5 Δεκεμβρίου 2013

Νέα δίκη συνδικαλιστών της Ν/Ζώνης σήμερα στον Πειραιά

Δικάζονται εκ νέου σήμερα στα Δικαστήρια του Πειραιά συνδικαλιστές των σωματείων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης μετά από μήνυση εργοδοτών του Βιομηχανικού Πάρκου Σχιστού. Η σημερινή δίκη αφορά τις κινητοποιήσεις που έιχαν οργανώσει τα σωματεία της Ζώνης στο Βιομηχανικό Πάρκο Σχιστού (ΒΙΠΑΣ), εκεί που έχουν τις εγκαταστάσεις τους οι εργολάβοι της Ζώνης, τον Ιούνιο του 2008, για να υπερασπιστούν το δικαίωμα στην συνδικαλιστική δράση, τις συλλογικές συμβάσεις, τα εργασιακά δικαιώματα και τα μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς.

Πρόκειται για την 4η δίκη που γίνεται από τις 31 Οκτώβρη, δηλαδή μέσα σε διάστημα μόλις ενός μήνα. Από τις τρείς προηγούμενες δίκες, η μία αναβλήθηκε, ενώ οι δυο έβγαλαν καταδικαστικές αποφάσεις με 5μηνες και 6μηνες φυλακίσεις σε βάρος των συνδικαλιστών.

Και η σημερινή δίκη επιβεβαιώνει περίτρανα ότι συνεχίζεται με αμείωτη ένταση το μπαράζ των διώξεων σε βάρος των πρωτοπόρων εργατών, με στόχο την τρομοκράτηση συνολικά του λαού και την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης. Για όλες αυτές τις δίκες, η κυβέρνηση έχει δώσει πλήρη κάλυψη στην εργοδοσία, όπως φάνηκε από την απάντηση που έδωσε την περασμένη εβδομάδα ο υπουργός Δικαιοσύνης στην Βουλή, απαντώντας σε ερώτηση του ΚΚΕ.
Πηγή: 902 
Πηγή: Lenin reloaded

2 σχόλια:

  1. η "αξιωματικη αντιπολιτευση" θα κανει καμια ερωτηση στη βουλη?Κανα απο τα 100αδες "Αριστερα" μπλογκς θα γραψει κατι?Οι "δεν πληρωνω" που ειναι?Το ΕΠΑΜ που ειναι?Ρε που ειναι ολοι αυτοι οταν εργατες τραβιουνται στα δικαστηρια να δικαστουν απο την ΤΑΞΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ τους(ολων αυτων)?Τι ρωταω τωρα........

    Ταξικος και αμετανοητος αντιοπορτουνιστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Ταξικος και αμετανοητος αντιοπορτουνιστης:
      Αμέ!
      Η αξιωματική αντιπολίτευση θα κάνει επερώτηση στην βουλή άμα αθωωθεί κανείς, και θα κατηγορήσει την συγκυβένηση πως αφήνει τα "άκρα" να αλωνίζουν....

      Διαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.