκώνονται από παιδιά από 9 έως 13 χρόνων! Έτσι, έχουμε μια παράσταση από παιδιά για παιδιά. Μάλιστα, η ΚΝΕ σκέφτεται να μονιμοποιήσει τη λειτουργία της μαθητικής θεατρικής ομάδας και να τη διευρύνει με περισσότερα παιδιά που θα δείξουν ενδιαφέρον.

Το πρόγραμμα του Σαββάτου ολοκληρώθηκε με τη «Λιχουδοχώρα», την θεατρική παράσταση από την ομάδα της ΚΝΕ. (Δείτε εδώ βίντεο από την δεύτερη ημέρα των εκδηλώσεων). Η «Λιχουδοχώρα» ανεβαίνει από τη θεατρική ομάδα της ΚΝΕ που και στο παρελθόν μάς έχει δώσει πολύ αξιόλογες παραγωγές, ενώ τη συγκεκριμένη παράσταση την είχε παρουσιάσει και στο 39ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή». Πρόκειται για το όμορφο παραμύθι της Ταμάρας Καζαντζίδου, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Σύγχρονη Εποχή» και αναφέρεται σε ένα μακρινό πλανήτη, όπου ζουν οι εργατικοί Λιχούδηδες, οι αχόρταγοι Κοιλαράδες και οι παιχνιδιάρηδες Φρουτόδρακοι…



Παράλληλα, όλη την ώρα των εργαστηρίων υπήρχε χώρος ζωγραφικής και απλών χριστουγεννιάτικων κατασκευών για τα πολύ μικρά παιδιά, ενώ έγινε ανταλλαγή παιδικών βιβλίων και λειτουργησε βιβλιοπωλείο.



Οι εκδηλώσεις της Παρασκευής 20 Δεκεμβρίου

Την Παρασκευή, δεκάδες μικρά παιδιά με τους γονείς τους παρακολούθησαν την πρώτη μέρα την παράσταση του Καραγκιόζη, ενώ αμέσως μετά διασκέδασαν με την ψυχή τους στο γιορτινό εργαστήρι, όπου έφτιαξαν χριστουγεννιάτικα στολίδια. Το ενδιαφέρον όλων έκλεψε η παράσταση κουκλοθέατρου «Ο ποντικός και η θυγατέρα» από το εργαστήρι Μαιρηβή, το οποίο σταθερά τα τελευταία χρόνια μαγεύει με τις κούκλες του το κοινό των Χριστουγεννιάτικων Φεστιβάλ της ΚΝΕ. Η φετινή του ιστορία αναφέρεται σε έναν πατέρα – ποντικό που αναζητά τον καλύτερο γαμπρό για τη μοναχοκόρη του.



Το επόμενο Σάββατο ολοκληρώνονται οι εκδηλώσεις


Οι εκδηλώσεις του 4ου Χριστουγεννιάτικου Φεστιβάλ της ΚΝΕ θα ολοκληρωθούν το επόμενο Σάββατο 28 Δεκέμβρη και το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει:



18.00 Εργαστήρι: «Μαγειρεύουμε για τα Χριστούγεννα»

19.30 «Η Αλίκη στη χώρα των Χριστουγέννων», μουσικοθεατρική παράσταση με ηθοποιούς και κούκλες από την Μπόικο (2-7 χρονών)

20.30 Πάρτι



Πρωτοχρονιάτικη γιορτή στη Θεσσαλονίκη


Οι Οργανώσεις Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ διοργανώνουν πρωτοχρονιάτικη γιορτή για παιδιά, την Κυριακή 29 Δεκέμβρη, στις 6.00 μ.μ., στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης.


Το πρόγραμμα της γιορτής περιλαμβάνει μουσικά παιχνίδια από ένα ξωτικό, δημιουργικά εργαστήρια κατασκευών και πειραμάτων και γωνιά για facepainting, γιορτινές μελωδίες από το παιδικό μουσικό σύνολο του μικρασιατικού συλλόγου Αρετσούς και Δέρκων, με την επιμέλεια της Σοφίας Νάτσιου. Ακόμα δραματοποίηση του παραμυθιού «Φρικαντέλα, η μάγισσα που μισούσε τα κάλαντα», παιδικό θέατρο αφιερωμένο στην αλληλεγγύη, βασισμένο σε ιστορίες που έγραψαν μαθητές δημοτικού, αφήγηση παραμυθιού από την ηθοποιό Ελένη Μακίσογλου και θέατρο σκιών «Τα Χριστούγεννα του Καραγκιόζη», από τον Αγάπιο Αγαπίου. Στο χώρο, καθ’όλη τη διάρκεια της γιορτής, θα λειτουργεί έκθεση βιβλίου από τη Σύγχρονη Εποχή.

ΑΘΗΝΑ 21/12/2013

πηγές 902.gr

Γραφείο τύπου του ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.