7 Απριλίου 2012

Διακήρυξη Δημοκρατικής Ενότητας Ηθοποιών

5 σχόλια:

  1. "ΔιακΗρυξη" βρε! Οχι "διακΥρηξη"! Η "ρηξη" στο κειμενο υπαρχει βεβαια οφειλουμε να το παραδεχτουμε!
    kage

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων του λαού,
      για λιγότερα ορθογραφικά λάθη.

      Διαγραφή
  2. http://www2.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=6791850

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ιδιαίτερα προσεκτικοί πρέπει να είναι οι ηθοποιοί και με το νέο ψηφοδέλτιο που έκανε την εμφάνισή του φέτος με «πρωταγωνιστές» και «θιασάρχες» που μέχρι τώρα απουσίαζαν από το σωματείο. Και για όσους είχαν αμφιβολία για το ρόλο που ήρθαν να παίξουν οι «Ενωμένοι Ηθοποιοί» δεν έχουν παρά να διαβάσουν τις θέσεις τους και τα σχετικά με αυτές τις θέσεις σχόλια της «Δημοκρατικής Ενότητας Ηθοποιών».

    Λένε: «Οι νέες συλλογικές συμβάσεις θα πρέπει να λάβουν υπόψη τα σημερινά δεδομένα και να διαμορφωθούν πάνω σε έντιμες και ρεαλιστικές βάσεις με στόχο την τήρησή τους»!!!

    «Ρεαλιστικός για την κυβέρνηση και την εργοδοσία είναι ο μισθός 300-350 ευρώ!!! Δε μας λένε όμως πόσο ρεαλιστικό είναι να ζήσει κανείς με τέτοιο μισθό; Πόσο έντιμο είναι να πεινάει κανείς;»

    Λένε: «Οι νέες συλλογικές συμβάσεις θα προβλέψουν και για τα ζητήματα που οι σημερινές συμβάσεις δεν προέβλεπαν: Δευτερότριτα, περιορισμένος αριθμός παραστάσεων, χωρητικότητα θεάτρου, διπλοθεσία»!!!

    «Στην ουσία ζητάνε όσα θέλουν οι εργοδότες: Συμβάσεις με μισθούς πείνας, κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, συμβάσεις κατά περίπτωση, ατομικές συμβάσεις».

    Λένε: «Οι απεργίες για να είναι αποτελεσματικές πρέπει να είναι αυστηρά κλαδικές και να γίνονται για καθαρά συντεχνιακούς λόγους»!!!

    «Δηλαδή, τον κλάδο δεν πρέπει να τον απασχολεί η κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων, η ιδιωτικοποίηση της Παιδείας, της Υγείας, η άγρια φοροληστεία. Μόνο που, δυστυχώς, και οι ηθοποιοί εντασσόμαστε στο εργατικό δίκαιο, στέλνουμε τα παιδιά μας στο σχολείο, αρρωσταίνουμε, φορολογούμαστε κι εμείς επειδή ζούμε κι αναπνέουμε».

    Λένε: «Σε περιπτώσεις πανελλαδικών απεργιών ή άλλων απεργιών η γενική συνέλευση των "Ενωμένων Ηθοποιών" αποφασίζει επ' αυτού με πλειοψηφία»!!!

    «Δυστυχώς, για τους "Ενωμένους Ηθοποιούς" και μόνο, για τις απεργίες αποφασίζουν τα όργανα του κινήματος (η ΓΣ, ή το ΔΣ του σωματείου) και όχι οι παρατάξεις».

    Λένε: «Ιατρική φροντίδα και κάλυψη των ανασφάλιστων ...από μεγάλο όμιλο, π.χ. Ιατρικό Κέντρο μέσω χορηγίας»!!!

    «Δηλαδή, δε χρειάζεται να παλέψουμε για δημόσια κοινωνική σσφάλιση, αλλά πρέπει να γίνουμε πλασιέ των μεγάλων ιδιωτικών ασφαλιστικών και ιατρικών επιχειρήσεων».

    Εκεί, όμως, που οι "Ενωμένοι Ηθοποιοί" δίνουν τα ρέστα τους είναι όταν αναφέρονται στις προθέσεις τους για τις εσωτερικές υποθέσεις του σωματείου:

    «Να επιστρέψουν στο ΣΕΗ οι ηθοποιοί, που οι ικανότητές τους και οι συγκυρίες τούς ανέδειξαν σε πρωταγωνιστές και θιασάρχες. Οι επιτροπές που θα έρχονται σε επαφή με τα υπουργεία για την προώθηση και επίλυση θεμάτων μας να απαρτίζονται και από "δημοφιλείς ηθοποιούς", "επιχειρηματίες ηθοποιούς"»!!!

    «Θέλουν, δηλαδή, να τελειώνουν με το ΣΕΗ ως σωματείο. Θέλουν να έχουν δικαίωμα εγγραφής στο σωματείο οι επιχειρηματίες του θεάτρου. Δε γίνεται, όμως, να είσαι και με το θύμα και με το θύτη. Θέλουν η επίθεση του επόμενου διαστήματος να βρει τους ηθοποιούς παροπλισμένους, χωρίς τη δύναμη που τους έδινε ένα σωματείο αγωνιστικό, μαχητικό, ταξικά προσανατολισμένο. Θέλουν οι εργοδότες να είναι πιο δυνατοί στην επόμενη έφοδο στα εργασιακά μας δικαιώματα.

    Μεγάλη ευθύνη έχουν και η «Κίνηση Ηθοποιών» (ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ) και η «Ελεύθερη Εκφραση» (ΝΔ), όχι μόνο γιατί κολακεύουν τους «Ενωμένους Ηθοποιούς», παρουσιάζοντάς τους ως κάτι νέο και φρέσκο, αλλά και γιατί επί της ουσίας συμφωνούν μαζί τους σε όλες τους τις θέσεις.

    Η "Δημοκρατική Ενότητα Ηθοποιών" καλεί όλους τους εργαζόμενους και άνεργους ηθοποιούς να μην επιτρέψουν τη μετατροπή του σωματείου σε εργοδοτικό μηχανισμό».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. http://www.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=6788331

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.