30 Δεκεμβρίου 2012

Η κριτικής της Αυγής στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του ΚΚΕ


Η κριτική της Αυγής στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του ΚΚΕ είναι...πως δεν υπάρχει πουθενά η λέξη μνημόνιο!

Εμ έτσι είναι αυτά.. Όποιος βγάζει φλύκταινες με τις λέξεις καπιταλισμός, πλουτοκρατία, ταξική πάλη, αποδέσμευση, Ευρωπαϊκή Ένωση και εργατικό κίνημα... ανακαλύπτει τα μνημόνια.

Άντε και του χρόνου κριτική για την απουσία των λέξεων ανταγωνιστικότητα και κέρδη.

Σε σωστό δρόμο ο ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγη

9 σχόλια:

  1. Όποιος ξεχνάει τα μνημόνια που μπορεί να αποτελέσουν αφορμή για μια ενότητα της αριστεράς που θα βγάλει το λαό από το τέλμα (δηλαδή βγάζει φλύκταινες μ'αυτή τη λέξη), ανακαλύπτει γενικόλογα τον καπιταλισμό τη ταξική πάλη, την Ευρωπαική Ένωση και το εργατικό κίνημα.

    Την καλημέρα μου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Μια Αριστερή κυβέρνηση, θα εξυπηρετήσει μόνον μερίδα του αστικού κόσμου, που καλοβλέπει την ρήξη με την Ε.Ε. και την σύναψη νέων διεθνών σχέσεων με άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα; Δεν θα βελτιώνει την θέση των λαϊκών στρωμάτων; Δεν θ’ αποτελέσει σημαντικότατη νίκη του λαϊκού κινήματος και παρακαταθήκη για παραπέρα ρήξη με το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα;"
    και...
    "Ο άνεργος, όσο δεν έχει σκασίλα για το ποιος θα είναι Γ.Γ. του Κόμματος, άλλο τόσο δεν έχει καμία σκασίλα για το αν το Κ.Κ.Ε. θα συνεργαστεί με ρεφορμιστικές, οπορτουνιστικές, αστικές και όποιες άλλες σε – ικές δυνάμεις. Ας συνεργαστεί «και με τον διάβολο», αρκεί να μπορέσει να βρει δουλειά και αξιοπρεπές μεροκάματο για να ζήσει τον εαυτό του και την οικογένειά του!"
    του Μιχ.Μαντζαβίνου

    διαβάστε το από δικούθς σας λεγεται:http://tvxs.gr/news/blogarontas/kke-fantasmata-toy-parelthontos-erinyes-toy-parontos?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook&utm_campaign=%CF%84v+%CF%87%CF%89%CF%81%CE%AF%CF%82+%CF%83%CF%8D%CE%BD%CE%BF%CF%81%CE%B1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά πείσε πρώτα τους φίλους σου στο ΣΥΡΙΖΑ να παλέψουν ενάντια σε όλα τα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις και μετά κάνε κριτική στο ΚΚΕ...Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ ελέω προτύπων Βραζιλίας-Αργεντινής στην ουσία τάζει νέο "αριστερό" μνημόνιο...Μάλλον υπόσχεστε εσύ και ο ΣΥΡΙΖΑ τη Δευτέρα Παρουσία σαν λύση στους ανέργους...Το ΚΚΕ πάντως μιλά για το σήμερα με βάση τις πραγματικές δυνατότητες της χώρας για ανάπτυξη προς όφελος του λαού.

      Διαγραφή
    2. μονο που η "αριστερη κυβερνηση" στην Γαλλια επεβαλε προσφατα νεα μετρα 20 δις και νεες περικοπες, η "αριστερη κυβερνηση" στην Κυπρο προχωρησε στην συναψη συμφωνιων με ΔΝΤ και Τροικα, η "αριστερη κυβερνηση" στην Αργεντινη πριν λιγες μερες οταν ηταν εκει ο αρχηγος του ΣΥΡΙΖΑ, δολοφονησε 2 ανθρωπους που το μονο που εψαχναν ηταν φαγητο, και, και, τελικα φιλε μου για πες μου τι εννοει ο "ποιητης" με την "αριστερη κυβερνηση" γιατι αν εννοει λιγο απο ολα αυτα, τοτε μονο για "αριστερη κυβερνηση" δεν προκειται....

      Διαγραφή
  3. Φίλε μου το ΚΚΕ με 95 πια χρόνια ιστορίας έχει ξεκαθαρίσει εδώ και χρόνια την στρατηγική του, τον σοσιαλισμό. Τώρα γνωρίζω οτι πάμπολλοι απο το συνάφι σου θέλουν να βάλουμε νερό στο κρασί μας ή να γίνουμε άλλη μία απο τις συνιστώσες της κυβερνώσας αριστεράς. Το χατίρι όμως δε θα σας το κάνουμε! Λάθη του παρελθόντος τύπου ΕΔΑ μας έχουν διδάξει όπως μπορεί να γίνει μόνο σε ένα ΚΚ που μελετά την ιστορία του άλλωστε. Α και μάθε και κάτι άλλο. Ο άνεργος, όπως αναφέρεις, δεν πρόκειται να βρεί σε αυτό το σύστημα δουλειά και αξιοπρεπές μεροκάματο για αυτόν και την οικογένειά του. Η ίδια η ανεργία είναι γέννημα θρέμα του καπιταλιστικού συστήματος ενώ στην ΕΣΣΔ είχε χρόνια μηδενιστεί το αντίστοιχο ποσοστό. Και όχι φίλε μου ο άνεργος δε θα πρέπει να περιμένει μια αριστερή κυβέρνηση. Αλλά θα πρέπει να ΣΗΚΩΘΕΙ και να ΠΑΛΕΨΕΙ με ΤΑΞΙΚΑ συνθήματα λέξεις άγνωστες για ανθρώπους του είδους σου. Την καλημέρα μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλα ειχα να μπω στο site αρκετές μέρες λόγω απουσιας, βλέπω ότι πολλοί του συριζα έχουν αρχισει να διαβαζουν και να σχολιαζουν. Εχουν αρχισει να ψαχνονται φαινεται γιατι αυτά που προτεινε στο παρελθον ο συριζα τα έχει ήδη μεταλλάξει... Φιλοι του συριζα δε σας έχει προδόσει ο συριζα, απλά η λογική της αλλαγης της Ε.Ε εκ των εσω από μόνη της σε οδηγεί σε μια πορεία συνεχων εκπτώσεων υπερ του κεφαλαιου και κατα του λαου, γι αυτο τον λογο αλλωστε η ιδια η Ε.Ε επιδωτει τα κομματα του ευρωσοσιαλισμου (και τον συριζα).. Η ιδια σας η ιδεολογια σας προδοσε όχι ο τσιπρας και οι πασοκοι που μαζεψατε. Οσο περναει ο καιρος τοσο ο συριζα δε μετατοπιζεται απο το κεντρο (δε μιλαμε πλεον για αριστερα) προς τα δεξια οπως εκανε και το πασοκ με τη διαφορα (και εδω ειναι η μεγαλη ξεφτυλα) χωρις καν να εχει έρθει στην εξουσια και στη διαδικασια διαχειρισης χωρις συγκρουση που απο μονη της προκαλει μεταλλαξεις.
    φιλικα παντα
    ΝΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Μιχάλης Μαντζαβίνος δεν έχει καμία σχέση με το ΚΚΕ εδώ και χρόνια στο Βόλο. Έχει φύγει από τα μέσα του '80, για δικούς του λόγους. Στην προεκλογική περίοδο τόσο για τις εκλογές της 5ης Μαίου 2012 όσο και της 17ης Ιουνίου 2012 ήταν και πήρε μέρος ενεργά μέρος υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα στο τέλος Ιουνίου έγραψε ένα και κείμενο υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, στο ίδιο πνεύμα με αυτό που δημοσίευσε πριν λίγες ημέρες η ΙΣΚΡΑ. Ο κύκλος επιρροής του εξαντλείται στον εαυτό του και σε κανέναν άλλον. Στο Βόλο μάλλον κακό κάνουν στο ΣΥΡΙΖΑ τα άρθρα που γράφει παρά στο ΚΚΕ. Αυτά τα λίγα προς το παρών. Ένας φίλος από τη ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ Μαγνησίας και όχι ...Βόλου. Καλή χρονιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για την πρόταση νόμου του ΚΚΕ για την ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ, ΔΑΝΕΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ

    Η στάση της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων
    http://www.rizospastis.gr/story.do?id=7119615

    Χαρακτηριστικά σημεία από τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων τους

    Αποκαλυπτική για τις θέσεις του κάθε κόμματος αναφορικά με τις αιτίες της καπιταλιστικής κρίσης, τα μνημόνια και τη στρατηγική της ΕΕ, αλλά και τη διέξοδο που προτείνει το κάθε κόμμα και για λογαριασμό ποιανού, ήταν η συζήτηση για την Πρόταση Νόμου του ΚΚΕ. Ενδεικτικές είναι οι παρακάτω τοποθετήσεις.

    (..)ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ: Οι τοποθετήσεις των βουλευτών του ήταν ενδεικτικές της προσπάθειας να καλλιεργήσει αυταπάτες για την ΕΕ και τη δική του πολιτική διαχείρισης. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δήλωναν ότι ψηφίζουν επί της αρχής την πρόταση νόμου του ΚΚΕ και την ίδια ώρα έδιναν όρκους πίστης στην ΕΕ.

    Χαρακτηριστικά, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Σαμοΐλης είπε για τα μνημόνια ότι «η θέση μας δεν είναι μόνο καταγγελτική, ούτε περιορίζεται σε αφοριστικές εξαγγελίες για το ρόλο της ΕΕ και του Μάαστριχτ. Διατυπώνουμε τεκμηριωμένες προτάσεις για έξοδο της χώρας από την κρίση και εναλλακτικές προτάσεις εξουσίας». Σε άλλο σημείο είπε ότι το «πρόβλημα χρέους είναι ευρωπαϊκό και βοηθά η επίλυσή του μέσα από το σύνολο της ΕΕ με ευρείες συμμαχίες».

    Από τη μεριά του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ε. Τσακαλώτος, πρόβαλε την επιζήμια για το λαό και το κίνημα θεωρία των σταδίων. Θέλοντας να δικαιολογήσει τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για άλλη διαχείριση, όπως η «εθνικοποίηση των τραπεζών», η «αλλαγή του ρόλου της ΕΚΤ» και άλλα παρόμοια, τα οποία στηρίζουν και μερίδες της πλουτοκρατίας, είπε μεταξύ άλλων ότι «μεταβατικές παρεμβάσεις, παρεμβατικά αιτήματα, ενδυναμώνουν την εργατική τάξη και τον κόσμο της εργασίας, του δίνουν εμπιστοσύνη ότι τα πράγματα μπορεί να αλλάξουν, επεκτείνουν την ατζέντα και αλλάζουν συνειδήσεις».

    Εφτασε μάλιστα σε σημείο να ισχυριστεί ότι με την πρόταση νόμου «η λογική της Γ' Διεθνούς επιστρέφει και το ΚΚΕ θα μπορέσει να βάζει σε μια αντιμνημονιακή συζήτηση τις δικές του προτάσεις», καλώντας σε μέτωπο της αριστεράς.

    Στη δική της παρέμβαση η Ν. Βαλαβάνη ισχυρίστηκε ότι εάν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, θα έφερνε ένα νομοσχέδιο με τον ίδιο τίτλο, αλλά αμέσως μετά είπε ότι η πρόταση του κόμματός της είναι η διαγραφή όχι του συνόλου, αλλά «του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, το μορατόριουμ της πληρωμής τόκων και η αποπληρωμή του υπολοίπου με ρήτρα ανάπτυξης».

    Παραπέμποντας ουσιαστικά στις ελληνικές καλένδες, είπε ότι το κόμμα της προτείνει τη «σταδιακή κατάργηση των εφαρμοστικών νόμων» που θα εξαρτάται από τη «σταθεροποίηση και δρομολόγηση μιας πορείας σχεδιασμένης παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας». Ο Αλ. Μητρόπουλος από την πλευρά του, παρέπεμψε τη λύση των λαϊκών προβλημάτων μέχρι και στον ΟΗΕ (!), όπου υπάρχουν άρθρα που προβλέπουν προστασία μιας χώρας «που συνθλίβεται από υπερεθνικούς οργανισμούς για δήθεν διάσωσή της».

    Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Λαφαζάνης, ισχυρίστηκε ότι αυτά που «αναγράφει η πρόταση νόμου είναι στην ουσία η καρδιά της δικής μας πολιτικής!», λέγοντας ότι «αν υπήρχε συνεργασία αριστερών δυνάμεων, που είναι επιβεβλημένη και επίκαιρη, ιδιαίτερα της ριζοσπαστικής αριστεράς με επίκεντρο το ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ αυτά τα μνημόνια θα ήταν παρελθόν γιατί θα είχαμε μια κυβέρνησης της συνεργαζόμενης, συμπαραταγμένης, συμπορεύουσας αριστεράς».(..)


    ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ
    Ανέδειξε τη διαπάλη για τους δύο δρόμους ανάπτυξης
    http://www.rizospastis.gr/story.do?id=7123597&publDate=4/11/2012

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @Ανώνυμος30 Δεκεμβρίου 2012 - 3:23 μ.μ.
    Εντελώς τυχαία, "σερφάροντας" στο διαδίκτυο, βρέθηκα σήμερα σ' αυτό το post και διαβάζοντας το συγκεκριμένο σχόλιο, έπεσα απ' τα σύννεφα!!!
    Ο Μιχάλης Ματζαβίνος, διαγράφηκε απ' το Κ.Κ.Ε. τον Δεκέμβρη του '90, με κοπτάτσια της τότε πλειοψηφίας του Ν.Γ. της Ν.Ε. Μαγνησίας του Κ.Κ.Ε., που με την διάσπαση έφυγαν για τον Συνασπισμό, σε αντίθεση με τον Ματζαβίνο, που παρά την διαγραφή του, παρέμεινε κοντά στο Κόμμα.
    Ο Μιχάλης Ματζαβίνος, ήταν ένα από τα συνδικαλιστικά στελέχη, που έφτιαξαν την πρώτη Γραμματεία του Π.Α.ΜΕ. στην Μαγνησία, ήταν γραμματέας στο σωματείο των οδηγών ταξί (των υπαλλήλων, όχι των ιδιοκτητών), μέλος της διοίκησης του Ε.Κ.Βόλου εκλεγμένος με την ΔΑΣ, πρόεδρος του σωματείου των δημοτικών επιχειρήσεων (των συμβασιούχων) και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Ν. Ιωνίας το 2002 με τον συνδυασμό του Γ. Λούμα (σημερινός γραμματέας της Ν.Ε. του Κ.Κ.Ε.) και το 2006 με τον συνδυασμό του Β. Λινάρδου, που στηριζόταν απ' το Κ.Κ.Ε..
    Για την συνδικαλιστική του δράση, διώχθηκε τόσο απ' τον κλάδο των ταξί, όσο και απ' τις δημοτικές επιχειρήσεις και συγκεκριμένα απ' την ΔΕΥΑΜΒ, στην οποία είχε προσληφθεί μέσω του ΟΑΕΔ, το ίδιο διάστημα με τον Τ. Τριανταφυλλάκο, μαζί με τον οποίο ήταν για πολλά χρόνια το πιο γνωστό συνδικαλιστικό δίδυμο του Κ.Κ.Ε. στην Μαγνησία!
    Αν γκουγκλίσει κανείς το όνομά του, θα βρει την υπογραφή του σε πολλά κείμενα υποστήριξης του Κόμματος, που έχουν δημοσιευθεί στον Ριζοσπάστη!
    Το γεγονός ότι μετά τις εκλογές του Ιούνη του 2012, διαφώνησε ανοιχτά με την τακτική του Κόμματος, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να διαγράψει την ιστορία του και την δράση του και πολύ περισσότερο σχόλια σαν αυτό του ανώνυμου απ' την Ν. Ιωνία Μαγνησίας, που με ευκολία μηδενίζουν όλα τα παραπάνω.
    Ένας φίλος απ' την Ν. Ιωνία (που από Μαγνησίας έγινε Βόλου με τον Καλλικράτη) και που τυχαίνει να γνωρίζει καλά τόσο τον Ματζαβίνο, όσο και τον ανώνυμο "παραχαράκτη"!
    Βλέπετε ο τόπος μας είναι μικρός!!!
    Ευχαριστώ για την φιλοξενία.

    Υ.Γ. ο Ματζαβίνος, είναι τόσο μεγάλος υποστηρικτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., που τον συναντώ σχεδόν σε όλες τις συγκεντρώσεις του Π.Α.ΜΕ. μέχρι σήμερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.