8 Μαρτίου 2013

Ποιους «ξένους» αγκαλιάζουν τα φασιστοειδή;

Oι τελευταίες αποκαλύψεις για τη ρατσιστική χολή που χύνει η Χρυσή Αυγή στις γειτονιές κατά βιοπαλαιστών δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Τη βρωμοδουλιά της κάνει η καθ' όλα συστημική οργάνωση διαχωρίζοντας τους εργάτες ακριβώς για να διασπά το μέτωπό τους, να εξυπηρετεί τα συμφέροντα της μεγαλοεργοδοσίας, των μονοπωλίων.

Σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο, δεν εκφράζει τα ίδια ρατσιστικά αισθήματα και συνθήματα για μελαψούς επιχειρηματίες, π.χ., από το Κατάρ, ή άλλους «σωτήρες» που αγοράζουν δημόσια περιουσία για να κάνουν μπίζνες, απαιτώντας να γίνουν οι εργασιακές σχέσεις στην Ελλάδα όπως αυτές του Μπαγκλαντές. Να υποστούν, δηλαδή, οι Ελληνες εργαζόμενοι ό,τι υπέστη ο μετανάστης από το Πακιστάν, ό,τι τον ανάγκασε να έρθει στη χώρα μας αναζητώντας τρόπο επιβίωσης. Ισα ίσα που και στη Βουλή έκανε και προτάσεις ενισχυτικές σχετικής τροπολογίας της κυβέρνησης, διευκολύνοντας το ξεπούλημα νησιών και νησίδων, «ελληνικού εδάφους», σε ντόπια και ξένα μονοπώλια. Τους επιχειρηματίες, ανεξάρτητα από την εθνικότητα και το χρώμα τους, η Χρυσή Αυγή όχι μόνο δεν τους εχθρεύεται, αλλά τους περιμένει με ανοιχτές αγκάλες.


Στην πραγματικότητα, το ρατσιστικό της μίσος είναι μίσος ταξικό, μίσος απέναντι στην εργατική τάξη. Εχει ήδη δείξει σαφή δείγματα γραφής με άνανδρες τραμπούκικες επιθέσεις σε βάρος κομμουνιστών και συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ. Η εθνικοσοσιαλιστική ιδεολογία της Χρυσής Αυγής έχει αποκλειστικό εχθρό της τους εργαζόμενους, Ελληνες και ξένους, το εργατικό κίνημα και την πάλη της εργατικής τάξης, που με μπροστάρη το κόμμα της, το ΚΚΕ, πασχίζει να αποτινάξει την ταξική σκλαβιά. Γι' αυτό η Χρυσή Αυγή νοσταλγεί τις πιο μαύρες σελίδες της Ιστορίας με τις εκτελέσεις, εκτοπίσεις και βασανισμούς εκατοντάδων χιλιάδων κομμουνιστών και άλλων αγωνιστών. Γι' αυτό και πρέπει να απομονωθεί από το λαό, να σταλεί στο βόθρο της Ιστορίας όπου ανήκει.

Πηγή : Ριζοσπάστης

26 σχόλια:

  1. Και τι σας φαινεται περιεργο ;;;;
    Φυσικα και δεν εχει προβλημα η ΧΑ με ανθρωπους αλλοδαπους που ερχονται νομιμα να επενδυσουν στην Ελλαδα.
    Με τους παρονομους εχει...Δεν θα ερθει ο Αραβας να ζητησει ασυλο και να μπει παρανομα στην χωρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδή μόλις δουν λεφτά τα φασιστάκια το "ράβουν". Το χρήμα δεν έχει εθνικότητα

      Διαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα πράγματα είναι πιο απλά ανώνυμε και ισχύει για όσους ωρύονται για τους μετανάστες:προσκυνάνε, γλύφουν και υπηρετούν σαν δούλοι όσους έχουν κεφάλαια και χρήμα, τσακίζουν και ποδοπατούν κάθε αδύναμο και καταπιεσμένο. Την ίδια συμπεριφορά έχουν απέναντι σε Έλληνες. Αυτή ακριβώς είναι η ψυχολογία του γραικύλου και του θρασύδειλου...Όλα τα άλλα περί νομιμότητας είναι απλά προφάσεις εν αμαρτίαι...Άλλωστε οι ίδιοι δεν έχουν πρόβλημα να παίρνουν μετανάστες να δουλεύουν αρκεί να το κάνουν με 5-10 ευρώ, κι ας είναι και παράνομοι...Έτσι θέλουν όλους τους εργάτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παρεμπιπτόντως ο Άραβας για τον οποίο αναφέρεσαι ανώνυμε είναι μια από τις αιτίες που ένας άλλος άραβας ή αφγανός ή αφρικανός έρχεται στη χώρα μας χωρίς χαρτιά για να ζητήσει άσυλο...Και ο νοών νοείτο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. τσι , τετοια θεματακια να βαζετε να φαινεται ποια ειναι η αριστερα στην ελλαδα...

    ποιος καπιταλισμος , ποια κριση και ποια φτωχοποιηση του ελληνα ....

    ο "εμφυλιος" ηταν και θα ειναι παντα ο νουμερο ενα πολιτικος σας στοχος...

    δεν εχετε το παραμικρο ανακαρο και το παραμικρο δειγμα θαρρους και αυτοθυσιας να πολεμησετε το τερας του καπιταλισμου....

    αυτο που παντα σας ενοιαζε να πολεμησετε ηταν ο ελληνας που εχει διαφορετικη ιδεολογια απο εσας...

    τωρα δε που γιγαντωνεται σας εχει γινει αυτοσκοπος...

    συνεχιστε ετσι .

    στον εμφυλιο που προετοιμαζετε , θα ανταποκριθουμε αναλογως....



    ΥΓ: οταν ο καθε θεματογραφος βαζει ενα θεμα για αν κατηγορησει θεσεις κομματος σε καποια τροπολογια , καλο θα ειναι να παραθετει καιτ ις θεσεις αυτες να βλεπουμε που ακριβως αναφερεται....

    Hellenic Spirit

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στην πραγματικότητα όμως, (και όχι στην δική σου πραγματικότητα) ο κόσμος γνωρίζει καλά ποιοι καλλιεργούν εμφυλιοπολεμικό κλήμα, όπως και στην κατοχή! Με λίγα λόγια, με το να κλείνεσαι σε ένα ωραίο δικό σου κόσμο, δεν αλλάζει αυτό που ισχύει για όλους...
      Επίσης καλό θα ήταν να διαβάσεις και λίγο για τις κρίσης του καπιταλισμού, θα σε βοηθήσει να καταλάβεις πολλά πράματα.

      Κώστας

      Διαγραφή
    2. Hellenic spirit

      Το άρθρο αναφέρεται στο γνωστό βίντεο με τον τραμπούκο υποψήφιο βουλευτή της Χρυσής Αυγής που όχι μόνο έβριζε μετανάστες, αλλά και απειλούσε με βασανιστήρια, ακρωτηριασμό, θάνατο και διαμελισμό, μετανάστες και "αριστερούς".

      Και αυτό προκύπτει όπως λέει το άρθρο, απο το ταξικό μίσος που νοιώθουν οι ναζι της ΧΑ, για τους εργάτες, είτε ξένους, είτε Έλληνες.

      Άρα ποιος έχει τον "εμφύλιο" στην ημερήσια διάταξη ?
      Μα αυτός που τον είχε πάντα, η αστική τάξη και τα ναζιστικά τσιράκια τους.

      Το παραπάνω σου σχόλιο, προσπαθεί να γυρίσει τούμπα την πραγματικότητα, αλλά εδώ που βρέθηκες, δεν πρόκειται να πείσεις κανέναν.

      Διαγραφή
    3. παραδεχτειτε επιτελους οτι μοναδικος σκοπος υπαρξης σας ως αριστεροι , κομμουνιστες , σοσιαλιστες , μαρξιστες και λοιπες εκφρασεις της δηθεν επαναστατικοτητας , δεν ειναι τιποτε αλλο παρα να να κοντραρετε την εθνικιστικη παραταξη....

      στη μεγαλυτερη κριση του καπιταλισμου και στο ανευ οριων ξεπουλημα της χωρας η μαχητικοτητα σας αρχιζει και τελειωνει με το πως θα εκτεθειτε στα ματια της κοινης λογικης προπαγανδιζοντας κατα της χρυσης αυγης με την ελπιαδα να δημιουργησετε ενα θεμα που θα ριξει σταχτη στα ματια του κοσμου για τη δικη σας δειλια , τη δικη σας ευθυνοφοβια , τα δικα σας κριματα...

      η αληθεια ειναι οτι η χρυση αυγη σας ευγνωμονει γιαυτο !

      χαρη στις φιλοτιμες λασπολογικες προσπαθειες σας εχει απογειωθει δημοσκοπικα και χαρη στην νωχελικοτητα σας ο ακτιβισμος της βρισκει τεραστια ανταποκριση στον κοσμο !


      Hellenic Spirit

      Διαγραφή
    4. Ok whatever, κόλλησε η βελόνα βλέπω.

      Δεν σου μάθανε τι να απαντήσεις
      και είπες να ρίξεις έναν γύρο απο τα ίδια ?

      Μην ανησυχείς πάντως.
      Ασχέτως εαν στον δικό σου κόσμο, όλοι εμείς οι "αριστεροί" θα γίνουμε κάτοικοι Μακρονήσου στην καλύτερη, στον δικό μου κόσμο υπάρχει χώρος και για εσένα.

      Μια θέση στο σχολείο ή μια θέση στο ψυχιατρείο,
      ανάλογα τι θα πει ο γιατρός.

      Διαγραφή
  6. Hellenic Spirit, η "ελληνική ιδεολογία" που περιγράφεις είναι ακριβώς η ιδεολογία του καπιταλισμού και τίποτα παραπάνω! Ακριβώς επειδή χτυπάμε τον καπιταλισμό πολεμάμε και τους εκφραστές του που είναι και Έλληνες που καταπιέζουν και εκμεταλλεύονται τους Έλληνες εργαζόμενους, δηλαδή την πλειοψηφία. Και ναι λοιπόν, έχουμε πόλεμο ενάντια στην ισχνή μειοψηφία που υπερασπίζεσαι στρεφόμενος με την ιδεολογία σου ενάντια στην πλειοψηφία...Και μη στεναχωριέσαι, όλοι οι "Ελληναράδες" φασίστες που προτιμάς πάντα ήταν ανακατεμένοι και ενισχύονται από μεγαλοεπειχειρηματίες, είναι ανακατεμένοι στα σκάνδαλα και στην εγκληματικότητα, ενώ έγλειφαν τις μπότες των Γερμανών ΝΑΖΙ, όπως το ΝΑΤΟ που τους ενίσχυε μέσω μασονικών στοών!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. εγω αγαπητε Hellenic Spirit ακομα θαυμαζω την κωλοτουμπα συσσωμης της κ.ο. της παρακρατικης συμοριας που λεγετε χ.α., οταν την μια μερα ελεγαν οτι συμφωνουμε με τις πωλησεις γιατι την εγκριση την δινει και το ΓΕΕΘΑ και μετα το κραξιμο παφιλη-καραθανασοπουλου, ανασκευασαν.
    για παραδειγμα.
    επισης, το 40-44 που ο αγωνας ηταν απελευεθερωτικος κατα κυριο λογο, οι κομμουνιστες πολεμαγανε τον κατακτητη. οι παππουδες οι δικοι μας σκοτωνονταν απο τους ναζι, οι δικοι σας οι παππουδες ηταν ΜΕ τους ναζι, με τους κατακτητες.
    την περιοδο 67-74 που θαυμαζετε πολυ, η χωρα ειχε ξεπουληθει σε ντοπιους και εγχωριους λατσηδες. το ονομα πάπας σας λεει κατι;
    εμεις λοιπον ειμαστε με τον γιωργο τον αντρεα, τον ομαρ, τον πεπε, τον αλη που ειναι εργατες. ειμαστε αντιθετοι με τον γιωργο, τον αντρεα τον πεπε, τον αλη που ειναι εφοπλιστες, βιομηχανοι, καναλαρχες, εμιρηδες κτλ
    οταν το καταλαβεις αυτο ισως να καταλαβεις και αλλα, καληνυχτα και καλη τυχη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Όταν η Χρυσή Αυγή βλέπει εφιάλτες…
    http://902.gr/eidisi/apopseissholia/11347/otan-i-hrysi-aygi-vlepei-efialtes

    «Συμπληρώνονται αυτές τις μέρες 60 χρόνια από τον θάνατο του μεγαλύτερου κακούργου που πέρασε από τον πλανήτη μας τον προηγούμενο αιώνα, του Ιωσήφ Στάλιν. Ή μάλλον από την δολοφονία του…».

    Αυτά αναφέρονται στο site της ναζιστικής Χρυσής Αυγής.

    Το μίσος της ναζιστικής Χρυσής Αυγής απέναντι στην ΕΣΣΔ και τον Στάλιν είναι απόδειξη του ακραίου αντικομμουνισμού της που αποτελεί κύριο χαρακτηριστικό της φυσιογνωμίας της.

    Η αντίδρασή της έχει ταξικά κίνητρα, είναι μίσος ταξικό ως αστική πολιτική δύναμη που παλεύει για την υπεράσπιση του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος του καπιταλισμού.

    Άλλωστε δεν είναι προνόμιο αποκλειστικό της Χρυσής Αυγής η σταλινολογία. Έχουν διαπρέψει σε αυτήν εκπρόσωποι από όλο το φάσμα των αστικών ιδεολογικών ρευμάτων, αλλά και εκπρόσωποι του οπορτουνισμού.

    Η Χρυσή Αυγή έχει όμως και επιπλέον λόγους να εκφράζεται με τέτοιο μίσος.

    Βλέπετε, η ΕΣΣΔ των 20.000.000 νεκρών με επικεφαλής το ΠKΚ(μπ) υπό την ηγεσία του Ι. Β. Στάλιν ήταν αυτή που συνέτριψε στο πεδίο της μάχης τους ιδεολογικούς και πολιτικούς προγόνους της, τη ναζιστική Γερμανία. Απομυθοποίησε το «αήττητο» της γερμανικής πολεμικής μηχανής.

    Το πέρασμα του Κόκκινου Στρατού στην αντεπίθεση ήταν που συνέβαλε στην απελευθέρωση της κατεχόμενης από τους ναζί Ευρώπης και κυρίως της Ανατολικής και Κεντρικής Ευρώπης. Ενώ τα αντιστασιακά ένοπλα κινήματα, που σε μεγάλο μέρος τους καθοδηγούνταν από τα Κομμουνιστικά Κόμματα, προκάλεσαν μεγάλα πλήγματα στα ναζιστικά και φασιστικά στρατεύματα.

    Αυτό ανάγκασε τα καπιταλιστικά κράτη των ΗΠΑ και της Μ. Βρετανίας να ανοίξουν το δεύτερο μέτωπο μόλις τον Ιούνη του 1944 με την απόβαση στη Νορμανδία, δηλαδή λιγότερο από ένα χρόνο πριν τη λήξη του πολέμου (Μάης 1945).

    Ενώ βεβαίως μέχρι τέλους εκπρόσωποι των ναζί και των άλλων καπιταλιστικών κρατών διαπραγματεύονταν την πιθανότητα ανακωχής και στροφής του πολέμου από κοινού ενάντια στην ΕΣΣΔ, που άλλωστε αποτελούσε κοινό στόχο όλων.

    Φαίνεται ότι έχουν εφιάλτες αυτή την περίοδο, βλέπετε πριν λίγες μέρες ήταν η επέτειος της συντριβής των ναζί στη μάχη του Στάλινγκραντ, έρχεται και ο Μάης και η επέτειος της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών.

    Σωστά έχουν εφιάλτες γιατί πρέπει να είναι σίγουροι ότι σε κάθε προσπάθειά τους να τρομοκρατήσουν, να χτυπήσουν τους εργατικούς-λαϊκούς αγώνες και να σπείρουν το δηλητήριό τους στην εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, θα βρίσκουν απέναντί τους το οργανωμένο ταξικά προσανατολισμένο συνδικαλιστικό κίνημα της εργατικής τάξης, τις δυνάμεις της Λαϊκής Συμμαχίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ξυπνησανε μετα απο χρονια
    κοιμοντουσαν στα σπλαχνα του θηριου
    το ταιζαν τον ιδρωτα τους, τους ταιζε μια ελπιδα για μοιρα καλυτερη απο τους αλλους
    μα τωρα ξαφνικα πεινασαν...
    και τωρα οντως νομιζουν οτι ειναι καλυτεροι απο τους αλλους
    και τωρα το θηριο ζηταει κατι παραπανω απο τον ιδρωτα τους, τωρα θελει και το αιμα...
    αλλα αυτοι ειναι καλυτεροι απο τους αλλους γιατι το θηριο τους ειπε οτι ειναι ελληνες, και ας μην εμαθαν ποτε τι ειναι Ελληνας
    ΡεδΒουλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  10. ..."θα βρίσκουν απέναντί τους το οργανωμένο ταξικά προσανατολισμένο συνδικαλιστικό κίνημα της εργατικής τάξης, τις δυνάμεις της Λαϊκής Συμμαχίας."..

    για πες βρε ανωνυμε πότε και που ο φασισμός νικήθηκε με τον τρόπο που αναφέρεις, στην δοσμένη χώρα που ξεφύτρωσε και αναδείχτηκε?
    christos04

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ο ανώνυμος πάντως όσον φορά στην άνοδο της χα λόγω της νωχελικότητας της αριστεράς αλλά και του κκε όσον αφορά στην ανάληψη ευθυνών άδικο δεν έχει..σε αυτό φταίνε επίσης και άλλα κενά της αστικής δημοκρατίας τ σήμερα...ο κόσμος π ψήφισε χα δεν είναι όλοι φασίστες ούτε είχανε παππούδες γερμανοτσολιάδες..μια μικρή πλειοψηφία το 0,3 ου τανε παλιά μπορεί να είχε..όχι όμως και το 7 8 10% π φαίνεται ότι παίρνει τώρα η χα..αυτό είναι το π΄ροβλημα..οδηγηθήκανε άνθρωποι με κρίση τον ισοπεδωτισμό στην πολιτική ζωή στο ναζισμό..γτ δεν πήγανε αλλού> γτ δεν κερδίσαμε εμείς?? μήπως η παθητική στάση τ κκε και η κριτική εκ του ασφαλούς φταίει σε αυτό? πώς θα κερδίσεις την εμπιστοσύνη τ λαού άν απέχεις απο εκεί π σε έχει ανάγκη έστω και τώρα π η χώρα είναι υπό κατάρρευση..το να είσαι στο 5 6 7 % και να τους κράζεις όλους ενώ μπορεί να σ δοθεί η δυνατότητα πολιτικής και ουσιαστικής δράσης μόνο καλό δεν κάνει..οπότε δεν φταίνε μόνο οι έλληνες π παρασύρθηκαν απο τη χα αλλά και όσοι με τις πολιτικές τους τουσ οδήγησαν σε αυτή την επιλογή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το σχόλιό σου είναι ανυπόγραφο, άσχετο με το θέμα, και γεμάτο από αστείες και ανυπόστατες παραδοχές. Το επόμενο σχόλιο ανάλογης προβοκατόρικης υφής διαγράφεται.

      Τις πονηριές του τύπου
      "είμαι ΚΚΕ (σσ ... γτ δεν κερδίσαμε εμείς) αλλά παίρνω ως δεδομένο ότι το ΚΚΕ (α) είναι νωχελικό, (β) κρατάει παθητική στάση (γ) κάνει κριτική εκ του ασφαλούς (δ) απέχει και δεν βοηθά τώρα που η χώρα είναι υπο κατάρρευση (ε) τους κράζει όλους (στ) δεν επιθυμεί την ουσιαστική δράση κλπ"

      σε άλλο μπλογκ. Κατάλαβες ?

      Διαγραφή
  12. οκ κατατοπιστικότατος..ευχαριστώ για τις πλήρεις απαντήσεις..λυπάμαι όμως αλλά κάπως έτσι είναι τα πράγματα..άλλωστε η πορεία θα δείξει..τουλάχιστον άν ήθελες να απαντήσεις κάπως μπορούσες να πεις κάτι στα σήμεία α β γ δ ε που μ πέταξες ώς πονηριές..και δεν καταλαβα ποιος σου είπε εσένα ότι άν ρίχνουμε για παράδειγμα ένα κόμμα ή άν συμφωνούμε σε κάποιες θέσεις του δεν μπορούμε να κάνουμε κριτική σε κάποιες άλλες που διαφωνούμε..τί σημαίνει δηλαδή? ή ρίχνουμεκαι συμφωνούμε σε όλα και τα δεχόμαστε ακριτί ή δεν ρίχνουμε? δηλ μια τοποθέτηση απο κάποιο ψηφοφόρο απαγορεύεται? τεσπα καλή συνέχεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καταρχάς δεν είναι "θέσεις", η νωχελικότητα, η παθητική στάση, η κριτική εκ τους ασφαλούς κλπ

      Κριτική σε υπάρχον κόμμα, υπάρχουσες θέσεις ή υπάρχουσες απόψεις κόμματος, φυσικά και να κάνετε, αφού μελετήσετε προηγουμένως τις απόψεις ή θέσεις αυτές !

      Σχολιασμό κατα φαντασίαν θέσης, άποψης ή στάσης, με παραδοχές που δεν έχουν ουδεμία βάση, στο καφενείο της γειτονιάς σας.

      Με άλλα λόγια, μάθετε να συζητάτε με επιχειρήματα, αποδείξεις και στοιχεία. Απέδειξε μου, πείσε με εσύ πως αυτές οι παραδοχές που κάνεις παραπάνω έχουν κάποια βάση. Καφενειακή συζήτηση του τύπου "το ΚΚΕ είναι νωχελικό" - "οχι το ΚΚΕ δεν είναι νωχελικό", δεν έχω ουδεμία όρεξη να κάνω.

      Τέλος βάλτε ψευδώνυμα, αλλιώς θα ψάχνετε τα σχόλια στον κάδο.

      Διαγραφή
  13. εγώ δεν λέω ότι διαφωνώ με τη θέση του κκε σε πολλά΄πράγματα έχω κατε΄βει και σε πορείες και σε συγκεντρώσεις και γενικά ασχολιόμουνα πιο παλιά τώρα λόγω δουλειάς όχι τόσο πολύ αλλά γενικά βλέπω τί λέει η κοινωνία,,δεν είμαι απο αυτούς π τη βγάζουνε στα γραφεία τ κόμματος όλη μέρα και διαβάζουνε συστημένα βιβλία..έχω κοιτάξει και την άλλη άποψη δεν σημαίνει ότι την ενστερνίζομαι αλλά μπορεί απο εκεί να φανούνε κάποια ίσως κενά π υπάρχουνε..εγώ παράπονο δεν έχω αλλά θα θελα μια περαιτέρω ανάμειξη στο πολιτικό γίγνεσθαι..επίσης το γεγονός ότι οι πλέον καταπιεσμένοι την περίοδο αυτή δεν στρέφονται προς το κκε π θα τα πολύ λογικό αλλά σε ακροδεξιά και αριστερίστικα κόμματα αποτελεί γ μένα πρόβλημα. αναρωτιέμαι τί μπορεί να φταίει. δεν έχω εγγραφεί στο μπλοκ απλά γ αυτό δν έχω ψευδώνυμο άν θες μπορώ να σ στείλω τα στοιχεία στο μειλ σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να γράψεις ένα απλό ψευδώνυμο δεν χρειάζεται να είσαι εγγεγραμμένος πουθενά. Απλά επιλέγεις στην μπάρα "Επιλογή προφίλ" το "Όνομα/Διεύθυνση URL" και εισάγεις ένα ψευδώνυμο, ώστε να ξέρουμε με ποιόν ανώνυμο μιλάμε. Απλό είναι.

      Δεύτερον, πολύ γλαφυρή εικόνα δεν έχεις για τα μέλη του κόμματος ? Άκου εκεί "τη βγάζουνε στα γραφεία τ κόμματος όλη μέρα και διαβάζουνε συστημένα βιβλία" !

      Έλα πες την αλήθεια ... Δεν έχεις ιδέα έτσι ?
      Όχι για το τι κάνουν τα μέλη, αλλά συνολικά για το τι λέει το ΚΚΕ, σε τι είδους κοινωνίας ζεις, τι γίνεται γύρω σου. Εντάξει μπορεί να έχεις πάει σε μερικές πορείες, αλλά το τι σημαίνει εργατικό κίνημα, ταξική πάλη, κομμουνιστικό κόμμα, σοσιαλιστική επανάσταση, δεν πρέπει να έχει περάσει καν απο το μυαλό σου. Αλλιώς δεν θα έγραφες πως θα ήθελες "μια περαιτέρω ανάμειξη στο πολιτικό γίγνεσθαι".

      Αλλιώς εννοείς εσύ την πολιτική ανάμιξη (διαχειριστική κυβέρνηση αστικής εξουσίας) και αλλιώς την εννοεί το ΚΚΕ (εργατικό κίνημα, σοσιαλιστική επανάσταση, λαϊκή εξουσία). Και με τον τρόπο που την εννοεί το ΚΚΕ, δεν υπάρχει μεγαλύτερη ανάμιξη, απο την προετοιμασία της εργαζομένων, την οργάνωση τους, την συνειδητοποίηση τους για τον ρόλο που έχουν σε αυτό το σημείο της ανθρώπινης ιστορίας. Δηλαδή να ανατρέψουν το υπάρχουν κοινωνικό σύστημα.

      Αλλά πραγματικά θα ήθελα να διαβάσω, σε τι συμφωνείς εσύ με το ΚΚΕ, σε τι διαφωνείς, και ποιά είναι αυτή η "άλλη άποψη" (την οποία δεν ενστερνίζεσαι) μέσω της οποίας μπορούν "να φανούνε κάποια ίσως κενά π υπάρχουνε" !

      Διαγραφή
  14. εντάξει δεν αναφέρομαι σε όλα ανεξαιρέτως τα μέλη αναφέρομαι σε συγκεκριμένες κατηγορίες..εγώ δεν διαφωνώ με τη θέση του κκε απλά έτσι όπως είναι οικοδομημένη η θεωρία στην οποία βασίζεται θεωρώ ότι είναι δύσκολο ως απίθανο να εφαρμοστεί ή να ξεκινήσει κάτι στην ελληνική κοινωνία απο συνείδηση..1ον δεν είμαστε στη βιομηχανική αγγλία γερμανία και τσαρική ρωσία του 19ου και 20ου αι, οι τάξεις είναι διαφορετικά δομημένες και το διαθνές γίγνεσθαι διαφορετικό..επίσης διαφορετική είναι η νοοτροπία των ελλήνων π χρόνια τώρα στηρίζονται στην δημοκρατική αντιπροσώπηση. δεν υπάρχει αντίστοιχο πρόσφορο έδαφος σε μια κοινωνία που οι εργάτες δεν αποτελεούν πλειοψηφία αλλά αυτοί π την αποτελεούν είναι οι μισθωτοί και οι μικροεπιχειρηματίες..δεν είμαστε για παράδειγμα γεμάτοι εργοστάσια με 70% εργάτες στην παραγωγή και αγρότες και καμμια 20% γιατρούς στρατιωτικούς δασκάλους δημόσιους υπαλλήλους και μικροιδιώτες αλλά κοντεύει να γίνει το αντίστροφο..2ον η πάλη των τάξεων δεν νομίζω ότι αγγίζει την ελληνική κοινωνία τόσο όσο από τη συμφιλίωσή της μέσω πιο δίακιων ας το πούμε θεσμών..3ον δεν καταπιεζόμαστε τόσο απο μια απόλυτη εξουσία όπως ένα μη δημοκρατικά εκλεγμένος τσαρος αλλά απο υποτίθεται αντιπροσώπους και απο μια επιχειρηματική και τραπεζική ελίτ βεβαίως, όμως αυτό για τον μέσο έλληνα απλά΄μπορεί να χρειάζεται πιο δραστικά και περιοριστικά μέτρα σε αυτή την ελιτ και στους εκπροσώπους της..επίσης η επίσησημη θέση τ κόμματος είναι μια επανάσταση μια ρήξη των τάξεων για την οποία πιστεύω ότι ο λαός δεν είναι έτοιμος για τέτοια..να επαναστατήσει ποιος κατά ποιού? ποιά τάξη και ποιος κλάδος εργαζομένων όταν πλέον στην ελλάδα έχουμε μια μικρομεσαία ή μεσαία κατά βάση τάξη και κάποιους ΄΄προύχοντες''?αυτοί είναι ικανοποιημένοι άν εξαλειφθούνε οι τεράστιες χρηματικές ανισότητες όχι όμως να ισοπεδωθούνε τελείως..γενικά δεν βλεπω έτοιμη την κατάσταση για πλήρη έλεγχο του λαού όπως πιστεύουμε, δεν ξέρω..σκεφτόμουνα πάντως ότι θα μπορούσε το κόμμα άν αναμειγνυότανε με κάποιο τρόπο στο υπάρχον πολιτικό σύστημα να το χτυπήσει εκ των έσω εκ των αποφάσεών του πλέον απο θέση ισχύος..και επδ πλέον το κκε πιστεύω ότι θα χε την ικανότητα να χειριστεί σωστά τα πράγματα θα ''εκβίαζε'' ας το πούμε το λαό να κατανοήσει και να δει εκ τ αποτελέσματος τις σωστές του θέσεις και να αρχίσει πλέον να αποκτά συνείδηση ώστε να έρθει η ώρα της τελικής ρήξης..απλά βλέπω ότι θα πάρει χρόνια και χρόνια με αυτούς τ ρυθμούς και πραγματικά λυπάμαι π στρέφεται ο κόσμος αλλού και που αποδυναμώνεται εν μέέρει ή έστω με ρυθμούς χελώνας αυξάνεται η δύναμη τ κόμματος...επίσης θεωρώ λάθος την πεποίθηση τ κόμματος μέσω μαρξ με την οποία αποκτά προσανατολισμό ένα κίνημα..είδα πχ τους αγανακτισμένους να επιχειρούνε να βγάλουνε δικά τους αιτήματα ή να προσπαθούνε να καπηλευθούν απο φασίστες και συριζαίους αλλά δεν απέκτησαν ταξικό προσανατολισμό..ή τουλάχιστον και άλλα κινήματα στην ιστορία όπως πχ στην ισπανία στην καταλονία παλαιότερα..δεν είμαστε σίγουροι άν ο λαός θέλει αυτή την καθοδήγηση ή αν μπορεί να επιτευχθεί και φυσικά και δεν το θεωρώ φυσικό νόμο και βλέπω ότι άν στραφεί προς λάθος κατεύθυνση το πρόβλημα θα ναι μεγαλύτερο..είμαι λίγο μπερδεμένος γενικά με αυτά π βλέπω..δεν ξέρω πώς το βλέπετε και τί βάθος χρόνου απαιτείται..άν όχι τώρα με τις αφορμές π δίδονται τότε πότε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν θα εφαρμοστεί λόγω συνείδησης της πλειοψηφίας, αλλά ταξικής συνείδησης της πρωτοπορίας, δηλαδή της εργατικής τάξης και των κομμουνιστών.

      1) Φυσικά και δεν είμαστε στον 19ο αιώνα, αλλά έχει αλλάξει τίποτα ουσιώδες στον τρόπο λειτουργίας του συστήματος ?΄Επαψαν να υπάρχουν, εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενοι ? Καπιταλιστές και μισθωτοί εργάτες ? Που είναι διαφορετικές οι τάξεις όσον αφορά την θέση τους στην παραγωγή και τον βαθμό εκμετάλλευσης ? Επειδή δεν δουλεύουν στα εργοστάσια και δεν γεμίζουν λάδια, έπαψαν να είναι εργάτες ? Όσον αφορα τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικροεμπόρους που έχουν απομείνει, εργάτες θα γίνουν και αυτοί τώρα μέσω της κρίσης. Φροντίζουν τα μονοπώλια για αυτό.

      2) Η πάλη των τάξεων δεν αγγίζει την ελληνική κοινωνία ? Φίλε μου, η ταξική πάλη δεν είναι κάτι που αγγίζει ή δεν αγγίζει έναν λαό, αλλά κάτι που συνοδεύει την ύπαρξη τάξεων σε μια κοινωνία, των οποίων τα συμφέροντα συγκρούονται. Και μια κοινωνία με καπιταλιστικό τρόπο παραγωγής, έχει και τάξεις και ταξική πάλη. Εκτός εαν θες να μου πεις πως η Ελλάδα δεν έχει Καπιταλισμό ή δεν έχει τάξεις ! Ε λοιπον η Ελλάδα έχει Καπιταλισμό, έχει κοινωνικές τάξεις και έχει ταξική πάλη η οποία διεξάγεται μάλλον, μακριά απο το οπτικό σου πεδίο.

      3) Μπορεί εσυ προσωπικά να μην καταπιέζεσαι ιδιαιτέρως, αλλά οι μισοί Έλληνες που σήμερα ζουν στα όρια της φτώχειας, σίγουρα καταπιέζονται. Εκτός εαν εσύ καταπίεση θεωρείς μόνο το ξύλο του χωροφύλακα. διότι εγώ θεωρώ καταπίεση το μην έχω δουλειά ή το να έχω δουλειά και με κλέβουν καθημερινά. Η εξουσία είναι απόλυτη και λέγεται δικτατορία των μονοπωλίων. Μπορεί εσύ προσωπικά να μην την βλέπεις, αλλά η πλειοψηφία των εργαζομένων σε όλη την χώρα, την βλέπουν κάθε μέρα. Είναι αυτή η εξουσία που σου κόβει τον μισθό επειδή έτσι γουστάρει. Που σου κόβει την σύνταξη επειδή δεν της προσφέρεις πια. Είναι αυτή που σε απειλεί με απόλυση όταν θες να απεργήσεις. Είναι αυτή που σου στέλνει τα ΜΑΤ όταν αντιστέκεσαι.

      Στα υπόλοιπα επεναλαμβάνεσαι.

      Εν κατακλείδι, μάλλον πρέπει να βγεις λίγο έξω απο το σπίτι σου. Βλέπω δεν έχεις πάρει χαμπάρι τι συμβαίνει στην ελληνική κοινωνία.

      Παράλληλα και χωρίς να θέλω να σε μειώσω,
      πιστεύεις πραγματικά πως εσύ,
      μη έχοντας ασχοληθεί στο παραμικρό με πολιτική οικονομία (φαίνεται απο χιλιόμετρο) ή μη έχοντας μπει στο στίβο της ταξικής πάλης της οποίας αγνοείς την ύπαρξη , μπορείς να βρεις λύσεις ή να κάνεις προτάσεις πάνω σε ζητήματα που άλλοι μελετούν εδώ και 40 ή 50, ενώ έχουμε καταγεγραμμένες και τις εμπειρίες από το 1850 και μετά ?

      Σκέψου το λίγο αυτό.

      Διαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.