5 Δεκεμβρίου 2013

Θράσος…πέντε αστέρων

Λαοί του κόσμου, πότε θα καταλάβετε όχι δεν βρέχει,
αλλά ότι κάποιοι σας φτύνουν στην μάπα ? 


 Θράσος…πέντε αστέρων
Πηγή : Αγκάρρα 

Στην Νότια Αφρική, εταιρία έχει δημιουργήσει μια παραγκούπολη για την αίσθηση… της φτώχειας! Ο εμπαιγμός των λαικών και φτωχών στρωμάτων δεν έχει όρια, αφού η υποφαινόμενη παραγκούπολη μόνο στην εμφάνιση μοιάζει με μια πραγματική ζούγκλα στην οποία αρκετά εκατομμύρια κόσμος αναγκάζεται να ζήσει έλεω φτώχειας, φαινομένου το οποίο δημιουργεί ο καπιταλισμός.

Πρόκειται για το Emoya Luxury Hotel and Spa κοντά στο Bloemfontein της Νοτίου Αφρικής και υποστηρίζει ότι προσφέρει στους πελάτες του τη δυνατότητα να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία ως… φτωχοί, χωρίς όμως να είναι φτωχοί και χωρίς μάλιστα να του λείψουν και οι καθημερινές ανέσεις όπως το ίντερνετ, και ακόμη περισσότερο, σπα!



Αυτά εν έτη 2013, την ίδια ώρα που εκατομύρια τόνοι φαγητό καταστρέφεται επειδή αυτοί που τα παράγουν δεν έχουν λεφτά να το αγοράσουν, την ίδια ώρα που η Walmart και η Tesco συμβουλεύουν στους εργάτες τους να προσφέρουν δωρεάν αντικείμενα και φαγητά σε άπορους ενώ οι ίδιες εταιρίες φοροδιαφεύγουν και εργοδοτούν με λιγότερα από κατώτατο μισθό σε συμβόλαια τύπου zero-sum. Την ίδια ώρα που στην Μπολόνια και την Ρώμη αλλά και στην Ισπανία ένα σαρωτικό κίνημα κάνει λόγο για τα άδεια σπίτια στις πόλεις ενώ υπάρχουν άστεγοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.