6 Μαρτίου 2013

Ανακοινωθηκε ο θανατος του Hugo Chavez

Όπως ανακοινώθηκε από τον αντιπρόεδρο της χώρας Νικολάς Μαντούρο απόψε. 
Ήταν 58 ετών.


17 σχόλια:

  1. Με τα μέσα παραγωγής στα χέρια των αστών, και τον στρατό να έχει κάνει ήδη ένα πραξικόπημα ενάντια στις μεταρυθμίσεις του Τσάβες, μάλλον Hasta na pane θα έλεγα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν ήταν εύκολο αυτό που προσπάθησε να κάνει ο Τσάβεζ. Όμως προσπάθησε να κάνει κάτι σημαντικό. Θα λείψει απ' τον κόσμο, σε αντίθεση με την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτικών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Aντώνης:
      Δεν διαφωνούμε σε αυτό. Και εγώ τον εκτιμούσα και τον ίδιο και τις προθέσεις του. Παρόλα αυτά, το "πείραμα" ήταν εξ'αρχής θνησιγεννές.
      Ελπίζω κάτι να μπορέσουν να σώσουν οι άνθρωποι, γιατί τους περιμένει μεγάλο ζόρι

      Διαγραφή
    2. TRASH

      Σε πιο πραξικόπημα αναφέρεσαι;

      Μ.Μ

      Διαγραφή
    3. @Μ.Μ:
      σε αυτό:
      "...Στις 11 Απριλίου του 2002, δύο μέρες αφότου τα συνδικάτα στη Βενεζουέλα κήρυξαν απεργία για μια μεγάλη εταιρία πετρελαίου την οποία ο Τσάβες ήθελε να διώξει από τη χώρα, πραγματοποιήθηκαν διαδηλώσεις κατά τις οποίες έχασαν τη ζωή τους 17 άνθρωποι και εκατοντάδες τραυματίστηκαν. Τότε, παραιτήθηκε ο διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων Λούκας Ρινκόν Ρομέρο, ο οποίος μάλιστα ανακοίνωσε την παραίτηση του Τσάβες. Αργότερα ο ίδιος ο Ούγκο Τσάβες ανέφερε ότι συνελήφθη και ήταν όμηρος.

      Νέος πρόεδρος αυτοανακηρύχθηκε ο Πέδρο Καρμόνα, πρόεδρος του συνδέσμου βιομηχάνων και εμπόρων της Βενεζουέλας υποστηριζόμενος από το στρατό. Ωστόσο, στις 13 Απριλίου ο Τσάβες επέστρεψε στην ηγεσία και έτσι τερματίστηκε η συντομότερη κυβέρνηση στην ιστορία της Βενεζουέλας..."
      http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=215403&catID=4

      Διαγραφή
  3. οι μεγάλοι άντρες πεθαίνουν 5 Μαρτίου

    αρταμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. δεν χρειαζεται σ/φοι και ανακοινωση για να τιμησουμε τον Ανδρεα Παπανδρεου της Λατινικης Αμερικης

    Ο Κεντρισμος κατανταει γελοίος. Ο Μίσιος οπορτουνιστης (σωστά) ο Τσάβες αρχηγος μιας ιμπεριαλιστικης δυναμης με πετρελαια τυπου βενεζουελας, σοσιαλδημοκρατης και θανασιμος εχθρος της εργατικης τάξης την ίδια στιγμη να υμνολογειται.
    Αυτο το λένε δύο μέτρα και δυο σταθμα

    Καμιλο Μπερνέρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @Καμιλο Μπερνέρι και το επαγγελματικο τρολινγκ κατα του ΚΚΕ πως το λενε....?
    Επαγγελμα? χομπι? δουλεια γραφειου?


    Σταματης Ι. Σολανακης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σταμάτη Σολανάκη

    Από πότε η κριτικη στις ασυνεπεις και τους ρεφορμισμους της ηγετικης ομαδας ονομαζετε τρολινγκ?
    Αλλά έχετε συνηθισει να θεωρειται ως πολιτικη κριτικη μόνο την προερχομενη από τα δεξιά γιατι σας βολευει

    Καμιλο Μπερνέρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ασε μας ρε Καμιλο και μάθε πρώτα τι εστί ιμπεριαλισμός, ιμπεριαλιστική πυραμίδα, εξάρτηση κλπ πριν προσπαθήσεις να μας κάνεις και "αριστερή κριτική" του κώλου.

      Και άνοιξε κανένα οικονομικό βιβλίο, που θα μας πεις πως η Βενεζουέλα είναι ιμπεριαλιστική χώρα. Σε λίγο θα μας πείτε πως η Ελλάδα του 1960 ήταν ιμπεριαλιστική χώρα ! Α ναι ξέχασα, το λέγατε ...

      Όσο αναφορά τον Τσάβες, κάνε μια αντιστοίχιση των πεπραγμένων του, με τις διακηρύξεις (όχι τα πεπραγμένα) του Παπανδρέου, όπως επίσης και τις διακηρύξεις του Αλέξη.
      Μπας και καταλάβεις την διαφορά, μεταξύ ρεφορμιστή, αστού σοσιαλδημοκράτη και αστού απατεώνα.

      Η ζωή δεν είναι κόμικ,
      ούτε η ταξική πάλη μια τσουλήθρα.

      Διαγραφή
  7. η αληθεια ειναι οτι εχουμε συνηθισει....

    Σταματης Ι. Σολανακης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Piga kai parakolouthisa tin omilia tou Chavez stin Kopenhagi ton dekemvrio 2009 (mazi me ton Morales kai Ortega) Enas poli xarismatikos ygetis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ο ιμπεριαλισμός είναι το ανωτατο σταδιο του καπιταλισμου στο οποίο έχει μπει για τα καλά ο βενεζουελανικος καπιταλισμος.
    Επίσης ο ελληνικός καπταλισμος είναι ιμπεριαλιστικος καπιταλίσμος, (μονοπώλια κυριο χαρακτηριστικο) όχι από το 1960 αλλά από το 1918. Αυτο επέδρασε και στην ιμπεριαλιστικη εκστρατεια του ελληνικου κεφαλαίου στην Μικρά Ασία πριν έναν αιώνα.
    Άσε εμένα εγω δεν ξέρω μαρξισμό. Διάβασε τι λέει για τότε Σεραφείμ Μάξιμος, σοβαρός μαρξιστής διανοούμενος, που για χρόνια διατέλεσε μέλος του Π.Γ του ΚΚΕ , βουλευτης του κομματος και είχε δραστηρια ανάμειξη αργότερα στον Σπαρτακο. Ψάξε στις σελίδες του έργου του "κοινοβούλιο και δικτατορία" τι λέει για την Μικρά Ασία. Επίσης στα άρθρα του στον Σπάρτακο για την αναπτυξη του ελληνιου καπιταλισμού.
    Αν μπορείς σε παρακαλώ δώσε μου ένα άλλο ορισμο του ιμπεριαλισμού (αν μπορείς) τα χαρακτηριστικα του οποίου δεν πληρεί η Βενεζουέλα.
    Ψαξε επίσης τα οικονομικα στοιχεια και θα δεις ότι η Βενεζουέλα διακρινεται για την σημαντικη εξαγωγη κεφαλαιων που κάνει. Επίσης έχει παιξει ενεργό ρόλο ρόλο στις αρνητικες εξελίξεις στην Κουβα. (αυτο έκανε πάντα η σοσιαλδημοκρατία).
    Αποδεχτείτε ρε παιδιά έστω ότι η ανακοινωση υπερ του Τσάβες είναι λαθεμένη γιατι δεν είναι σωστο να βγαζουμε φιλοιμπεριαλιστικες ανακοινωσεις.

    Καμίλο Μπερνέρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχα , βλέπω έχεις διαβάσει τους τίτλους και τις επικεφαλίδες. Αλλά το τι είναι ιμπεριαλισμός και μονοπώλια, δεν ...

      Λογικό λοιπόν να μας σερβίρεις τις τροτσκιστικές παπαριές που έχει ξεράσει το κίνημα εδώ και 90 χρόνια.

      Ένα παράδειγμα (μονοπώληση κλάδου)

      Στην Ελλάδα το 1960, το λιανεμπόριο τροφίμων, καλυπτόταν 100% απο οικογενειακά παντοπωλεία. Σήμερα το 80% του τζίρου πραγματοποιείται απο 7 εταιρείες. Βλέπεις καμία διαφορά ?

      Άλλο παράδειγμα (εξάρτηση)

      Το 1960 στην Ελλάδα έκαναν πάρτυ στην εμπορία του πετρελαίου 5 πολυεθνικές, η Shell, η Mobil, η Texaco, η BP και η Εsso, και οι εισαγωγές κάλυπταν μεγάλο μερίδιο της αγοράς.
      Σήμερα το 60% του κλάδου εμπορίας καυσίμων, καλύπτεται από θυγατρικές της Μοτορ Οιλ (Βαρδινογιάννης) και της ΕΛΠΕ (Λάτσης), η διύλιση πραγματοποιείται κατα 100% απο τις παραπάνω 2 εταιρείες, ενώ οι εισαγωγές σε προϊόντα πετρελαίου είναι ελάχιστες.

      Τελευταίο πράδειγμα (χρηματιστικό και βιομηχανικό κεφάλαιο)

      Μέχρι το 1990 η πλειοψηφία των τραπεζών βρισκόταν σε κρατικά χέρια, με τις κυβερνήσεις να παίζουν τον ρόλο του διαμοιραστή. Σήμερα οι τράπεζες όχι απλά είναι ΑΜΕΣΑ ιδιωτικές επιχειρήσεις με την αφρόκρεμα του ελληνικού κεφαλαίου να κατέχει την μερίδα του λέοντος στις μετοχές, αλλά αποτελούν τις κερδοσκοπικές ναυαρχίδες, τα απαραίτητα "κουρδιστήρια" των βιομηχανικών και εμπορικών μονοπωλίων της χώρας, αλλά και τους κύριους μετόχους διαφόρων άλλων επιχειρήσεων.

      Διαγραφή
    2. Είναι τόσα πολλά τα λάθη που αδυνατω να τα σχολιάσω σε μια απάντηση.
      Είναι φανερο ότι δεν γνωριζεις ούτε τις θέσεις του κεντριστικου ΚΚΕ.

      1ον Τα στοιχεία που αναφέρεις (χωρις να αναφερεις πηγες και χωρις να διευκρινίζεις αν οι πέντε πολυεθνικες πετρελαίου δραστηριοποιύνταν στην Ελλάδα ή εκτος Ελλάδας, αν δηλαδή μιλάς για Αμεσες ξενες επενδυσεις ή όχι) δεν λενε από μόνα τους τίποτα.
      2ον Η υπαρξη κρατικων τραπεζω πριν το 1990 δεν έχει να κάνει ΑΣΧΕΤΕ φίλε μου με την ύπαρξη ή όχι ιμπεριαλισμου ή με την ύπαρξη ή όχι ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΩΝ ΝΑΥΑΡΧΙΔΩΝ. Αυτο γιατι και οι κρατικες τράπεζες υποστηριζαν την καπιταλιστκη αγορα και το κέρδος ήταν κρατικη καπιταλίστικη ιδιοκτησία.
      3ον Εγω δεν αναφερθηκα στην δεκαετια του 1960 γιατι θεωρούσα το ζήτημα αυτονόητο, αναφέρθηκα στο 1918 που δεν είναι.
      4ον Είναι προφανές ότι δεν υπερασπίζεσαι καν τις θέσεις της κεντριστικης ηγετικης ομάδας του ΚΚΕ.
      Για το αν η ελλάδα ήταν χωρα του μονοπωλιακου καπιταλισμου (ιμπεριαλιστικη) τις δεκαετιες 1950 -1960 καλύπτομαι πλήρως από τον Β τόμο του Δοκιμιου Ιστορίας που το τεκμηριώνει με στοιχεία. Αν διαφωνείς ρε μεγάλε με το κόμμα σου τι να σου κάνω εγώ.
      5ον Για την δεκαετία του 1920-30 πάρε το έργο του Πουλιοπουλου "Δημοκρατικη η σοσιαλιστικη επανασταση"
      Πριν μιλησεις για "οικονομια επειδη το θέμα είναι δυσκολο, μάθε και ρώτα πρώτα.
      Η βενεζουλεα είναι χωρα του μονοπωλιακου καπιταλισμου (ιμπεριαλιστικη) το ίδιο και η ελλάδα την δεκαετία του 1960. Εκτός αν ο ιμπεριαλισμος είναι η εξωτερικη πολτικη των ΠΙΟ ΙΣΧΥΡΩΝ καπιταλιστικων κρατών, θέση που υποστηριζει ο "εργατικός αγώνας"

      Καμιλο Μπερνέρι

      Διαγραφή
    3. ΟΚ με έπεισες.
      Έχεις σοβαρό πρόβλημα κατανόησης, δεν ξέρεις ελληνικά και εγώ χάνω τον χρόνο μου.
      Αφού κατάφερα να διαβάσω την παραπάνω απάντηση πιστεύω πως μπορώ άνετα πλεον να παρακολουθήσω τρίωρη ομιλία του Κασιδιάρη περι ευγονικής.

      Ευχαριστώ για την συμμετοχή.

      Διαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.