19 Δεκεμβρίου 2013

Μια ακόμη ενέργεια της Δημοτικής Αρχής Ηλιούπολης που ανοίγει επικίνδυνους δρόμους για το παιδί και την οικογένεια.

Καταγγελία της Λαϊκής Συσπείρωσης

Η δημοτική αρχή ανοίγει επικινδύνους δρόμους για το παιδί και την οικογένεια!

Αν κανείς ρίξει μια ματιά από κοντά στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου μας θα δει ευδιάκριτα ότι η λειτουργιά τους είναι σε τεντωμένο σκοινί. Τι ακριβώς συμβαίνει!.

1. Είναι ο μήνας τέλος Δεκέμβρη και ακόμα δεν έχουν μπορέσει να υποδεχτούν το σύνολο των παιδιών που έχουν επιλεγεί. Περίπου 90 και παραπάνω οικογένειες και παιδιά περιμένουν στο …ακουστικό τους!
2. Ο λόγος είναι ότι δεν έχουν ακόμα όχι το αναγκαίο αλλά το ελάχιστα αναγκαίο παιδαγωγικό προσωπικό για να λειτουργήσουν με μια στοιχειώδη ασφάλεια. 17 μόλις εργαζόμενους περιμένουν μέσω του ΕΣΠΑ οι παιδικοί σταθμοί και ακόμα δεν έχει γίνει η προκήρυξη του διαγωνισμού! Και από την άλλη υπό τον ατμό της απόλυσης πιθανά θα βρεθούν εργαζόμενοι παιδαγωγοί που δουλεύουν με ασφαλιστικά μέτρα και η Κυβέρνηση επιδιώκει να τους πετάξει πρώτους στην ανεργία !
3. Εξίσου επικίνδυνη είναι η κατάσταση με το βοηθητικό προσωπικό. Η κουζίνα πολλών σταθμών λειτουργεί χάρις τα παιδιά του ΟΑΕΔ που έχουν έρθει για πρακτική άσκηση. Και αντι να διευκολύνονται για την πρακτική τους πιέζονται ή και εκβιάζονται ακόμη να καλύψουν με σκληρή δουλειά και 17 ευρώ μόλις την μέρα κρίσιμους τομείς όπως η κουζίνα των παιδικών σταθμών που παραμένουν για καιρό γυμνοί από μόνιμο προσωπικό, όπως αυτό του Μάγειρα.
4.Το μόνιμο παιδαγωγικό προσωπικό από την δεκαετία του 80 είχε παλέψει να δουλεύει 6ωρο. Το έργο τους επαιτεί τουλάχιστο την ψυχοσωματική τους αντοχή και αυτό μπορεί να το κατανοήσει η κάθε μάνα. Σήμερα που έχει πιά γεράσει του επιβάλουν δουλειά 8ωρου και κανένας ούτε η Κυβέρνηση που το επέβαλε ούτε η Δημοτική Αρχή που δυστυχώς το υλοποιεί, παρά και ενάντια στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν νοιάζονται για τι επιπτώσεις έχει στο παιδαγωγικό έργο αλλά και στην ίδια την ασφάλεια των παιδιών. Το απευκταίο ατύχημα σε κάποιο παιδί το λογιάζουν ίσως στις αναγκαίες παράπλευρες απόλειες μιας πολίτικης που δεν έχει στην έγνοια της ούτε το παιδί, ούτε το γονιό ούτε τις ανάγκες τους παρά μόνο το κέρδος!
5. Με βάση στοιχεία του περσινού προϋπολογισμού στους παιδικούς σταθμούς οι γονείς συμμετείχαν από την τσέπη τους μέσω των τροφείων σε ποσοστό περίπου στο ¼ του κόστους λειτουργίας. Μάλιστα η Δημοτική Αρχή της πόλης στο όνομα της άντλησης χρηματοδότησης της λειτουργίας των σταθμών είχε υποδεχτεί πέρσι στους παιδικούς σταθμούς ένα αριθμό παιδιών από «εύρωστες οικονομικά» οικογένειες με το επιχείρημα «έχουν λεφτά και με τα ψηλά τροφεία που θα δίνουν θα συνεισφέρουν στην χρηματοδότηση των παιδικών σταθμών»!
6. Για χρονιά ο προϋπολογισμός στους παιδικούς σταθμούς δεν προβλέπει κανένα κονδύλι για ψυχαγωγικό και παιδαγωγικό υλικό και οι εργαζόμενοι δεν έχουν καμιά ελπίδα πρόσβασης σε νέα ζητήματα που αναδείχνει ως ανάγκη η παιδαγωγική πράξη. Η επιμόρφωση τους δεν συμπεριλαμβάνεται «στις αναγκαίες λειτουργικές ανάγκες»!. Από την άλλη κυβέρνηση και Δήμαρχοι ζητάνε την αξιολόγηση τους ! Αιδώς Αργειοι !

Με βάση τα παραπάνω τι έρχεται άραγε να εξυπηρετήσει το πρόγραμμα της Δημοτικής Αρχής που (πέρασε κατά πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο) να επιδοτήσει Ιδιωτικούς Παιδότοπους (!!!) ώστε να υποδεχτούν 75 παιδιά που απορρίφτηκαν από μια θέση στους παιδικούς σταθμούς της Πόλης μας ;
  • Όταν δεν έχουν πάει ακόμα μήνα Δεκέμβρη στους σταθμούς 90 παιδιά που έχουν υποτίθεται εγκριθεί!
  • Όταν αδυνατεί να διασφαλίσει την στοιχειώδη λειτουργία των παιδικών σταθμών!
Το εύκολο είναι να πούμε από την μεριά μας «την ψήφο στις επικείμενες δημοτικές εκλογές»! Θα αποκρύπτεται όμως με μια τέτοια κριτική άλλους ακόμα πιο επικίνδυνους δρόμους που ανοίγει η Δημοτική Αρχή με αυτή της την ενέργεια! Δεν είναι η ψηφοθηρία το επικίνδυνο του πράγματος. Άλλωστε ο εργαζόμενος κόσμος είναι υποψιασμένος με τέτοιες πολιντικαντικες πρακτικές!
Τα σημαντικά και επικίνδυνα επεισόδια θα έρθουν με την υλοποίηση αυτού του μέτρου!
Δίνουμε για του λόγο του αληθές μέρος της μελέτης και της ΔΙΑΚΥΡΗΞΗΣ όπως την εισάγουν οι υπηρεσίες και η Δημοτική Αρχή στην Οικονομική επιτροπή του Δήμου για την συνεδρίαση της την Δευτέρα 20/12!



Με την μελέτη μένουμε έκπληκτοι όχι τόσο για το πόσο επικίνδυνη είναι η Δημοτική Αρχή που την ξέρουμε, μένουμε έκπληκτοι για τους αρμοδίους υπηρεσιακούς παράγοντες, τους δημοτικούς υπαλλήλους της Κοινωνικής Υπηρεσίας που δέχονται να φτιάξουν και να υπογράψουν μια τέτοια, επικίνδυνη για τα παιδιά και τους γονείς τους, μελέτη!.

Με ποια άραγε ευθύνη παρουσιάζουν και υπογραφούν ότι 25 παιδιά (2,5-4.5 χρονών) μπορούν παραμείνουν ασφαλή και υγιή σε ένα παιδότοπο για ολόκληρες 7ωρες μόνο με είδη κυλικείου (τόστ, κέικ, χυμό κ.λ.π), μια τουαλέτα και ένα άτομο προσωπικό που ούτε καν προσδιορίζεται ως παιδαγωγικό !
Τι άραγε θα απαντήσουν στους γονείς που η Δημοτική Αρχή μάζεψε πρόσφατα και επιχείρησε να τους προσελκύσει στην «καινοτόμα» πρόταση της και στο σύνολο τους σχεδόν την απέρριψαν ως επικίνδυνη και ακατάλληλη για τα παιδιά τους!
Τι θα απαντήσουν σε εκείνους τους γονείς που η ανάγκη θα τους κάνει να αποδεχτούν την πρόταση και το παιδί τους βρεθεί σε κίνδυνο!
Καλούμε έστω και τώρα την Δημοτική Αρχή να σταματήσει αυτό τον επικίνδυνο κατήφορο. Να αποσύρει την πρόταση της να σταματήσει κάθε διακήρυξη.
Υπάρχει λύση! Το κτήριο στη Γληνού μπορεί και πρέπει να συνεχίσει να λειτουργήσει σαν παιδικός σταθμός!.
Αυτό που χρειαζόμαστε είναι το Προσωπικό! Τώρα να απαιτήσουμε από την Κυβέρνηση το αναγκαίο προσωπικό για το σύνολο των γονιών και των παιδιών!
Πηγή: Geranista

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.