6 Δεκεμβρίου 2013

ΚΝΕ: Ανακοίνωση για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, το 2008.

Σε ανακοίνωση για τη δολοφονία το 2008 του Αλέξη Γρηγορόπουλου το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ τονίζει:


«Η εν ψυχρώ δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου από ειδικό φρουρό, στις 6 Δεκέμβρη 2008, πραγματοποιήθηκε στο έδαφος της έντασης της αντιλαϊκής πολιτικής.

Διαχρονικά η επίθεση στη ζωή και στα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας πηγαίνει χέρι χέρι με την κρατική και εργοδοτική βία και καταστολή, με διάφορες μορφές.

Έτσι και σήμερα με το δόγμα "νόμος και τάξη" η κυβέρνηση επιδιώκει να επιβληθεί η υποταγή στη σύγχρονη βαρβαρότητα. Να επικρατεί σιγή νεκροταφείου στα σχολεία, στους τόπους δουλειάς, στις σχολές.


Ενώ είναι αναγκαίο να απομονωθεί η ναζιστική Χρυσή Αυγή από το λαό και τη νεολαία, το σύστημα με τη θεωρία των άκρων προσπαθεί να εξισώσει την εργατική - λαϊκή πάλη με την εγκληματική δράση των φασιστών. Ταυτόχρονα αξιοποιεί τη δράση προβοκατόρικων μηχανισμών. Χρησιμοποιεί την κρατική και παρακρατική καταστολή με στόχο τη δυσφήμηση έως και το χτύπημα των αγώνων των εργαζομένων, των σπουδαστών, των μαθητών.

Η απάντηση βρίσκεται στην ένταση της πάλης του λαού και της νεολαίας ενάντια στα μονοπώλια και την εξουσία τους, την ΕΕ, για τις σύγχρονες ανάγκες μας στη δουλειά, στη μόρφωση, στη ζωή. Να γίνουν κάστρα οργάνωσης, συζήτησης, συλλογικής δράσης και αγώνα οι χώροι δουλειάς και μόρφωσης, οι λαϊκές γειτονιές. Η ελπίδα για τη νεολαία βρίσκεται στον αγώνα για την ανατροπή του εκμεταλλευτικού συστήματος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.