14 Δεκεμβρίου 2013

Όσο το κάστρο δεν πέφτει, οι οργανωμένοι υπονομευτές ουρλιάζουν

Του Τάκη Βαρελά

Όσο θα σφιχταγκαλιάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ με τα γρανάζια της αστικής διακυβέρνησης και θα εμπλέκεται περισσότερο σε μηχανισμούς διαχείρισης γεωστρατηγικών επιλογών της αστικής τάξης, τόσο ο αντικομουνισμός θα γίνεται πιο αισθητός.

Το νέο είναι ότι θα τον διαχειρίζονται πλέον κονδυλοφόροι, «απολειφάδια του οπορτουνισμού και του ρεφορμισμού, της προδοσίας στην αστική τάξη και τα ιμπεριαλιστικά κέντρα».

Επιλεγμένοι, χρόνια τώρα συντηρούνται για το σκοπό αυτό. Ειδικευμένοι να χτυπούν κάτω από τη ζώνη, ως δήθεν γνώστες εκ των έσω του ΚΚΕ, ως δήθεν γνώστες της «αλήθειας».

Αναμενόμενη, λοιπόν, είναι η επίθεση πολλών εξ αυτών σήμερα.

Να θυμίσω ότι το σχέδιο για τη διάλυση των κομμουνιστικών κομμάτων στην Ευρώπη ήταν ήδη στρωμένο, είχε ημερομηνία λήξης το Φλεβάρη του 1991 (5 Φλεβάρη 1991 οι τότε Ιταλοί οπορτουνιστές διέλυσαν στο συνέδριό τους ένα από τα ιστορικότερα και μεγαλύτερα κόμματα της Ευρώπης, το Ιταλικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Το ίδιο επιχείρησαν το Φλεβάρη του 1991 οι Έλληνες οπορτουνιστές, στο 13οΣυνέδριο του ΚΚΕ, αλλά δεν τους βγήκε).

Σύμπτωση; Όχι.


Σχέδιο που στο πακέτο του εμπεριέχονταν και δημοσιογράφοι, συγκατοικούντες σήμερα στην «Αυγή» και τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και αλλού.

Τα αποτελέσματα είναι γνωστά. Η δράση τους από τότε αποτέλεσε τη μαγιά για την υλοποίηση της μετα-ΠΑΣΟΚ εποχής, ήταν η μαγιά που συντηρήθηκε και συνεχίζεται μέχρι σήμερα και θα συνεχιστεί.

Πολλοί ανένηψαν οικειοθελώς, αναγνωρίζοντας τον καπιταλισμό ως συνοδοιπόρο της «επαναστατικής» τους πάλης και προοπτικής. Αναγνωρίζοντας τον καπιταλισμό ως καλύτερο από το σοσιαλισμό, πιο ανθρώπινο, πιο συζητήσιμο, πιο αριστερό, βρε αδερφέ, ίσως και πιο ...κομμουνιστή, ακόμα και από τους αγωνιστές που στήθηκαν στον τοίχο για την εργατική τάξη και το ΚΚΕ...

Με την πένα τους έδωσαν στον καπιταλισμό ανάσα, φιλί και χείρα βοηθείας.

Και εμείς;

Εμείς «...είμαστε λάθος, μες το κεφάλαιο του λάθος λήμματος / ο σάπιος κόσμος εκεί που σάπιζε ξανατονώθηκε / κι οι εξεγέρσεις μας είναι εν γένει εκτός του κλίματος....», που γράφει και ο Κ. Τριπολίτης στο «Ανεμολόγιο».

Σήμερα αυτά τα παιδιά της συνεπούς σαλονάτης αριστεράς, αφού ενηλικιώθηκαν δημοσιογραφικά, μπήκαν στα gala της μπουρζουαζίας, καπνισμένοι πλέον από τα πολυποίκιλα menu, απέκτησαν την ικανότητα να ραφινάρουν επικαιροποιημένα τη χαλκευμένη πληροφορία για το ΚΚΕ, κατά τέτοιο τρόπο που να προσφέρει «εγκυρότητα», «αλήθεια», με σαφή στόχο το ΚΚΕ.

Η επίκληση σήμερα του παρελθόντος τους, όσων σημερινών οπορτουνιστών περπάτησαν μαζί μας, έχω την αίσθηση ότι θυμίζει έντονα κάτι σαν χρηματιστηριακή «φούσκα», που στην προκειμένη περίπτωση στήθηκε για να σκάσει στην καρδιά της εργατικής τάξης και του ΚΚΕ, αλλά απέτυχε. Αυτοί όμως θα συνεχίσουν. Κάθε μέρα θα ξεφυτρώνει και κάποιος.

Οι προσκυνημένοι πάντα προσκυνημένους θα ψάχνουν. Και αν δεν τους βρουν, δεν θα διστάζουν να βάζουν την μπόχα τους στον ανεμιστήρα, βρωμίζοντας ό,τι καθαρό αντέχει.

Αυτοί ήταν από παλιά και γι' αυτό ξεβράστηκαν από το ΚΚΕ. Αυτά έκαναν και αυτά θα ξανακάνουν. Είναι στη φύση του οπορτουνιστή και δεν διστάζουν σε τίποτε.

Και για να το τελειώνουμε το θέμα, κύριοι οπορτουνιστές.

Οι κομμουνιστές δεν είναι μπαταρία τύπου ΣΥΡΙΖΑ που φορτώνεται με υλικά της σοσιαλδημοκρατίας, με ημερομηνία λήξης.

Το ΚΚΕ, όπως και οι κομμουνιστές, αντλεί τη δύναμή του από την αστείρευτη πηγή της ταξικής πάλης, έχει βαθιές ρίζες στην εργατική τάξη και αντέχει σε παντός είδους επιθέσεις.

Για το συμφέρον αυτής της τάξης κυλάει το αίμα των κομμουνιστών στις φλέβες τους.

Για το συμφέρον αυτής της τάξης χύθηκε το αίμα των κομμουνιστών στο παγκόσμιο κομμουνιστικό κίνημα.

Για το συμφέρον αυτής της τάξης, που εσείς προδώσατε χθες και λοιδορείτε σήμερα και συκοφαντείτε με ύπουλο τρόπο, παλεύει το ΚΚΕ.

Κατά τ' άλλα, θέλετε με το ΚΚΕ πάλι γάμο σε κυβέρνηση αριστεράς.

Μην ανησυχείτε, στο νυφοπάζαρο με την αστική τάξη που μπήκατε, θα βρείτε τόσες πρόθυμες νύφες, έτσι που χαρέμι θα ανοίξετε.

21 σχόλια:

  1. Αν ο οπορτουνιστικος αυτος συρφετος γινει κυβερνηση δεν θα κανει φειδω δυναμεων για να χτυπησει ξανα το Κομμα αυτη την φορα απο κυβερνητικη θεση. Τα ουρλιασματα τους τωρα δεν θα ειναι τιποτα μπροστα στην αφρωδη λυσσα τους τοτε αλλα δεν θα καταφερουν ξανα τιποτα. Αυτη την φορα ειναι ορατοι και εξω απο το καστρο και οχι μεσα σαν πεμπτη φαλαγγα, Γιατι ως γνωστον τα δυνατα τα καστρα παιρνονται παντα απο τα μεσα με προδοσια.

    Il popolare

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σημερα η Αυγη κανει πρωτοσελιδη απιστευτη επιδειξη χυδαιοτητας παιρνοντας την σκυταλη απο Ανδρουλακη και χα.
    Βασιλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ναι, η ελεεινοτητα των οπορτουνιστων συνεχιζεται, το ιδιο τους κανει, η βρωμα και η δυσωδια τους τα χρυσα γραμματα , ποτισμενα με αιμα, του ΚΚΕ δεν θα τα αμαυρισουν.

      Ταξικος

      Διαγραφή
  3. @βασιλης
    εννοεις το αρθρο της τζακρη!!!!!!! για την κεντροαριστερα και τον τσυριζα;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @modesto:
      Όχι, έχει μία ανώνυμη συνέντευξη από ένα ανώνυμο "στέλεχος", που λέει πως μαζί μς άλλα στελέχη που δεν μπορεί να κατονομάσει, είχαν ανακαλύψει καμμία τριανταριά χρόνια πριν, "έναν πράκτορα της ΚΥΠ" στην "ηγεσία του ΚΚΕ", του οποίου (πράκτορα) το όνομα αρνείται να αποκαλύψει...
      Αυτή είναι δημοσιογραφία με στοιχεία!

      Διαγραφή
    2. Αυτοί έχουν πάρει τον δρόμο του "Στόχου"... έτσι κι αλλώς τις ίδιες πωλήσεις έκαναν και κάνουν... βουρ για περισσότερο αντικομμουνισμό...η Ε.Ε δεν πληρώνει για να κάθονται...

      Διαγραφή
    3. Θα έχει και χειρότερα μ'αυτούς, δε τους έχουμε δει σε πλήρη "ανάπτυξη".

      Διαγραφή
    4. το ξερω το δημοσιευμα, πλακα κανω.

      Διαγραφή
  4. St.
    Αμ το Δανίκα στο "Πρώτο Θέμα", που τον πάτε; Βγήκε ο καυμένος να "υπερασπισθεί" το Χαρίλαο, που αυτός ο Κουτσούμπας θέλει -λέει- να τον αποκαθυλώσει! Άσε που ο Κουτσούμπας δεν έχει καλό βιογραφικό σαν του Χαρίλαου! Την μια, λοιπόν, ο Δανίκας παινεύει του πεθαμένους για να θάψει τους ζωντανούς. Την άλλη μνημονεύονται εκτελέσεις και λιδορείται η Β. Κορέα. Την παρα-άλλη θυμούνται της απολύσεις στο "Ρ" κάνωντας μούγγα για το 28% και βάλε ανεργία, ενώ την πάρα-πάρα άλλη ανακαλύπτουν "σύμφωνα με πληροφορίες" πως έγινε πρόταση στο Μπογιόπουλο για να υπογράψει νέα σύμβαση με χαμηλότερες απολαβές, στα πρότυπα του ΣΚΑΙ και του Τηλέτυπου. Παρά την περιορισμένη δημοσκοπική απήχηση, η ύπαρξη και μόνο του Κόμματος, πόσο μάλλον η προοπτική ουσιαστικής ενδυνάμωσης του ενοχλεί. Τους κάνει να λυσσάνε. Η λύσσα τους και μόνο αποτελεί την πιο τρανή απόδειξη του ποιόν πραγματικά φοβάται η εκμεταλλευτική εξουσία των καπιταλιστών. Με το υστέρημά μας ενισχύουμε το Κόμμα που τους πληγώνει. Να τους πνίξει το αίμα και ο ιδρώτας των εργαζομενων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ποιός έλεγε τα παρακάτω και ποιοί χειροκροτούσαν;;;
    ● Για τις συμμαχίες: «[...] Τις συνεργασίες και τις συμμαχίες πάντα τις ήθελε το ΚΚΕ. Από τη γέννησή του. Αλλοτε τις επιδίωξε, χωρίς να το κατορθώσει, όπως στα 1936 με το Σύμφωνο Σοφούλη – Σκλάβαινα. Αλλοτε τις επιδίωξε και το κατόρθωσε, όπως κατά την Κατοχή με το ΕΑΜ. Αλλοτε τις προσπαθούσε και τα μισοκατάφερνε, όπως την περίοδο 1951-1967 με την ΕΔΑ. Αλλοτε τις επιζητούσε, αλλά γκρεμίζονταν, όπως το 1974 με την Ενωμένη Αριστερά. Και άλλοτε και τις επιζητούσε και τις προχωρούσε, όπως στην περίπτωση του Συνασπισμού στα 1989-1991. Με άλλα λόγια: Με την επιμονή μου στα 1986-1989 να χτιστεί ο Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου, δεν έφερνα καμία καινοτομία στο Κόμμα, αλλά εφάρμοζα μια πάγια πολιτική του – την πολιτική των συμμαχιών».

    ● Για τον Συνασπισμό: «Για το “χτίσιμο” του Συνασπισμού, υπήρχε μια πρόσθετη δυσκολία. Οφείλαμε να συνεργαστούμε με ένα κόμμα που όχι μόνο είχε βγει με καισαρική τομή από τα σπλάχνα του ΚΚΕ, αλλά έφερε και το όνομα του κόμματός μας και μάλιστα με την προσθήκη της λέξης “Εσωτερικού”, που, εκ των πραγμάτων, εξύβριζε τα στελέχη και τα μέλη του ΚΚΕ ως ξενοκίνητα. Η δυσκολία λοιπόν δεν ήταν μόνο στο να πειστεί το κόμμα αυτό να αλλάξει το όνομά του και να συνεργαστεί και μαζί μας και με τις άλλες δυνάμεις της Αριστεράς, αλλά ήταν στο να πειστούν και οι δικοί μας ότι η νέα πολιτική πραγματικότητα της χώρας επιβάλλει τη συνεργασία και με τον κόσμο της Ανανεωτικής Αριστεράς. Οταν μάλιστα τα πλέγματα και οι αγκυλώσεις πήγαιναν πολύ πίσω, πίσω στο 1968 και πίσω από το 1968 μέχρι και τη δεκαετία του ‘50».

    ● Οταν κατηγορήθηκε για συμβιβασμό: «Τι θα πει συμβιβασμός; Θα πει να κάνεις πίσω και να βλάπτεις τα συμφέροντα του λαού. Οταν κάνεις πίσω προς όφελος του λαού, είναι συμβιβασμός ή είναι ένας αναγκαίος ελιγμός;»

    ● Απολογισμός για τον Συνασπισμό: «Θα γεννηθούν οι νέες αριστερές και προοδευτικές δυνάμεις. Και σύντομα θα γεννηθεί και η ανάγκη για κοινή δράση τους. Ποιος πραγματικός αριστερός μπορεί να πει όχι στην κοινή δράση των ζωντανών κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων; Κι αν κανείς αληθινός αριστερός δεν λέει όχι, γιατί να πω εγώ; Τίποτα δεν πήγε χαμένο. Ο Συνασπισμός έγραψε υποθήκες στην πολιτική ιστορία μας. Οι εμπειρίες του θα είναι αύριο πολύτιμες»

    Χαρίλαος Φλωράκης (χειροκροτούσαν οι άκαπνοι που προσπαθούν να τον μικρύνουν σήμερα)

    "Η Σέχτα, της Σέχτας, ωωωωω Σέχτα!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άσ'το φίλος. Ωραία το τσίταρατε εσύ κι άλλος, αλλά λέει κι άλλα παρακάτω, για προχωρείστε λίγο...άντε ντε...

      Διαγραφή
    2. Ο Συνασπισμός έγραψε υποθήκες στην πολιτική ιστορία μας. Οι εμπειρίες του θα είναι αύριο πολύτιμες...ακριβως αυτο μαστορα! ειναι πολυτιμες αυτες οι εμπειριες οπως καταλαβαινεις και ευτυχως που υπαρχουν για να θυμουνται οι παλιοι και να μαθαινουν οι νεοτεροι.

      το γεγονος οτι υπηρχαν αυταπατες οτι το εσωτερικου ηταν αριστερο -με την γενικη ιστορικη αποδοχη της εποχης- υπαρχαν τι να κανουμε.
      επισης γεγονος οτι παρολη την λαθεμενη αποψη για την συνεργασια ο χαριλαος εδωσε τεραστια μαχη για να κρατησει το κομμα οταν καποιοι γυμνοσαλιαγκες πηγαν να το διαλυσουν.
      εσυ δλδ καταλαβαινεις οτι οταν το κομμα συλλογικα και συντεταγμενα κανει κριτικη σε αποφασεις που πηρε το ιδιο -συλλογικα- μικραινει καποιον; αυτα τα κανετε εσεις.
      στο ΚΚΕ κανενας δεν ειναι υπερανω του κομματος και οσοι εγιναν ποιο γνωστοι απο καποιους αλλους στο ευρυ κοινο, εγιναν γιατι ηταν ΚΚΕ.

      τελος μεγαλε κοπτοραπτη, αν ειχες διαβασει την βιογραφια του χαριλαου θα επρεπε να εισαι στην τρυπα σου τωρα και οχι να βγαζεις και γλωσσα

      Διαγραφή
    3. οι συμμαχιες με αστικα η μικροαστικα κομματ ααποδειχτηκε επισης περιτρανα ολες εκεινες τις φορες που το ΚΚΕ τις επιδιωξε και ματωσε για να γινουν, οτι δεν προχωρανε πολυ, και αυτο διοτι οι αστοι κια οι μικροαστοι δεν εχουν κοινα συμφεροντα με την εργατικη ταξη της οποιας οργανωμενη πρωτοπορια ειναι το ΚΚ, οι συμμαχιες λοιπον σε κοινωνικο επιπεδο σημερα απαντουν στο ερωτημα "τι ειδους συμμαχιες?" και αυτο γιατι οταν αυτο προκυψει, δηλαδη συμμαχια της εργατικης ταξης με την φτωχη αγροται και τους αυτοαπασχολουμενους που τους συνθλιβει η καπιταλισιτκη κριση, τοτε ενδεχομενωνς θα βγουν στο προσκηνιο και δυναμεις πολιτικες που θα εκφραζουν με τιμιο και καθαρο λογο τα αλλα πλην εργατικης ταξης, λαικα στρωματα, και με αυτες τις δυναμεις το ΚΚΕ θα συζητησει και θα συμπραξει, αλλα σε επιπεδο κινηματος, συμμαχια σε επιπεδο μελων, σε επιπεδο απλων ανθρωπων, λαικων οργανωσεων, σημερα μικρε οι συμμαχιες με αστικα η μικροαστικα κομματα οπως αυτα που υπαρχουν στο κοινοβουλιο πλην του ΚΚΕ δεν μπορουν να γινουν.Σοφο δεν ειναι να επαναλαμβανεις συνεχως τα ιδια πραγματα μπας και σου "κατσει", αλλα να προχωρας ενα βημα παραπερα με νεες επεξεργασιες, να βγαζεις συμπερασματα και να βελτιωνεις την ικανοτητα σου να εντασεις την τακτικη σου στη στρατηγικη σου χωρις να κανεις πισω απο τις βασικες σου αρχες.
      Αυτο για ενα επαναστατικο Κομμα Νεου Τυπου ειναι "οξυγονο" και οχι τα μυξοκλαψουρισματα προς τους αστοςυ να το "Αφησουν" να κανει τα "βηματακια" του προς το σοσιαλισμο οπως μας λεει ο ΣΥΡΙΖΑ.
      Οσο για α απαοσπασματα που παρεθεσες σου απαντησαν οι σφοι πιο κατω, ενα να σου πω επειδη εζησα απο πρωτο χερι τα γεγονοτα του '91, εκεινοι που πηγαν να διαλυσουν το Κομμα ειναι οι ιδιοι που σημερα το πετροβολουν επειδη βλεπουν οτι απετυχαν, ειναι οι ιδιοι που δηθεν τωρα "υπερασπιζονται" τον Χαριλαο οταν τοτε τον εφτυναν αποκαλωντας τον "ξοφλημενο γερο", τους ειχα ακουσει με τα αυτια μου σε κομματικες διαδικασιες, ασε λοιπον το "κοψε-ραψε" φιλαρακο, εχουμε γνωση οι φυλακες....


      Ταξικος

      Διαγραφή
  6. http://www.esos.gr/article/vouli/kedikogloy_erothsseis_kke_boyli_einai_tekmhriomenes_me_stoixeia συγχαρητήρια στο ΚΚΕ μας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια ερώτηση ρε μιζέρια,
      είσαι πρώην πασόκος που συριζοποιήθηκε ή απλά συριζαίος που πασοκοποιήθηκε ?

      Σε ρωτάω για να βρω την πηγή του αυριανισμού που παράγεις.

      Διαγραφή
    2. Όνομα και πράμα ανεξαρτήτως διαδρομής ο τύπος, redfly.
      Δε σας ξεπλένει τίποτα.

      Διαγραφή
    3. ο μιζεριας λοιπον με αυτο του το σχολιο, απλα επιβεβαιωσε τον τιτλο!
      αντε μιζερια, παρε τον εργατοπατερα τσουκαλα και αντε την βολτα σου

      Διαγραφή
  7. ειμαι πρωην κκε σενεργαζομενος με πασοκ και λοιπες δημοκρατικες δυναμεις που ανταρσυοποιηθηκε...εσυ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι είδους ψυχολογικό σύνδρομο, σας προτρέπει να κοτσάρετε σε κάθε αυτοχαρακτηρισμό σας το "πρωην κκε" ? Θεωρείτε δηλαδή πως ανεβαίνετε στην υπόληψη του συνομιλητή σας ?

      Σε πληροφορώ πάντως, μιας και δεν το έχεις καταλάβει ακόμη, πως εγώ είμαι κομμουνιστής, ή τουλάχιστον επειδή ο τίτλος είναι βαρύς και για να μην αδικώ άλλους, προσπαθώ να γίνω κομμουνιστής. Το σίγουρο είναι πως (ασχέτως εαν προσπαθώ να τους καταλάβω) σιχαίνομαι (α) τα μίζερα τρολ και (β) τους πρώην που γίνονται μαζορέτες του συστήματος.

      Διαγραφή
    2. μην γινεσαι ρατσιστης ρε συ redfly....τι κακο εχει δλδ η μαζορετα; http://www.superbasket.gr/permalink/160662.html
      συγνωμη απο τον γυναικειο πλυθησμο, αλλα δεν αντεξα στον πειρασμο :) :) για να το ελαφρυνουμε λιγο μεσα στον παραλογισμο του μιζερια

      Διαγραφή
    3. 'Αρα μιζέρια, στα ίδια έμεινες επί της ουσίας.

      Διαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.