12 Δεκεμβρίου 2012

«Πιστεύω εις ένα Θεό, πολυκαταστηματάρχη και μεγαλέμπορα»!

Καταργούν ακόμα και την κυριακάτικη αργία!

Ξεκληρίζουν με μια μονοκονδυλιά ό,τι έχει απομείνει από τα μικρομάγαζα που τα παραδίδουν βορά στους «καρχαρίες» του ανταγωνισμού.

Μετατρέπουν τους εργαζόμενους στον κλάδο του εμπορίου σε κανονικούς είλωτες, που το μόνο που θα τους λείπει θα είναι μια μπάλα ισοβίτη περασμένη στα πόδια.

Ο λαός δεν έχει φράγκο, κι αυτοί λένε ότι για τις στερήσεις του και για την εκμηδένιση των καταναλωτικών του δυνατοτήτων φταίει το... ωράριο των καταστημάτων!

Ομως, προσοχή:
Οι άνθρωποι που μας κυβερνούν είναι ευσεβέστατοι. Εχουν καλή καρδιά. Αγαπούν τον πλησίον τους (ειδικά όταν αυτός είναι τραπεζίτης, εφοπλιστής, βιομήχανος, μεγαλέμπορας). Παλεύουν από το πρωί μέχρι το βράδυ όχι μόνο για τη «σωτηρία» της χώρας αλλά και για τη... «σωτηρία της ψυχής» μας!

Απόδειξη:


Σύμφωνα με τη ρύθμιση που προωθεί η συγκυβέρνηση, ο λόγος που το ωράριο των καταστημάτων τις Κυριακές ορίζεται από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα, είναι - όπως λένε οι εμπνευστές της - προκειμένου να δίνεται η δυνατότητα σε εμπόρους και καταναλωτές να παρακολουθούν την... κυριακάτικη λειτουργία στην εκκλησία!

Ο «χριστιανισμός» και ο «σαμαρειτισμός» τους θυμίζει εκείνη την ιστορία με τους Σταυροφόρους που ρώτησαν τον Πάπα πώς θα ξεχώριζε το ξίφος τους τους αμαρτωλούς και τους άδικους από τους δίκαιους και τους ενάρετους. Και εκείνος τους απαντούσε:

Εσείς κάντε το χρέος σας. Πάρτε τα κεφάλια απ' όλους κι αφήστε τον Θεό να κάνει τη διαλογή στον ουρανό...
Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

5 σχόλια:


  1. και να φανταστεί κανείς ότι οι φίλοι `κομουνιστές` επιτίθενται στην εκκλησία, παρά το ότι αυτή συνεπικούρησε με τις δικές τους απόψεις ! τί θα γινόταν δηλαδή, αν δήλωνε αδιάφορη ; προφανώς θα είταν καπιταλιστικός και ανάλγητος θεσμός !

    φυσικά όμως, σε κάποιον έπρεπε να επιτεθούν οι έλληνες `κομουνιστές, διότι έτσι έχουν μάθει, να λένε σε όλα όχι και μή. Διότι δεν μπορεί να μην ξέρουν ότι το μέτρο του ελεύθερου γενικά ωραρίου όπου έχει εφαρμοσθεί έχει ενισχύσει γενναία την τοπική αγορά και έχει αποφέρει πλούτη σε όσους επιθυμούν να δουλέψουν !

    Μού είναι αδύνατο να πιστέψω ότι οι φίλοι `κομουνιστές` δε βρέθηκαν ΠΟΤΕ σε μιά άλλη ευρωπαϊκή μεγαλόπολη, στο κέντρο, να δουν τα μαγαζιά να δουλεύουν κάθε μέρα μέχρι μετά τα μεσάνυχτα, ΚΑΙ τις κυριακές, και, το κυριότερο, να είναι πλημμυρισμένα από κόσμο !

    Μού είναι δύσκολο να πιστέψω ότι σε μιά αγορά ζωντανή περισσότεροι άνθρωποι θα βρουν δουλειά - την όποια δουλειά. Κι επίσης, ότι η ασφάλεια θα είναι μεγαλύτερη, όταν η αστική περιοχή δεν είναι ερημωμένη.

    Αλλά βέβαια, δεν ξέρω, υποθέτω ότι οι `κομουνιστές` φίλοι μας, ως φίλοι και μπροστάρηδες του λαού, θα ξέρουν καλύτερα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νικο Ευαγγελατε? Εσυ?

      Ο λογος που τα μαγαζια δεν εχουν εισπραξη ειναι οτι δεν ειναι ανοικτα τις κυριακες? κοροιδευομαστε? Ή οτι ο κοσμος δεν εχει λεφτα να ψωνισει?

      Διαγραφή
    2. Συμφωνείς τελικά στην διαπίστωση με το ΚΚΕ!
      Ναι τα μαγαζιά στους Κεντρικούς δρόμους των Ευρωπαικών μεγαλουπόλεων είναι ανοιχτά και γεμάτα τις Κυριακές. Γιατί:
      1. Έχουν αναγκάσει τους εργαζόμενους να γυρίζουν σπίτι τους μετά τις 7 το βράδυ τις καθημερινές λόγω ωραρίου και μεταφοράς (Παρίσι, Λονδίνο, ολόκληρη Ολλανδία και Βέλγιο κ.λπ)
      2. Έχουν τσακίσει κάθε εργατικό δικαίωμα και οι υπάλληλοι δεν πληρώνονται ούτε υπερωρίες, ούτε αργίες, με αποτέλεσμα να συμφέρει τα αφεντικά να τους ξεζουμίζουν και το Σ-Κ.
      3. ΔΕΝ υπάρχει μικρομάγαζο ΠΟΥΘΕΝΑ. Είναι όλα αλυσίδες, ακόμα και τα μαγαζιά που πουλάνε υγεία, παιδεία, κ.λπ.
      Ναι λοιπόν, η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας έχει αποφέρει πλούτη στους ομίλους εκείνους που έκλεψαν (πατώντας πάνω στους νόμους του πολιτικού τους προσωπικού) τα μαγαζιά από τους μικροεμπόρους, που τσάκισαν τους αυτοαπασχολούμενους και ξέσκισαν τα δικαιώματα των εργαζομένων (δεν αναφέρομαι καν στο δικαίωμα στην ξεκούραση, την αναψηχή, την επαφή με την οικογένειά τους, την ενασχόληση με τον αθλιτισμό, τον πολιτισμό, γενικά το δικαίωμα στον ελεύθερο χρόνο...).

      Αλλά το θέμα, μαλ$#%% μικροαστέ, είναι ότι η προταση η δική σου, μετά από τη συμφωνία στο συμπέρασμα, είναι να τσακιστούν και εδώ οι ιδ. υπάλληλοι (κι άλλο) και οι μικροί ΕΒΕ, ενώ του ΚΚΕ να σας τσασκίσουμε εμείς...

      Καλή τύχη, αλλά να ξέρεις πως η πουτάνα η ιστορία προχωράει μπροστά, όσο κι αν προσπαθείτε να την καθυστερήσετε...

      Ιάκωβος

      Διαγραφή
    3. Για το Νο 1, ξέχασα να γράψω:
      Άρα ψωνίζουν μόνο ΣΚ

      Ιάκωβος


      Διαγραφή
  2. ρε τρελλαινομαι με τους μαλακες.ειναι δυνατον να υπαρχει τετοιο σκουπιδαριο στα μυαλα των ανθρωπων?ποσο μα ποσο μαλακας πρεπει να ειναι καποιος για να 'επιχειρηματολογει' μαυτον τον τροπο?πες μου ρε ανωνυμε 11.46 ποσο σκουπιδι εισαι?ποσο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.