29 Δεκεμβρίου 2013

Μάθε τέχνη και άστηνα, και αμα χορτάσεις πιάστηνα…

Ο Χάρυ Κλύν, πρώιμο τέκνο της εργατιάς, σοβατίζει με σοσιαλδημοκρατικό στόκο το γερασμένο πρόσωπο του καπιταλισμού. Αληθινός εργάτης της αλλαγής.


Διάβασα στο blog του Harry Klyn το παρακάτω άρθρο που αναφέρεται στην Λ.Κανέλλη

Την αντι-ΣΥΡΙΖΑ σκυτάλη παρέλαβε από τον παράφρονα Γεωργιάδη και τον γκάου Κεδίκογλου η Λιάνα Κανέλλη! Ξέρετε για ποια Κανέλλη λέω. Αυτήν που ήταν παλιά στο βουνό… H αντάρτισσα… H κόρη του Βελουχιώτη… H Κομουνίστρια ντε, η αγαπημένη του μακαρίτη του αρχικομμουνίσταρου του Κωνσταντίνου Καραμανλή… Tου Μαρξιστή του Έβερτ… Tου Τροτσκιστή του Ράλλη!
Pε, δε μου τραβάτε τα βυζιά να κατεβάσω γάλα. Κομμουνίστρια η Λιάνα Κανέλη! Κάτι τέτοιους, σαν την εν λόγω κυρία, είδε ο υπαρκτός σοσιαλισμός και έγινε ανύπαρκτος.


Μεταφέρω εδω σχετικό μου σχόλιο στο συγκεκριμένο άρθρο:

Ο/Η Poexania είπε…

Η Λιανα προσεβάλε την αστική της καταγωγή και πέρασε στην σοσιαλιστική/κομμουνιστικη ιδεολογια για την παλη των λαων και την απελευθερωση της εργατικης ταξης απο τα δεσμα του κεφαλαιοκρατικου τροπου παραγωγης. Καποιοι αλλοι, προσεβαλαν την λαικη τους καταγωγη, υπερ της αστικης ιδεολογιας και εκμεταλλευσης, και στην παραληρηματικη τους αυτη πορεια, εχουν βαφτει με καθε αποχρωση του αστικου πολιτικου τοπιου πηγαινοντας απο κομμα σε κομμα.

Κατα τη γνωμη σας κυριε χαρυ, ποια απο τις δυο στασεις ειναι η σωστη; Και ποια απο τις δυο εχει μεγαλύτερο βαρος, ειναι αραγε πιο ευκολο για εναν ανθρωπο με λαικη καταγωγη να κρατησει το κεφαλι ψηλα με το να υπηρετει τα συμφεροντα του λαου και οχι να γινεται φαιρεφωνο των αστικων ιδεολογηματων, η ειναι πιο ευκολο ενα ατομο που μεγαλωσε με αστικα ιδεολογηματα να καταφερει σε μεγαλο βαθμο να τα αποτιναξει και να περασει ουσιαστικα στην πλευρα που προασπιζεται με συννεπεια τα συμφεροντα των λαικων εργατικων μαζων;

Θα ηθελα σας παρακαλω να μου απαντησετε…εχοντας υποψη την λαικη ρηση οτι “τα στερνα τιμουν τα πρωτα”

Ευχαριστω, Λαγωνικακης Φραγκισκος

Ενας φιλος του ΚΚΕ που στεναχωριεται να σας βλεπει στην σημερινη σας κατασταση.


Λαγωνικάκης Φραγκίσκος(Poexania)


Υστερόγραφο: Έκανα μια ψιλομίξη του προασπίζει με το υπερασπίζεται αλλά δεν γαμιέται...

79 σχόλια:

  1. Ειναι σιγουρο οτι οσο η κριση θα εξελισεται τοσο θα βαζουν λυτους και δεμενους να χτυπανε το κομμα.και σιγουρα η πρωην θα γινουν η καλυτερη μαγια στην αντικκε επιθεση.ας κοιταξουν τα μουτρα τους στο καθρεπτη και ας αφησουν ησυχη τη κανελλη και τη καθε κανελλη.τακης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα σας θυμήσω την αντίσταση του χαρυ-κάκου,ενάντια στη κακή τηλεόραση. Είπε λοιπόν ο χαρυ-κάκος:Η μεγαλύτερη ανακάλυψη του 20ου αιώνα είναι η τηλεόραση και η δεύτερη μεγαλύτερη ανακάλυψη, είναι το κουμπί που κλείνει την τηλεόραση! Δεν μας είπε όμως ότι το είχε αντιγράψει από τον μπάρμπα Γιάννη τον Σκαρίμπα,που το είχε πει πρώτος,αλλά για το ραδιόφωνο φυσικά, αφού τότε δεν υπήρχε τηλεόραση τότε.Αυτή η πράξη πως λέγεται,μπορεί να μου πει κάποιος?Ούτε στερνά λοιπόν είχε φίλε Φραγκίσκο,ούτε τωρινά, για να μη ξεχνιόμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευτυχώς μας άφησε ο Ένγκελς , γιατί φαντάσου τι είχε να ακούσει αυτός από τον ιδεολογικό ογκόλιθο Χάρυ Κλύν. Αυτόν τον Ιδεολογικό ογκόλιθο που το παλεύει τόσο καιρό να γίνει δήμαρχος Καλαμαριάς με όλους τους πιθανούς ιδεολογικούς «συνδυασμούς».
    Και κατά περίεργο τρόπο ποτέ δεν βγαίνει . Κατά περίεργο τρόπο οι Πόντιοι (λέμε τώρα) της Καλαμαριάς τον φτύνουν επιδεκτικά.
    Την Ρουφιανά πολύ αγάπησαν, τον Ρουφιάνου κανένας .
    Υ.Γ. Και είναι αυτός ο «μεγάλος» καλλιτέχνης , σε κάποια από τα σκέτες του είπε την ατάκα «να λέμε τον Ρίτσο ,Ρίτσο και την σκάφη , σκάφη» , αντικατέστησε τα τα Σύκα με τον Ρίτσο με προφανές το υπονοούμενο .
    Ο κατά τα άλλα «μεγάλος» καλλιτέχνης.
    Επίκουρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τελικά όσοι διετέλεσαν "αριστεροί" και στην πορεία κατάλαβαν το λάθος τους, είναι απλά εμετικοί. Δε βαριέστε σύντροφοι...Άλλοι διαλέγουν να κρατούν τη σημαία της εργατικής τάξης ψηλά και άλλοι να σκύβουν το κεφάλι, για να μην πω και τι άλλο ακόμα. ΜΠΑΤ-ΤΑΪ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τέτοιους "αριστερούς" και τους "σπουδαγμένους σοβιετολόγους"(!!!) να φοβάσαι:

      { -Επισκέπτεσαι για δεύτερη φορά τη σοβιετική Ρωσία και μάλιστα μια δεκαετία μετά το «Εργοστάσιο των μολυβιών». Γιατί;
      - Με ενδιαφέρει η ιστορία της Σοβιετικής Ένωσης και ο αντίκτυπός της στη Δύση. Έχω σπουδάσει σοβιετολογία με τον Μαρκ Φερό: το ενδιαφέρον μου ξεκινούσε από το φαινόμενο των «χρήσιμων ηλίθιων», δηλαδή από το πώς οι κομμουνιστές σε όλον τον κόσμο ήταν πρόθυμοι να δουν στη Σοβιετική Ένωση την πραγματοποίηση μιας κοινωνικής ουτοπίας και όχι ένα εγκληματικό καθεστώς. Μερικοί επιμένουν ακόμα παρά τα δεδομένα της ιστορίας. Παρ’ όλ’ αυτά, το βιβλίο δεν είναι ένα ιστορικό μυθιστόρημα γύρω από μια περίοδο της Σοβιετικής Ένωσης – θέτει, ελπίζω, οικουμενικά ζητήματα: την ατομική ενοχή σε περιβάλλον συλλογικής ενοχής, την αρετή του πολίτη, την ευθύνη του μικρού ανθρώπου.}

      http://www.athensvoice.gr/the-paper/article/458/%CE%B7-%CF%83%CF%8E%CF%84%CE%B7-%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%86%CF%8D%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%BB%CE%AF%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CE%B5%CF%80%E2%80%99-%CE%B1%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%AC

      Διαγραφή
  5. Δείτε κι αυτό:
    http://www.ekriti.gr/article/928/gi-ton-ellinon-ena-arthro-toy-harry-klynn-sto-ekriti-poy-tha-xafniasei
    Το καταφύγιο του μικροαστού, που τσουρουφλίστηκε στην επαφή του με το κομμουνιστικό κίνημα, είναι ο ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ. Ιδια πορεία ακολούθησε και ο σκιτσογράφος κ. Ευστάθιος Σταυρόπουλος, και πολλοί άλλοι, που συνωστίζονταν πριν σε Πασόκ/Συνασπισμό, και τώρα όλοι μαζί στο νεο-Πασόκ η ΣΥΡΙΖΑ..
    Ψάχνουν να βρούν, ξανά πίσω στο "Εθνος" της αστικής τους τάξης, την προστασία της προνομιακής τους ύπαρξης, αφού διαπίστωσαν ότι το προλεταριάτο δεν ανέχεται προνόμια.
    Ηταν λάθος του εργατικού κινήματος, που δημιούργησε σε αυτά τα στρώματα την ψευδαίσθηση της διατήρησης των προνομίων τους, με αντάλλαγμα την "αντιϊμπεριαλιστική-δημοκρατική συμμαχία";
    Η αλήθεια είναι, πως τότε, που σαν στρώματα είχαν ακόμη κάποιο μέλλον στα πλαίσια του Καπιταλισμού, έπρεπε με κάποιο τρόπο να τραβηχτούν από την επιρροή της Α.Τ., κι αυτό επέβαλε κάποιες υποχωρήσεις και συμβιβασμούς με την χαμηλοτάβανη συνείδησή τους. Το πόσο επιτυχημένα για το προλεταριάτο έγινε αυτό, και ποιός ωφελήθηκε από αυτούς τους συμβιβασμούς, και αν τελικά άξιζε τον κόπο, είναι ένα ζήτημα, που κατ' εμένα μόνο ιστορική σημασία έχει, και όχι πια πολιτική. Σαν ιστορικό ζήτημα βέβαια πρέπει να μελετηθεί για την άντληση γενικότερων διδαγμάτων.
    Αλλά επί του προκειμένου, τα δεδομένα έχουν πλέον αλλάξει, τα μικροαστικά στρώματα δεν έχουν πλέον κανένα μέλλον στον Καπιταλισμό, και το μόνο, που μας μένει είναι να τους βοηθήσουμε να το καταλάβουν: Σαν αυριανοί προλετάριοι και αυτοί (οι περισσότεροι είναι ήδη σήμερα - απλά δεν το έχουν συνειδητοποιήσει) έχουν μέλλον ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ/ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ.
    Και το έθνος των προλεταρίων είναι διαφορετικό από το έθνος των αστών, γιατί απλά δεν περιέχει εκμεταλλευτές, είναι πιο συνεκτικό στο εσωτερικό του, και για τον ίδιο λόγο μόνο φιλικό στο εξωτερικό του, στις σχέσεις του με τα άλλα προλεταριακά έθνη.
    Απλά, πράγματα, για μια καπιταλίστρια, όπως η Κανέλλη, αλλά φαίνεται, πολύ δύσπεπτα για πορωμένους μικροαστούς "σοσιαλιστές", που ήδη, με το ένα πόδι, πατάνε στον φασισμό!
    "Θέλουμε ελεύθερη εμείς Πατρίδα, και πανανθρώπινη την Λευτεριά", κύριε Κλύνν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τσεκουρατο αρθρο .. Τελικα οι κοινωνικα καταπτυστοι δεν ειναι οι μεγαλοαστοι που εχουν ολη την εξουσια στα χερια τους και ειναι κατανοητη απο την ταξικη τους σκοπια η συμπεριφορα τους απεναντι στο προλεταριο, αλλα τα γελοια αυτα μικροαστικα στοιχεια που εφ' αψηλου λοιδωρουσαν την εργατικη ταξη γλειφωντας τους μεγαλοαστους kai κανοντας συμμαχιες μαζι τους αλλα τωρα λογω της καπιταλιστικης κρισης προλεταριοποιουνται μαζικα χωρις ακομα να εχουν καταλαβει τι τους χτυπησε και δεν εχουν ακομα συνειδητοποιησει τo νεo τους κοινωνικo status. Σωστα τα γραφεις ολα αυτα που γραφεις για τις αξιες του προλεταριατου και αυτο ειναι η διαφορα μας με κατι Σταθηδες και Κλυννηδες που στο τελος θα πεταχτουν απο τα αφεντικα τους σαν στυμμενες λεμονοκουπες οταν πια θα τους ειναι αχρειαστοι.. Mεχρι τοτε ας αλυχτουν...

      Il popolare

      Διαγραφή
  6. Ας πει κάποιος του παπάρα του πορνόγερου ότι η Λιάνα δεν είναι μέλος του κόμματος είναι βουλευτής και οπαδός του κόμματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η Λιανα προσεβάλε την αστική της καταγωγή και πέρασε στην σοσιαλιστική/κομμουνιστικη ιδεολογια για την παλη των λαων και την απελευθερωση της εργατικης ταξης απο τα δεσμα του κεφαλαιοκρατικου τροπου παραγωγης. Καποιοι αλλοι, προσεβαλαν την λαικη τους καταγωγη, υπερ της αστικης ιδεολογιας και εκμεταλλευσης, και στην παραληρηματικη τους αυτη πορεια, εχουν βαφτει με καθε αποχρωση του αστικου πολιτικου τοπιου πηγαινοντας απο κομμα σε κομμα.

    Aυτο το συμπερασμα πως βγηκε επειδη εγινε βουλευτης του ΚΚΕ???

    Τα στερνα τιμουν τα πρωτα???Για την Κανελλη τα πρωτα δε το συζηταω γιατι αν παρουμε απο τις σχεσεις με τη ΝΔ το ΠΑΣΟΚ ακομα και αυτα που γραφοταν στο περιοδικο ΝΕΜΕΣΙΣ ειναι τουλαχιστον για γελια.
    Τα στερνα ποια ειναι οτι συμφωνα με τον πανω ανωνυμο"κανονες σχολιασμου" ειναι οπαδος και βουλευτης του κομματος.??
    Ποια η κυρια που δηλωνε σε εκπομπη της Μενεγακη οτι ο κοσμος δε πρεπει να πληρωνει το χαρατσι αλλα εγω το πληρωσα για να μην εχει προβλημα ο γιος μου!!!!!!!

    Και μια ερωτηση αν ξερει καποιος να μου απντησει.Η Κανελλη δινει το μισθο της στο κομμα οπως ειναι υποχρεωμενα τα μελη του (αν και δεν ειναι μελος του ΚΚΕ)και κραταει ενα ποσοστο η παιρνει κανονικα το μισθο της ως βουλευτης????

    ΚΟΜΗΣ


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχουν ενα κοινο ο Χαρρυ και η Κανελη(και αυτο ακριβως ειναι που τους διαφοροποιει)
      οτι τα στερνα τους δεν τιμουν τα πρωτα τους
      απλα τα πρωτα του Χαρρυ ήταν στο ΚΚΕ
      και τα πρωτα της Λιαννας ήταν στον "δεξιο χωρο"
      θα λαβεις και πιο αναλυτικη απαντηση αργοτερα απλα πρεπει τωρα να παω να περασω τη μηχανη απο κτεο

      Διαγραφή
    2. @ΚΟΜΗΣ:
      -Ναι τα στερνά τιμούν τα πρώτα. Όπως πολύ εύκολα μπορεί να ξεκινήσεις από κομμουνιστής που καταραυνώνει τον οπορτουνισμό σε κάθε ευκαιρία, και να καταλήξεις να μιλάς για "φιλελεύθερο ιμπεριαλισμό" και υιοθετείς τις "συνταγές του ΔΝΤ" όπως ο Λαφαζάνης και ο Δραγασάκης π.χ.(δύο ονόματα που μου ήρθαν στο μυαλό έτσι-τυχαία), έτσι μπορεί να ξεκινήσεις από μία αστική οικογένεια και ιδεολογία και ταχθείς στο πλευρό των κομμουνιστών. Αυτό θέλει από μόνο του αρκετά κότσια.
      -Ναι από όσο ξέρω δίνει την βουλευτική της αποζημίωση στο Κόμμα, αν και δεν έχει (ως μη-μέλος του, καμμία τέτοια υποχρέωση)

      Παραπομπές:
      http://fadomduck2.blogspot.gr/2013/11/blog-post_4446.html
      http://leninreloaded.blogspot.gr/2013/12/blog-post_1096.html
      Υ.Γ.
      Για το εάν ήταν ή όχι για γέλια αυτά που έγραφε η Κανέλη στο "Νέμεσις" μπορώ να το κουβεντιάσω, μια και ούτως ή άλλως δεν με εξέφρασαν και ποτέ. Μια φορά στο εθνικοσιασιαλιστικό παραλήρημα του προτάγματος "αφήστε την ταξική πάλη γιατί κινδυνεύει το ΕΘΝΟΣ" της Iskra ( http://leninreloaded.blogspot.gr/2013/12/blog-post_1096.html ) η Λιάνα, και παρά της καταβολές της, δεν ξέπεσε ποτέ....

      Διαγραφή
  8. αυτο που λεω ομως και εγω poe οτι απο μονο του το να εισαι βουλευτης στο ΚΚΕ δε λεει κατι για την Κανελη γιατι δεν αλλαξε κατι στο τροπο ζωης της απλα πληρωνεται απο αλλου τωρα!

    ΚΟΜΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ΚΟΜΗΣ:
      " δεν αλλαξε κατι στο τροπο ζωης της"
      Ναι, δεν έπιασε δουλειά σε κλωστοϋφαντουργία.
      Μάλλον το ΚΚΕ δεν είναι αρκετά "σεχταριστικό" ακόμη ώστε να το βάλει ως όρο για όσους επιθυμούν να συνεργαστούν μαζί του ή να το βοηθήσουν...

      Γιατί πως αλλάζει τον "τρόπο ζωής του" ένας άνθρωπος που αποφασίζει να ασχοληθεί ενεργά με τα κοινά (και μάλιστα στο πλευρό των κομμουνιστών με ό,τι αυτό συνεπάγεται), είναι τόσο αυτονόητο που προφανώς δεν αναφέρεσαι σε αυτό.

      Διαγραφή
  9. 1) Η Λιάνα Κανέλλη έχει βρεθεί στο επίκεντρο κριτικής για επαγγελματική συνεργασία, στο περιοδικό "Νέμεσις" που εκδίδει, με άτομα του ακροδεξιού «πατριωτικού χώρου». Βασικός αρθρογράφος του περιοδικού "Νέμεσις" της Λιάνας Κανέλλη επί μία εξαετία (1997-2003) υπήρξε ένας πρεσβευτής των πιο ακραίων θέσεων της σκληροπυρηνικής δεξιάς, ο πρώην βουλευτής του ΛΑΟΣ Κωνσταντίνος Αϊβαλιώτης. Η συνεργασία ήρθε στο φώς της δημοσιότητας στις 31 Οκτωβρίου 2003 όταν τρεις ευρωβουλευτές της Ν.Δ. (Κωστής Χατζηδάκης, Χρήστος Φώλιας, Ιωάννης Αβέρωφ) κατέθεσαν στο Πρωτοδικείο Αθηνών αγωγές κατά της εταιρείας Αδράστεια Εκδοτική Α.Ε. (που εκδίδει το περιοδικό "Νέμεσις"), της Λιάνας Κανέλλη, τριών στελεχών του περιοδικού και του Κωνσταντίνου Αϊβαλιώτη («κατά δημοσιογραφικό ψευδώνυμο Κώστα Κυδωνιάτη»), ζητώντας αποζημιώσεις για κάποια συκοφαντικά και εξυβριστικά κείμενα του τελευταίου. Η ταύτιση των δύο προσώπων έχει γίνει δεκτή σε πρώτο βαθμό από τα ελληνικά δικαστήρια .
    TO 2003 δεν ηταν βουλευτης στο ΚΚΕ??? παρολα αυτα δεν την ενοχλουσε να συνεργαζετε με στοιχεια "του δεξιου χωρου" τυπυ Αιβαλιωτη.

    2)Το 1997, το περιοδικό "Νέμεσις" της Λιάνας Κανέλλη δημοσίευσε υποτιθέμενη δήλωση του πρώην Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χένρυ Κίσινγκερ, που, σύμφωνα με το περιοδικό, πραγματοποιήθηκε το 1994 κατα τη διάρκεια συνεδρίου σε ξενοδοχείο της Ουάσινγκτον. Η «πηγή» του δημοσιεύματος ήταν άρθρο της Turkish Daily News[13] και η δήλωση δημοσιεύτηκε ως εξής: "Ο λαός των Γκρεκών είναι αναρχικός και δύσκολος να τιθασευθή. Γι' αυτό πρέπει να τον χτυπήσουμε βαθιά στις πολιτιστικές του ρίζες. Τότε ίσως αναγκασθή να συμμορφωθή. Εννοώ να πλήξουμε τη γλώσσα του, την θρησκεία του, τα πνευματικά και ιστορικά του αποθέματα, ώστε να εξουδετερώσουμε την δυνατότητά του να αναπτυχθεί, να διακριθεί, να επικρατήσει, ώστε να μην μας παρενοχλεί στα Βαλκάνια, στην Ανατολική Μεσόγειο και στη Μέση Ανατολή, σε όλη αυτή την νευραλγική περιοχή στρατηγικής σημασίας για μας".

    Η δημοσίευση προκάλεσε σάλο και έγινε πανηγυρικά δεκτή από μια πλειάδα ντόπιων αναλυτών [14]. Ουδέποτε αποδείχτηκε η γνησιότητα της ομιλίας ενώ διαψεύστηκε γραπτώς από τον Κίσινγκερ[15]. Η εκδότης του περιοδικού Λιάνα Κανέλλη ομολόγησε ("Νέμεσις" 10.1997) εκ των υστέρων αδυναμία εύρεσης της πρωτότυπης «πηγής».

    Η αγαπημενη προταση καθε φασιστα προυλθε απο τη ΦΑΝΤΑΣΙΑ του περιοδικου της Κανελης.

    Αυτα ολα λιγο πριν αλλα και μετα αφου συνεργαστικε το ΚΚΕ μαζι της. Και δε χρειαζεται να κανεις ιδιαιτερη ερευνα για να τα βρεις ειναι τα γνωστα απο πηγη βικιπαιδεια.

    Τωρα αν εσυ δε βρισκεις κώλυμα η Κανελη να εκπροσωπει ως βουλευτης το χωρο του ΚΚΕ με αυτα δε το καταλαβαιμω ειλικρινα!

    Παντως τα κριτιρια με τα οποια το ΚΚΕ την εξελεγε τη πρωτη φορα βουλευτη θα ηταν ενδιαφερον να αναλυθουν καποια στιγμη γιατι μεχρι τοτε δεν ειχε δειξει ιδιαιτερα αριστερη διαθεση οπως μπορουμε να καταλαβουμε πολυ ευκολα απο το περιοδικο της!
    Verba volant, scripta manent.

    ΚΟΜΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μηπως ηθελες το κομμα να την περασει απο λαικο δικαστηριο;
      Δηλαδη αν ενας εργατης παει στο κομμα η στο παμε και πει οτι θελει να συμμαχησει, εμεις θα δωσουμε εμφαση στο τι εκανε πριν η στο τι θα κανει απο εκει και περα;(εκτος βεβαια και αν ηταν βασσανιστης της χουντας η κατι αλλο χοντρο)
      κομμουνιστης οπως θα επρεπε να ξερεις δεν γεννιεσαι γινεσαι...
      αλλα για να συμπορευεσαι με το κκε δεν χρειαζεται καν να εισαι κομμουνιστης
      "ελατε μαζι μας και ας μη συμφωνουμε σε ολα" ελεγε η αλεκα
      ελατε μαζι μας και ας μην μας ψηφιζετε, λεμε σημερα, ελατε να φτιαξουμε μετωπο

      αυτη ηταν η λογικη βαση της οποιας συμπορευθηκε η κανελη με το κομμα
      και προς το παρον κραταει πολυ πιο καλα απο χαρηδες και μαρηδες, οι οποιοι της κανουν σημερα κριτικη απο αριστερα....ποιοι, αυτοι που εχουν περασει μεχρι και απο το λαος αν δεν κανω λαθος!!!

      Δηλαδη ελεος...

      Οσο για το Νεμεσις, δεν ξερω δεν το διαβαζα
      σημερα παντως αυτα που γραφει η Λ.Κ, χωρις βεβαια να εχει και την καλυτερη μαρξιστικη καταρτιση, δειχνουν οτι εχει κανει μεγαλες προοδους, εστω και αν εχει πολυ δρομο ακομα μπροστα της.

      Καλη η κριτικη λοιπον, και κριτικη πανω σε αυτα που λεει και που γραφει και που κανει της κανω και εγω. Αλλα οταν προκειται για γελοιο ξεκατινιασμα απο γελοια υποκειμενα οπως ο ντερτυ χαρι, απλα καλεις το βοθρατζιδικο.

      Διαγραφή
    2. Για το λαος ισως και να κανω λαθος(να μου πει καποιος αν ξερει) υποψηφιος παντως με τη νδ σιγουρα ηταν.

      Διαγραφή
    3. @Poe
      …."ελατε μαζι μας και ας μη συμφωνουμε σε ολα" ελεγε η αλεκα
      ελατε μαζι μας και ας μην μας ψηφιζετε, λεμε σημερα, ελατε να φτιαξουμε μετωπο….

      Αυτά τα αόριστα και ανακόλουθα καλέσματα μάλλον στα αστεία ειπώθηκαν, αλλιώς είναι υποκριτικά και αυτό αποδεικνύεται και από την πολιτική απομόνωσης που συνεχίζει μονοδιάστατα να ακολουθεί το κκε.

      Αν το κκε είναι όπως λέτε “ανοικτό κόμμα” που καλεί αριστερούς με αγωνιστκή διάθεση, να συμπορευτούν για να ανατρέψουν την υπάρχουσα κατάσταση, τότε η Ριζοσπαστική Αριστερά που περήφανα περικλείει στις τάξεις του 16 συνιστώσες, με μαρξιστική, οικολογική ακόμα και αναρχική κατεύθυνση τι πρέπει να λέει; Ποιος κατάφερε και δημιούργησε και ένωσε τα κινήματα και τις τάσεις της αριστεράς και μάλιστα έφτασε να διεκδικεί την πρωθυπουργία για να αλλάξει τα πράγματα, με επικεντρο τον ανθρωπο πάνω απο τα κέρδη; Προφανώς η αντίληψη κάποιων φτάνει μέχρι εκεί που το κάλεσμα σε κοινή πορεία ισούται με υποταγή στη (άγονη) πολιτική γραμμή των στελεχών του Περισσου.

      Δηλαδή, στα σοβαρά, μου λέτε ότι αν εγώ και μερικοί φίλοι από την ΚΟΕ χτυπήσουμε την πόρτα του κκε για να συμμετάσχουμε σε ένα κοινό μέτωπο εναντια στα μονοπώλια,στα μνημονια,κ.α. το κκε θα μας δεχτεί και δεν θα μας χαρακτηρίσει οπορτουνιστές, πράκτορες του συστήματος, ρεφορμιστές και άλλα γραφικά;

      Μάλλον δουλευόμαστε μεταξύ μας, αν το πιστεύετε αυτό.
      Θεωρώ πιο ειλικρινή την απόλυτη θέση του κκε " ή μαζί μας ή τίποτα" που αν και διαφωνώ, είναι δικαίωμα κάθε κόμματος να επιλέγει την στρατηγική του, αλλά παρακαλώ, μην υποκρίνεστε τους ενωτικούς, όταν ακόμα και οι πορείες σας απαξιούν να βρεθούν στον ίδιο χώρο με τις άλλες αριστερές δυνάμεις.

      Διαγραφή
    4. @katalana:
      Λες "Τον άνθρωπο πάνω από τα κέρδη", δηλαδή τα κέρδη να συνεχίσουν να υπάρχουν (σε βάρος των ανθρώπων που λέγονται εργατική τάξη) στον αιώνα τον άπαντα.
      Και δεν ντρέπεσαι...
      Όσο για τις "συνιστώσες" σε πιάνω ανενημέρωτο. Καταργήθηκαν πριν τις εκλογές του Ιούνη προκειμένου να αποκτήσει ο ΣΥΡΙΖΑ την δυνατότητα να καρπωθεί το καλπονοθευτικό μπόνους των +50 εδρών που καταγγέλλει από την ίδρυση του.
      Και οι (πρώην) "συνιστώσες" κιχ μπρος στην κουτάλα, για τα αίσχη με τον ΣΕΒ, την ΕΕ, το ΝΑΤΟ, το ΔΝΤ, τους εφοπλιστές, το παππαδαριό, κλπ κλπ κλπ.
      Όσο για σένα και τους φίλους σου από την ΚΟΕ, μετά τα τουμπεκιά στα ως άνω ξεφτιλίκια του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και το το ...φωτοσόπιασμα σας από τον ALEXIS και την παρέα του, από την επόμενη κιόλας των εκλογών του Ιούνη, είστε τόσο ανυπόληπτοι που ουδείς μπορεί να σας πάρει στα σοβαρά.

      Α ρε έρημε Χοτζέα, που είσαι δεις τι τέρατα εξέθρεψες...

      Υ.Γ.
      Ξέχασες την εθνικιστική, την νεοφιλελεύθερη, την ΝΑΤΟϊκή, την Σιωνιστική, την ιμπεριαλιστική, την μονοπωλειακή, την ΔΝΤική, την αντικομμουνιστική, την φιλοβασιλική (έχετε και τέτοιους καμάρι μου), την εθνικοσοσιαλιστική(Iskra), την φονταμενταλιστική, και άλλες από τις "συνιστώσες" που σας κάνουν "υπερήφανους".
      Άμα θες λινκάκια με δικά σας γραπτά από δικές πηγές για όλα τα παραπάνω, έχουμε.
      Υ.Γ.
      Ποιός χώρος της "αριστεράς" έγραφε με τα καλύτερα λόγια για "ακομμάτιστο συνδικαλιστή της ζώνης" που συνελήφθη για την επίθεση της ΧΑ στο Πέραμα εναντίον του ΚΚΕ (πριν την σύλληψη του φυσικά...);
      Ο ευρών κερδίζει το βραβείο "Αυτόνομη παρέμβαση"

      Διαγραφή
    5. @ΚΟΜΗΣ:
      Λες τον Αίβαλιώτη του ΛΑΟΣ;
      Αυτόν που έστειλε συγχαρητήτρια επιστολή για την εκλογή του συγγενή του (θείος του) και υποστηριζόμενου από όλες τις (πλην -ΚΚΕ) πολιτικές δυνάμεις (από ΛΑΟΣ μέχρι ΑΝΤΑΡΣΥΑ) Σταυρινάδη στην Ικαρία;
      -Για τον ίδιο Αϊβαλιώτη δεν λέμε;
      http://respentza.blogspot.gr/2010/09/blog-post_20.html

      Διαγραφή
    6. Δεν ξερω τι γινεται με εσενα και την ΚΟΕ, εμεις παντως δεν θα σας σβηναμε τα σφυροδρεπανα στις σημαιες...βεβαια ποτε δεν θα σας ενσωματωναμε σαν ΚΟΕ, αλλα λεμε τωρα.

      Αν ερχοσουν παντως εσυ, μονος σου, ως πρωην ΚΟΕτζης, να ενταχθεις στο παμε, δεν θα ειχες κανενα προβλημα, ξερω παρα πολλες περιπτωσεις, απο αναρχικους μεχρι νεοδημοκρατες, και μαλλιστα ολοι αυτοι με εντονη πολιτικη δραση πριν ερθουν στο κομμα, οι οποιοι τωρα αγωνιζονται στο παμε, ειναι υποψηφιοι στα σωματεια κλπ.

      Δεν ξερω τι πλυση εγκεφαλου σας κανουν εκει στην ΚΟΕ, παντως αυτα τα ξερουν και τα μωρα παιδια.

      Διαγραφή
    7. - Oι συνιστώσες καταργήθηκαν ΤΥΠΙΚΑ για να μπορέσει ο Συριζα να διασφαλίσει μια ομαλή πολιτική μετάβαση στην εξουσία χωρίς να δημιουργηθούν νομικά κολλήματα στο μέλλον, όπως πολλοί αντίπαλοι θα εύχονταν. Οι συνιστώσες όμως ουσιαστικά διατηρούν την «αυτοτέλεια πεποιθήσεων και ιδεών» τους, προσδίδοντας πλουραλισμό στη γραμμή του Σύριζα, κάτι που για μένα είναι θετικό με την λογική ότι συμβάλουμε στην διαδικασία της «θέσης-αντίθεσης –σύνθεσης» και καταλήγουμε στις αποφάσεις. Αυτό για το οποίο μας κατηγορούν τα καθεστωτικά μέσα, οι κυβερνητικοί αλλά δυστυχώς και το κκε ότι στον Σύριζα υπάρχουν πολλές γνώμες και απόψεις, αυτό το ίδιο το θεωρώ και το μεγάλο πλεονέκτημα του Συριζα και άκρως ριζοσπαστικό σε πολίτικο επίπεδο. Έξαλλου, τι έχουν να αντιτάξουν τα άλλα πολιτικά κόμματα εκτός από το «διαφωνία ίσον διαγραφή»; Και εγώ διαφωνώ με συντρόφους για κάποιες θέσεις τους, αλλά βάζω πάνω από όλα το συμφέρον του λάου και τον αγώνα για ανατροπή όσο γίνεται πιο σύντομα.

      - Όσον αφορά για τη πολυθρύλητη ιστορία με τη σημαία στην Αυγή, πάει πολύ να σηκώνει το δάκτυλο ένας σταλινικός, για προφανείς λόγους, όταν ο ίδιος εξαφανίζει από φωτογραφίες ολόκληρους ανθρώπους. Και σαν ΚΟΕ υπήρχε στην αρχή μια δυσαρέστηση, αλλά την ίδια και ίσως παραπάνω δυσαρέστηση θα δημιουργούσε η περίπτωση που σε μια ιστορική φωτογραφία του Συριζα φαινόταν μόνο μια σημαία του ΔΗΚΚΙ ή της ΑΠΟ γιατί ο Σύριζα αποτελεί συνασπισμό κομμάτων και όχι ένα μονοδιάστατο κόμμα για να ταυτιστεί με μια και μόνο σημαία. Οπότε καιρός είναι να το ξεπεράσετε και αυτό και να σταματήσετε το μέγα πολίτικο επιχείρημα της «φωτοσοπιας».

      - Τώρα ότι σε πείραξε η λέξη κέρδος, τι να πω; Άλλο κέρδος και άλλο υπεραξία και κερδοσκοπία, υπάρχει τεράστια διαφορά. Εκτός εάν εσύ δημιουργείς μια επιχείρηση και θέσεις εργασίας με σκοπό τη χασούρα και τη χρεωκοπία, (κάτι βέβαια που μια τέτοια νοοτροπία θα εξηγούσε την κατάσταση στον ριζοσπάστη και την Τυποεκδοτικη οποτε πάω πάσο).

      -Πάντως με τον τρόπο σου απάντησες για το πόσο καλοδεχούμενοι είναι άλλοι , ακόμα και φιλομαρξιστες αριστεροί, στο κκε: καθόλου. Άρα έχοντας απέναντι τους φασιστοδεξιους, τους σοσιαλδημοκράτες, κεντρώους, το σύνολο της «αστικης δικτατοριας» και ρίχνοντας πόρτα στους εξωκοινοβουλευτικούς αριστερούς, στους αναρχικους, στο Συριζα και την Ανταρσυα, απορώ ποιοι άλλοι μένουν για να επιτευχτεί αυτή η περίφημη λαϊκή συμμαχία που αναφέρει το κκε. Μερικές φορές δεν είναι κακό να δεχτεί κανείς οτι «στραβά αρμενίζουμε» .

      Διαγραφή
    8. "
      - Όσον αφορά για τη πολυθρύλητη ιστορία με τη σημαία στην Αυγή, πάει πολύ να σηκώνει το δάκτυλο ένας σταλινικός, για προφανείς λόγους, όταν ο ίδιος εξαφανίζει από φωτογραφίες ολόκληρους ανθρώπους. Και σαν ΚΟΕ υπήρχε στην αρχή μια δυσαρέστηση, αλλά την ίδια και ίσως παραπάνω δυσαρέστηση θα δημιουργούσε η περίπτωση που σε μια ιστορική φωτογραφία του Συριζα φαινόταν μόνο μια σημαία του ΔΗΚΚΙ ή της ΑΠΟ γιατί ο Σύριζα αποτελεί συνασπισμό κομμάτων και όχι ένα μονοδιάστατο κόμμα για να ταυτιστεί με μια και μόνο σημαία. Οπότε καιρός είναι να το ξεπεράσετε και αυτό και να σταματήσετε το μέγα πολίτικο επιχείρημα της «φωτοσοπιας». "

      Σοβαρα; δεν ειναι μεγαλο πολιτικο επιχειρημα να σου κανουν κριτικη που σου σβηνουν το τιμημενο σφυροδρεπανο(οχι οτι το τιμησατε και πολοι οι ΚΟΕτζηδες) και εσυ να το κανεις μοκο; Τοσο για τα σκουπιδια το χετε εκει στην ΚΟΕ, που για χαρη 50 εδρων τους αφηνετε να σας το σβηνουν, τοσο καιροσκοποι; Καλα οτι το χετε για τα σκουπιδια το ξεραμε, απλα εσυ το επιβεβαιωνεις κιολας απο την πλευρα σας.

      Για να μη μιλησω και για τα αλλα φοτοσοπ του κομματος σου, του κομματος των πολιτικων απατεωνων...ξερεις για ποια μιλαω, για αυτα στην ακροπολη που σβηνατε το κκε απο τα πανω και οικοιοποιουσασταν τις κινητοποιησεις...φανταζομαι και αυτο στα πλαισια της ενοτητας της αριστερας το κανατε ε; Τι Λωζανη τι Κοζανη...

      "-Πάντως με τον τρόπο σου απάντησες για το πόσο καλοδεχούμενοι είναι άλλοι , ακόμα και φιλομαρξιστες αριστεροί, στο κκε: καθόλου. Άρα έχοντας απέναντι τους φασιστοδεξιους, τους σοσιαλδημοκράτες, κεντρώους, το σύνολο της «αστικης δικτατοριας» και ρίχνοντας πόρτα στους εξωκοινοβουλευτικούς αριστερούς, στους αναρχικους, στο Συριζα και την Ανταρσυα, απορώ ποιοι άλλοι μένουν για να επιτευχτεί αυτή η περίφημη λαϊκή συμμαχία που αναφέρει το κκε. Μερικές φορές δεν είναι κακό να δεχτεί κανείς οτι «στραβά αρμενίζουμε» . "

      Τι απο το παραπανω σχολιο που εκανα δεν καταλαβες; Σε κανενα που θελει να αγωνιστει και αποδεχεται ενα μινιμουν πλαισιο δεν κλεινουμε την πορτα, αλλα τωρα εσυ αν περιμενεις να μεταφερεις την συνιστωσα σου στο ΚΚΕ οπως ειναι, μαλλον θα περιμενεις για πολυ ακομα... ολο και καπου ομως θα κολλησετε μετα την συντριβη του συριζα(Ανταρσυα, ΔΗΜΑΡ...η και κανενα καινουριο κομματακι τυπου plan b κλπ) οταν θα κληθει να κυβερνησει, ετσι και αλλιως ολους εσας το συστημα σας εχει αναγκη.

      Διαγραφή
    9. Ρε τη Κανέλλη...και το Στάλιν...δώσε και Τυποεκδοτική και όλα μαζί τάχα να "ζοριστούμε"...
      Τι κακοί να κλείνουμε τη πόρτα πχ στους καημένους τους "βελισσαράτους", που όποτε βρήκαν το ΚΚΕ μπόσικο χτυπήσανε με όλα τα μέσα,τα ίδια και χειρότερα για τους "αναρχικούς" και άλλα φυντάνια όπως ΟΑΚΚΕ κτλ. Όλοι τους έχουν πει την "εξυπνάδα" τους για το ΚΚΕ (και έχουν κάνει ακόμα χειρότερα), από τους συριζαίους μέχρι τη πιο μικρή οργάνωση που δε ξέρω κι εγώ πως αυτοπροσδιορίζεται. Καθόλου δε τους τιμάει όλους αυτούς (ή όποιους απ'αυτούς) να περιτριγυρίζουν ένα κόμμα που επιθυμεί τη διατήρηση και διαιώνιση του καπιταλισμού όπως ο Σύριζα, αυτό και για το Χάρυ Κλυνν. Πλέον με τα μέσα που υπάρχουν στραβώνει κι ο γυαλός, βοηθάτε όλοι σας σ'αυτό, "σκάβετε" μια χαρά.

      Διαγραφή
    10. σιγα σιγα θα φτασει και στην Βαρκιζα

      Διαγραφή
  10. Και για να τα συνοψισω ολα σε μια προταση. "μακαρι να ειχαμε περισσοτερες λιανες και λιγοτερους χαρρυ-δες"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ΚΟΜΗΣ

    http://www.youtube.com/watch?v=4xCjQDfUfGw Σου απαντά η ίδια...

    @katalana

    Έλα κανε κυβέρνηση με τους τσακαλοδραγασαθακηδες,τους ευρωλάγνους,το ινστιτούτο Λέβι και τον παμμέγιστο αρχηγό σας που κάθε τρεις και λίγο είναι στην Αμερική... διαχειριστείτε τα αδιέξοδα του καπιταλιστικού συστήματος ώστε να φέρεται την "κοινωνική συνοχή" που λέει και ο αρχηγός σας.. Και αφήστε το "σεχταριστικό" ΚΚΕ να παλεύει να φτιάξει κοινωνική συμμαχία από τα κάτω μακριά απο Ρουντιδες και συνομιλητές του ΣΕΒ...

    ΣΟΒΙΕΤΙΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αλλα σας πονα η Λιανα, οπως πονα και τον Χαρρυ, επειδη ακολουθει αντιστροφη πορεια απο εσας...το καταλαβαινω ότι απο εκεί ξεκινάει το πρόβλημα, ομως δεν ειναι πρόβλημα της Λιάνας, ειναι πρόβλημα δικό σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ "τιμητικό" που κάποιο μυρίζουν "μέλι" αυριανής κυβέρνησης και πετάνε γύρω γύρω σα τις μύγες, αυτό λοιπόν είναι προοδευτικό κατ'αυτούς. Ας το πουν ανοιχτά κι ας μη κοροϊδεύουν το κόσμο, όλοι τους, ενταγμένοι κι "ανένταχτοι", αλλά που....

      Διαγραφή
  13. katalana30 Δεκεμβρίου 2013 - 7:18 μ.μ.

    @ Εκτός εάν εσύ δημιουργείς μια επιχείρηση και θέσεις εργασίας ...@

    Ενταξει φιλέ .. Κρατησε τα επιχειρηματα σου για τον εαυτον σου.. Αυτο με θεσεις εργασιας που δημιουργουν οι επιχειρηματιες δηλ. οι εκμεταλευτες της ανθρωπινης εργασιας , ειναι το κυριο επιχειρημα των οπαδων , προπαγανδιστων, πολιτικων εκπροσωπωνκ.λ.π. της ... υγειας επιχειρηματικοτητας ή μή. Αυτο λεει ο καπιταλιστης, το ιδιο λεει ο καταπτυστος πολιτικος του εκπροσωπος και το ιδιο λεει ο οπορτουνιστης συμμαχος του.

    Il popolare

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Εγώ μικρό και χαζό είμαι και δεν καταλαβαίνω ορισμένα πράγματα.
    Ως πότε θα χρησιμοποιούν ορισμένοι τον Στάλιν ως αναλγητικό για την συνείδηση τους προκειμένου να στηρίξουν την κρυφή αγάπη τους για τον Καπιταλισμό που τόσο μισούνε και θέλουν να ανατρέψουν , άλλα όλο και το αναβάλουν ; Και ως πότε θα είναι φάρμακο για πάσα (ιδεολογική)νόσο, όταν «στριμώχνετε» κάποιος πολιτικός αντίπαλος , είτε από «αριστερά» η από «δεξιά» , και η πρώτη κουβέντα , που θα πει είναι Στάλιν; Σε λίγο όταν θα τρώνε ζόρι γιατί δεν τους βγαίνουν οι προβλέψεις για τα άστρα οι διάφοροι αστρολόγοι , στα δύσκολα θα λένε ότι φταίει ο Στάλιν που δεν μπορεί άλλο να είναι ανάδρομος ο Ερμής.
    Και η δεύτερη μου απορία είναι , πώς γίνεται όλοι αυτοί που μιλάνε για τα «εγκλήματα» του Στάλιν και του «κακού» κομμουνισμού , να αντλούν όλο ένα και περισσότερο επιχειρήματα και παραδείγματα από την Ναζιστική προπαγάνδα του Γκέμπελς δεν μπόρεσα να το καταλάβω. Δεν κρατάνε ούτε τα προσχήματα . Και η πλάκα είναι ότι οι περισσότεροι ούτε καν το ξέρουν. Παπαγαλίζουν κάτι γιατί το άκουσαν κάπου η το διάβασαν , άλλα πρώτιστος δεν φρόντισαν να μάθουν την πρωτογενή πηγή.
    Το ότι το Ραιχστακ το έκαψαν τελικά οι Ναζί και όχι οι κομμουνιστές ισχύει ακόμα η άλλαξε και αυτό με απόφαση της κομισιόν;;;;
    Υ.Γ. πληροφορίες που θέλουν τον Προ προ προ προ προ πάππο του Στάλιν να έχει κάψει την Ρώμη ελέγχετε ως ανακριβή .
    Επίκουρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η πιο μεγαλη πλακα ειναι που ενας ο οποιος υποστηριζει το κομα στο οποιο εχουν βρει καταφυγιο τα μισα στελεχη του πασοκ, ερχεται και σου αναψηλαφησει το παρελθον της κανελλη...αν αυτη δεν ειναι η πιο ακραια εκφραση του φασισμου τοτε ποια ειναι;

      Διαγραφή
    2. Και να σκεφτεις οτι οι ΚΟΕτζηδες οσο ηταν ο ΣΥΡΙΖΑ στο 4% το παιζαν και κομμουνισταραδες. Θυμαμαι ακομα ΚΟΕτζη να με κατηγορει για την αποσταλινοποιηση και τη διαγραφη Ζαχαριαδη στο ΚΚΕ! Θυμαμαι τον ιδιο να μου λεει οτι η ΚΟΕ μιλαει για αποδεσμευση και οτι αν δεν αλλαξει θεση για την ΕΕ ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρεπει να φυγει η ΚΟΕ και αν δεν το κανει θα φυγει ο ιδιος απο την ΚΟΕ. Για να ειμαι ειλικρινης δεν ξερω αν εφυγε καθως τελευταια φορα που τον ειδα ηταν στις 20/10/2011 που τα λεγαμε μπροστα απο τη βουλη και μου λεγε οτι αν ενωθουμε ΚΚΕ-ΔΗΜΑΡ-ΣΥΡΙΖΑ πιανουμε 35%...

      Υγ. Αν και κραταγε τημ εφημεριδα "ετγατικη αληλλεγγυ" του ΣΕΚ καμια περιφρουρηση δεν τον ειχε εμποδιασει να ειναι στα μπλοκ του ΠΑΜΕ οπως και κανεναν διαδηλωτη απο οποιοδηποτε αλλο μπλοκ...

      Διαγραφή
    3. Ξεχασα ονομα...

      ratm

      Διαγραφή
    4. https://www.google.gr/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&docid=aol9ZUWuSfgauM&tbnid=y4q5416Uue2UEM:&ved=0CAUQjRw&url=http%3A%2F%2Fleninreloaded.blogspot.com%2F2012%2F05%2Fblog-post_22.html&ei=xATGUsilGYWg0wWp7ICQAw&bvm=bv.58187178,d.d2k&psig=AFQjCNHobi256C2_S6PNvoAkiFbQfB1FgQ&ust=1388795365049418

      καλη χώνεψη!
      Βασίλης

      Διαγραφή
    5. Για όλα φταίει ο Στάλιν. Να εδώ αποδεικνύεται ότι ήταν ο 110ς στη σειρα χειρότερος ΡΟΥΜΑΝΟΣ όλων των εποχών!!!!!!!!!!
      http://www.theranking.com/cei-mai-rai-romani-din-toate-timpurile_r39891?a=fb-ad-ro-peoresrumanos&utm_source=facebook&utm_medium=ad&utm_campaign=ro-peoresrumanos

      Vikar

      Διαγραφή
  15. ναι εχουν πολυ πλακα ολοι αυτοι!
    πιανωντας το τελευταιο σχολιο του ανωνυμου.
    εκεινη την μερα περναγε απο την συγκεκντρωση οποιος ηθελε και οπως ηθελε. μπλοκ φυσικα δεν θα περναγε. γιατι σε ποσες πορειες πολυτεχνειου που εχουν συγκεντρωση ολα τα γκρουμπουσκουλα στο σταθμο της πανεπηστιμιου μας αφηνουν να περασουμε ενω χαβαλεδιαζουν; τον κυκλο κανουμε και κλασικα με ενα απιστευτο συγχρονισμο ξεκινανε για να μας κοψουν και να μην περασουμε. δοκιμασαμε ποτε να περασουμε απο πανω τους, παρολο που πολλοι -ειδικα μη μελη ζουνε για αυτη την στιγμη.
    τα τελευταια χρονια ολα αυτα τα παιδακια του τσυριζα 4% εχουν καταπιει την γλωσσα τους και το μονο που ψελιζουν ειναι -χοντρα χοντρα- οτι ολα αυτα που κανουν ειναι κολπο για να παρουν την εξουσια....ουτε 10χρονα.

    και μια απορια. εμας μας τα κανατε ζεπελιν για καθε προβοκατσια που εσκαγε (γερμανος κτλ) γιατι δεν απανταγαμε με αντανακλαστικα γιουσειν μπολτ.
    περιμενω ακομα την απαντηση στην καταγγελια της νδ, οτι εσεις θα ξερετε καλυτερα απο ολους για τις μιζες, αφου εχετε πλεον στην ζεστη σας αγκαλη, ολα τα πρωτοπαλλικαρα του πασοκ και του ακη εκεινης της εποχης.
    γιατι και να μην ειχαν φαει οι συγκεκριμενοι θα ηξεραν και το να μην μιλας ειναι εξισου ενοχο με το να μην τρως.
    υ.γ. αν δεν κανω λαθος ο ριζος ριζος μελος του τσυριζα δεν ηταν μεχρι το 2011; ή τουλαχιστον εκλεγοταν με τον τσυριζα; οταν τον εκλεγατε δεν ξερατε για τις συμβασεις που εδινε στην κορη του και για τα σπιτακια που εχτιζε (συμφωνα παντα με τα μμε).
    ή αγαπητα τσυριζακια ειναι ηθικα σωστο να επενδυεις σε προιοντα (οικονομικα) της ιδιας εταιρειας που εισαι σφοδρα αντιθετος και παρακινεις και μια ολοκληρη περιοχη;τι αλλο εκτος απο τουλαχιστον υποπτο ειναι αυτο;
    ή το να περνεις ενα προνομιακο προγραμμα εφαπαξ απο την εταιρεια που δουλευεις, ενω την πολεμας θεωρητικα;;;;
    ακου σεναριο τωρα. ειμαι εγω προεδρος ομοσπονδιας και υπογραφω μετα τυμπανουκροσιων συμβαση με μειωσεις και γενικα εχω τον κλαδο υποτονικο σαν τους σφυγμους των δυτων ελευθερης καταδυσης και οταν παρω συνταξη εχω ενα δωρακι της εταιρειας ενα ταξιδακι στο ματσου πιτσου και ενα εξοχικουλη των 100000 ευρω, τι θα πειτε για μενα;;;;;;;
    αντε περαστικα τσυριζακια, εχετε δωσει το ραντεβου σας με τους αποπατους της ταξικης παλης και πατε με ακριβεια χειρουργικου ρομποτ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μια κουβεντα απλα: Τριζουν τα κοκαλα του Γιαννη Χοτζεα που βλεπει τα του να τον φτυνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΣ:
      Έχεις την εντύπωση πως γνωρίζουν καν ποιός είναι ο Χοτζέας τα ΣΥΝασπιστήρια της σημερινής ΚΟΕ;
      Προσωπικά αμφιβάλω αν τους λέει κάτι το όνομα Α/συνέχεια καν...
      Πάντως όσους γνωρίζω από τότε, την είχαν κοπανήσει με την ένταξη της ΚΟΕ στον ΣΥΝασπισμό.
      Δεν άντεξαν την ξεφτίλα από τότε...

      Διαγραφή
  17. -Το ξέρετε ρε πως ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός έχει και αυτός συνιστώσες;
    -Και μάλιστα "ριζοσπαστικά φιλελεύθερες";

    "Δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη ότι μια έγκριτη εφημερίδα του φιλελεύθερου αμερικανικού κατεστημένου, η Huffington Post, μιλά με τη γλώσσα της αλήθειας για τη «σκλαβιά» που έχει επιβάλλει η τρόικα στην Ελλάδα, Ελλάδα που, όπως γράφει, ήταν παλαιότερα «αμερικάνικο προτεκτοράτο». Ούτε θα πρέπει να προκαλεί έκπληξη ότι η εφημερίδα φτάνει να προτείνει στην Ελλάδα τη στάση πληρωμών και την έξοδο από την ευρώ.

    Η Huffington Post σε αυτό το σημείο εκπροσωπεί τους πιο ριζοσπαστικούς φιλελεύθερους κύκλους του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού [...]
    Iskra"
    http://iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=14708:the-huffington-post-&catid=81:kivernisi&Itemid=198

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @Katalana:
    Μπορείς να μας εξηγήσεις (μαρξιστικά παρακαλώ σαν "κομμουνιστής" που λες πως είσαι-λέμε τώρα-) πως γίνεται να υπάρχουν "κέρδη χωρίς εκμετάλευση";
    Γιατί το πρώτο πράγμα που απόδειξε (και δεν αμφισβητείται από κανέναν σοβαρό άνθρωπο) ο Μαρξ, είναι το κέρδος προκύπτει από την κατακράτηση της υπεραξίας (σημείωσε την λέξη κάπου, θα σου χρειαστεί), δηλαδή από την απλήρωτη εργασία των εργαζομένων, δηλαδή από την εκμετάλλευση τους.
    Ή μιλάμε επάνω σε αυτήν την βάση, οπότε δεν ξέρεις τι λες και τι σου γίνεται, ή μιλάμε επάνω σε άλλη βάση (μη-μαρξιστική και μη επιστημονική) οπότε κόψε τα "αριστερά" φούμαρα και παραδέξου πως είσαι αστός για να αντιπαρατεθούμε ιδεολογικά σε μια σοβαρή βάση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. -Εφόσον θες να μιλήσουμε για υπεραξία, καλό θα ήταν να δούμε και κάτω από πιο οικονομικό περιβάλλον βρισκόμαστε. Το να μιλάμε για “κατάργηση” της υπεραξίας και να αντιμετωπίζουμε την αγορά σαν ένα απλό δευτερογενές αποτέλεσμα της Παραγωγής, θα είχε αξία άμα είχαμε φτάσει στο ανώτατο στάδιο μιας κομμουνιστικής κοινωνίας.

      Επειδή όμως μας ενδιαφέρει το τώρα, το πως μπορεί να ξεπεράσει κάποιος τις παρούσες οικονομικές συνθήκες, στην μετάβαση από τον καπιταλισμό στο σοσιαλισμό μπορούμε να μιλήσουμε για την ανασυγκρότηση του κράτους με όρους που θα μπορούν να διαχειρίζονται το “μεταβλητό κεφάλαιο” προς όφελος του δημοσίου. Δηλαδή, την υπεραξία που παράγεται αναγκαστικά σε μια μη-κομμουνιστική κοινωνία, θα μπορεί ένα κοινωνικό, σοσιαλιστικό κράτος να την διεκδικεί με σκοπό την ανατροφοδότηση του λαϊκού-εργατικού δυναμικού και ταυτόχρονα να περιορίζει την συγκέντρωση συσσωρευμένου πλούτου στους κεφαλαιούχους όπως συμβαίνει τώρα στον καπιταλισμό.

      Μιλώντας γενικά, όταν κάποιοι διαβάζουν μόνο αποσπασματικά και με τσιτάτα την μαρξιστική θεωρία, είναι αναμενόμενο να καταδικάζουν το “κέρδος” σαν απόλυτα κακό, ενώ η ουσία είναι η σοσιαλιστική διαχείριση του για την κοινωνική δικαιοσύνη και την εξάλειψη των οικονομικών ανισοτήτων. Επίσης, πολλές φορές με συντρόφους από άλλους χώρους έχουμε διαφωνήσει π.χ. για το εάν πρέπει να χαρακτηρίζεται σαν καπιταλιστής και ο ιδιοκτήτης μιας φαρμακοβιομηχανίας αλλά και μιας οικογενειακής βιοτεχνίας υποδημάτων ή το εάν μπορούμε να μιλάμε το ίδιο για την “αξία” της εργασίας ενός μισθωτού εργάτη που φτιάχνει ψωμί και ενός εργάτη που φτιάχνει πολυτελείς θήκες για κινητά, αλλά η ουσία είναι να μπορούμε να διακρίνουμε τις αντικειμενικές οικονομικές συνθήκες και να προσαρμόζουμε την μαρξιστική πρακτική κατάλληλα, ώστε να είναι λειτουργική και όχι θεωρητικά ταυτόσημη αλλά μη αποδοτική.

      -Προτιμώ τις πολιτικές συζητήσεις για μαρξιστικά θέματα αλλά δεν μπορώ να μην αναφερθώ και στα υπόλοιπα σχόλια:

      / Όταν τα καθεστωτικά Μέσα ψιθυρίσουν κατι για το ΚΚΕ τότε μιλάτε για πληρωμένους κονδυλοφόρους του συστήματος, για λασπολόγους κτλ. Όταν όμως το σύστημα στάζει χολή για τον Σύριζα, τότε θα πρέπει να απαντήσουμε στην «…καταγγελια της νδ» και στα δημοσιεύματα της …Huffington Post . Μάλιστα…

      / Γελαω όταν ακούω κάποιον να μιλαει για «αμερικάνικο προτεκτοράτο» , όταν ο ίδιος δεν είχε κανένα πρόβλημα να γίνει η χωρα «σοβιετικό προτεκτοράτο» και να του επιβάλλονται οι Γ.Γ. του κόμματος από την Μόσχα. Το να μην είναι η Ελλάδα προτεκτοράτο κανενός δεν παίζει δηλαδή;

      / Και κάτι τελευταίο για να μην κουράσω άλλο: Ο κόσμος που ψήφισε πασοκ το 2009 με 43,92 %, έφτασε στο σημείο να υποστηρίξει τον Συριζα σαν λύση στο αδιέξοδο και να τον ανεβάσει εκλογικά. Καλώς ή κακως, αυτό τον κόσμο έχουμε, μακαρι ολοι οι ψηφοφόροι να ήταν καθαρόαιμοι αριστεροί και κομμουνιστές όπως θέλετε εσείς, αλλα αυτό είναι πρακτικά αδύνατο. Όταν και άμα το ΚΚΕ καταφέρει και επηρεάσει τις μάζες για να το ψηφίσει μαζικά, ας βγάλει ανακοίνωση ότι απαγορεύει σε πρώην πασοκους να το ψηφίσουν.

      Αντε, καλή χρονια να έχουμε με λιγότερες αντεγκλήσεις και περισσότερες κοινές πρωτοβουλίες.

      Διαγραφή
    2. Καλό Πάσχα και το δούλεμα αλλού. Τις πρωτοβουλίες σας και στους φίλους σας στα ινστιτούτα και στους "αγωνιστές" του ΚΕΑ.

      Διαγραφή
    3. @katalana:
      Η υπεραξία βγαίνει από την απλήρωτη εργασία του εργαζόμενου, και να πας να διαβάσεις το κεφάλαιο του Μαρξ, θα σου χρειαστεί.
      Από αυτήν προκύπτει το κέρδος του καπιταλιστή. Αν ο καπιταλιστής κερδίζει έστω και ένα λεπτό, αυτό το λεπτό προκύπτει από απλήρωτη ώρα εργασίας. Εφόσον το έχει ο καπιταλιστής καμμία διαχείρηση δεν μπορεί να κάνει κανένα κράτος.
      Δεν μπορεί να είσαι τόσο πολύ χαζός που να μην το καταλαβαίνεις...

      Πάμε παρακάτω τώρα γιατί έχεις μπερδέψει τα μπούτια σου.
      Σοσιαλισμός είναι το καθεστώς της δικτατορίας του προλεταριάτου, στο οποίο δεν υπάρχουν καπιταλιστές και δεν υπάρχουν και κέρδη.
      Κομμουνισμός είναι η αταξική κοινωνία (έχουν λυθεί και οι δευτερεύουσες αντιθέσεις του σοσιαλισμού,. το κράτος απονεκρώνεται).
      Τι βλακείες περί "αναδιανομής" τσαμπουνάς λοιπόν; "Αναδιανομή" και μάλιστα "στο τώρα" (μετάφραση από τα ΣΥΡΙΖΑίικα: τώρα=καπιταλισμός) σημαίνει εξακολούθηση της εκμετάλευσης που τάζεται πως θα την κάνετε τάχα μικρότερη. Το πως ακριβώς θα πετύχετε εσείς εκεί που απέτυχε σύσωμη η παγκόσμια σοσιαλδημοκρατία το κρατάτε μυστικό.

      Πρόσεξε τον παραλογισμό σου:
      "την υπεραξία που παράγεται αναγκαστικά σε μια μη-κομμουνιστική κοινωνία, θα μπορεί ένα κοινωνικό, σοσιαλιστικό κράτος να την διεκδικεί με σκοπό την ανατροφοδότηση του λαϊκού-εργατικού δυναμικού και ταυτόχρονα να περιορίζει την συγκέντρωση συσσωρευμένου πλούτου στους κεφαλαιούχους όπως συμβαίνει τώρα στον καπιταλισμό."
      Δηλαδή θα υπάρχει κάποιο σύστημα στο οποίο θα υπάρχουν κεφαλαιούχοι με συσωρευμένο πλούτο (όπως ομολογείς), αλλά αυτό εσύ δεν το ονομάζεις καπιταλισμό, και κρατιέσαι να μας πεις την πηγή του πλούτου που σωρεύουν οι καπιταλιστές. Τρικυμία εν κρανίω ή κοινή απάτη για τους αφελείς;

      Με του φίλους σου έχετε συμφωνήσει εάν τα μέλη του ΣΕΒ που έχουν εκφράσει επανειλημένα την υποστήριξη τους στο τσίρκο σας, είναι καπιταλιστές; Οι εθνικοί ευεργέτες (κατά Τσίπρα) εφοπλιστές είναι τέτοιοι; Απατεώνες που πάτε να τα εξευτελίσετε όλα.

      Το δημοσίευμα που αναφέρω δεν είναι της Huffington Post. Της Ισκρα του Λαφαζάνη είναι. Και μιλάει για "ριζοσπαστικά φιλελεύθερο αμερικάνικο ιμπεριαλισμό", τον οποίο επικαλείται και για να δικαιώσει τις απόψεις του. Για αυτό κλήθηκες σε απολογία και μην παριστάνεις τον κουτό.

      -Οι αμερικάνοι οι ίδιοι γράφουν για "αμερικάνικο προτεκτοράτο". Οι "ριζοσπάστικά φιλελεύθεροι ιμπεριαλιστές" του Λαφαζάνη.

      -Εγώ δεν γελάω καθόλου όταν ακούω κάποιον που δηλώνει "αριστερός" και δη "κομμουνιστής" να δικαιώνει αυτούς που εκτέλεσαν το Μπελογιάννη σαν κατάσκοπο της Μόσχας. "ο ίδιος δεν είχε κανένα πρόβλημα να γίνει η χωρα «σοβιετικό προτεκτοράτο» και να του επιβάλλονται οι Γ.Γ. του κόμματος από την Μόσχα. "
      Δηλώνατε και "Ζαχαριάδικοί" κάποτε στην ΚΟΕ. Έτσι φασιστόμουτρο;

      -Και το τελευταίο γιατί με κούρασες. Δεν έγιναν οι ΠΑΣΟΚοι αριστεροί και ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε ΠΑΣΟΚ, και μάλιστα πολύ κακή του απομίμηση.

      Περισσότερες λεπτομέριες εδώ:
      http://fadomduck2.blogspot.gr/2013/11/blog-post_4767.html

      Επίλογος:
      Κοινές πρωτοβουλίες με πορωμένους αντικομμουνιστές, με κρυπτο(;)φασίστες, με λακέδες του ιμπεριαλισμού, με τσάτσους των αστών, με πολιτικούς απατεώνες, με παραχαράκτες της ιστορίας και της πραγματικότητας, με την πέμπτη φάλλαγγα στον συνδικαλισμό, και πολλά ακόμη, δεν πρόκειται να έχουμε.
      Πόλεμο θα έχουμε, και ελπίζουμε να σας δούμε κυβέρνηση. Να δούμε πως θα ξεμπερδέψετε από όσους δουλεύετε ψιλό γαζί σήμερα...

      Διαγραφή
    4. Καρλ Μαρξ: Μισθός, Τιμή, Κέρδος
      http://www.scribd.com/doc/77221274/%CE%9A-%CE%9C%CE%B1%CF%81%CE%BE-%CE%9C%CE%B9%CF%83%CE%B8%CF%8C%CF%82-%CE%A4%CE%B9%CE%BC%CE%AE-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%9A%CE%AD%CF%81%CE%B4%CE%BF%CF%82

      Καλή ανάγνωση απατεωνίκοι...

      Διαγραφή
  19. σωστα ολα αυτα που γραφετε για ΣΥΡΙΖΑ αλλα δεν ειστε σε τηλεοπτικο πανελ που υποτιθετε μιλαει ενας ΚΚΕ ενας ΚΟΕ ενας ΣΥΡΙΖΑ κτλ και ειναι ποιος να κερδισει τις εντυπωσεις!(σωστη η παρατηρηση οτι ο ΣΥΡΙΖΑ που εχει βαλει το μισο ΠΑΣΟΚ μεσα αλλα υπτιθεται σαν χωρος εισαι διαφορετικος απο αυτους αρα μονο λαικισμος ειναι να το λες αυτο).
    Ενα και μοναδικο ερωτημα εχω για να κλεισει η κουβεντα πως γινεται η Κανελλη που δεν ειχε καποια σοβαρη αριστερη δραστηριοτητα μεχρι τοτε(με φασιστες συνεργαζοταν στο περιοδικο της) να κατεβει και να βοηθηθει να βγει βουλευτης του ΚΚΕ!
    Δε λεω γιατι συνεργαστηκε με το ΚΚΕ καλο ηταν αυτο για την ιδια γιατι εκανε αριστερη στροφη τουλαχιστον στα λογια ισως και στη σκεψη,αλλα το οτι την εκαναν βουλεθτη του ΚΚΕ χωρις να εχει περασει καποιο καιρο που να μπορεις να τσεκαρεις καποια πραγματα για αυτη(ο καθενας μπορει να πει οτι ειχε προσωπικο συμφερον απο τον τροπο που συμετειχε στο ΚΚΕ το λιγοτερο).

    ΥΓ . Τον ιδιο καιρο κατεβηκε και ο Ζουραρης και η μη εκλογη του ειδαμε που τον οδηγησε!
    Η μη εκλογη της Κανελη θα ειχε τα ιδια αποτελεσματα?
    Μηπως απλα ειναι εκει που ειναι για μια θεση?
    με τη λογικη οτι θεωρητικα δεν ειναι καλα καταρτισμενη και σαν εκποσωπος του ΚΚΕ εκτος απο διαφημιστικους λογους δε προσφερει κατι αλλο(ουτε καν μελος δεν ειναι ακομα) πιστευετε οτι βοηαθει κατι παραπανω απο διαφημηστικους λογους το ΚΚΕ??
    ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΚΑΝΑ

    ΚΟΜΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε φιλε η Κανελλη συνεργαστηκε το 2001 αν θυμαμαι καλα με το ΚΚΕ. Αυτα που εγραφες για το Νεμεσις αφορουν το 1993. Δηλαδη στις σχολες ή στα σωματεια που εντασονται στα ψ/δ της ΠΚΣ ή της ΕΣΑΚ ανθρωποι που ηταν πριν 1 χρονο σε ΔΑΠ,ΠΑΣΠ ή σε ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚΕ ειναι κατακριταιοι? Να διωχνει το ΠΑΜΕ? Η πολιτικη παλη θα γινει με κομμουνιστες απο κουνια μονο? Εδω λετε σεχταριστικο το ΚΚΕ που δεν συμπρατει με εκ διαμετρου αντιθετες πολιτικες δυναμεις, τωρα σε πειραζουν οι συνεργαζομενοι οτι ειναι λαιτ ιδεολογικα? Βουλευτης συνεργαζομενη ειναι Κανελλη και απο αυτο το ποστο εχει βοηθησει πολυ και εφερε κοντα στο ΚΚΕ και στις κομμουνιστικες ιδεες πολυ κοσμο που ισως να μην πρισεγγιζε ποτε τετοιες ιδεες με αλλο τροπο. Μη συγκρινεις την Κανελλη με το Ζουραρη ή τον Μπουταρη. Ο καθε ανθρωπος ειναι ξεχωριστη περιπτωση. Και η πορεια του καθενος το απεδειξε αυτο. Τωρα για το αν σε χρηματικο και επαγγελματικο επιππεδο κερδισε η Κανελλη τασομενη με το λαο και το ΚΚΕ ολοι το βλεπουμε. Αν δεν ειχε κανει αυτη τη στροφη η Κανελλη σημερα θα ηταν απο τα πρωτια βιολια του συστηματος καθως κατι Χατζηνικολαου κλπ τους ειχε για πρωινο... Ωστοσο εφτυσε μια τετοια βρωμικη καριερα για να μπορει να κοιταει τον εργατη στα ματια και να τον λεει συντροφο. Δεν ειναι πολλοι απο την απεναντι μερια που εχουν κοτσια,τσαγανο και συνειδηση για τετοιες επιλογες...

      ratm

      Διαγραφή
    2. @ΚΟΜΗΣ:
      Το εάν η Κανέλη ωφελήθηκε ή βλάφτηκε τελικά από την συνεργασία της με το ΚΚΕ, είναι γνωστό σε όλους. (Εάν ήθελε να κάνει πολιτική καριέρα, αλλού τώρα θα το είχε πάρει και το υπουργειάκι και τους μισθούς της).
      Όπως και το εάν κουβαλάει ακόμη τα ίδια μυαλά που κουβάλαγε πριν συνεργαστεί με αυτό.

      Διαγραφή
    3. Πάντα θα υπάρχει πρόβλημα με τις επιλογές του ΚΚΕ ratm, τη μια θα'ναι λάιτ την άλλη χέβυ, πάντα θα ακούς τα ίδια και τα ίδια.
      Διαφημιστικούς λόγους λέει ο άλλος, επειδή εσείς το καταλαβαίνετε έτσι δε σημαίνει ότι ισχύει κιόλας. Ούτε έχει να κάνει η περίπτωση της Κανέλλη με "μεταμέλειες" τύπου Πολύδωρα,Καμμένου,Κατσέλη,Λοβέρδου, "αναβαπτισμένων αριστερών" πασόκων (βλέπε Τσουκαλά) κ.ο.κ., εκεί άλλαξε ο Μανωλιός κτλ κτλ...
      Τα υπόλοιπα τα λέει καλύτερα ο ratm.
      Και πάλι κρίμα για το Χάρυ Κλυνν, ατελείωτο ξενέρωμα εδώ και χρόνια, θυμάστε τα ειρωνικά του λεγόμενα και τραγουδάκια μετά τη διάσπαση; "Πρόσφερε" κι αυτός...

      Διαγραφή
    4. @ΚΟΜΗΣ:
      Η συνεργασία της Λιάνας με το ΚΚΕ ξεκίνησε την εποχή του πολέμου στην Γιουγκοσλαβία. Όποιος θυμάται την εποχή κατανοεί και την αλληλουχία των γεγονότων.

      Γιατί μπορεί τότε ένα τμήμα του εθνικισμού να υποστήριζε για τους δικούς του λογους τους Σέρβους, αλλά να μην ξεχνάμε την "αριστερά" που σύσσωμη είχε στάση που κυμαίνονταν από την ευμενή στον ισχυρό ουδετερότητα ("ούτε με τον Μιλόσεβιτς-ούτε με το ΝΑΤΟ": ΝΑΡ) μέχρι ανοιχτή υποστήριξη της ιμπεριαλιστικής επέμβασης (τμήματα του ΣΥΝ).
      Όσο για την "χρησιμότητα" της Κανέλη, το να βγαίνει πρώτη σε ψήφους από τους βουλευτές ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ, σε μία εκλογική περιφέρεια (Ά Αθηνών) που δεν είναι ακριβώς και το καλύτερο του ΚΚΕ, κάτι λέει από μόνο του...

      Διαγραφή
  20. Mε τον Αιβαλιωτη συνεργαζοταν 1997-2003 συμφωνα με αποφαση και δικαστηριου
    ΚΟΜΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ΚΟΜΗΣ:
      Μιλάμε για τον ίδιο Αϊβαλιώτη που ο ανηψιός του ήταν κοινός υποψήφιος ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ και ΣΥΡΙΖΑ στην Ικαρία. Για να μην ξεχνιώμαστε. Για τον ίδιο που έστειλε συγχαρητήρια επιστολή στον ανηψιό του Σταυρινάδη μετά την νικη του στις δημοτικές του '10, που του έλεγε πως οι Ικαριώτες δεν θα ντρέπονται πια να ανήκουν στην "Κούβα της μεσογείου"...
      Πιο χαμηλά, πιό χαμηλά, πιο χαμηλά...

      Διαγραφή
  21. καλο ειναι οταν ξεκινας εναν συλογισμο βασισμενο σε ημερομηνιεες να τις διασταυρωνεις πρωτα!
    και δε μιλαμε για εναν οποιοδηποτε ανθρωπο μιλαμε για ενα γνωστο εκπροσωπο της αστικης ταξης(μελος ΟΝΝΕΔ-ΕΚΦΩΝΗΤΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΕΙΔΗΣΕΩΝ σε ιδιωτικη τηλεοραση κτλκτλκτλ ) .
    ΚΟΜΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ΚΟΜΗΣ:
      Και τώρα που είπες πως πριν 40 χρόνια ήταν η Κανέλη στην ΟΝΝΕΔ, τι πήγα και θυμήθηκα

      Άρης Δαβαράκης, από την Φρ(ειδερ)ίκη στον ΣΥΡΙΖΑ ένα τσιγάρο δρόμος...
      http://fadomduck2.blogspot.gr/2013/09/blog-post_4793.html

      Διαγραφή
    2. Μια ερωτηση μονο. Αν το ΚΚΕ δε συνεργαζοταν με την Κανελλη θα ησουν με το ΚΚΕ? Αν ναι απλα η πολιτικη σου σκεψη ειναι νηπιου γιατι το αν η Κανελλη βοηθα με τις δυνατοτητες και τις αδυναμιες την υποθεση για την οποια παλευει το ΚΚΕ νομιζω κρινεται καθημερινα και παρα διαφορες που εχει σε διαφορα ζητηματα(θρησκεια πχ) στεκεται καλα κατα τη γνωμη μου και τη γνωμη του ΚΚΕ εφοσον συνεργαζεται μαζι της. Τωρα αν ετσι και αλλιως δεν θα ησουν με το ΚΚΕ καλα θα κανεις να μας πεις την πραγματικη σου πολιτικη διαφωνια και τοποθετηση και να αφησεις τις πασοκοσυνδικαλιες τυπου Κανελλη κλπ Αυτη την τακτικη του στυλ δε μιλαω για ουσια πολιτικης αλλα για το τι εκανε ο ταδε κκες που ηξερα στο στρατο κλπ ,την εφαγα στη μαπα πριν αρκετα χρονια στη σχολη και τωρα ακομα στο σωματειο απο καθε αποχρωσης πασοκο οριτζιναλ(ΠΑΣΟΚ), νεοπασοκο(Συριζα) ή μεταλαγμενο που εκανε την ουρα παλια του οριτζιναλ και τωρα του νεοπασοκου (εαακ,ναρ,αντρσυα πλεον και ο υπολοιπος συρφετος...)

      ratm

      Διαγραφή
    3. Προφανως και το ΣΥΡΙΖΑ εχει κοσμο που ειναι πολυ χειροτερος απο την Κανελλη αν αυτη ειναι η δικαιολογια σας οκ!
      ΚΟΜΗΣ

      Διαγραφή
    4. @ΚΟΜΗΣ:
      Όχι δεν είναι κάποια δικαιολογία. Είναι ο τρόπος για να φτάσουμε στο ζητούμενο.
      Εάν εσύ παραδέχεσαι πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πολύ χειρότερους από το ΚΚΕ, γιατί ασχολείσαι με τους δεύτερους και όχι με τους πρώτους (οι οποίοι μπορεί να είναι στην κυβέρνηση όπου νά'ναι -οπότε μάλλον θα έπρεπε να σε ενδιαφέρουν και περισσότερο);

      Διαγραφή
    5. ρε ratm ελεος!!!!!!!!!!!!!!!! οταν δε μπορεις να δωσεις συγκεκριμενη απαντηση μη το ριχνεις στο καλαματιανο μη γραφεις τιποτα καλυτερα!
      πριν εγραψες αυτο "Ρε φιλε η Κανελλη συνεργαστηκε το 2001 αν θυμαμαι καλα με το ΚΚΕ. Αυτα που εγραφες για το Νεμεσις αφορουν το 1993. " δε σου βγηκε και τωρα αλλαζεις θεμα!σταματαω τη κουβεντα εδω!!
      ΚΟΜΗΣ

      Διαγραφή
  22. ναι ρε τρας με αυτον τον αιβαλιωτη συνεργαζοταν η βουλευτης του ΚΚΕ ΤΟ 1997-2003 δεν σε προβληματιζει καπου???????????
    ΚΟΜΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ΚΟΜΗΣ:
      Με προβληματίζει το γεγονός πως μπαίνεις να σχολιάσεις και να την πέσεις στην Κανέλη λόγω Αϊβαλιώτη (11 χρόνια πριν, προσωπική- δημοσιογραφική συνεργασία), όταν αυτή η ανάρτηση αφορά προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ (3 χρόνια πριν -ΠΟΛΙΤΙΚΗ-ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ συνεργασία με το ίδιο άτομο), πράγμα που από την αρχή δείχνει να μην σε ενοχλεί καθόλου.
      Οπότε τα τάχαμου εσύ είσαι είσαι και καλά ουδέτερος παρατηρητής να τα πουλήσεις αλλού. Μπήκες στο ποστ για να τα χώσεις όπως-όπως στο ΚΚΕ και να δικαιώσεις το Τσιπρέικο.
      Αν είσαι όντως ΑΝΤΑΡΣΥΑ δικαιώνεις τον χαρακτηρισμό περί cheerleaders...

      Διαγραφή
  23. Επιπλεον επειδη εγραψες παραπανω και για το ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε σχεση με την ΙΚΑΡΙΑ!
    Το ΑΝΤΑΡΣΥΑ κατεβαζε δικο του υποψηφιο που πηρε στο πρωτο γυρο 709 το ΚΚΕ πηρε 2856 και ο κοινος υποψηφιος ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑκτλ 2937
    ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟ ΚΚΕ ΠΗΡΕ 3017 ΚΑΙ Ο ΝΔ ΣΥΡΙΖΑ 3449
    ΤΟ ΚΚΕ 180 ΠΑΡΑΠΑΝΩ Ο ΝΔ ΣΥΡΙΖΑ 412 ΠΑΡΑΠΑΝΩ
    180+412=592
    ΤΟ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΙΟΣ 2012 ΠΗΡΕ 131
    709-592=117
    Αρα το να λες οτι το ΑΝΤΑΡΣΥΑ ενισχυσε το ΛΑΟΣκτλ ειναι τουλαχιστον τραγικο απο μερους σου ειδικα οτααν ξερεις οτι στις τοποικες κοινωνιες καποιοι ψηφιζουν με βαση τη γνωριμια με τον υποψηφιο!
    Με βαση τη καταπληκτικη σου λογικη μπορω να σου φερω πολλα παραδειγματα που να αποδεικνυουν σε ποσους δημους στηριζατε υποψηφιους ΝΔ(ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΛΟΓΙΚΗ)!Μπορω να κανω και ενα αλμα σκεψης και να πω οτι και το ΚΚΕ στις εθνικες εεκλογες αφου εδωσε το 50% απο τις ψηφους του στο ΣΥΡΙΖΑ οπορτουνιζει κτλκτλ
    Απο κει και περα μετα και την παραθεση των νουμερων παραπανω αν συνεχιζεις να στηριζεις την ιδια θεση μονο ως προπαγανδα τυπου Γκαιμπελς μπορω να τη χαρακτηρισω και κακη κιολας ! Αν θες να πεις για το ΑΝΤΑΡΣΥΑ μπορεις να βρεις πολλα περισσοτερα να πεις και ποιο πιασαρικα κιολας
    ΚΟΜΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ΚΟΜΗΣ:
      Tο χάσιμο της ψυχραιμίας δεν είναι καλό πράγμα, και ειδικά όταν αναφερόμαστε στην πρώτη περήφανη νίκη του "εθνικού μετώπου" στην Ικαρία, που έκτοτε επαναλήφθηκε όπου είχε αρκετή δύναμη το ΚΚΕ.
      Το ΚΚΕ δεν έδωσε κάποια ψήφο στον ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν, γιατί κατέβηκε στις εκλογές και το ίδιο.
      Στην Ικαρία πάλι, σύμφωνα με τα ποσοστά του πρώτου γύρου, αν αυτά που είχε αποσπάσει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στον πρώτο πήγαιναν στο ΚΚΕ και όχι στο "εθνικό μέτωπο", το "εθνικό μέτωπο" θα έχανε τον Δήμο.

      Διαγραφή
  24. Ναι μονο που ο κοσμος που φηφισε ΑΝΤΑΡΣΥΑ δε σημαινει οτι κανει οτι κανει οτι θελει το ΑΝΤΑΡΣΥΑ ακι σου εξηγησα γιατι προφανως οι 709 που ψηφισαν ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν ηταν ολοι ΑΝΤΑΡΣΥΑ οπως φανηκε και στις εθνικες εκλογες!!! απο οτι φαινεται οι ΑΝΤΑΡΣΥΩΤΕΣ δε ψηφισαν τιποτα και απο κει και περα το οι αλλοι στους 3 ψηφισε ο 1 ΚΚΕ και οι αλλοι 2 ΝΔ/ΣΥΡΙΖΑ κτλ.
    Τωρα αν εσυ λες οτι τους ειπε το ΑΝΤΑΡΣΥΑ να ψηφισουν ΝΔ/ΣΥΡΙΖΑ/ΛΑΟΣ τι να πω!Νομιζω ουτε ο ιδιος δε το πιστευεις.
    Απο κει και περα χασιμο της ψυχραιμιας απο σας εδω μεσα βλεπω που που σε απλες ερωτησεις απαντατε αλλα ντι αλλων υ!τουλαχιστον εσυ και ο ρατμ(ο οποιος παραθετει και λαθος χρονολογιες για να στηριξει τη γνωμη του!!!
    ΚΟΜΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ΚΟΜΗΣ:
      Από την άλλη εγώ θυμάμαι του ΑΝΤΑΡΣΥους να διαφωνούν δημόσια και μέσω μπλογκ (δικών τους) τότε για το τι θα κάνουν στον δεύτερο γύρο στην Ικαρία.

      Αν υπάρχουν ακόμη εκείνες οι αναρτήσεις στο μπλογκ του φάρου, ίσως μπορέσεις να τα βρεις στον σχολιασμό (τότε δεν ασχολιόμουν ακόμη με το μπλογκινγκ ο ίδιος)

      Διαγραφή
  25. ΚΟΜΗ
    Δεν απαντας αλλα συνεχιζεις πασοκοσυνδικαλιες... περιμενω απαντηση το θεμα σου με το ΚΚΕ ειναι η Κανελλη? Απλη ερωτηση...

    ratm

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΠΑΣΟΚΟΣΥΝΔΙΚΑΛΙΑ ειναι για να αποφυγω την απαντηση ρωταω εγω!
    επισης οταν σας κολανε στο τοιχο αρχιζετε τα "απο οτι θυμαμαι" απο οτι ειδαμε τα μνημονικα σας δεν ηταν και τοσο καλα!
    Επιπλεον ΤΡΑΣ εγω δε σε ρωτησα τι μπορει να εγραφε στο καθε μπλογκ ο καθενας που μπρει να δηλωνει οτι θελει σε ρωτησα αν λες και πιστευεις οτι το ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΕΙΠΕ ΝΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ
    ΣΤΗΝ ΙΚΑΡΙΑ ΝΔ/ΛΑΟΣ/ΣΥΡΙΖΑ.Μαλλον ομως αρχισες και συ τα αοριστα απο τι θυμαμαι.

    Σταματω τη συζητηση γιατι μαλλον σας προκαλεσα πολλα προβληματα και δεν εχετε απαντησεις καλα να περασετε και χρονια πολλα!

    ΚΟΜΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ΚΟΜΗΣ:
      Αρχικά για να σου μπει καλά ο χρόνος, μία αφιέρωση:
      http://www.youtube.com/watch?v=8yYGktui8bs

      -Για αυτό που λες τώρα. Σημασία δεν έχει το τι πιστεύω εγώ, σημασία έχει πως βάση των ποσοστών, το κομμάτι που στον πρώτο γύρο είχε ψηφίσει ΑΝΤΑΡΣΥους, στον δεύτερο πήγε στο "εθνικό μέτωπο".
      Πράγμα αναμενόμενο από το πως διαπαιδαγωγούν σε αντικομμουνιστική βάση τον κόσμο που επηρεάζουν τέτοιοι χώροι.
      Πως το ΚΚΕ δηλαδή είναι ο "χειρότερος εχθρός", πράγμα που αποδυκύουν και οι παρεμβάσεις σου στην σημερινή κουβέντα όπου όταν πρόκειται για το ΚΚΕ σουρώνεις το κουνούπι, και όταν για τον ΣΥΝ καταπίνεις την γκαμήλα...

      Και μην βαυκαλίζεσαι πως μπορείς να μας προκαλέσεις κάποιο (πολιτικό)πρόβλημα, πέραν του χρόνου που ασχολούμαστε. Απαντήσεις όμως εσύ δεν έδωσες για οτιδήποτε από ότι ερωτήθηκες, και ανακεφαλαιώνω στην εξής μία:

      Ποιά η πολιτική στόχευση του σχολιασμού σου στο συγκεκριμένο ποστ που αφορά την Κανέλη και τον ...ΣΥΡΙΖΑ;

      Και μετά συζητάμε, με ανοιχτά πλέον χαρτιά, ότι θες εσύ...

      Διαγραφή
    2. Tι να αποφυγω ρε στουρνε αφου δεν ρωτησες τιποτα? Στις ημερομηνιες εβαλα αν θυμαμαι καλα γιατι δεν το ψαξα καθως δεν με νοιαζει αν η Κανελλη ειχε καποτε υπαλληλο ακροδεξιο στο νεμεσις. Πολιτικα σταθηκα εγω αλλα ως πασοκος δεν απαντησες. Και σταθηκες στη λαθος ημερομηνια. Λοιπον θα απαντησεις? Το προβλημα σου ειναι η συνεργασια ΚΚΕ-Κανελλη ή το ΚΚΕ και η πολιτικη του? Αν αυριο το ΚΚΕ δεν συνεργαζονταν με την Κανελλη θα ησουν μαζι του?

      ratm

      Διαγραφή
    3. Καλό πάσχα, που μας προκάλεσες και προβλήματα, "βελισσαράτοι" είστε υπέροχοι...

      Διαγραφή
    4. @ratm:
      Πιό κόσμιες εκφράσεις παρακαλώ.
      Δεν έβρισε κανέναν ο "ΚΟΜΗΣ" (δράκουλας;)

      Διαγραφή
    5. Εχεις δικιο αν και το πασοκος ειναι χειροτερο απο το στουρνος...
      ratm

      Διαγραφή
    6. @ΚΟΜΗΣ:
      Αφού έχεις τέτοια πρεμούρα με την Λιάνα, άκουτα από την ίδια:
      http://redflyplanet.blogspot.com/2014/01/blog-post.html

      Διαγραφή
  27. Αν δεν με απατα η μνημη μου ο χαρυ Κλυν δεν ηταν στην εξαγγελια ιδρυσηs τηs Πολιτικηs Ανοιξηs του Σαμαρα πρωτο τραπεζι πιστα οπωs και στην προεκλογικη συγκεντρωση του ιδιου στην θεσσαλονικη το 1993 μαζι με τον Μητσια.Απο τετοια σκουπιδια λοιπον τι περιμενεται αs τουs εχουν και αs τουs xαιρονται . Τολαχιστον εμειs εχουμαι την αξιοπρεπεια μαs.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Αν δε κάνω λάθος η Λαϊκή συμμαχία είναι μετεξέλιξη του ΑΑΔΜ. Δε πρόκειται για συμμαχία πολιτικών κομμάτων αλλά συμμαχία της εργατικής τάξης με τους αγρότες και άλλα λαϊκά και μικροαστικά στρώματα (αυτοαπασχολούμενους κτλπ). Στην ουσία αποτελεί συσπείρωση εκείνων των κοινωνικών/παραγωγικών δυνάμεων που αναγνωρίζουν ως κοινό τους συμφέρον την ανειρήνευτη πάλη ενάντια στο καπιταλισμό και τη προοπτική του σοσιαλισμού. Είναι ο όρος που εν τέλει περιχαρακώνει τον ευρύτερο στρατό της εργατικής τάξης, ο οποίος πραγματώνει συνειδητά την ταξική πάλη . Δεν είναι μια πολιτική συμμαχία ετερόκλητων κομμάτων, απόψεων και ιδεολογιών, δεν είναι ελιτίστικο κλαμπ φιλοτελιστών, φίλων της μουσικής κτλπ... είναι μια βαθειά κοινωνική και οικονομική έννοια. Η σχηματοποίηση της λαϊκής συμμαχίας είναι αναγκαίος και απαραίτητος όρος για τον προοδευτικό μετασχηματισμός της κοινωνίας. Αυτή η λαϊκή συμμαχία θα πάρει για λογαριασμό της την πολιτική εξουσία, δεν θα διαχειριστεί τον καπιταλισμό θα τον καταστρέψει. Ως εκ τούτου το ΚΚΕ πολύ καλά κάνει και απέχει από πολιτικές συνεργασίες οι οποίες θα συσκότιζαν και θα αποπροσανατόλιζαν το λαό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Το ζητημα με τουs οπουρτουνιστεs και ειδικα με τουs ανανηψαντεs κουμουνιστεs δεν ειναι πολιτικο η ιδεολογικο ειναι καθαρα ζητημα υπαρξιακο κομπλεξ και το μονο που τουs ενδιαφερει ειναι να παψει να υπαρχει το ΚΚΕ οπωs ειναι σημερα ειτε με ενσωματωση ειτε με μεταλλαξει στο συστημα ακομη και με εξαφανισει γιαυτο ζουν και αναπνεουν . Αλλωστε δεν τουs ενδιαφερει καν η διακυβερνηση-διαχειρηση επειδη γνωριζουν την ξεφτιλα που τουs περιμενει .Ετσι κι αλλιωs η αξιωματικη αντιπολιτευση ειναι στο κολπο τηs διαχειρησηs για το λογο αυτο καταφευγουν σε ψευτοεφυλογηματα για καλυψουν τιs πραγματικεs τουs προθεσειs.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. το θεμα με τον καθε "κομη" αυτου του κοσμου δεν ειναι οι συνεργασιες του ΚΚΕ, ειναι το ΚΚΕ αυτο καθαυτο!
    αν το ΚΚΕ για καποιο λογο σταματησει να υπαρχει 2 τινα θα συμβουν στους "κομηδες" ή θα αναγκαστουν να το ξαναφιαξουν ή θα πανε στο δρομοκαιτιο γιατι ολη τους η ζωη ειναι το να την λενε στο ΚΚΕ. να ξεκοκαλιζουν τα κειμενα μπας και εχει μπει κανενα σημειο στηξης λαθος κτλ κτλ.

    επι του πρακτεου τωρα! για το πως και το γιατι η κανελη συστρατευτικε με το ΚΚΕ υπαρχουν και δικα της κειμενα που ο καθενας μπορει να ανατρεξει! για το αν ωφεληθηκε οικονομικα πρεπει να ειναι πολυ κρετινος κανεις για να το πιστεψει και υπαρχουν πολλα "φωτεινα" παραδειγματα ανθρωπων που δεν αντεξαν την πιεση επαγγελματικη ή μη οπως ο γκλετσος, που οταν πηρε χαμπαρι οτι το να δηλωνεις ΚΚΕ δεν ειναι τσαμπα μαγκια την εκανε!

    για την ικαρια. στον δευτερο γυρο η επισημη θεση της ανταριζα (λογο cheerleading στον τσυριζα το ονομα) ηταν κατα συνηδειση.
    αλλωστε τι ποιο λογικο; ο ενας συνδυασμος ηταν του ΚΚΕ και ο αλλος πασοκ-νδ-τσυριζα-λαος κτλ.
    αλλωστε την σχεση που εχει ο χωρος των βελισαρατων με το ΚΚΕ την εχει αποδειξει ο ιδιος ο βελισαρατος, τα εαακ στην νομικη οταν κανανε πλατες στους βλασοπουλαιους (ναι τοτε που κανανε ντου με τα τσεκουρια στο αμφιθεατρο μεσα στην νομικη) και στην παραλιγο τυφλωση συντροφου στους μεταλειολογους οταν τα αντρακια την επεσαν καμια 20αρια σε 3!
    καληνυχτα και καλη τυχη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ καλό το σχόλιό σου. Ειδικά αυτό με το δρομοκαίτιο! Και είναι πραγματικότητα αυτό που έγραψες!
      Μαρία

      Διαγραφή
  31. το προβλημα του οπορτουνισμου ειναι οτι συνεχιζει να υπαρχει ΚΚΕ και δεν ριχνη νερο στο κρασι του. ασχολουνται με την λιανα οταν μεσα στο συριζα εχουνε μαζεψη την σαρα και την μαρα. πλησια ζη η ωρα που θα ξεφτιληστουνε οπως και τα αδελφια τους στο ΑΚΕΛ και τους ενοχλει που εδω υπαρχη το ΚΚΕ και θα τους ξεβρακωση. αφου δεν καταφεραν το 1968 και το 1991 να διαλυσουν το κομμα μας δεν θα τους γινη η χαρη τωρα. ο πολεμος θα ειναι αμιληκτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Καλά, αν η "καταλάνα" είναι ΚΟΕ και μιλά για "σταλινικούς", τότε η ΚΟΕ δεν είναι ΚΟΕ.Καλή η τρολιά της. Κρίμα που τη χάψατε.
    ΚΟΕτζής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.