29 Δεκεμβρίου 2013

Μήνυμα του ΚΚΕ στο λαό για τη νέα χρονιά

Το ΚΚΕ απευθύνεται με αισιοδοξία στους εργαζόμενους και τη νεολαία της χώρας μας και τους καλεί να κάνουν το 2014 έτος λαϊκής αγωνιστικής ανάτασης. Παρά τις δυσκολίες και τα τρομοκρατικά διλήμματα όσων θέλουν το λαό στη γωνία, σε ρόλο παθητικού παρατηρητή, το ΚΚΕ θα δώσει όλες του τις δυνάμεις για να γίνει ένα αποφασιστικό βήμα στην ανασύνταξη του εργατικού-λαϊκού κινήματος, στην οργάνωση της αντίστασης στους χώρους δουλειάς, στην ενίσχυση της Λαϊκής Συμμαχίας της εργατικής τάξης με τους αγρότες και επαγγελματίες, τη νεολαία και τις γυναίκες. Να γίνει ο λαός πρωταγωνιστής των εξελίξεων.

Η πρόταση του ΚΚΕ για την αποδέσμευση από την ΕΕ, τη μονομερή διαγραφή του χρέους και την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, με εργατική-λαϊκή εξουσία, είναι η μόνη ρεαλιστική και αναγκαία προς όφελος του λαού. Αυτή η πρόταση μπορεί να λύσει οριστικά το πρόβλημα της ανεργίας και τα άλλα προβλήματα του λαού, ο οποίος αναγκάζεται να ζει σε δύσκολες συνθήκες, στερούμενος την Υγεία, την Πρόνοια, την προστασία της οικογένειας και των παιδιών, τη στέγη, ακόμη και τη θέρμανση. Είναι η μόνη πρόταση που μπορεί να αξιοποιήσει τα επιτεύγματα της επιστήμης και της τεχνολογίας, τις παραγωγικές δυνατότητες και το έμπειρο εργατικό και επιστημονικό δυναμικό που διαθέτει η χώρα, για να εξασφαλίσει τη λαϊκή ευημερία, να συνάψει σχέσεις αμοιβαίου οφέλους με άλλες χώρες, να προωθήσει την αλληλεγγύη ανάμεσα στους λαούς.



Βαδίζοντας σε αυτό το δρόμο, ο λαός μπορεί να αποκτήσει αντοχή, δύναμη και κουράγιο. Να γίνει πιο αποτελεσματικός στις μικρές και μεγάλες καθημερινές μάχες, προκειμένου να αντιμετωπίσει με καλύτερους όρους την αντιλαϊκή λαίλαπα και πάνω από όλα να ανοίξει το δρόμο για μια πραγματικά φιλολαϊκή διέξοδο από την κρίση. Η αναμονή λύσεων μέσα από την αναπαλαίωση του πολιτικού σκηνικού και το νέο διπολισμό το μόνο που θα φέρει θα είναι νέες απογοητεύσεις, διαψεύσεις και άλλα χαμένα χρόνια.

Ο λαός μπορεί να αξιοποιήσει τη συσσωρευμένη πείρα για να μην πέσει στην παγίδα των ψεύτικων υποσχέσεων της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όταν σήμερα ο ένας μιλάει για το 2014 ως έτος «ανάκαμψης» και ο άλλος ως έτος «ανατροπής». Η ανάκαμψη της καπιταλιστικής οικονομίας, ακόμη και αν επιτευχθεί, δε θα φέρει ανακούφιση για τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τις λαϊκές οικογένειες που περνάνε δύσκολα. Δε θα πάρει πίσω τους αντεργατικούς-αντιλαϊκούς νόμους, που υλοποιήθηκαν στα χρόνια της κρίσης, ούτε θα εμποδίσει την υλοποίηση νέων μέτρων που έχει ανάγκη το κεφάλαιο για να διασφαλίσει την κερδοφορία του και που τα επιβάλλει μαζί με την ΕΕ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα της ΕΕ υποστηρίζουν τον ίδιο αδιέξοδο δρόμο. Οι υπαρκτές διαφορές τους με τη συγκυβέρνηση δεν αφορούν το στόχο, αλλά τα μέσα για την υλοποίησή του, ρίχνοντας στάχτη στα μάτια του λαού ότι με μία δήθεν καλύτερη διαπραγμάτευση, εντός των τειχών της ΕΕ, μπορεί να συνυπάρξει η ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών με την κερδοφορία και ανάπτυξη του κεφαλαίου. Αυτό δεν έγινε ποτέ, πολύ περισσότερο δεν μπορεί να γίνει σήμερα που τα αδιέξοδα του συστήματος βαθαίνουν και ο ανταγωνισμός μεταξύ καπιταλιστικών χωρών και τμημάτων κεφαλαίου οξύνεται σε παγκόσμιο επίπεδο, εξαιτίας και της κρίσης, οδηγώντας σε μεγαλύτερη φτώχεια, εκμετάλλευση, κινδύνους πολεμικών συγκρούσεων.

Από 1/1/2014 ξεκινά η μόνιμη επιτήρηση των χωρών από την ΕΕ, με μνημόνια διαρκείας σε βάρος των λαών, επιβεβαιώνοντας ότι αυτή η λυκοσυμμαχία φτιάχτηκε για να υπηρετεί τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας. Δεν μπορεί να αλλάξει, ούτε να διορθωθεί, παρά μόνο να ανατραπεί με την επιλογή κάθε λαού να ακολουθήσει το δρόμο της αποδέσμευσης από αυτήν.

Απέναντι στη σημερινή κατάσταση χρειάζεται να γιγαντωθεί μια δυναμική μαχητική εργατική-λαϊκή αντιπολίτευση, με ισχυρό το ΚΚΕ παντού, στη Βουλή, στην Ευρωβουλή, στην Τοπική και Περιφερειακή Διοίκηση, στο κίνημα, στους χώρους δουλειάς, στις λαϊκές γειτονιές και την ύπαιθρο. Για να ενισχυθεί η αντίσταση στα αντιλαϊκά μέτρα, να δυναμώσει η αλληλεγγύη, η διεκδίκηση μέτρων προστασίας και ανακούφισης των λαϊκών οικογενειών, των ανέργων, όλων των ανθρώπων που υποφέρουν. Να αντιμετωπιστεί η φασιστική δημαγωγία και εγκληματική δράση της ναζιστικής Χρυσής Αυγής. Για να ανοίξει ο δρόμος της ελπίδας και της προοπτικής, με το λαό στην εξουσία, προκειμένου να μπει οριστικό τέλος στα βάσανα που συσσωρεύουν στο λαό το καπιταλιστικό σύστημα, οι κρίσεις του, η ΕΕ και οι κυβερνήσεις που διαχειρίζονται αυτόν τον αντιλαϊκό δρόμο.

Το ΚΚΕ αισθάνεται το βάρος αυτής της ευθύνης και δεσμεύεται να συνεχίσει ακόμη πιο αποφασιστικά για να ανταποκριθεί με επιτυχία στις ανάγκες και τα καθήκοντα της εποχής, για την υπόθεση του σοσιαλισμού που σήμερα είναι περισσότερο αναγκαίος και επίκαιρος από ποτέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.