3 Απριλίου 2012

Απεργία στην ΕΠ.ΑΝ.Α. ΑΕ (Ανακύκλωση, Ηράκλειο)




Το ΠΑΜΕ για το προεδρείο του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου

Οι συκοφαντίες του προεδρείου (ΠΑΣΚΕ) του ΕΚΗ έχουν κοντά ποδάρια!

Ο Καρατζαφέρης, η Χρυσή Αυγή και μεγάλα εκδοτικά συγκροτήματα (ΔΟΛ, Αλαφούζος κα) βρήκαν άξιους συνεργάτες στην συκοφαντία, στον αντικομουνισμό και στο αντι-ΠΑΜΕ μέτωπο τα στελέχη της ΠΑΣΚΕ-ΠΑΣΟΚ στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου !

Το εργοδοτικό-κυβερνητικό προεδρείο (ΠΑΣΚΕ) του ΕΚΗ χρειάστηκε 4 ολόκληρες μέρες, αφού εκτέθηκε από την ανακοίνωση του Π.Α.ΜΕ (29/3/12), να αποδεχτεί το ψήφισμα αλληλεγγύης στους ηρωικούς Χαλυβουργούς του Ασπρόπυργου, που καταθέσαν οι σύνεδροι του ΠΑΜΕ στο ετήσιο συνέδριο του ΕΚΗ (28/3/12). Ένα ψήφισμα, το οποίο από κοινού πρόεδρος και γραμματέας του ΕΚΗ αρνήθηκαν να μπει προς ψηφοφορία στο συνέδριο, με το αιτιολογικό «ότι έχουμε ανατοποθετηθεί» αλλά αναγκάστηκαν να πουν ότι συμφωνούν σε ένα σώμα 30 συνέδρων που είχαν απομείνει στην συνέλευση. Κάλιο αργά παρά ποτέ !

Όσον αφόρα την πρόταση που κατέθεσαν οι σύνεδροι του ΠΑΜΕ για απεργία στις 4 Απρίλη, με αιχμή την υπεράσπιση των Συλλογικών Συμβάσεων και την αλληλεγγύη τους απεργούς της Ανακύκλωσης, υπάρχει και αυτό που λέει και ο λαός μας : «όποιος δεν θέλει να ζυμώσει δέκα μέρες κοσκινίζει». Ας δημοσιοποιήσουν τα πρακτικά του συνεδρίου για να αποδειχτεί και στον πλέον κακόπιστο ποια ήταν η στάση τους!

Ας απολογηθούν στους εργαζόμενους της Αριάδνης και δεκάδων άλλων επιχειρήσεων, τους οποίους ξεπουλούν στην πρώτη ευκαιρία προς όφελος της εργοδοσίας. Τα δάκρυα τους για την κατάσταση των εργαζομένων είναι κροκοδείλια! Οι όποιες πρωτοβουλίες τους στοχεύουν στο να εξωραΐσουν την επίθεση που δέχεται σήμερα η εργατική τάξη. Αντί της προσφιλής τους αντι-ΠΑΜΕ επίθεσης, ας απολογηθούν για το ότι είναι επαγγελματίες απεργοσπάστες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η τελευταία 48ωρη Απεργία (10/11 Φλεβαρη) για την οποία δεν έκαναν ούτε απεργιακή συγκέντρωση ενώ καλούσαν ανοιχτά σε απεργοσπασία.

Ας αφήσουν τα περί ενότητας τα παιδιά του Δασκαλοπούλου, του ΣΕΒ και των εργοδοτών. Όσο και να θέλουν να κρυφτούν οι εργάτες ξέρουν ότι αυτοί είναι τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στο εργατικό κίνημα, ότι αξιοποιούν το ΕΚΗ για εκλογικό μηχανισμό βουλευτών και άλλων στελεχών του ΠΑΣΟΚ, για να περνά η αντεργατική-κυβερνητική πολιτική των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ! Τόσα χρόνια με χίλια δυο τερτίπια έκαναν τα πάντα για να απαξιώσουν τα συνδικάτα, να σπείρουν την απογοήτευση, ώστε να βρεθεί απροετοίμαστη η εργατική τάξη στην επίθεση που της εξαπολύει σήμερα κεφάλαιο-ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΕΕ-ΔΝΤ με πρόσχημα την καπιταλιστική κρίση.

Καλούμε τους εργαζόμενους να γυρίσουν την πλάτη στους συμβιβασμένους συνδικαλιστές ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ , να συσπειρωθούν στα σωματεία τους και στο ΠΑΜΕ, για να διεκδικήσουν αυτά που τους ανήκουν.

Καμιά εμπιστοσύνη στην πλειοψηφία του Ε.Κ.Η, στον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό. Συσπείρωση με το ΠΑΜΕ, οργάνωση της πάλης εργοστάσιο το εργοστάσιο, επιχείρηση την επιχείρηση για να καταδικαστούν τα μέτρα. Να διεκδικήσουμε καμιά μείωση μισθών και μεροκάματων, υπογραφή συλλογικών συμβάσεων με αυξήσεις στους μισθούς.

Οι εργαζόμενοι θα απαντήσουν στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, Τέταρτη 4 Απριλη, 10πμ, στην πλατεία Ελευθερίας, στην οποία καλούν οι Ομοσπονδίες Οικοδόμων, Τροφίμων-Ποτών-Γάλακτος, η σωματειακή επιτροπή της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων στο εργοστάσιο της Ανακύκλωσης και οι έκτακτοι αρχαιολόγοι Ηρακλείου.

1 σχόλιο:

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.