13 Δεκεμβρίου 2012

"Αυτό ονομάζεται καπιταλισμός"


«Αυτό ονομάζεται καπιταλισμός. Και εμείς είμαστε περήφανα καπιταλιστές. Δεν έχουμε κάποια σύγχηση σχετικά με αυτό ». Αυτή ήταν η απάντηση του γενικού διευθυντή της Google, Eric Schmidt, όταν κατα την διάρκεια συνέντευξης του στο Bloomberg, ερωτήθηκε για το γεγονός πως η επιχείρησή του, ενώ εισέπραξε για τις δραστηριότητές της στην Βρετανία το 2011 περι τα 3,1 δισεκατομμύρια  €, κατάφερε να πληρώσει στο βρετανικό δημόσιο, φόρους 7,4 εκατομμυρίων €.

Στην Βρετανία τις τελευταίες μέρες μοιράζουν καθρεπτάκια στους ιθαγενείς, έχοντας ανοίξει μια συζήτηση, πως οι κολοσσοί όπως η Google, η Amazon ή τα Starbucks, δεν μπορούν να χρησιμοποιούν όλους τους δυνατούς τρόπους ώστε να φοροδιαφεύγουν. Μιλάμε για ΤΗΝ ΔΙΑΠΛΟΚΗ, όχι για τις αστειότητες της Ελλάδας.


Και τι ήταν αυτό που έκανε η Google ?

Απλά μετέφερε 7,5 δις € απο τα έσοδα των θυγατρικών της ανα την υφήλιο, στον φορολογικό παράδεισο των Βερμούδων, με αποτέλεσμα να εκμηδενίσει τις φορολογικές της υποχρεώσεις.

Το αφεντικό της Google δηλώνει περήφανος για τις μεθόδους που χρησιμοποιεί η εταιρεία προκειμένου να "εξορθολογίσει" την καταβολή φόρων και διαβεβαιώνει ότι αυτές οι μέθοδοι είναι εντελώς νόμιμες. Και φυσικά - λέμε εμείς - είναι νόμιμες, αφού εσείς έχετε την εξουσία, εσείς ρυθμίζεται και την αγορά κατα το συμφέρον σας.

Πιο ξεκάθαρος δεν μπορούσε να γίνει ο κύριος Schmidt ... άλλο εαν ο ΣΥΡΙΖΑ, έχει την εντύπωση πως θα βάλει κανόνες στα ντόπια αλλά και τα ξένα μονοπώλια, όπως η Google.

1 σχόλιο:

  1. Και αμα καποιος δεν βρίσκει πυο πήγανε τα δισεκατομμύρια, οκ, κανενα προβλημα, το googlarei και τα βρισκει:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.