19 Δεκεμβρίου 2013

Αλ. Παπαρήγα: Θέλουμε να αποσταθεροποιηθεί ο τωρινός συσχετισμός δύναμης (VIDEO)


Το ΚΚΕ το ενδιαφέρει να αποσταθεροποιηθεί η αντιλαϊκή πολιτική και όχι μόνο η κυβέρνηση, αξιοποιούμε και το βήμα της Βουλής για να μπουν εμπόδια, να αποσταθεροποιηθεί και στη συνέχεια να ανατραπεί ο τωρινός συσχετισμός δύναμης με λαϊκή αντεπίθεση, τόνισε η Αλέκα Παπαρήγα στη συζήτηση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τη σύμβαση κατασκευής των υποβρυχίων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.


Η πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ τόνισε ότι το Κόμμα ψηφίζει υπέρ της σύστασης εξεταστικής επιτροπής, χαρακτηρίζοντας ωστόσο πολιτικά εξαιρετικά ρηχή την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ. Αναρωτήθηκε αν ο ΣΥΡΙΖΑ ζει σε περιστερεώνα να αναρωτιέται για το ρόλο του ΝΑΤΟ και της ΕΕ και πρόσθεσε ότι είναι γνωστό ότι θέλει να κλείσει την αμυντική βιομηχανία στην Ελλάδα για να συγκεντρωθεί σε βόρειες χώρες της ΕΕ. Απαιτείται, σημείωσε, σύγκρουση με την ΕΕ γι' αυτό το ΚΚΕ θέτει θέμα αποδέσμευσης.

Χαρακτήρισε τη σύμβαση του 2010 χειρότερη από τις προηγούμενες, ενώ αναφερόμενη στις εκκλήσεις των κομμάτων της συγκυβέρνησης προς το λαό να μην απεργεί, να έχει το κεφάλι κάτω για να μην αποσταθεροποιηθεί η Ελλάδα, σημείωσε πως επενδύσεις με σιγή νεκροταφείου θα γίνουν, αλλά ποτέ το ΚΚΕ δεν πρόκειται να συμφωνήσει και υπογράμμισε ότι οι Έλληνες εφοπλιστές φτιάχνουν τα πλοία τους στην Κίνα, όχι για τα φτηνά μεροκάματα αλλά διότι θέλουν μερίδια από την παγκόσμια αγορά.

Επίσης αναφέρθηκε στη συνδικαλιστική αριστοκρατία, λέγοντας ότι με τη βοήθειά της περνούσαν οι αντιλαϊκές αποφάσεις, κάτι που γίνεται και σήμερα.

Πηγή : 902.gr

2 σχόλια:

  1. Ειδικά το τελευταίο με την αναφορά στους Δουρειους Ίππους της πλουτοκρατιας στα συνδικάτα, μου άρεσε πολυ.

    Θα έλεγα μαλοστα οτι θα έπρεπε απο καιρό το ξεσκεπασμα και η πολεμική των ξεπουληταδων, να είχε ακόμη πιο περίοπτη θέση στις ομιλίες στη Βουλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θέλω να την ακούω!!! Αλεκάρα!RED

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.