6 Μαρτίου 2013

Συλλυπητήριο μήνυμα της Αλ. Παπαρήγα για το θάνατο του προέδρου Ούγκο Τσάβες

Συλληπτήριο μήνυμα για το θάνατο του Ούγκο Τσάβες απέστειλε στην οικογένειά του, στην κυβέρνηση, το κόμμα του και το λαό της Βενεζουέλας η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ,Αλέκα Παπαρήγα.

Στο μήνυμα αναφέρεται:

«Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια για το θάνατο του προέδρου της Βενεζουέλας Ούγκο Ραφαέλ Τσάβες Φρίας που έδωσε σκληρή μάχη με την ανίατη ασθένεια.
Ο Ούγκο Τσάβες εξέφρασε τη θέληση του λαού της Βενεζουέλας και εξελέγη πρόεδρος της χώρας του κερδίζοντας τέσσερις δύσκολες εκλογικές αναμετρήσεις το 1998, το 2001, το 2006 και το 2012.
Πρωταγωνίστησε στην προώθηση πολιτικού σχεδίου για την αντιμετώπιση της φτώχειας, την επίλυση σοβαρών κοινωνικών προβλημάτων, την αξιοποίηση των πλουτοπαραγωγικών πηγών, ενάντια στην επιθετικότητα του αμερικανικού ιμπεριαλισμού και την ντόπια αντίδραση. Στάθηκε στο πλευρό της Κούβας και των λαών της Λατινικής Αμερικής. Με τη λαϊκή παρέμβαση και τη διεθνιστική αλληλεγγύη επανήλθε στη θέση του προέδρου μετά το πραξικόπημα των αντιδραστικών δυνάμεων που έλαβε χώρα τον Απρίλη του 2002.
Το ΚΚΕ εξέφρασε την αλληλεγγύη του και τη στήριξή του σε κάθε δύσκολη στιγμή του λαού της Βενεζουέλας και στην ίδια κατεύθυνση κινείται και σήμερα ενάντια σε κάθε προσπάθεια καταπάτησης της λαϊκής θέλησης.
Εκφράζουμε και πάλι τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του Ούγκο Τσάβες, στην κυβέρνηση, το κόμμα του και το λαό της Βενεζουέλας».

14 σχόλια:

  1. Αυτό το συλλυπητήριο μήνυμα είναι η αναγνώριση από την ηγεσία του ΚΚΕ έστω και μετά θάνατο της θετικής συμβολής στο αντιιμπεριαλιστικό αγώνα του επαναστάτη Ούγκο Τσάβες! Πάντα τέτοια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Περνα να σε κερασουμε τον καφε της παρηγοριας Μαρμαρα, θα εχει και Κεηκ απο ΙΚΕΑ

      Διαγραφή
    2. ¨Το ΚΚΕ εξέφρασε την αλληλεγγύη του και τη στήριξή του σε κάθε δύσκολη στιγμή του λαού της Βενεζουέλας και στην ίδια κατεύθυνση κινείται και σήμερα ενάντια σε κάθε προσπάθεια καταπάτησης της λαϊκής θέλησης.¨
      ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟΝ Η ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΝ ΖΩΗ

      αυτος ναι ειχε τετοια χαρακτηριστικα
      εχει δηλαδη ο Τσιπρας; ΟΧΙ

      δεν εχω βαρεθει να σου λεμε την αλφαβητα ρε μαρμαρα αλλα εχω αρχισει και ανησυχω για σενα

      kagemusha

      Διαγραφή
    3. Εγώ μέχρι σήμερα γνώριζα τα εξαιρετικά έπιπλα του ΙΚΕΑ κατασκευής DDR από την εποχή των διακρατικών σχέσεων με τη ΣΤΑΖΙ τώρα μαθαίνω και για νόστιμα κεηκ για να το λέει ένας "κομμουνιστής" που τα έχει δοκιμάσει τα εμπιστεύομαι!

      Διαγραφή
    4. Σωστα, εσεις δεν τρωτε κοπρανα, δεν ειστε και κανιβαλοι

      Διαγραφή
    5. Οσο για το "κομμουνιστης" εγω μπορει να μην εχω καταφερει να αφαιρεσω τα εισαγωγικα απο την ιδιοτητα μου σαν κομμουνιστης, εσεις εχετε καταφερει και εχετε βαλει εισαγωγικα και στην λεξη σοσιαλδημοκρατης με τα καμωματα σας.

      Διαγραφή
    6. @marmaras:
      -Πότε έγινε κράτος το ΙΚΕΑ και πότε η Στάζι ρε μαρμαρά για έχουν και "διακρατικές σχέσεις";
      -Ρε μήπως σας ποτίζουνε τίποτα από αυτά πουλάνε πάνω από την Κουμουνδούρου και το έχετε κάψει εντελώς;
      Στην Αυγή πάλι γνωρίζουν σε τι αναγνωστικό κοινό απευθήνονται:
      http://fadomduck2.blogspot.gr/2013/03/12.html

      Διαγραφή
    7. Το έχω ξαναπεί ότι δεν δεσμεύομαι από κανέναν πολιτικό οργανισμό και σας πληροφορώ ότι πολλοί ερωτευτήκαμε... αλλά δεν τρελαθήκαμε! Ρίξτε μια προσεκτική ματιά στις πρόσφατες θέσεις για το συνέδριό σας, η γνώμη σας είναι ότι δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο για το ΚΚΕ -πλην ίσως της Κούβας- κάποιο θετικό παράδειγμα, κάπου να γίνονται κάποια έστω μικρά βήματα, που να ανοίγουν το παράθυρο στο σοσιαλισμό. Ακόμη και το πείραμα συνεργασίας, της ALBA, της Μπολιβαριανής συμμαχίας, που γίνεται σε κράτη της Λ. Αμερικής, όπου συμμετέχει και η Κούβα, μαζί με την Βενεζουέλα, την Βολιβία και άλλες μικρές χώρες δεν αναφέρεται καν στα ντοκουμέντα σας αν δεν θεωρείται άλλου τύπου καπιταλισμός. Έτσι το ΚΚΕ (θέση 47), δεν εκφράζει την αλληλεγγύη του στο κράτος της Βενεζουέλας ή στην κυβέρνηση του ή στη συμβολή του συγχωρεμένου κομαντάτε Τσάβες, αλλά μόνο στην εργατική της τάξη και τα λαϊκά της στρώματα ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και απειλές. Γιαυτό λέω είστε μικρόψυχοι!

      Διαγραφή
    8. @marmaras:
      1)Δηλαδή εσύ που μας λες πως μπορεί να υφίσταται κάποιου είδους "σοσιαλισμός", στον οποίο τα μέσα παραγωγής (και όχι μόνο) τα κατέχει η αστική ταξη(!!) δεν είσαι "μικρόψυχος", είσαι απλά μικρόνοος (αφού σου αρέσουν και οι χαρακτηρισμοί)
      2)Η άποψη σου πως η ταξική πάλη αποτελεί κάποιού είδους part-time χόμπυ, με το οποίο δεν πρέπει να "τρελλαινόμαστε κιόλας" όπως κατά λέξη λες, επιβαιβεβαιώνει το χαρακρητισμό που σου απέδωσα στην πιο πάνω παράγραφο αφενος, κάνει αυτεπίστροφο και τον χαρακτηρισμό περί "μικροψυχίας". Μικρο(αστο)ψυχοι "μετρίως μέτριοι και πάντα μετρημένοι" που μισουν ότι κινείται μακρυά από την μετριότητα τους γιατί τους υπενθυμίζει...

      Διαγραφή
  2. ”Εμπρός και πάλι
    για ένα καινούριο ξεκίνημα
    από τον ίδιο Δρόμο
    για τον ίδιο Σκοπό.”
    ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ

    Με τα λόγια ενός αγωνιστή, ας αποχαιρετίσουμε έναν λαϊκό ΗΓΕΤΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεστε εδω και τα συγχαρητηρια από την Ίσκρα για την ανακοινωση του ΚΚΕ

    http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=11228:pethane-o-chavez&catid=39:di-ameriki&Itemid=174

    Είναι πραγματικα θλιβερό το σύνολο της ελληνικης αριστερας να κραταει τέτοια θετική στάση για τον καραβανά που έγινε πρωθυπουργός τσακιζοντας την εργατικη τάξη της χώρας του.
    Μετα αντε βρες γιατι έχεις αυταπάτες η εργατικη τάξη, αν το σύνολο της ελληνικης αριστερας σερβίρει αυταπάτες και ψέματα.

    Καμίλο Μπερνέρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Μπερνερι, σου απονειμουμε και εσενα τον τιτλο του μονιμου σχολιαστη και υπερτατου κριτη στο πλαι ιερων τερατων οπως ο Μαρμαρας και ο Αστυανακτας.

      Εκτος και αν στο σχολιο σου δεν περιλαμβανεις το κκε(μιας και εμεις δεν αυτοπροσδιοριζομαστε ως αριστεροι), θα ηθελα σε παρακαλω να μου εξηγησεις εμεις οι του ΚΚΕ πως ακριβως ομοιαζουμε, στην πολιτικη και στις ιδεες, στον Τσαβεζ. Εκτος και ανα για σενα συληπητηρια σε καποιον σημαινει ταυτιση με τις αποψεις του και την πολιτικη του.

      Διαγραφή
    2. Μπορω να σου αναγνωρισω τουλαχιστον, οτι αντιθετα με διαφορους αλλους, εισαι συνηθως εντος θεματος και βαζεις και nickname. Να απεφευγες λιγο και τις κωλοτουμπες και θα ησουν μια χαρα παιδι.

      Διαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.