20 Δεκεμβρίου 2012

FINTEXPORT: Σάββατο 22 Δεκέμβρη - Εκδηλώση Αλληλεγγύης


Εκδηλώσεις αλληλεγγύης για τους εργάτες

Εκδήλωση ταξικής αλληλεγγύης προς τους εργαζόμενους της εταιρείας FINTEXPORT (παρασκευάζει μάλλινες μοκέτες) πραγματοποιούν το Σάββατο 22 Δεκέμβρη, στις 12 το μεσημέρι, η Ομοσπονδία Εργαζομένων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Ελλάδας (ΟΕΚΙΔΕ) και το Σωματείο Εργαζομένων Εριοβιομηχανίας «FINTEXPORT ΑΕ».

Η εκδήλωση θα γίνει στο εργοστάσιο (Χελμού 21, Αγ. Στέφανος), όπου οι εργαζόμενοι έχουν προχωρήσει σε κατάληψη εδώ και 35 μέρες.

Οι εργαζόμενοι της FINTEXPORT είναι απλήρωτοι για περισσότερο από 12 μήνες, απαιτούν την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων και την επαναλειτουργία του εργοστασίου με όλα τα εργατικά δικαιώματα κατοχυρωμένα. Το εργοστάσιο έχει σταματήσει να λειτουργεί με ευθύνη της εργοδοσίας από το περασμένο καλοκαίρι.

Το ΠΑΜΕ, με ανακοίνωσή του, καλεί τα συνδικάτα της Αττικής, τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην εκδήλωση αλληλεγγύης.


Την ίδια μέρα, 22 Δεκέμβρη, η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας προγραμματίζει χριστουγεννιάτικη γιορτή για τα παιδιά των εργαζομένων, που θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του εργοστασίου, στις 11 π.μ.

Ταυτόχρονα, δεκάδες συνδικάτα απ' όλο τον κόσμο έχουν στείλει μηνύματα αλληλεγγύης και συμπαράστασης.

Με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Νάουσας, προς τους εργάτες της FINTEXPORT, αναφέρει: «Ο δικός σας αγώνας είναι και δικός μας αγώνας. Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στο δίκαιο αγώνα σας. Και εμείς βρισκόμαστε σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις ενάντια στις απολύσεις και στην απλήρωτη εργασία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.