29 Δεκεμβρίου 2013

...Γι αυτό και στις ευρωοεκλογές θα ψηφίσω ΚΚΕ δαγκωτό, κύριε Σταθάκη μου


Σε ποσοστό 40% έως 90% των πιο σημαντικών αποφάσεων (π.χ. ανάπτυξη, απασχόληση, ισότητα φύλων, δικαιώματα και ελευθερίες, περιβάλλον) που έχει λάβει το Ευρωκοινοβούλιο η Αριστερά έχει συμβάλει στη διαμόρφωσή τους κι έχει ψηφίσει θετικά.
Γ. Σταθάκης, Αυγή

Ο κύριος Σταθάκης λέει την αλήθεια. Η Αριστερά, δηλαδή στα καθ' ημάς ο ΣΥΡΙΖΑ, έχει συμβάλλει τα μέγιστα στο τι είναι σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση (αυτό καθορίζεται από τις νομοθετικές αποφάσεις του ευρωκοινοβουλίου). Και έχει συμβάλλει σ' αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ στο ποσοστό που στηρίζει ασμένως τη γραμμή της πλειοψηφίας της GUE/NGL, η οποία, όπως μας λέει ο ίδιος, έχει ψηφίσει θετικά στο 40%-90% των σημαντικότερων αποφάσεων της ΕΕ.

Από τις 14 Ιούλη του 2012 ως σήμερα, για παράδειγμα,  οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν σύμφωνα με τη γραμμή της GUE/NGL (Συνομοσπονδία της Ευρωπαϊκής Ενωμένης Αριστεράς/της Νορβηγικής Πράσινης Αριστεράς) στο 100% των περιπτώσεων σε ό,τι αφορά νομοθεσία για την "ανάπτυξη" στην ΕΕ, στο 100% σε ό,τι αφορά την απασχόληση, στο 93.02% σε ό,τι αφορά τη γεωργία, στο 95.45% σε ό,τι αφορά τη βιομηχανία και την ενέργεια, στο 98.06% σε ό,τι αφορά τον προϋπολογισμό, στο 95.83% σε ό,τι αφορά τον έλεγχο δαπανών (στοιχεία εδώ).


Τα αντίστοιχα ποσοστά συμμόρφωσης με την γραμμή της GUE/NGL για το ΚΚΕ στην ίδια περίοδο ήταν: 53.85% για την "ανάπτυξη", 66.91% σε ό,τι αφορά την απασχόληση, 65.09% σε ό,τι αφορά τη γεωργία, 42.05% σε ό,τι αφορά τη βιομηχανία και την ενέργεια, 55.85% σε ό,τι αφορά τον προϋπολογισμό και 59.74% σε ό,τι αφορά τον έλεγχο δαπανών (στοιχεία εδώ).

Ή αλλιώς, το ΚΚΕ συμμορφώθηκε με την ευρωπαϊκή αριστερά ως ευρωκοινοβουλευτική πτέρυγα 46.15% λιγότερο για την "ανάπτυξη", 33.09% λιγότερο για την απασχόληση, 27.93% λιγότερο για τη γεωργία, 54.01% για τη βιομηχανία και ενέργεια, 42.21% λιγότερο για τον προϋπολογισμό, και 36.09% λιγότερο για τον έλεγχο δαπανών.

Όπως καταλαβαίνετε, συνέβαλλε, μέσω της GUE/NGL, δραματικά λιγότερο από ό,τι ο ΣΥΡΙΖΑ στη "διαμόρφωση" και υπερψήφιση των "πιο σημαντικών αποφάσεων" του Ευρωκοινοβουλίου. Βαράει δε top ten αποχών σε ψηφοφορίες του ευρωκοινοβουλίου, όντας το μοναδικό κόμμα της GUE/NGL στη σχετική λίστα (εδώ, σελ. 4).

Και μετά λένε εμάς "γραμμιτζήδες" κύριε Σταθάκη μου...


Πηγη: Lenin Reloaded

4 σχόλια:

  1. Κάτι τέτοια απλώς επιβεβαιώνουν την ορθότητα της θέσης του ΚΚΕ (5 κόμματα 2 πολιτικές, 7 κόμματα 2 πολιτικές, 9 κόμματα 2 πολιτικές κλπ) καθώς την ορθή στρατηγική για τη λαϊκή συμμαχία "από τα κάτω" δίχως αποκλεισμούς με βάση τί ψηφίζει ο εργάτης, ο άνεργος, ο αγρότης, ο αυτοαπασχολούμενος κλπ και όχι για καιροσκοπικές, τυχοδιωκτικές, πολιτικές συμμαχίες κορυφής για την κυβερνητική εξουσία. Αποδεικνύουν επίσης ότι όσο δύσκολος και μοναχικός (για τη μεγάλη πλειοψηφία) και εάν είναι ο δρόμος που διάλεξε να ακολουθήσει το ΚΚΕ, η στάση του αυτή οδηγεί αναπόφευκτα εκείνους που παραμυθιάζουν ασύστολα τον λαό να "πετάξουν τις μάσκες" ώστε να δώσουν διαπιστευτήρια στο κεφάλαιο και την ΕΕ για να πάρουν το "χρίσμα". Καλά ξεμπερδέματα λοιπόν Συριζαίοι με τον κόσμο που θα σας ακολουθήσει έχοντας αυταπάτες για βελτίωση της ζωής του για να επιτύχετε (στη Δευτέρα Παρουσία) ακύρωση του μνημονίου, επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης και αρμονική συνύπαρξη των λαϊκών συμφερόντων και δικαιωμάτων με τον ΣΕΒ, τις ΗΠΑ και τους "υγιείς" επιχειρηματίες μέσα στην ΕΕ και στο ευρώ!!! Ταϊστε τους και άλλο κουτόχορτο το ζητάει ο οργανισμός τους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. προσπαθησαν παραποιοντας το προγραμμα του 15ου συνεδριου να παρασυρουν το κομμα μας να συνεργαστη μαζι τους απο το φοβο μη χασουμε ψηφαλακια. οι ανοητοι πιστεψαν οτι θα τσιμπησουμε η ακλονητη σταση της ηγεσιας ειναι παρακαταθηκη για το μελλον. πρεπει παντα απεναντι στον οπο ρτουνισμο να ειμαστε αμιλεικτη. προκειται για γαγκραινα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κ ΕΓΩ Κ.Κ.Ε Θα ΦΙΦΙΣΩ...ΚΑΙ ΤΟ ΕΧΩ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ..Κ.Κ.Ε Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ..!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ Κ.Κ.Ε. *******

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.