13 Δεκεμβρίου 2012

Που βρίσκονται άραγε τα όρια της αξιοπρέπειας ?


Μητέρες σε ένα σχολείο στην Ανατολική Ισπανία αποφάσισαν να βγουν από τα ρούχα τους για να αγοράσουν ένα σχολικό λεωφορείο.

Συγκεκριμένα οι μητέρες προχώρησαν σε αυτή την κίνηση, καθώς με απόφαση των αρχών οι 80 μαθητές δεν έχουν πια σχολικό λεωφορείο και τα παιδιά αναγκάζονται να περπατάνε 6 χιλιόμετρα. Έτσι αποφάσισαν να εμφανιστούν ημίγυμνες σε ένα ερωτικό ημερολόγιο, που πωλείται στην τιμή του 1 ευρώ, με σκοπό να συγκεντρώσουν 43.000 ευρώ για να αγοράσουν ένα σχολικό λεωφορείο.

«Θα κάνω τα πάντα για το παιδί, ακόμα και αν πρέπει να γδυθώ, γιατί στην Ισπανία φαίνεται ότι αυτό πρέπει να γίνει για να τραβήξω την προσοχή», λέει αποφασιστικά μία από τις μαμάδες που το παιδί της πηγαίνει στο σχολείο Evaristo Calatayud στη Βαλένθια. 


Σημείωση : Μην μπερδεύεστε επειδή στην Ελλάδα βρισκόμαστε ακόμα στην φάση που τα σχολεία αναζητούν χορηγούς και "ευεργεσίες". Μιλάμε για συγκρίσιμα επίπεδα ξεφτίλας.

Αλλά όπως φαίνεται και απο το παράδειγμα της Ισπανίας, την στιγμή που o κύριος Schmidt της Google αντιλαμβάνεται τον ρόλο του στην κοινωνική πυραμίδα, το πόπολο δεν αντιλαμβάνεται ... όχι τον ρόλο του και την ιστορική του αποστολή, αλλά ούτε καν τα όρια της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Μετά τους Indignados, η "πρωτοπόρα" Ισπανία προσφέρει στο παγκόσμιο κίνημα και την επανάσταση της κυλότας. Προσεχώς και στην χώρα μας, όπως κάθε νεο-ευρωπαϊκή μόδα ... που προσφέρει στους αστούς άφθονο γέλιο.

11 σχόλια:

  1. εδω βαζουν χορηγους στα σχολεια οικους ανοχης, εκει, στην Ισπανια εχουν κανει ηδη την κοινωνια τους η μερος της "οικο ανοχης"Η απολυτη σαπιλα του καπιταλισμου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και δεν είναι θέμα πουριτανισμού. Το Κράτος πρέπει να καλύπτει τα βασικά δωρεάν, πάει και τελείωσε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. με την ευγενική χορηγία "Σειρηνάκης" προσεχώς..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. http://www.youtube.com/watch?v=7397sHmTRK4

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μια χαρά το βρίσκω. Το πήραν το λεωφορείο? Αυτό έχει σημασία. Οχι θα κάτσουν να περιμενουν το κράτος.
    Προτείνω επίσης για τα επόμενα ημερολόγια τα εξής θέματα:
    α) Χωρίς σερ.ιέτα (για το πετρέλαιο του χειμώνα)
    β) Χωρίς σουτιέν (για την ανακαίνιση των αιθουσών)
    γ) Δυο-δυο στη μπανιέρα δυο-δυο (για το βάψιμο των εξωτερικών χώρων του σχολείου).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δώσε τσόντα στο λαό, μην του δίνεις τροφή για σκέψη...


    Terra libre

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δε γυρίζουν καμιά τσόντα; Πιο πολλά θα βγάλουν! Η Τζούλια έβγαλε καμιά πενηνταριά σχολικά λεωφορεία σε μισό μήνα!
    Δεν ντρεπόμαστε λέω εγώ; Πόσο πιο κάτω θα πέσει ο λαός; Πλήρης αφασία και παρακμή! Απ'την Ισπανία του '36 στην Ισπανία του σχολικού στριπ τιζ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γιατι σας 'κακοφαινεται' Παιδες ? Στο τελος τελος οι Παπαανδρεας 'φαμιλυ' Μηπως μετα την τοκογλυφιαν ... 'επαναστασην ' εις που μνι δεν εφερεν εις την γΕλλαδαν.. ΑΥΤΗΝ ΕΧΟΜΕΝ ως επαναστασιν της καθεστωτυκιας ..... ας μην το κρυβωμεν αλωστε............. ΚΑι που σας ξυνιζει το Εσπανα μην ΞΕΧΝΑΤΕ οτι 50 χρονια χουντα περασαν οι 'ανθρωποι' ΚΑΙ ΓΑΛΟΥΧΗΘΗΚΑΝ καταληλως.....οπως και αι ελληναρεοι.... σοσιαληζωντες....βεβαιως ....που εγαλουχουντω με αιγες και το μν τση λιανης απ τα μπουτια τση λιανας και δωθε.... κ.λ.π. μεχρι τα Μπο μπρουνελ και ταπολιτιστικα κεντρα του βαγκελα ...και εως την ΑΝΥΠΑΡΞΙΑΝ της εργατικης ταξης .. του κκεΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Στη Θεσσαλονίκη άνοιξε κομμωτήριο όπου γυμνές κομμωτριες περιποίουντε τον ανδρικό πληθυσμό . Όσο προχωράει η κρίση όσο πέφτουν τα ποσοστά του σοσιαλισμού τόσο ο ρόλος της γυναίκας στη κοινωνία θα χρυσαυγιζεται . Φαινόμενα τέτοια είναι συνώνυμα του καπιταλισμού . Αλήθεια ποια η θέση του ΣΥΡΙΖΑ με τα κινήματα του ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεν πρεπει να ''δυσκολευτηκαν'' και πολυ οι συγκεκριμενες μανουλες....

    Αλλά οπως ειπε και ενας πιο πανω: Δωσε τσοντα στο λαο....

    Αισχος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.