5 Δεκεμβρίου 2013

Οσμή από την δεκαετία του πενήντα


Πρωι βράδυ αντικομμουνισμός εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, τις περισσότερες φορές μάλιστα σε απόλυτη συνεργασία με την Νέα Δημοκρατία ή το ΠΑΣΟΚ. Ο καλύτερος και ο πιο αποδοτικός αντικομμουνισμός εξάλλου, ήταν αυτός που προερχόταν πάντοτε απο τα αριστερά, αυτός που μπορούσε να διεμβολίσει τα πιστεύω και τις απόψεις προοδευτικών ανθρώπων, οι οποίοι είχαν κατεβάσει ρολά στην προπαγάνδα που προερχόταν απο τους θεωρητικά, δεξιούς και ακροδεξιούς. Αυτός που μπορούσε να πλησιάσει τους εργασιακούς χώρους με την προβιά του αγωνιστή συνδικαλιστή ώστε να διασπά και να διχάζει το κίνημα, αυτός που μπορούσε ταυτόχρονα να αντλεί απο την μια αριστεροσύνη απο τους νεκρούς κομμουνιστές και από την άλλη να λασπολογεί και να καταριέται τους ζωντανούς.

Εντάξει, οι αστοί πολιτικοί έχουν κάνει την ταξική επιλογή τους απο την ώρα που γεννήθηκαν, οι περισσότεροι μάλιστα δεν την έκαναν καν οι ίδιοι, αλλά το τζάκι το οποίο τους δημιούργησε. Είναι ξεκάθαρα απέναντι μου, πολλοί από αυτούς μάλιστα το δηλώνουν με περηφάνια όταν κόβουν μισθούς και συντάξεις ώστε να την γλιτώσει το κεφάλαιο. Απο εκεί λοιπόν περιμένεις τον αντικομμουνισμό, είναι αναμενόμενος και αναγκαίος απο την μεριά τους διότι σε αντίθετη περίπτωση βάζουν σε κίνδυνο τα συμφέροντα τα οποία εξυπηρετούν, βάζουν σε κίνδυνο το σύστημα το οποίο τους τρέφει.

Αλλά πραγματικά τι μεγέθους ξεπουλημένα διπρόσωπα τομάρια είναι αυτά, που με την ταμπέλα του προοδευτικού, του in αριστερού, του δήθεν φιλολαϊκού, βγάζουν τέτοιο αντικομμουνιστικό οχετό, κάνοντας την ακροδεξιά προπαγάνδα της δεκαετίας του 50 να μοιάζει με παραμύθια του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν ?


Γιώργος Ανανδρανιστάκης (Αυγή) 
Εσχάτως το ΚΚΕ βρίσκεται στην επικαιρότητα μόνο όταν ελεεινολογεί τον ΣΥΡΙΖΑ. Λογικό, αυτό θέλουν τα καθεστωτικά μίντια, αυτό τους προσφέρει το ΚΚΕ, αυτό προβάλλουν. Πότε με τα ευφυολογήματα του Κουτσούμπα περί Texas Story, πότε με το «παρών» στην τροπολογία για τα φάρμακα και τις ευχαριστίες του Άδωνι προς την κ. Παπαρήγα, το υλικό για τα Μega, τα ΑNT1, τα "Νέα", την "Καθημερινή" είναι άφθονο και καυτό. Μόνο που μ' αυτά και μ' αυτά, το ΚΚΕ έχει καταντήσει μονοθεματικό, είναι ο εξ αριστερών δημόσιος κατήγορος του ΣΥΡΙΖΑ και πέραν αυτού ουδέν. Δηλαδή μηδέν.

Τα ΜΜΕ βλέπουν μόνο το αντισυριζικό μένος του Περισσού και αγνοούν όλα τα άλλα, αγνοούν ακόμη και τη λυσσώδη ταξική πάλη στην οποία επιδίδεται ο Κουτσούμπας στον ελάχιστο χρόνο που του απομένει, όταν ξεμπερδεύει με τα ευφυολογήματα. Ευτυχώς για το ΚΚΕ που τα ΜΜΕ περιορίζονται στον αντισυριζισμό, ευτυχώς που δεν διαβάζουν παρακάτω, γιατί αν διάβαζαν, θα μάθαιναν ότι ο κ. Κουτσούμπας μίλησε προχθές στην Κοζάνη για «δεξιά οπορτουνιστική στροφή μετά το 1956». Για όσους δεν κατάλαβαν, δεξιά οπορτουνιστική στροφή είναι η αποσταλινοποίηση του ΚΚΣΕ που επεχείρησε ο Νικίτα Χρουστσόφ, άρα το αριστερό και μη οπορτουνιστικό ήταν ο Στάλιν. Όπερ έδει δείξαι.

Δεξιός οπορτουνιστής ο Χρουστσόφ, αριστερός ο Στάλιν, αριστερές οι δολοφονίες, οι διώξεις, η τρομοκρατία, οι Δίκες της Μόσχας. Το ΚΚΕ επιμένει να υιοθετεί και να καθαγιάζει τις χειρότερες στιγμές του κομμουνιστικού κινήματος κι αυτό δεν είναι ξεκαθάρισμα λογαριασμών με το παρελθόν, είναι δείγμα του πώς αντιλαμβάνεται το παρόν και το μέλλον. Ποια αντίληψη για τη δημοκρατία και την ελευθερία μπορεί να έχει κάποιος που θαυμάζει τον πατερούλη, ποια σχέση με τα σύγχρονα κινήματα μπορεί να έχει ένα κόμμα που μένει προσηλωμένο στον δογματισμό του 1930; Το ΚΚΕ αντιδρά σε οτιδήποτε καινούργιο εμφανίζεται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, στην αντιπαγκοσμιοποιήση, στη Γένοβα, στους αγανακτισμένους, στους occupy, λοιδωρεί, συκοφαντεί, επιτίθεται και καλά κάνει, διότι δεν μπορείς να είσαι και με τον Στάλιν και με τα κινήματα.

Τα καθεστωτικά ΜΜΕ το λατρεύουν το ΚΚΕ, κάνουν τα στραβά μάτια στις ιδεολογικές του αγκυλώσεις, δεν βλέπουν καν το τσιγκελωτό μουστάκι του Ιωσήφ που ξεπροβάλλει κάθε πρωί από την ταράτσα του Περισσού. Τα καθεστωτικά ΜΜΕ το εκτιμούν το ΚΚΕ, είναι για εκείνα η ιδανική Αριστερά, η Αριστερά που εναποθέτει τα πάντα σε ένα μέλλον τόσο μακρινό, που μοιάζει μεταφυσικό. Τα καθεστωτικά ΜΜΕ το επαινούν το ΚΚΕ, του λένε χίλια μπράβο επειδή είναι, λέει, συνεπές με τις ιδέες του. Ποιες ιδέες του; Αυτές περί του δεξιού οπορτουνισμού που εκφώνησε ο Κουτσούμπας στην Κοζάνη;
Ακολουθεί η σημερινή απάντηση του Ριζοσπάστη

«Αυγή»: Αριστερό άλλοθι στον αντικομμουνισμό

Το ότι η «Αυγή» και ο ΣΥΡΙΖΑ ανήκουν στην κατηγορία όσων, στο όνομα της αριστεράς, μηδενίζουν την ιστορία του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος, την πρώτη απόπειρα της εργατικής τάξης να οικοδομήσει τη σοσιαλιστική κοινωνία στον 20ό αιώνα, ότι συντάσσονται με την αστική τάξη και την προπαγάνδα της στην «αντισταλινική υστερία» είναι κάτι γνωστό, δεν μας προκαλεί καμία έκπληξη. Αυτό που ομολογουμένως εντυπωσιάζει είναι όταν ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει συστάσεις προς την αστική τάξη ότι «χαϊδεύει το ΚΚΕ» για μικροκομματικούς λόγους και ότι δεν βλέπει «το τσιγκελωτό μουστάκι του Ιωσήφ που ξεπροβάλλει κάθε μέρα από την ταράτσα του Περισσού», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το άρθρο του Γ. Ανανδρανιστάκη στη χτεσινή «Αυγή». Πραγματικά, είναι αξιοπρόσεκτο το πού οδηγούν οι ανάγκες ανάδειξης στο ρόλο του διαχειριστή της αντιλαϊκής πολιτικής. Να αξιοποιείς όλη την προπαγανδιστική φαρέτρα της ΕΕ περί «ολοκληρωτικών καθεστώτων», η οποία αποσκοπεί στην ταύτιση του κομμουνισμού με το φασισμό - ναζισμό, στην ποινικοποίηση της κομμουνιστικής ιδεολογίας, στον αντικομμουνισμό ως προπομπό για ακόμα σκληρότερο χτύπημα του εργατικού - λαϊκού κινήματος. Να γίνεσαι αριστερός ψάλτης του αντικομμουνισμού.

Πέρα από την ανοησία ότι τάχα τα ΜΜΕ «λατρεύουν το ΚΚΕ», με την οποία δεν αξίζει να ασχοληθεί κανείς, ο αρθρογράφος της «Αυγής» ομολογεί ποιο είναι το πρόβλημά του με το ΚΚΕ: Η «λυσσώδης» -όπως τη χαρακτηρίζει- ταξική πάλη. Αυτό απεχθάνεται ο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί βεβαίως δεν ταιριάζει με την «υγιή» επιχειρηματικότητα και τα δήθεν φιλολαϊκά «εναλλακτικά μίγματα διαχείρισης» και την κοινωνική συνοχή, δεν ταιριάζει με το στρατηγικό πλαίσιο που καθορίζεται από τη στρατηγική του κεφαλαίου, την ΕΕ, την αστική εξουσία μέσα στο οποίο κινείται ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο αρθρογράφος της «Αυγής» εγκαλώντας τα αστικά ΜΜΕ ότι κάνουν τα στραβά μάτια στις ιδεολογικές αγκυλώσεις του ΚΚΕ γράφει χαρακτηριστικά: «Ευτυχώς για το ΚΚΕ που τα ΜΜΕ περιορίζονται στον αντισυριζισμό, ευτυχώς που δε διαβάζουν παρακάτω»! Το παρακάτω, βεβαίως, αφορά το πρόγραμμα του ΚΚΕ, την επαναστατική στρατηγική του, την πάλη για το σοσιαλισμό. Θα μπορούσε, λοιπόν, ο αρθρογράφος της Αυγής να διεκδικήσει επάξια τη θέση του Πάγκαλου, του Καρατζαφέρη, του Τζήμερου, αλλά και διάφορων συντακτών αστικών φύλλων (π.χ. «Καθημερινή») που εδώ και χρόνια γκρινιάζουν σε σχέση με το γεγονός ότι η αστική τάξη δεν έχει πάρει το ΚΚΕ πολύ σοβαρά όπως θα όφειλε και υποτιμά τον σταλινικό (βλ. κομμουνιστικό) κίνδυνο. Θυμίζουμε, βέβαια, ότι όλη η αστική αντικομμουνιστική επίθεση στο ΚΚΕ συνοδεύεται και από το κάλεσμα να παρθούν μέτρα για τον περιορισμό της δράσης του, για τη συμμόρφωσή του. Αραγε σε αυτό συγκλίνει και η «Αυγή»; Προτρέπει το σύστημα να γίνει πιο επιθετικό απέναντι στο ΚΚΕ και την ταξική πάλη;

Ψ.

13 σχόλια:

  1. Αρες μαρες κουκουνάρες. Αυτό καταλάβατε ωρέ εκεί στον Περισσό για το άρθρο του Ανανδρανιστάκη;

    Που είναι η υπερβολή στα γραφόμενα του; Επιτίθεται καθημερινά το κκε στην ριζοσπαστική αριστερά ναι ή όχι;

    Δέχεται καθημερινά εμπαιγμούς και λοιδορίες ο πρόεδρος του Σύριζα από τους «συντρόφους» του Περισσού και τον Ριζοσπάστη ναι ή όχι;

    Ακόμα και αυτό το site που φιλοξενεί το άρθρο της Αυγής και τα αλλα φιλικά sites, θα έλεγε κάνεις ότι γράφονται και συντονίζονται από φιλοκυβερνητικούς, παρά από «υπερασπιστές του λαού».

    Έχετε και το θράσος να μιλάτε για διασπαστές, όταν ο Σύριζα έχει καλέσει επανειλημμένα όλες τις αριστερές δυνάμεις σε συμπόρευση για να πολεμήσουμε την πολιτική των μνημονίων, τον φιλελευθερισμό και να αλλάξουμε τις ζωές μας.

    Πλέον έχουν μπει ξεκάθαρες γραμμές. Όποιος θέλει ανατροπή της κυβέρνησης θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του και να συνταχθεί στη πλατιά συμμαχία που επιδιώκει ο Σύριζα.

    Ας δούμε τι θα κάνετε λοιπόν στην ψήφιση για την προστασία της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς, της τροπολογίαςτου Σύριζα.

    Όσο για την «οσμή» ας μη μιλήσουμε καλυτέρα…δε τον παίρνει να μιλάει για οσμές, ο μουχλιασμένος

    ΥΓ.Και για να μην τρελαθούμε: Κάθε εβδομάδα ο Κουτσούμπας μιλάει στις αστικές φυλλάδες του Μπόμπολα, του Δολ, στην τηλεόραση, στο ραδιόφωνο, παντου! Είδες πόσο δημοφιλής γίνεται κανείς, αν έχει αντιΣυριζα λόγο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1)Επειδή η βλακεία έχει και ένα όριο:
      Ποιά είναι η αριστερά, και πως ορίζεις το "ριζοσπαστικό" (κιόλας -μη χέσω) κομμάτι αυτής;
      -Είναι μέσα ΣΕΒ, εφοπλιστές, τραπεζίτες, ΕΟΚ, ΝΑΤΟ, ΕΠΑ;
      Γιατί εάν όχι, το συνοθύλευμα του Ανδρανιστάκη καμμία σχέση δεν έχει με αυτήν, και αν ναι και η ΝΔ εξίσου "ριζοσπαστική αριστερά" είναι...
      (Άμα γουστάρεις έχουμε και λινκάκια από Αυγή με Μαριάνα Λάτση, Χίλαρι Κλίντον, Τσίπρα από Τέξας, Ρένα Δούρου να ζητάει επέμβαση στην Συρία, ΣΕΒ να θέλει τον ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση, και άλλα πολλά)
      2)Σύντροφο να πεις τον Δασκαλόπουλο και τον Λάτση που στα χώνουν (τα φράγκα). Το ΚΚΕ δεν θα το πιάνεται στο στόμα σας. Πολύ περισσότερο όταν στελέχη σας δηλώνουν πρόθυμα πως είναι ενάντια στους κομμουνιστές και υπέρ της ακροδεξιάς ακόμη όταν αναφέρονται στον ...εμφύλιο! (σχετικό άρθρο έχουμε αναδημοσιεύσει από το Iskra του Λαφαζάνη)
      -Το ποιός είναι φιλοκυβερνητικός και ποιός όχι φαίνεται. Ποιός ψήφισε μαζί με την ΝΔ τον τρομονόμο, τον μόμο για τους αγωγούς, ποιοί τα έχουν κάνει πλακάκια για τον εκλογικό νόμο κλπ (και εδώ έχω λινκάκια άμα θες -θες);
      -Ποιός αρχηγός κόμματος έτρεχε από τον ένα μεγαλοεκδότη στον άλλον, από τον Μπόμπολα στον Λαμπράκη και από εκεί μέχρι και στον Αναστασιάδη πέρσι τέτοιον καιρό; Το όνομα του αρχίζει από Τσι και τελειώνει σε πρας. Θες λινκάκι και εδώ μήπως;
      -Ποια "πλατιά συμμαχία" ρε κακόμοιρο; Αυτοί που διασπάσανε το ΚΚΕ και μόλις δύο χρόνια ξαναδιασπάστηκαν μεταξύ τους στα ..τριά(!!!) (ΔΗΜΑΡ και Αλαβάνος) μιλάνε για "ενότητα". Γιατί διασπάστηκαν τότε; Τρελλοί ήτανε;
      -Την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την πρώτη κατοικία την ξέρουμε. Είναι να αναβάλεται η κατάσχεση για ένα χρόνο. Εμείς που θέλουμε να απαγορεύεται η κατάσχεση πρώτης κατοικίας, γιατί να βοηθήσουμε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ να την νομιμοποιήσουν; (νάτη πάλι η σύμπραξη...)
      -Οι γραμμές είναι πράγματι καθαρές πλέον.
      Με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες. Και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει σαφέστατη θέση με καθαρότατες δηλώσεις πρωτοκλασσάτων στελεχών και του αρχηγού του επάνω σε αυτό το ζήτημα.

      Σε περίπτωση άγνοιας για τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ θα σου συνιστούσα προσεκτικότερη ανάγνωση της Αυγής και των 100+ συριζαίικων σάιτ. Θα συνιστούσα επίσης να μην εκτίθεσαι τόσο άσχημα, λέγοντας τόσο εξόφθαλμες βλακείες.
      Υ.Γ.
      Και για να μην τρελλαθούμε:
      Πόσα άρθρα κράτησε ο αντικομμουνιστικός διαγωνισμός Λαμπράκη-ΣΥΡΙΖΑ;

      Ελπίζω να έχεις (ή να παίρνεις για ότι λες)λεφτά, αν όχι και τα λες αυτά, είσαι τεράστιο θύμα...

      Διαγραφή
    2. Μου αρέσει που απαντάτε σε κάτι ανεγκέφαλους όπως τον katalana. Κάποιος που έχει το στοιχειώδες μυαλό και δε χρειάζεται να ξέρει καλά από πολιτική, καταλαβαίνει οτι ο σύριζα είναι μια απ τα ίδια με άλλο προσωπείο όπως γίνεται πάντα με τα δεκανίκια του συστήματος. Μη δίνετε σημασία μόνοι τους αποκαλύπτονται κάθε μα κάθε μέρα. Μαίρη

      Διαγραφή
    3. @Μαίρη:
      Ακριβώς εκεί είναι που πρέπει να απαντήσεις (όσο πιο αναλυτικά γίνεται).
      Ως γνωστό "όσο μεγαλύτερο είναι ένα ψέμα-τόσο πιο πιστευτό γίνεται (Γκέμπελς)".
      Το επόμενο φυσικά σχόλιο που θα ανοίξει άλλα 100 (εκτός θέματος) ζητήματα, θα πάει στην φυσική του θέση στον σκουπιδοτενεκέ...

      Διαγραφή
    4. @katalana:
      Και κάτι ακόμη:
      Έχεις ιδέα πόσες δικαστικές διώξεις υπάρχουν εναντίον μελών του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ, μόλις από την ημέρα που ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε τον νέο "αντιτρομοκρατικό" μαζί με την ΝΔ, και βάση αυτού;
      Γιατί κάποια πράγματα είναι και σοβαρά...

      Διαγραφή
    5. ανομολογητοι ποθοι των οπορτουνιστων με παραινεση προς τα αστικα ΜΜΕ"εξαφανιστε το το ρημαδι, μας χαλα τη σουπα, αν κυβενρησουμε για την παρτη σας θα μας ζαλιζει με πορειες και απεργιες και παει το "Αριστερο" success story".....εξαφανιστε το.."

      Ταξικος

      Διαγραφή
    6. Μισούν θανάσιμα αυτό που τους ξέβρασε.
      Μισούν αυτό που δεν μπόρεσαν να βάλουν στο βρώμικο χέρι τους.
      Μισούν ό,τι είναι ταξικό και στρατηγικά επαναστατικό.
      Άξιος ο μισθός των Αναδρανιστάκιδων Αυγηανιστών για τη συμβολή τους στην επιτυχή πορεία της κυβέρνηση στο αποδομητικό έργο της.
      Θα σας θυμιθούμε όταν έρθει η ώρα!!!!!!
      Θράσος.

      Διαγραφή
  2. Μικρό συνοπτικό πρόσφατων ποινικών διώξεων από τον Αντώνη.
    http://leninreloaded.blogspot.gr/search/label/%CE%A3%CF%85%CE%BD%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82%20%CE%94%CE%B9%CF%8E%CE%BE%CE%B5%CE%B9%CF%82
    Καμμία κουφάλα της "ριζοσπαστικής)μη χέσω κιόλας) αριστεράς" θα μας πει το τι έκανε η "αξιωματική αντιπολίτευση" πέρα από το να ψηφίσει μαζί με την συγκυβέρνηση τους νόμους που θεσμοθετούν τις διώξεις αυτές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καμια κουφαλα τους δεν προκειτια να σου απαντησει φιλε trash,απλα επειδη γουσταρουν να βλεπουν Κουκουεδες και ΠΑΜΙΤΕΣ στο εδωλιο, απλα γιατι γουσταρουν να βλεπουν την αστικη δικαιοσυνη τους που λατρευουν-σε αυτην καταφευγουν παντα για να "αγωνιστουν"-να κυνηγα ταξικους αγωνιστες.
      Απο το '93 αυτο εκαναν, τωρα θα αλλαξουν?


      Ταξικος και αντιοπορτουνιστης μεχρι τα μπουνια

      Διαγραφή
  3. Της "ριζοσπαστικής αριστεράς" και ο ...Μαρκεζίνης!
    http://fadomduck2.blogspot.gr/2013/12/for-president.html
    Άντε και με τον Κασιδιάρη ξεφτίλες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Νομιζω ότι ημασταν πολύ, μα πολύ, ευγενικοι με τα στελεχη της…ριζοσπαστικης (τι;) αριστερας (ποια;) , τα ιδια στελεχη που θελησαν καποτε να διαλυσουν το κομμα. Ημασταν πολύ αξιοπρεπεις απεναντι τους και εχουν λαβει αυτη τη σταση σαν αδυναμια, κατι που τους οδηγει να αποκτουν περισσοτερο θρασος. Εμεις όμως, μπορει να συγχωρουμε τη βλακεια ορισμενων αριστερων των συνιστωσων και του πολου, αλλα μην περιμενουν να ξεχασουμε κιολας:

    Ο Αλ. Τσίπρας το 2008: «Για να μπορέσει το ΚΚΕ να μπει σε μια τροχιά συζήτησης με την υπόλοιπη αριστερά, θα πρέπει να αισθανθεί ότι ο δρόμος που ακολουθεί είναι αδιέξοδος. Με άλλα λόγια, για να αλλάξει το ΚΚΕ στρατηγική, πρέπει να ηττηθεί πολιτικά».

    «…Να-ηττηθει-πολιτικα»…τυφλα να εχει ο Σαμαρας (που την εχει κιολας!)

    Με λιγα λογια μας ζητανε να μπουμε στο τσιρκο τους, να γινουμε μελη του θιασου και να ανεχομαστε να εχουμε διπλα μας ως “συναγωνιστες” , ευρωλιγουριδες,“υγιη” λαμογια,πρωην αποτυχημενα στελεχη του Πασοκ, πρωην αποτυχημενα στελεχη του Συν, θολωμενους συγγραφεις,τους “λιγακι” σοσιαλιστές, τους “λιγακι” αναρχικους, τους αμερικανοφιλους, τους δημοσιοσχετακηδες και αλλα πολλα freaks του ΣΥΡΙΖΑ, που εχουν τοσο σχεση με την προοδευτικοτητα και την αγωνιστικοτητα των πραγματικων αριστερων, οση σχεση εχει ο Μπαρμπαρουσης με τον Οδυσσεα Ανδρουτσο.

    Ετσι και ο ΣΥΡΙΖΑ μιλαει για αριστερα, γραφει για αριστερα, χρησιμοποιει αριστερες εκφρασεις αλλα στην ουσια του, στις πραξεις του, στις ιδεες των στελεχων του είναι σε πραγματικες διαστασεις ότι πιο μικροαστικη, συστημικη, ιδιοτελης , εξουσιαστικολαγνικη λογικη κομματος εχει υπαρξει κατω από την ταμπελα της αριστερας. Μιας αριστερας που πολλες φορες η ιδιοτητα αυτή χρησιμοποιειται καταχρηστικα από οψιμους επαναστατες και οψιμους αντιφασιστες που απλα βλεπουν την εξουσια που ερχεται στα χερια του Τσιπρα και ξερογλειφονται και μπαινουν στο ΣΥΝ με προφαση την “συνεργασια”, την “συμπόρευση” και άλλες ομορφες λεξουλες ,που σου λενε για τυρι, αλλα κρυβουν τη φακα.

    Ρωταω λοιπον, τι δουλεια εχει το ΚΚΕ με ολο αυτό το συρφετο; Τι σχεση θα μπορουσε να εχει; Επιμενουν ακομα μερικοι γραφικοι ότι θα μπορουσε να συνεργαστει με ένα συνονθυλευμα που όχι μονο είναι φαιδρο και αναξιοπιστο για τα αιτηματα των απλων πολιτων και της εργατικης ταξης αλλα πολλα χρονια τωρα παλευει να διαλύσει το μονο κομμα που στεκεται και αγωνιζεται πραγματικα διπλα στους εργατες και τους αδικημένους; Ε,ναι λοιπον δε θα τρελαθουμε ! Σε αντιθεση με ολους τους αλλους χωρους, εμεις εχουμε μια πορεια, εχουμε σχεδιο, εχουμε παρελθον, εχουμε μελλον, ξερουμε να θυσιαζομαστε, ξερουμε να διεκδικουμε,ξερουμε να παλευουμε, ξερουμε να επιμενουμε μεχρι το τελος. Ποιο ξεκαθαρη, ποιο κρυσταλλινη γραμμη από το ΚΚΕ δεν θα βρει κανεις. Εσυ λοιπον πισω από ποια γραμμη θα αντιταχθεις ;

    Τ.Ν.Τ. - Τα Νευρα Τσαταλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπράβο στον , καθώς αρμόζει σε κομουνιστή, εξαιρετικό λόγο σου σ/φε !

      Μπάρμπα Θόδωρας facebook

      Διαγραφή
  5. Το τακίμιασμα του Alexis με τον Sir Μαρκεζίνη πως το βλέπετε; Είναι κι αυτό μια "ιστορική ευκαιρία"για την "αριστερά"; Και θέλετε το ΚΚΕ μέσα σ'αυτό το σκηνικό;
    Οι καλοπροαίρετοι ψηφοφόροι ή ακόμα και εντός ΣΥΡΙΖΑ, ας το σκεφτούν καλά που βρίσκονται γιατι αργότερα θα έχουν μεταλλαχτεί σε πασόκους "νέους" και "βελτιωμένους", με ό,τι συνεπάγεται αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.