19 Δεκεμβρίου 2012

Θέλει ο φασίστας να κρυφτεί…


Οι Θέσεις της ΚΕ του ΚΚΕ για το 19ο Συνέδριο, γράφουν για την Χρυσή Αυγή: 

«Η Χρυσή Αυγή είναι εθνικοσοσιαλιστική ναζιστική φασιστική οργάνωση. Ο εθνικοσοσιαλισμός, στο επίπεδο της ιδεολογίας, αποτελεί συγχώνευση του εθνικισμού με μικροαστικές «σοσιαλιστικές» αντιλήψεις που δεν έχουν καμία σχέση με τη θεωρία του επιστημονικού σοσιαλισμού. Αξιοποιεί τα υπαρκτά προβλήματα που προκαλεί η αύξηση του μεταναστευτικού ρεύματος προς την Ελλάδα, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου έρχεται στην Ελλάδα με σκοπό να μετακινηθεί προς την Ευρώπη. Η Χρυσή Αυγή στηρίζεται από σημαντικούς θύλακες του κράτους και του παρακράτους και ο ρόλος της στοχεύει στο χτύπημα του ΚΚΕ, στο τσάκισμα του εργατικού κινήματος.
Η Χρυσή Αυγή αποτελεί τμήμα και κόμμα του αστικού πολιτικού συστήματος, είναι οργάνωση της αστικής τάξης, του κεφαλαίου. Αποτελεί όχημα για να διεισδύουν στα εργατικά λαϊκά στρώματα αντιδραστικές ιδέες, περιτυλιγμένες με δήθεν αντιπλουτοκρατική γραμμή και δημαγωγία σε συνθήκες κρίσης. Αξιοποιεί τη φασιστική δημαγωγία και μιμείται ή θυμίζει θέσεις και πρακτικές των ταγμάτων εφόδου, ιδιαίτερα της περιόδου πριν την άνοδο του Χίτλερ στην εξουσία. Προτάσσει την προβολή του ελληνικού έθνους υπεράνω των άλλων, με χαρακτηριστική θέση «πάνω απ' όλα είναι το ελληνικό αίμα». Θεωρεί φυλετικό εχθρό τους μετανάστες, κυρίως τους «σκουρόχρωμους», «μαύρους», τους Τσιγγάνους, όπως ο Χίτλερ τους Εβραίους κ.ά.»

Κάποιος Γιώργος Μάστορας, απαντάει υποτίθεται στα παραπάνω, με άρθρο στο site της Χρυσής Αυγής.

Δε λέει τίποτα όμως ο κύριος αυτός γιατί η Χρυσή Αυγή ΔΕΝ είναι τμήμα του αστικού πολιτικού συστήματος αλλά κατηγορεί το ΚΚΕ ως τέτοιο με δήθεν αντεργατικές πρακτικές. Μάλιστα, διότι η πρωτοπόρα δράση του Κόμματος στους χώρους δουλειάς για την υπογραφή ΣΣΕ, για την ανάκληση απολύσεων, η οργάνωση απεργιών που μόνο του έχει σηκώσει το ΠΑΜΕ αποτελούν για τον χρυσαυγίτη αντεργατικές πρακτικές.
Βέβαια! όταν οι ίδιοι, κυνηγάνε μετανάστες, μάχονται για μεροκάματα 18 ευρώ, για δουλειά στο δημόσιο με 14 ευρώ, για αφορολόγητο στους εφοπλιστές και παίρνουν το μέρος του Μάνεση  και κάθε Μάνεση όταν οι εργάτες απεργούν για τα δικαιώματά τους, αυτές είναι οι  «φιλεργατικές» πρακτικές της Χρυσής Αυγής…
Φυσικά επίσης ΔΕΝ λέει τίποτα για τον εθνικοσοσιαλισμό. Και πώς να πει; Αφού μόλις πριν λίγες μέρες φώναζαν στην Καλαμάτα «ΕΣΑ-ΕΣ ΕΣ ανθρωπιστές»

Παρακάτω λέει πως το ΚΚΕ "μιμούμενο, ως θλιβερό κακέκτυπο, το «κόκκινο μέτωπο» στην Γερμανία της Βαϊμάρης και ακόμη περισσότερο στην νοοτροπία και τις πρακτικές την Σοβιετική NKVD (μετέπειτα KGB), την Ανατολικογερμανική Στάζι, την αλβανική Σιγκουρίμι και την ρουμανική Σεκιουριτάτε". Ας μάθει λοιπόν ότι όταν οι εργάτες πάρουν την εξουσία στα χέρια τους θα δημιουργήσουν δομές και όργανα περιφρούρησης του κράτους τους, ώστε να πέφτει στο κενό κάθε προσπάθεια παλινόρθωσης του καπιταλισμού που θα επιχειρήσει η αστική τάξη αξιοποιώντας και ομάδες σαν και αυτή της Χρυσής Αυγής.

Ας αφήσουν τα σάπια, λοιπόν. Οι ναζήδες της Χρυσής Αυγής θα βρουν απέναντι τους το οργανωμένο εργατικό – λαϊκό κίνημα που θα τους τσακίσει, όπως τσάκισε και τους προγόνους τους (Ναζί-φασίστες-Χίτες-ταγματασφαλίτες). Το ξέρουν καλά, γι’ αυτό το τρέμουν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.