18 Δεκεμβρίου 2013

Συνέντευξη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα στο «MEGA» (VIDEO)




Διαβαστε την αναλυτικα εδω

8 σχόλια:

  1. Καθαρός, μεστός, κατανοητός λόγος και απαντήσεις. Χαίρομαι που δεν αφήνει έδαφος σε τρολλαρίσματα και αποπροσανατολισμούς.

    ΡεδΒουλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μα οι ψηφοφοροι του συριζα δεν ελπιζουν να αλλαξει το συστημα.

    Οι περισσοτεροι ουτε καν να γινουν μερεμετια ή να σοβαντιστει το συστημα ελπιζουν ή θελουν.

    Πασοκολαμογια ειναι πλεον η συντριπτικη τους πλειοψηφια που θελει να διατηρησει ή να αυξησει το ποσοστο τους στην μειωμενη πιτα.

    Οπως αυτοι που ψηφιζουν χρυση αυγη ξερουν πολυ καλα τι ψηφιζουν ,το ιδιο ισχυει και για τους ψηφοφορους του συριζα.Κανενας τους δεν ειναι πλανεμενος ή το κανει απο απελπισια.

    Αμα θελανε κομμουνισμο θα ψηφιζαν κκε και αν θελανε μονο εξοδο απο το ευρω θα ψηφιζανε αλαβανο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καταπληκτικες αποψεις! Αρα το ΚΚΕ δεν εχει νοημα να δουλεψει με αυτο το 1.800.000 που ψηφισε συριζα. Το ΚΚΕ λοιπον λεει στο λαο ψηφισε με αν θελεις κομμουνισμο? ουτε γι αστειο. Εχει ταχτικη (το ΚΚΕ στις ευρωεκλογες μπορει να εκφρασει την αντιθεση με την ΕΕ) , εχει προταση συμμαχιας και εξουσιας που δεν ταυτιζεται με το προγραμμα του . Αυτα που λες συκοφαντουν το ΚΚΕ ειναι ακραιος σεχταρισμος . Οσο επικινδυνες ειναι οι αποψεις για συμμετοχη του ΚΚΕ σε κυβερνησεις στο εδαφος του καπιταλισμου αλλα τοσο επικινδυνες ειναι οι αποψεις που θα οδηγουσαν το ΚΚΕ στα σιγουρα να μετατραπει σε θλιβερη αριστεριστικη γκρουπα με διαλυμενους τους δεσμους με τα λαικα στρωματα . Παντελης

      Διαγραφή
    2. το ΚΚΕ δεν "επιλεγει" το κοινο που θα απευθυνθει με βαση τη εκλογικη του συμπεριφορα-αλιμονο αν το εκανε-αλλα με βαση την ταξικη του προσευλευση, οταν μιλαει το Κομμα για λαικη συμμαχια εργαζομενων,αυτοαπασχολουμενων, φτωχομεσαιων αγροτων, γυναικων και νεων, δεν το κανει απο καπριτσιο, και δεν απευθυνεται μονο σε ενα πολυ μικρο κομματι του λαου, απευθυνεται σε ολους οσους ταξικα και κοινωνικα ανηκουν στις παραπανω "κατηγοριες", και αυτη ειναι η συντριπτικη πλειοψηφια του λαου, με τον τροπο που εσυ περιγραφεις-συνειδητα η ασυνειδητα-απευθυνονται τα αστικα και μικροαστικα κομματα στην εκογικη τους πελατεια η οποια στο εδαφος του καπιταλισμου και με κυριαρχη την αστικη ιδεολογια, ασφαλως και δεν συμπεριφερεται-δυστυχως-με βαση τα ταξικα κριτηρια.Αυτο επιδιωκει το ΚΚΕ, να οξυνθει το ταξικο κριτηριο, πρωτα απο ολα στους εργατες, την επανστατικη δυναμη που εχει κατ αρχην συμφερον να αλλαξει την κοινωνια.


      Ταξικος

      Διαγραφή
    3. Όλος αυτος ο διάλογος που αναπτύσσεται από τον ΟΥΤΟΠΙΑ και τον ΠΑΝΤΕΛΗ,τι σχέση έχει με αυτά που ακούστηκαν στην συνέντευξη και τις θέσεις του ΚΚΕ; Απλά καμία! Ανεξάρτητα από προθέσεις, και οι δύο, αναπαράγουν μια συζήτηση που λίγο- πολύ λέει ότι το ΚΚΕ εναποθέτει τα πάντα στη "δευτέρα παρουσία" του κομμουνισμού (ούτε καν σοσιαλισμό), άρα απομακρύνεται από τις μάζες μη εφαρμόζοντας μια πιο ευέλικτη ταχτική. Όμως αυτά που γράφουν και οι δύο δεν έχουν καμά σχέση, ούτε με ότι είπε ο Κουτσούμπας στη συνέντευξη, ούτε με το πως δρά το ΚΚΕ!
      kk-1

      Διαγραφή
    4. Ρε kk-1, αυτό ακριβώς λέει ο Παντελής, ότι αυτά που λέει ο/η ουτοπία δεν έχουν σχέση με αυτά που λέει ο Κουτσούμπας και το ΚΚΕ γενικότερα και κάνει κριτική στα γραφόμενα του/της ουτοπία...

      Και αυτά που λέει μια χαρά σωστά είναι (αν και αυτό με τις Ευρωεκλογές και την αντίθεση στην ΕΕ το χάνω, σε κάθε μάχη μπαίνει η αντίθεση στην ΕΕ).
      Η πρόταση για λαική συμμαχία για τη λαική εξουσία και οικονομία δεν εμπεριέχει τον σοσιαλισμό (άλλο που για τους κομμουνιστές δεν μπορεί να είναι κάτι άλλο αυτή η εξουσία). Από την άλλη και αυτό που λέει για το επικίνδυνο των δύο απόψεων και την λούμπα του αριστεροδέξιου οπορτουνισμού, σωστό είναι...

      Πάντα κατά την γνώμη μου...

      Ιάκωβος Δανιηλίδης

      Διαγραφή
    5. Εντάξει, μπορεί να έχεις και δίκιο για τον ΠΑΝΤΕΛΗ. Ωστόσο πρέπει να παραδεχτείς ότι ο τρόπος που γράφει (τώρα δικαια θα πείς για το τι μπορείς να πρωτογράψεις σε ένα σχόλιο!!!) γεννά αμφιβολίες ή αμφισημίες. Κατά την αποψή μου πάντα. Όμως αυτό που γράφεις για την γραμμή της λαϊκής συμμαχίας δεν είναι σωστό. Η συμμαχία είναι αντιμονοπωλιακή-αντικαπιταλιστική. Είναι άλλο να λές ότι δεν είναι προϋπόθεση στη συμμαχία η συμφωνία στην αντίληψη και στο πρόγραμμα του ΚΚΕ για το σοσιαλισμό, αλλό ζήτημα το αν το ΚΚΕ δρώντας στη συμμαχία μέσω των μελών του, καλεί σε πάλη για το σοσιαλισμό.
      kk-1

      Διαγραφή
    6. Έχεις δίκιο kk-1. Θέλει πάντα πολύ προσοχή σε τέτοια ζητήματα ακόμα και στο που θα βάλεις την άνω τελεία. Αυτό ήθελα να πω , πως δεν το θέτεις ως προαπαιτούμενο, όχι πως δεν το παλεύεις. Άλλωστε ξέρεις πως δεν μπορεί να υπάρξει άλλος τρόπος, ζημώνεις αυτή σου την αντίληψη καθημερινά στους συμμάχους και προχωράς...

      Ιάκωβος Δανιηλίδης

      Διαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.